Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• 2 kişilik aile randevusunu almak için ds-160 lari ve randevuyu nasıl almalıyım? Grup randevusu diye geçiyor sanırım yardımcı olabilir misiniz

• ⭐⭐

@aysenalkan kişilere ayrı ayrı ds160 formu doldurup, bir ais hesabından grup oluşturarak ds160 numaralarını o gruba eklemeli ve daha sonra grup için randevu almalısınız.

• Arkadaşlar 2 ay önce ret almıştım, şimdi baktığımda uygun randevu için 2026'yı gösteriyor. Ödeme yapmadım yapsam düzelir mi yoksa 2 yıldan önce randevu alamam mı?
    2 yıl kuralı mı var ret alanlar için?

• @MakeUSAGreatAgain iki yıl bir kural değil. Sadece açılan slotlar daha da azalıyor retliler için.

• @mesut1905 dediğinizi yaptığımız zaman sistem bana sadece min 2 kişinin başvurabileceği boşlukları mı gösterecek, bir vize şirketine sordum grup randevusu çok zor bulunur falan dedi. Ne yapacağım bilmiyorum

• @aysenalkan Annem, babam ve kardeşim için grup başvurusu yaptım. Haziran-Temmuz gibi işlemlere başladım. Bir ay içinde görüşme tarihlerini öne çekebildim. 2026 Mayıs diye başladık, en son Kasım 6, 2024’e çektim.

• @emre71 ben de anne babam icin haziran 2026dan aralık 2ye çektim.

• @graombze Hatırlısıyla inşallah sizin aileniz de benim ailem de vizeyi alır. 2 gün kaldı, baya heyecanlıyım

• @emre71 bana bilgi verir misiniz? Neler istendi hangi sorular nasıl cevap verdiler vs çok heyecanliyim çünkü ben 🙂

• @graombze tabiki, buradan paylasirim.
    Vize almamalari icin bi sebep yok ama bakalim hayirlisi korkumamak/heyecanlanmamak elde degil.

• Ben ret almıştım tekrar randevu almak istiyorum ama 2 yıl sonrası için randevu gösteriyor. 24 ay içinde vize reddi aldınız mı sorusunu evet olarak işaretledim. Hayırı seçersem düzeliyor. 24 ay içinde vize reddi aldınız mı sorusuna hayır dersem sorun olur mu arkadaşlar biliyor musunuz?

• ⭐⭐

@aysenalkan evet 2 kişilik slot açıldığında randevu alacaksınız ama bu vize şirketlerinin(!) dediği gibi çok zor değil kendilerine müşteri bulmak adına oynadıkları bir oyun, kanmayın vaktiniz varsa gün içinde sürekli kontrol ederek öne çekebilirsiniz. 2 kişilik grup ayrıca kolayca yer bulur 4-5 kişilik gruplar dahi kısa sürede öne çekti.

• @mesut1905, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan evet 2 kişilik slot açıldığında randevu alacaksınız ama bu vize şirketlerinin(!) dediği gibi çok zor değil kendilerine müşteri bulmak adına oynadıkları bir oyun, kanmayın vaktiniz varsa gün içinde sürekli kontrol ederek öne çekebilirsiniz. 2 kişilik grup ayrıca kolayca yer bulur 4-5 kişilik gruplar dahi kısa sürede öne çekti.

Bir haftadir gece gunduz giriyorum one cekemedim. Ben randevu aldigimda mart 2026 acikken suan nisan ve mayis dahi tukendi. Nasil one cekiyorsunuz anlamiyorum.

• yeni doğan bebeklerin yüzüne flaş zararlı deniliyor abd doğan bebeklerin pasaportu nasıl çıkartılıyor ? Fotoğraf yok mu acaba ?

• @Erdem-AKDEMİR ben kendi telefonumla beyaz bir fona bebeğimi yatırarak çekmiştim fotoğrafçıya mail attım üzerinde dokunuşlar yaparak çıktı aldık. flaş kesinlikle zararlı. direk vurmuyor tavana vurduruyoruz diyorlar ama ciddiye almayın o ışık sonuçta o göze temas ediyor

• ⭐⭐

@new_life gece gündüz denemeniz önemli tabiki ama burada en önemli konu konsolosluğun slot açması yada bazı randevuların iptal/değişiklik yapması ve yer açılması. Denemeye devam edin mutlaka yakalayacaksınızdır

• @mesut1905 hic umudumuz yok hocam ama denemeye devam ediyoruz. Hatta oyle bir kabullendik ki 2025 yazina avrupa yada uzakdogu planina basladik. Olmadi 2026 da gideriz usa ya

• ⭐⭐

@new_life hayırlısı olsun umudunuzu kaybetmeyin.

• Merhaba,
    2023 yılının başında b1/b2 vizesi almıştım. Bundan sonra 3 kere abdye giriş çıkış yaptım. 2 ay sonra 15 günlüğüne tekrar abdye gideceğim. Fakat geçtiğimiz ay abd`de benimde ortak olduğum bir şirket kurduk ve ITIN numarası aldım. ( Tüm işlemleri online gerçekleştirdik ) Merak ettiğim konu şu, bir sonraki girişimde bunu almış olmam sorun yaratır mı ? Abdye yerleşmek gibi bir niyetim yok bu arada 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@rodman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,
    2023 yılının başında b1/b2 vizesi almıştım. Bundan sonra 3 kere abdye giriş çıkış yaptım. 2 ay sonra 15 günlüğüne tekrar abdye gideceğim. Fakat geçtiğimiz ay abd`de benimde ortak olduğum bir şirket kurduk ve ITIN numarası aldım. ( Tüm işlemleri online gerçekleştirdik ) Merak ettiğim konu şu, bir sonraki girişimde bunu almış olmam sorun yaratır mı ? Abdye yerleşmek gibi bir niyetim yok bu arada :nerke

Sınır polisi neden geldiğinize dair soru sorarsa şirketten bahsetmeyin, ziyaret, gezi veya benzeri bir sebep söylersiniz. Sorarsa dönüş biletini gösterin. Belki de hiç soru sormaz. Şansınıza kime denk geleceğinize bağlı.
    Ben bu yıl ilk girişimde tek soru sorulmadı, ikinci girişimde neden geldin (oğlumu ziyarete dedim) oğlumun nerede çalıştığını, işyerinin adını vs bir sürü soru sordu. Baktım sorular bitmiyor, dönüş biletim var dedim, görmek istedi. Sonra ikna oldu ve geçtim.
    Siz rahat olun, hazırlıklı olun bir sorun olacağını sanmıyorum.

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k