@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Blacksocks %100 kurtuluş olmasa bile bir çok şeyden kurtulacağımızı düşünüyorum
- Kötü eğitimden çocuklarımızı kurtaracağız
- Gelecek Kaygısı çocuklarımızın olmayacak
- 100 yılda çalışsam bunu alamam diyeceğimiz bir çok şeyi alabileceğiz
- Kanunların eşitsizliğinden kurtulacağız
- Çalışırken karşılığını almadığın için yaşadığın umutsuzluktan kurtulacağız
- Üniversiteden mezun olduğunda acaba hangi işi yapacağız yada iş bulabilecekmiyim kaygısından kurtulacağız
- Hergün trafikte karşılaştığımız saygısızlıktan kurtulacağız
- Araba alırken bir kendine bir devlete kredi çekersen de bir bankaya almaktan kurtulacağız
- Vergilerini düzenli ödediğin için kendini keriz gibi düşünmekten kurtulacağız ( zenginler vergi ödeyip 2 yılda bir çıkan af yüzünden vergisini sildirdiği için)
daha 10larca yazabilirim evet gc %100 kurtuluş değil ama kendimi daha iyi hissetmek istediğim için başvuruyorum yoksa 31 yaşıma gelmişim iyi bir işim iyi bir konumum türkiye ortalamasının üstünde bir gelirim var neden gitmek istiyorum diye kendime soruyorum ama çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım gidince sıfırdan başlamayı burada müdürken orada kurye olmayı inanın tuvalet temizlemiyi bile göze alırım yeter ki çocuğumun geleceği iyi olsun
Haklı olduğunuz konular var katılıyorum. Fakat "Çocuklarımın geleceği" ifadesi bizim elimizde değil. Oraya gidip belki ordaki kötü ortamdan etkilenip daha kötü bir hayatta sürebilir.
Ayrıca birşeyi kolayca almak bize cazibedar geliyor ama alınca hevesatımız gidiyor
yani mutluluk huzur ucuz et süt arabada değil bence. Çoğu insan o kartı kazanınca kurtuluşa ereceğini zannediyor ama bu büyük yanılgı.
Gitme sebebi olarak doğru sebepleri düşünüp kötü ihtimalleri daima düşünmek lazım yoksa üzücü olabilir.