Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mehmett, içinde söyledi: Indiana

Carmel

forumdaki en güzel ve içten entryleriden biri. zaman ayırdığınız için çok ama çok sağolun. umarın yeni yerinizde de çok güzel bir hayatınız olur. bu senenin talihlilerinden biriyiz eşimle. sürecimiz sorunsuz geçerse kesinlikle düşüneceğimiz eyaletlerden biri.

tekrar teşekkürler.

• mrb
    ben evlilik yoluyla amerikaya gelicem.nvc aşamasındayız.ben türkiyedeyim.eşim indiana fort wayne de yaşıyor.(bir ay önce alabama eyaletinden, indianaya taşındı)
    Bu şehir ile bilgisi olan var mı?

• Indianapolis

FB_IMG_1617382511992.jpg

• Fort Wayne şehri nasıl bilgisi olan varmı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @ayvalik10 teşekkürler

• ⭐⭐

@kartalveat Üstad 7 ay sonra hamdolsun bende Philedelphiadayım. Deneyimlerini paylaşman beni mutlu eder

• @Müslüm-Çiçekten Indiana, genel olarak ucuz bir eyalet, 2 yil kadar Carmel'de yasadim, bir kez Fort Wayne'e gittim, sanayisi Indianapolis'e gore daha iyi sanirim, daha ucuz, sakin ve kislari da biraz soguk.

• @emirgenco, içinde söyledi: Indiana

@kartalveat Üstad 7 ay sonra hamdolsun bende Philedelphiadayım. Deneyimlerini paylaşman beni mutlu eder

Philedelphia detayı için @mehmett arkadaşımdan bilgi talep edebilirsiniz.Oraya taşınmışlardı.
    Yeni yaşamanızda size ve ailenize başarı ve mutluluklar dilerim.

• Merhabalar 2025 talihlisiyiz
    İNDİANA carmel şehri için çocuklu ailelerin okul kira ve iş imkanları göz önünde bulundurarak yaşayan veya yaşamış olan varsa güncel olarak Bilgi verebilir mi şimdiden teşekkür ederim

• 26 Yaşındayım , Türkiyede beyaz yakalıydım, Amerikada ilk başta uber, doordash v.b işlerde çalışmayı düşünüyorum. Eğer bulabilirsem garsonluk veya baristalık benzeri bir iş de yapabilirim. Başlangıç için Indiana eyaletini önerir misiniz. Yaklaşık 10.000$ ile geleceğim kiralık ev araba v.s için diğer eyaletere göre kolay bir başlangıç olur mu ?
    Şuan için Opsiyonlarım:
    Texas
    Ohio
    Wisconsin
    Indiana
    Pennysylvannia
    Sizce bu eyaletler içinde Indiana en uygunu olabilir mi ?

İleri de community college e gidip 2 yıllık okul okumayı planlıyorum.

Bilginiz için teşekkür ederim.

• Carmel IN ile ilgili başka bir konuda bilgi paylaşmıştım
    bağlantı metni
    bağlantı metni

• @ahope merhabalar, 2023 talihlisi olarak bizde aile dostlarımızın tavsiyesi ile eşimle Carmel'e yerleştik.Yaklaşık 2 aydır burdayız. Carmel'e kiralar Indiana geneline göre değerlendirildiğinde bir nebze daha pahalıdır ancak Indiana'nın yaşanacak en güzel bölgesi olarak düşünüldüğünde kesinlikle değer diyebilirim. Eğitim hususunda çok detay vermem mümkün değil çocuğumuz olmadığı için ancak Indiana totalde eğitim odaklı bir eyalet ve okulların genel olarak puanları yüksek.İş konusuna gelince de uzmanlık alanınıza göre değişken olmakla birlikte eğer ki herşeyi göze alıp sıfırdan başlamak bizim için önemli değil dediğiniz noktada çokça iş fırsatı mevcut.

Biz tavsiye üzerine geldik ve şu ana kadar hiç bir konuda keşke demedik. Sürecinizde bol şans dilerim

• @Caner-alçile Caner hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Fikrimiz halen değişmedi nasip olursa Indiana carmel/fishers/noblesville şehirlerine yerleşmeyi düşünüyorum ailem ile beraber.

• @Final-Approach Fortwayne banada cazip gelmeye başladı okulların yoğun olduğu biyerse öğretmenlik yapabilirim

• West Lafayette nasıldır, bilgisi olan var mı?

• West Lafayette nasıldır? Bir bilgisi olan var mı?

• Selamunaleykum,İndianapolis nasıl , Yaşayan birisi varmı, yeni gelecek biri için , iş imkanı, kira vs.

• Merhabalar,

2026 talihlisiyiz. Bir aksilik olmaz da süreci olumlu tamamlarsak 4 kişilik bir aile olarak ( 1. çocuk 7, 2. çocuk 4 yaşında) bohçamızı alıp gurbet yollarına düşeceğiz. Vize onayını almaktan daha büyük bir dert olarak gördüğüm nereye yerleşeceğiz konusu için araştırmalara şimdiden başladık. ilk ve en önemli kriterimiz çocuklarımızın eğitimi. .

Indiana eyaleti eğitim imkanları ve maliyet avantajı olarak çokça karşıma çıkıyor. Özellikle bizim durumumuzda olan (ilkokul çağında çocuğu olan) arkadaşlardan destek istemekteyim.

Carmel, Fisher ve Fort Wayne sıklıkla tavsiye ediliyor sanırım. Bu şehirler hakkında:

1- Eğitim: Çocukların adaptasyon konusunda en az zorluk çekeceği, eğitim kalitesi, sosyal imkanları nelerdir?
    2- Kiralar: Kiralar genel anlamda nasıl? araştırma yapabileceğim zillow'dan başka siteler var mı?
    3- İş İmkanları: İngilizcem B2 - C1 seviyelerinde. TR'de kamuda çalışıyorum. Beyaz yaka işlerde çalışabilirim ( ilerideki hedef) buna göre iş olanakları var mıdır? Saatlik ücretler ortalama hangi seviyelerde?
    4- Kesinlikle değerlendir ya da hiç bulaşma diyebileceğiniz yerler, mahalleler var mı?

Bu arada sadece Carmel, Fisher ve Fort Wayne şehirlerine bağlı değilim. Indiana eyaleti özelinde bu kriterlere göre daha iyi yerler varsa bu tavsiyeleri de seve seve değerlendirmeye alabilirim.

Vereceğiniz destekler için şimdiden çok teşekkür ederim. Konfor alanından çıkıp, bilinmeze doğru yol alma ihtimali bile insanın uykularının kaçmasına sebep. Bu forum sayesinde inanın o kadar rahatlıyoruz ki. Yardım eden, edecek olandan Allah bin kere razı olsun.

• Merhaba.
    Eb3 ile bizde bir kaç yıl içerisinde granger bölgesine taşıyacağız bir aksilik olmazsa. Okul puanları iyi, güvenli ve bölge ucuz. Araştırabilirsiniz isterseniz. Hayırlı olsun size.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |