Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@serhatpusat 2 yıllık bitirip 4 yıllığa tamamlama için yurtdışı opsiyonları vardı önceden onları düşünebilirsiniz. Yurtdışı eğitim firmalarıyla bir konuşun o opsiyon hala geçerli mi diye. Ama kendilerini önermem eğer böyle bir opsiyon varsa ve tercih edecekseniz işlemlerinizi kendiniz halledip kendiniz okula kayıt yapın bu vesileyle ekstra para vermemiş olursunuz onlara

• @Ozden-0 bahsettiğiniz konser bizdeki milyonfest gibi bir şey mi yoksa her yıl tek bi yerde mi düzenleniyor

• Evet millet benim 7 ci başvurum. Varmı arttıran 🙂

• Arkadaşlar s a günaydın

Herkeste sanki bu kart çıkınca kurtulacağız düşüncesi var. Bu dünya da bizler var oldukça kurtuluş diye birşey YOK

Oraya nasip olursa gittiğimiz taktirde de zorluklar ve sıkıntılar bizi karşılayacaktır. Neden gitmek istediğimizi bilerek bilinçli hareket etmemiz gerek diye düşünüyorum. KURTULUŞ diye birşey yok. Önce bunu aklımızdan çıkarıp daha sağlıklı hareket etmemiz gerekiyor.

• ⭐⭐

@Blacksocks evli çocuğunuzun olması türkiyede bıraktığınız hayat çevreniz aileniz yaşam standartı abd hayatınızı derinden etkileyecek bekar olanların bu sıkıntıları atlatmaları kolay oluyor derim benim görüşüm katılmayana saygılar

• @newbie97 dil okulunumu 2 yıllık sonrası 4 yıla tamamlamadan bahsediyorsun yoksa üniversite mi anlamadım dil okulu en fazla 6 ay tutuyor diye görmüştüm

• ⭐⭐

@Blacksocks %100 kurtuluş olmasa bile bir çok şeyden kurtulacağımızı düşünüyorum

1. Kötü eğitimden çocuklarımızı kurtaracağız
    2. Gelecek Kaygısı çocuklarımızın olmayacak
    3. 100 yılda çalışsam bunu alamam diyeceğimiz bir çok şeyi alabileceğiz
    4. Kanunların eşitsizliğinden kurtulacağız
    5. Çalışırken karşılığını almadığın için yaşadığın umutsuzluktan kurtulacağız
    6. Üniversiteden mezun olduğunda acaba hangi işi yapacağız yada iş bulabilecekmiyim kaygısından kurtulacağız
    7. Hergün trafikte karşılaştığımız saygısızlıktan kurtulacağız
    8. Araba alırken bir kendine bir devlete kredi çekersen de bir bankaya almaktan kurtulacağız
    9. Vergilerini düzenli ödediğin için kendini keriz gibi düşünmekten kurtulacağız ( zenginler vergi ödeyip 2 yılda bir çıkan af yüzünden vergisini sildirdiği için)

daha 10larca yazabilirim evet gc %100 kurtuluş değil ama kendimi daha iyi hissetmek istediğim için başvuruyorum yoksa 31 yaşıma gelmişim iyi bir işim iyi bir konumum türkiye ortalamasının üstünde bir gelirim var neden gitmek istiyorum diye kendime soruyorum ama çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım gidince sıfırdan başlamayı burada müdürken orada kurye olmayı inanın tuvalet temizlemiyi bile göze alırım yeter ki çocuğumun geleceği iyi olsun

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Blacksocks %100 kurtuluş olmasa bile bir çok şeyden kurtulacağımızı düşünüyorum

1. Kötü eğitimden çocuklarımızı kurtaracağız
    2. Gelecek Kaygısı çocuklarımızın olmayacak
    3. 100 yılda çalışsam bunu alamam diyeceğimiz bir çok şeyi alabileceğiz
    4. Kanunların eşitsizliğinden kurtulacağız
    5. Çalışırken karşılığını almadığın için yaşadığın umutsuzluktan kurtulacağız
    6. Üniversiteden mezun olduğunda acaba hangi işi yapacağız yada iş bulabilecekmiyim kaygısından kurtulacağız
    7. Hergün trafikte karşılaştığımız saygısızlıktan kurtulacağız
    8. Araba alırken bir kendine bir devlete kredi çekersen de bir bankaya almaktan kurtulacağız
    9. Vergilerini düzenli ödediğin için kendini keriz gibi düşünmekten kurtulacağız ( zenginler vergi ödeyip 2 yılda bir çıkan af yüzünden vergisini sildirdiği için)

daha 10larca yazabilirim evet gc %100 kurtuluş değil ama kendimi daha iyi hissetmek istediğim için başvuruyorum yoksa 31 yaşıma gelmişim iyi bir işim iyi bir konumum türkiye ortalamasının üstünde bir gelirim var neden gitmek istiyorum diye kendime soruyorum ama çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım gidince sıfırdan başlamayı burada müdürken orada kurye olmayı inanın tuvalet temizlemiyi bile göze alırım yeter ki çocuğumun geleceği iyi olsun

Haklı olduğunuz konular var katılıyorum. Fakat "Çocuklarımın geleceği" ifadesi bizim elimizde değil. Oraya gidip belki ordaki kötü ortamdan etkilenip daha kötü bir hayatta sürebilir.

Ayrıca birşeyi kolayca almak bize cazibedar geliyor ama alınca hevesatımız gidiyor 🙂 yani mutluluk huzur ucuz et süt arabada değil bence. Çoğu insan o kartı kazanınca kurtuluşa ereceğini zannediyor ama bu büyük yanılgı.

Gitme sebebi olarak doğru sebepleri düşünüp kötü ihtimalleri daima düşünmek lazım yoksa üzücü olabilir.

• @T-C-Kubilay-Dikici imzamı attım.

• ⭐⭐

@Blacksocks

Çocuklarımızın geleceği %90 ebeveyn elinde yanlış anlamayın da çocuğunun arkadaşlarını kontrol etmezsen çocuğunun eğitimine önem vermezsen gelişim çağında daha sonra tren kaçar

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici kıymetli kardeşim inşallah sana çıkar ve o maddelerin hepsini test eder ve istediğin gibi olur hedefsiz abd olamaz haklısın

• Herşeyde bir hayır vardır düşüncesini bazı konularda daha dikkatli değerlendirmek lazım. Zira kötü alışkanlıkların sıkça yaşandığı, okul puanları yerlerde sürünen, suç oranları genel ortalamanın oldukça üstünde olan yerleşim yerinde ikamet eder, çocuğunuzu orada okula yollarsanız eğer, elbetteki çocuk büyürken kötü şeylere maruz kalacaktır. Burada hayır veya şer vs yaradan dan gelir düşüncesi kısır kalır.

• @minnesota, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Herşeyde bir hayır vardır düşüncesini bazı konularda daha dikkatli değerlendirmek lazım. Zira kötü alışkanlıkların sıkça yaşandığı, okul puanları yerlerde sürünen, suç oranları genel ortalamanın oldukça üstünde olan yerleşim yerinde ikamet eder, çocuğunuzu orada okula yollarsanız eğer, elbetteki çocuk büyürken kötü şeylere maruz kalacaktır. Burada hayır veya şer vs yaradan dan gelir düşüncesi kısır kalır.

İşte bu yüzden Boston. Özellikle Lexington tarafları, sakin huzur ve okul puanlarının oldukça yüksek olduğu bölgeler. Biraz konuyu değiştirmek gibi oldu ama sırası gelmişken bahsedeyim istedim. 😀

• @Yıldıray81 youtube ta 1 aile var. 3 cocukla GC alıp o bölgeye yerleşmişler. Belki denk gelmişsinizdir.

• @T-C-Kubilay-Dikici @Ozden-0 siz motorcularla abd de yarışmak dileğiyle o zaman (arabacıyım) 🙂

• @minnesota, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Herşeyde bir hayır vardır düşüncesini bazı konularda daha dikkatli değerlendirmek lazım. Zira kötü alışkanlıkların sıkça yaşandığı, okul puanları yerlerde sürünen, suç oranları genel ortalamanın oldukça üstünde olan yerleşim yerinde ikamet eder, çocuğunuzu orada okula yollarsanız eğer, elbetteki çocuk büyürken kötü şeylere maruz kalacaktır. Burada hayır veya şer vs yaradan dan gelir düşüncesi kısır kalır.

Cuzi irademiz ile buna sebep olabiliyoruz . İşte mesela arkadaşımız eğitimin kalitesinden bahsediyor ama bahsettiğiniz gibi bir alanda eğitim görmesi takdirinde kötü yollara da sapılabilir

• @T-C-Kubilay-Dikici
    Bu ABD içinde geçerli. Yani ABD ye yerleşince çocuğum kaliteli eğitim görecek gibi düşünmek doğru değil keza sosyal medyanın arttığı küçük çocukların çabuk etkilenip izledikleri şeylere kapıldığı bir asır da yaşamaktayız. Ki ABD de bu işin merkezi

• @minnesota Biliyorum evet, öğretmen bir çift. 😃 Eşim sıkı takipçileri ama ben takip etmiyorum. AOS'la yerleştiler ve büyük teyzeleri sayesinde Lexington'da yaşadılar. Lexington'ı onlar sayesinde duyduk tanıdık aslında. Okul puanlarını ve kiralarını vs araştırdım. Kiralar yüksek bir hayli ama gönül ister ki GC kazanıp oraya yerleşelim 🙂

• ⭐⭐

@salih-atilla

Hocam umutlarımız bu yönde olmazsa beklentimiz karşılanmazsa ne olacak şuanki durumumuza döneceğiz tek şey yıllarca verdiğimiz emekleri tekrar vermek zorunda kalacağız ama ya olursa diye aldığımız riskler bunlar bunları da almak zorundayız

• ⭐⭐

@minnesota

Mevlanında dediği gibi ; İstediğin Bir Şey Olursa Bir Hayır Olmazsa Bin Hayır Ara

Bu yüzden nasip olur kazanırsam emin olun herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştıracağım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |