Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874

  • @T-C-Kubilay-Dikici
    Bu ABD içinde geçerli. Yani ABD ye yerleşince çocuğum kaliteli eğitim görecek gibi düşünmek doğru değil keza sosyal medyanın arttığı küçük çocukların çabuk etkilenip izledikleri şeylere kapıldığı bir asır da yaşamaktayız. Ki ABD de bu işin merkezi


  • @minnesota Biliyorum evet, öğretmen bir çift. 😃 Eşim sıkı takipçileri ama ben takip etmiyorum. AOS'la yerleştiler ve büyük teyzeleri sayesinde Lexington'da yaşadılar. Lexington'ı onlar sayesinde duyduk tanıdık aslında. Okul puanlarını ve kiralarını vs araştırdım. Kiralar yüksek bir hayli ama gönül ister ki GC kazanıp oraya yerleşelim :)


  • @salih-atilla

    Hocam umutlarımız bu yönde olmazsa beklentimiz karşılanmazsa ne olacak şuanki durumumuza döneceğiz tek şey yıllarca verdiğimiz emekleri tekrar vermek zorunda kalacağız ama ya olursa diye aldığımız riskler bunlar bunları da almak zorundayız


  • @minnesota

    Mevlanında dediği gibi ; İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara

    Bu yüzden nasip olur kazanırsam emin olun herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştıracağım


  • @10urdmn Ben güvenli ileri sürüş sertifikalı bir motorcuyum :D hız asla yapmam bu yüzden motorlarım genellikle hantal büyük olur sadece keyifciyimdir motor sürmekten zevk aldığım için kullanıyorum yarış yapmasak da oturur bir kahve içeriz :)

    Motorumda kahve makinam var kahvemi yanıma alırım manzarada motorumu çeker kahvemi yapar kullanırken hem o manzaranın tadını çıkarır hemde motorumu kullanıırm


  • @T-C-Kubilay-Dikici Hocam durumunuz bu kadar iyiyse ve bu kadar fazla istiyorsanız gitmek EB3 vizesine başvuru yapmayı düşündünüz mü hiç? Şimdiden başvuru yaparsanız en azından 4-5 yıla gidersiniz fazla geç kalmadan


  • @Blacksocks Burda da ebeveynlik devreye giriyor arkadaşlarını kontrol edeceksen sen onunla bir baba yada anne değil arkadaş olacak iyi yanlışı göstereceksin ben ailemden onu gördüm çocuğu iyi bir okula yazdırmakla bitmiyor tam gelişim zamanında arkadaşları önemli benim oturduğum mahalle iyi değildi ailemin durumu yoktu ama okulum çok iyi ve ailem beni o okula yazdırmak için okula 3 tane bilgisayar almıştı o dönemde bilgisayar çok değerli birşeydi okulda bile sadece müdürde vardı bilgisayar daha sonra okulla bittimi hayır mahallem ne olacaktı evde kitli duracak bir çocuk değildim bu sefer ne yaptılar beni spora yazdırdılar neden mahallem kötü diye mahallede dışarda oynamak yerine spora gidiyordum yani çocukları iyi bir mahallede iyi bir okul çözüm değil önemli olan çocuğunla çocuk olmak


  • @Atlantis00 evet düşündüm ama greencard ne olduğunu inanın 3 senedir biliyorum çünkü daha önce ülkeden gitmek gibi bir niyetim yoktu yeni öğrendim diyebilirim vve ilk başvurumda bana değil ama benim formunu dolduğum bir arkadaşıma çıktığı için bu şansımı değerlendirmek istiyorum eb3 içinde şöyle düşünüyorum b1b2 başvurdum vizemi alırsam önce bir amerikaya tatile gideceğim beğenirsem eğer e2 yatırımcı vizesini araştıracağım olmazse eb3 düşünüyorum eb3 için biraz geç kaldığım fikrindeyim yaşım 31 çıkmas 5 sene sürse 36 olacak ben bu sürece eb2 yaparım


  • 2019dan beri başvuruyordum gecen yıl unutmuşum. Bu sırada turist vizemide aldım çok şükür😇 bu sene kaldigimiz yerden devam☺️Eger greencard cikarsa turist vizemle gidip dosyamı oraya aldirma şansım olur mu? Turkiyede mulakat sirasinin gelmesi riskli oluyor.. Bilgisi olan yardimci olabilir mi?


  • Ben 2025 greencard talihlisiyim, henüz mülakat tarihi alamadım. Kız arkadaşımla evlenmeyi planlıyoruz, kendisinin ne olur ne olmaz 2026 çekilişine katılması gerekir mi? Aile bireylerinin vizesini kötü etkiler mi?(Babası 10 yıllık vize aldı, kardeşi iltica etti ve halen amerikada yaşıyor)

  • ⭐⭐

    @historian Merhabalar bu sene bende sizin gibi düşünerek b1b2 başvurdum çıkarsa dosyamı taşır aos yaparım çıkmazsa tatil yapar bakar gerekirse e2 yaparım mantığındaydım ama bir kaç gün önce bir konu başlığının altında @gucarslan beyin yazdığı bir paylaşım sıra numaranızın aktif olmazsa amerikadan eli boş dönme olasılığınız var yani sizin kazandığınız numara amerika içinde çok önemli bu yüzden kazanırsanız kesinlikle çok detaylı araştırın

    Edit:

    Gürcan beyin ilgili yazına buradan ulaşabilirsiniz

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7210/sayılarla-dv2025/74?_=1729687894481


  • Merhaba arkadaşlar. bir tanıdığımın başvurusunu ben yapacağım. evli bir çift ve çocukları var. şanslarının artması için iki ebeveyn için ayrı ayrı başvurmayı düşünüyorum. başvurularda spouse kısmını doldurmalı mıyım?


  • @T-C-Kubilay-Dikici Sağolun bilgi için sıra numaramız çok önemli..


  • @tapsix Merhabalar tüm cevaplar bu videoda var

    İlgili konu başlığında tüm cevaplar var sorunuz olursa ilgili konudan sorarsınız
    Ücretsiz DV2026 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

    https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8

  • ⭐⭐⭐

    @serhatpusat üniversiteyi


  • Bir sorum daha var. Arkadaşımında annesi üzerinden F2B göçmenlik başvurusu devam ediyor. Greencard kazanıp sırası gelmedi diyelim diğer göçmenlik durumunda sorun yaratır mı? Yoksa ikisi birbirinden bağımsız mı?

  • ⭐⭐

    @historian 2si ayri seyler


  • @Slaih Kız arkadaşınız da, talihli olduğunuz halde siz de DV-2026’ya başvuru yapabilirsiniz.
    Çekilişe başvuru yapmış olmanızın diğer süreçlere olumsuz bir etkisi olmaz.


  • @T-C-Kubilay-Dikici Mantıklı düşündükleriniz. Fakat yaşınız daha 31 ve daha inanın çok gençsiniz. Ben mesela 26 yaşındayım ve önceden yaş konusunu çok kafama takardım. Hatta 20 yaşımdayken şu cümleyi kurardım '' 25 yaşından sonra yapsam ne yapmasam ne hayallerimi, sonuçta artık 18-20 yaşında olmayacağım'' derdim fakat yaşın hiçbir öneminin olmadığını anladım. Babam mesela şu an Allah sağlıklı uzun ömür versin 56 yaşında ve imkanı olsa sırt çantasını alıp ülke ülke gezebilir maşallah. O yüzden hiç yaş konusunu düşünmeyin. Allah her şeyi en güzel ve doğru zamanda kararlaştırıyor bizim için. Her şey gönlünüzce olsun inşallah :)


  • @T-C-Kubilay-Dikici hocam ucdort ay sonraya vize randevuyu nasil verdiler araya adam mi soktun xd:)


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum