Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @emre71 insallah sorunsuz geçer bi ne olur ne olmaz diye herseyi koyduk

• @waroflaw vizeniz hayırlı olsun. size yapan mülakat görevilisi kimdi hatırlıyor musunuz?

• @emre71 Merhalar peki vize mulakatinda belirtmisler mi ? Turkiye de torun var vs gibi? Benim sadece annem ve babam basvurdu. Erkek kardesim ve onun disindaki tum akrabalarimiz turkiyede oldugu halde alamadilar malesef. Onlarin sorusu disinda cevap vermediler tabi o acidan merak ettim.

• @shinriyeon merhaba sizin aileniz cocugumuzu ziyaret edecegiz mi dediler? Siz amerika da mi yasiyorsunuz ? Benim annemin avrupaya seyahetleri oldu ama benim anladigim kadarıyla çok bakilmiyor anne babaya seyahat kismina

• @graombze Annem ve babamda yesil pasaport vardi. Herhangi bir yurtdisi seyahatlari yoktu. Cocuklarimizi ziyaret deyince yurtdisi kismina anne baba icin takilmiyorlar diye duymustum ben de. Ama malesef alamadilar. J1-scholar ile yasal olarak ABD'de yasiyorum ancak konsolosluktan aldigim J1 suresi subat sonunda doluyor. Ya bunu gorup ziyareti gerekli gormediler zaten az zamanimiz kaldi diye. Ya da yurtdisi vs takildilar bilemiyorum. Bizim icin de cok uzucu oldu malesef.
    Ingilizce bilmedikleri icin tercuman geliyor.
    Ne icin gideceksiniz? Cocuklarimizi ziyaret
    Ogrenci mi? Hayir
    Daha once yurt disi var mi? Yok
    Ve sonuc red.

• @shinriyeon çok üzüldüm ya cidden mulakat ingilice mi olmus ankarada mi?

• @graombze sizinkilerin mulakati turkce mi oldu?

• @graombze Evet ustte belirtmistim Ingilizce bilmedikleri icin ve denk geldikleri kisi de Turkce bilmediginden tercuman geliyor ve ceviri usulu ile Turkce yapiliyor mulakat. Ankara'dan bu hafta red aldilar.

• @shinriyeon sizin statunuz etkilemis olabilir diye dusunuyorum. Grencardlı olsaydiniz belki onay olabilirdi

• @historian Ben de bu nedenledir diye dusunuyorum. Cunku hem forumdan hem de cevremden gordugum kadari ile, cocuklarimizi ziyaret diyip de alamayan olmadi. F1 ya da J1 ile ogrenci olup uzun suredir burda olanlarin da aileleri hep aldi aslinda. Muhtemelen program suresi bir sene diye dusunuyorum ben de.

• @zakaria çok teşekkür ederim. Hatırladığım kadarıyla 3 gişe açıktı ve mülakatı yapan konsolosluk görevlilerinin tamamı 30’lu yaşlarda beyaz amerikalı erkekti.

• @graombze evet tercuman varmis. insallah sizinkilerde alir ve kazasiz belasiz evini ve duzenini gorurler 🙂

• @shinriyeon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@emre71 Merhalar peki vize mulakatinda belirtmisler mi ? Turkiye de torun var vs gibi? Benim sadece annem ve babam basvurdu. Erkek kardesim ve onun disindaki tum akrabalarimiz turkiyede oldugu halde alamadilar malesef. Onlarin sorusu disinda cevap vermediler tabi o acidan merak ettim.

fotograflar falan vardi ne olur ne olmaz diye goturdukleri torun evlat kedi falan 🙂 ama bakmamislar sadece nufus kayit ornegine bakip beni sormus baska bisey dememisler

• Merhabalar,
    Bu sabah anne-baba 10.45 te Ankara’da vize mülakatına girdiler. Sevimli bir konsolos hanımefendi ile mülakat yaptık dediler. Sadece DS-160 formlarını, pasaport ve fotoğraf alıp neden gideceksiniz diye sormuş. Annem oğlumuzu özledik, onu göreceğiz demiş. Vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar, oğlunuz Y.. selamlar diye bizimkileri 5 dakikada yolcu etmişler. Dünyanın en kısa vize mülakat görüşmelerinden biri olmuş anladığım kadarıyla. İçeride gördükleri kadarıyla birçok pasaportu geri veriyorlarmış. Tartışma çıkaranlar olmuş.
    Bizimkiler; Yeşil pasaport sahibi emekliler. Ağustos, 2024 gibi B1/B2 vizesi için DS-160 formlarını doldurduktan sonra ilk mülakat tarihini 2 yıl sonrası için alabilmiştik. Sistemi takip edip, randevuyu açılan boş randevu slotlardan 8 Kasım, 2024 e çekmiştim. (Aşağı yukarı bir ay içinde mülakatı erken bir tarihe çekebildim.) Bizimkiler tüm detayları ile belgeleri hazırlayıp gittiler ama hiç bir belgeye bakılmamış bile. Darısı tüm mülakata gireceklerin başına, bol şanslar. Yılbaşı tatilinde Türkiye’yi ziyaret edip, anne-baba ile 1 Ocakta ABD ye dönmeyi planlıyorum.
    Herkese sevgiler, bol şanslar

• Forumun başka sayfasına yazmıştım. Buraya da yazmak istedim. 3 hafta sonra randevum var. Aylar öncesinden randevuyu almıştım. Ds 160 formunu o zamanki bilgilerim ile doldurdum. Kendim doktorum, Almanya’ya yerleşme aşamasındayım. Temmuz sonu Tr deki işimden istifa ettim . Almanya’da çalışabilmek için bir sınava başvurdum onu bekliyorum. Seyahat profilim dolu. Hala geçerli bir Schengen vizem de var. 5 yıllık hem de . Daha önceden de aldığım 8-9 Schengen, 1 İngiltere vizem var. Mülakata giderken ne yapayım ? Önerisi olan var mı ? Şu an işsiz olmam en büyük çekincem. Sonucu buraya yazacağım mutlaka.

• ⭐⭐

@dubliner ds160a yazmanizi oneririm. Yazmazsaniz da ne is yasiyorsunuz sorusuna doktorum, almanyaya tasinma asamasindayim diyeceksiniz.

• @charon anladım, teşekkür ederim.

• Merhaba benim bir sorum olacak,3 schengen vizem, 2 Amerika vizem " j1,C1/d "C1/d vizem var , şuan 5 yıllık geçerli 34 yaşındayım evliyim , Amerikaya turistik olarak gezmek için gitmek istiyorum sizce bu profille basvursam onay alma şansım nedir sizce ?aracı firmadan yardım almama gerek var mı ?

• Arkadaslar merhaba, abd de ikamet ediyorum ve annem 20 kasimda istanbulda vize randevusuna girecek, yaninda goturmesi kesin olan ve goturse iyi olur belgeler neler yardimci olabilirmisiniz

• @omer-guzel yanında bulunması gereken evraklar pasaport, fotoğraf, DS160 ve Başvuru ücreti ödeme makbuzu. Bunların dışında kesin bakılacak bir evrak yok ama buraya bağlarını gösteren herhangi bir şey yanında olsun: mal sahibi ise tapu belgesi, çalışıyorsa çalışma belgesi, işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu vb. firması varsa faaliyet belgesi vb. Eski pasaportu varsa kesin götürsün.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |