Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐

    @metedemir01 Merhaba, sizin ablanızın vatandaşlığı eşinize negatiflik doğurmaz. sizin yani eşin vizesi olduğunu belirtmesi, turistik bir seyahat planı ve seyahat geçmişi olan bir pasaportla profilleriniz güçlüyse almamak için bir neden yok.

  • ⭐⭐

    Bu hafta sonu çalıştığım firmamın bir satışından dolayı iran gidip gelmem gerekiyor aralıkta vize görüşmem var iran mühürü pasaportumda sorun yaratır mı ona göre gitmeyi kabul etmeyeceğim


  • @T-C-Kubilay-Dikici Yerinizde olsam kabul etmezdim, forumda aratmaya çalıştım ama bulamadım ama aklımın ucunda şöyle bir cümle kaldığından eminim

    "Ankaradaki tahran caddesinden kartla alışveriş yapmıştım ekstresinde tahran yazdığı için sorun oldu" gibi. Ama şimdi tahran diye aratınca o iletiyi bulamadım


  • @newbie97 Teşekkürler çözüm bulmaya çalışayım 🙂


  • @T-C-Kubilay-Dikici Bence de riske atmamakta fayda var


  • @lawyergirl Nasıl olacak bilmiyorum yerime birini bulmaya çalışıyorum gidecek


  • Bu ileti silindi!

  • @T-C-Kubilay-Dikici Bu tarz durumlar icin genellikle ikinci pasaport kullaniliyor. Ama sanirim sizin o kadar sureniz yok.


  • @T-C-Kubilay-Dikici sorun yaratmaz


  • @T-C-Kubilay-Dikici Kim bu Iran,suudi arabistan,kuba muhabbetini cikardi bilmiyorum da, pasaportta bu ulkelerin damgasinin olmasi bir sikinti yaratmaz.
    Iran vatandaslari turist vizesidir,f1dir alip Cayir Cayir abdye gidiyorlar.

  • ⭐⭐

    @newbie97 oyle sacma birsey olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @charon Seyahat yasağı yok mu travel ban var iran da diye biliyorum ben. wikipedia da da F,M,J vizeleri hariç yazıyor sadece. Tam olarak böyle yazıyor

    The third ban on September 24, 2017 suspended issuance of new immigrant visas and non-immigrant visas except F, M, and J visas (student and exchange visitor visas).


  • @Yunus-KILIÇ guzel profil devlet memuru cikisida olmus gelmis Bol sans


  • Öne çektiğiniz randevuyu İstanbuldan mı yoksa Ankaradan mı öne çektiniz? Bunu da belirtirseniz sevinirim. Hergün istisnasız saatlerimi harcıyorum malesef. İstanbuldan eşim ve benim randevumu öne çekemiyorum.

  • ⭐⭐

    @newbie97 yahu irana seyahat yasagının tc pasaportu sahibiyle alakası ne?
    ayrica o ban kaldırıldı biden başa geçtiğinde diye hatırlıyorum.

    abdde zibilyon tane iranlı var, hatta iranda universiteler abddeki üniversitelerle anlaşma yapiyor ögrenci yollamak için.

    eğer böyle bir yasak olsaydi elçiliğin websitesinde yazardı.

  • ⭐⭐⭐

    @charon İki ülke arası limoni olduğundan ve bence riske atılmayacak bir durum olduğundan ben olsam tercih etmezdim gitmeyi. İnternette çok fazla bilgi var ne kadar doğru tartışılır. Empati kurun velevki o kadar masraf yapıp red aldınız, ki Kubilay bey in profili baya sağlam bence, ben olsam red alsam cidden keşke gitmeseydim bunun yüzünden mi red aldım diye düşünüp dururdum. İnternette çok fazla yazıyor sakıncalı olduğu ne kadar doğrudur yanlıştır bilemem. Mesela google a yazdım direkt karşıma bu çıktı

    32307a76-ce2b-48d3-8866-0dc850b78f9d-resim.png

  • ⭐⭐

    @newbie97 abdnin iranla arasi 40 senedir limoni. Irana,arabistana gidip abdye vize Alan milyonlarca kisi var. Iran vatandasi olup abdde okuyan binlerce ogrenci var.
    Googleda yaziyor diye dogru oldugunu kabul etmek yanlis.
    Vize danismanlarina sorarsaniz onlar kravatla gorusmeye gidin der. Alakasi bile yok😂

    Eskiden vize memurlugu yapmis ve vize hizmeti veren cok sirket var(Ingilizce bilmeniz gerek), kendilerine sordunuz mu Boyle birsey oldugunu?

    Dedigim gibi,Iran universitelerinin abd universiteleriyle ogrenci degisim anlasmasi var.

    Ben 6 ay boyunca kubaya girip ciktim(cruise gemisi), daha sonra 2 kere abd vizesi aldim, lafi bile gecmedi.

    Bunlarin hepsi sehir efsanesi.


  • @charon Ben de olsam ben de açıkçası riske atmazdım. Evet Amerika’nın İran vatandaşlarıyla bir derdi yok hatta İranlılara özel göçmenlik programı bile açmıştı zamanında, hala devam ediyor mu bilmiyorum. Ama üçüncü bir ülke vatandaşı olarak İran’a gir çık yaparsanız, ambargo uygulanan bir ülkeyi tanımış ve seyahat etmiş olursunuz ve bu riskli bir durum.

    Aynı durumu Kuzey Kıbrıs’a gidenler için Yunanistan uyguluyor. TC vatandaşı olarak pasaportunuzda KKTC giriş çıkış damgası olursa Yunanistan size vize vermez ya da Yunanistan’a girişinize izin vermez. Ama KKTC vatandaşları Yunanistan’a vizesiz gidebiliyor.

    Zaten Amerikan vizesi alırken çok parametre var, her şey pamuk ipliğine bağlı. Durum böyleyken yeni bir parametre daha eklemeye bence gerek yok, ama herkesin kendi tercihi tabii ki.

  • ⭐⭐⭐

    @charon Ülkelerin garip kuralları var mesela şöyle bir örnek daha var google da

    Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail'e giriş-çıkış damgaları olanlar İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen'e giremezler.

    Üniversitelerin değişim anlaşmaları olabilir iyi ünilerse normal bir durum bu. Ben şahsen vize danışmanlık firmasıyla vs hiç görüşmedim, b2 ingilizcem var, pasaportumu yeni yenilettim kendim b1/b2 ye başvurumu yapacağım kendim empati kuruyorum ben yapmazdım öyle bir durumu sakıncalı gelirdi bana


  • Merhaba 2022 yılının ekim ayında abd ye giris yaptım ve 2023nisan da yani tam 6 ay sonra Türkiyeye döndüm, burada 6 ay kaldıktan sonda yeniden abd ye gittim ve yine 6 ay kalarak 2024 martta geri Türkiyeye geri geldim. Şimdi de 2025 ocak ayının ortası gibi gidip doğum günümü orda geçirmek istiyorum, yaklaşık 10 gün kalacağım, New York JFK’den gireceğim. Girerken sorun yaşar mıyım sizce? Abd den son çıktığımdan itibaren 1 seneye yakın bir süre geçmiş olucak çünkü yeniden gittiğimde


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    608 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum