@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
-
Ülkemizde birkaç adet maymun çiçeği virüsü görülmüş, İsveçte de görülmüş. Bu senenin kazananları sağlık muayenelerini ne kadar erken alırsa o kadar iyi olur bence. Aşısı çıkarsa eğer millet yine zora girecek
-
Bazen gercekten hayret ediyorum... Asi fobim var dedim ve dedikçe bu sekil gelişmeler karsisinda ne yapacagimi sasiriyorum.....
-
@bahar_aydin Bende de aynı durum var malesef... İşin kötü yanı unganlar yoktan yere 2-3 er aşıyı aynı anda vuruyor. Ama diğer ülkelerde sağlık muayenesine gidenler vurulacak aşılara karşı bağışıklığı olduğuna dair kan testi yapıp rapor alıyorlar öyle vurulmuyorlar.
Unganlar ise bu işi ticarete dökmüş durumda vurup geçiyorlar...
-
@bahar_aydin, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
Bazen gercekten hayret ediyorum... Asi fobim var dedim ve dedikçe bu sekil gelişmeler karsisinda ne yapacagimi sasiriyorum.....
Hiç endişelenmeyin, benim de aşı fobim vardı ama hayatımın en rahat aşı süreciydi, hiç zorlanmadım. Vizenin heyecanıyla aklınıza korku gelmiyor, birde aşı yapılırken hangi kolunuza aşı yapılıyorsa çapraz ayağınızın serçe parmağını oynatmaya çalışın

-
Cok tesekkur ederim verdiginiz tavsiyeler icin.. Bu sıralamada Ankara'ya güvenmeyeceğim sanırım ya Amerika uzerinden AOS ya da Viyana uzerinden dosya taşıma yapmayı düşünüyorum
-
Bir sorum daha olacak
Onceden AOS yapmış kisiler, Amerika icinde sağlık muayenesi olurken hem sifiliz hem de tüberküloz testi icin iki farklı kan tahlili istendiğini okudum CDC uzerinden. Hatta konu hakkında mail attım gercekten öyle mi diye, çok otomatik bir geridonus aldım CDC tarafından. Bu konu hakkında onceden deneyimlemis olan kisiler yazabilir mi rica etsem? Çünkü Ankara ve Viyana tüberküloz testi icin sadece göğüs röntgeni istiyorlar, kan testine gerek yok sadece sifiliz testi icin kan testi veriyorsunuz diye biliyorum -
Merhaba
Unganların sitesinde yaşımıza vb tahlile göre hangi aşı olup olmayacağına karar veriyorlar. Bu kapsam iki sorum olacak.
1- Öncesinde Buradaki hastenelerde kan tahlili vermek ve örneğin hepatit b olup olmadığımın ve antikorların olup olmadığı durumunun bana katkısı olurmu? Daha önce bu yolu deneyen oldu mu?
2- Covid aşıları bugün İlçe sağlık müdürlüğü görüşme sonucunda hiç bir yerde olmadığını söylediler. Bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz?
-
1-Unganlar'a başka bir kurumda tahlil yaptırıp sonuçlarını götüren süreci takip eden DV kazananları oldu ancak Unganlar konuyu hoş karşılamıyor ve kendilerinin yaptığı tahlilleri esas alıyorlar. Ancak kendi içinizi rahatlatmak istiyorsanız, Unganlar muayeneniz öncesi başka bir kurumda tahlillerinizi yaptırabilirsiniz.
2-Son 1 yıl içerisinde hatırlatma dozunuz yok ise, daha önceden yapılmış Covid aşılarınızın işlenmiş olduğu aşı kartınızı yanınızda götürmeniz yeterli. Unganlar mevcut aşı kartınız ile sağlık kontrolünüzü tamamlıyor, arama butonunu kullanırsanız bu linkteki gibi yakın tarihli deneyimleri görebilirsiniz
-
Merhaba, aşı için birden fazla iğne olan oldu mu, yoksa tüm aşıları aynı şırıngada karıştırıp bir seferde mi yapıyorlar herkese?
-
@lillyyy olacağınız aşı sayısına göre değişkenlik gösteriyor, en az iki veya daha fazla enjeksiyon oluyor genelde
-
@ATS16 cevabınız için teşekkürler. Bana tek iğnede 3 ayrı aşı yaptılar (kendisinden üçlü aşılardan bahsetmiyorum). Normalde böyle bir uygulama yok. CDC de aşıların karıştırılarak uygulanmaması gerektiğini vurguluyor. Hiç anlam veremedim.
-
Merhaba.
1-) Yakın zamanda 6 -8 ay kadar psikolog tedavisi gördüm. Ne yazık ki yaşları yakın olsun oynasınlar diye 2. çocuğu hemen yaptım ve psikolojim kaldırmadı. Bu tedavide benim adıma konulmuş bir tanı yok. Sadece e-devlette doktor randevusu görünüyor. Bunu belirtmek istemiyorum. Sorun olur mu?
2-) Yine aynı tedavi kapsamında bazı psikiyatri ilaçları kullandım ama sorun kalmadı ve 4 aydır kullanmayı bıraktım. Bu yüzden bundan bahsetmeyi de düşünmüyorum. Sorun olur mu?
3-) Ameliyat için epikriz raporları istemişler. Bunları neden istediklerini biliyor musunuz? Ben burun ve dil kökü(uyku apnesi) ameliyatı oldum. Bunlar için extra testler istenir mi?
Benim endişem süreci uzatmaları. Ameliyatlarda da psikiatride de bir şey çıkmayacağını biliyorum ama şu testide yapalım bu testi de yapalım derlerse ödemeye gücüm yetmeyebilir. Sonra olurda vizem onaylanırsa amerikaya param kalmaz diye endişe ediyorum. Amerikayı bırak vizeye girmeye bile para bırakmayabilirler. -
@ATS16 Merhaba,
Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Son olarak yazdığınız ikinci madde ile ilgili soru sormak isterim. Daha önce aşı hiç olmamışsak burada ne yapmamız gerekir? Bunla ilgili hiç deneyim yaşayan yorumlara rastlamadım. Teşekkürler.
-
@Elganja geçtiğimiz dönemde hiç covid aşısı olmamış aynı durumda olan başka bir kullanıcının yaşadığı güncel deneyime aşağıdaki post’dan ulaşabilirsiniz.
-
Çocukken dikkat dağınıklığı ile alakalı sakinleştirici ilaçlar kullanmışım. bunlar bir eksi olur mu? Raporlarını muayneye götürmesem daha mı iyi? Ordaki doktorlar bizim e-devlet/e-nabız verilerimizi görebiliyor mu?
-
Merhabalar
Benim birsorum var. Kapali zarfta gonderilen medical exam ile ilgili. Oldukca cok zorunlu asi var. 6-7 ( kizamik kizamikcik, bogmaca vs)belki daha fazla biz bu lari cocukken olduk ancak simdi ispat etmek imkansiz. Cocukken olmusuz simdi yetiskiniz. Sorum su herkes bu asilari oldu mu? Ben olmak istemiyorum ne yapabilirim. -
@Ayca-Özcan enabızda gözüküyor mu olduğunuz aşılar bir kontrol edin derim. Benim mesela önceden gözüküyordu sonra veriler silindi artık gözükmüyor. Gözüküyorsa eğer hastaneye gidip test verin o aşıları olduğunuz zaman bağışıklığınız var olarak gözüküyor bu vesileyle tekrar olmanıza gerek yok anlamına geliyor. Ama tr deki unganlar fazladan para almak için 3-5 er tane saplıyorlar, ama sağlık muayeneniz yurtdışındaysa bağışıklığınız olduğuna dair kağıt alıp o aşıları olmayabilirsiniz
Ben mesela o aşıların hepsini oldum üstüne çocukken kızamık vs hepsini geçirdim ultra ultra bağışıklığım var. Ama unganlar tutupta bana 3-4 aşıyı aynı anda vurmak isterse tabiki kabul etmem. Bu yüzden umarım çıkarsa case nom yüksek çıkar da taşırım dosyamı diyorum. Bunlar biraz fazladan para kazanacak diye vücuduma o kadar aşıyı aynı anda vurdurmak istemem hepsinin yan etkisi beni buluyor çünkü
-
@newbie97
Ben usa deyim suan hicbir asimi delil gosteremiyorum.kayitlarim yok cok eski.
Olmak istemiyorum kesinlikle 7-8 tane asinin bagisikligini olcebiliyorlarmi acaba burda hic bilemiyorum. -
@Ayca-Özcan Ben bu duruma şöyle bakıyorum, 1 yaşındaki çocuğa 3-5 aşıyı aynı anda yaparlar mıydı tabiki hayır. O zaman niçin bana da yapsınlar. Zaten 3-5 aşıyı karıştırıp yapılması da zararlı bildiğim kadarıyla. Aşının kendisini geçtim bileşeninde de zararlı maddeler var. Hiçbir şey olmasa boş saf suyu damardan vursalar yine dokunur bana. Yanlış anlaşılmasın gerekliyse geniş bir zamana yayarak yapılsın, ama benim bağışıklığım olan şeyi neden üstüne para vererek tekrar olayım ki çok mantıksız geliyor
Benden gitsin kan testi istesin hepatit hiv felan ne varsa baksın sesimi çıkarmam olması gereken budur derim ama ben zaten çocukken olmuşum aşımı ki ben 27 yaşındayım benim doğduğum zaman aşılama çok yaygındı büyükşehirlerde ve hepsini de oldum. Ama bu yaşımdan sonra bedenime dışarıdan fiziksel müdaheleyi malesef kabul etmiyorum
-
@Ayca-Özcan eger asi raporunuzu sunamiyorsaniz, yani sizin durumda oldugu gibi, sizi bir laboratuara yonlendirip kan aliyorlar. sonrasinda testler ile onceki asilari yaptirip yaptirmadiginiz ortaya cikiyor.
ekim ayinda ayni sekilde islemleri yaptirdik sadece polio asisi mecbur tutuldu bize. bir de mevsimi dolayisiyla flu ve covid.
Benzer Başlıklar
139
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k