Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Şimdi anladım çok teşekkür ederim. 2026 ya veriyor ama boşlukları takip edersek öne çekebiliriz.


  • Merhaba ilk defa abd vizesine basvuracagiz. 3 kisilik aileyiz. Aile basvurusu oluyormu yoksa randevulari ayri ayri mi aliyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @new_life, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba ilk defa abd vizesine basvuracagiz. 3 kisilik aileyiz. Aile basvurusu oluyormu yoksa randevulari ayri ayri mi aliyoruz

    Sayın @tufank 'ın bu konudaki mesajını okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/361738


  • @ReLoad Olay vize memurunun geri döneceğine ikna etmesi. Bu arkadaşın eşi ve cocukları turist olarak gitmiyorlar. B1/b2 türünden vize alamaz, şahsi olarak düşüncem aslında başka vize türlerini de alamaz. 1. dereceden bir yakını iltica etmiş çünkü.
    Bunu en iyi vize konusunda uzman amerika da bu işleri yapan bir avukat cevaplar. Saat başı ücretli danışmanlık veriyorlar, en mantıklısı bu şekilde olur.

  • ⭐⭐

    @new_life Merhabalar ds160 her aile bireyi için tek tek dolduracaksınız randevu alırken orada aile bireylerini ekliyorsunuz randevu alırken kutucuğu işaretlediğiniz aile üyelerine randevu alıyorsunuz

    ae2a888d-7ac2-4504-a7ae-a477a7650e03-image.png

    Her birey için forum bilgileri.
    61a29986-3e4e-4b19-89a9-53b502e8b18e-image.png


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Merhabalar, annem icin yaptigimiz ikinci vize başvurusunda (ilki red Aldi) mülakat yeri olarak Ankara sectik fakat Istanbul'da daha yakına tarih bulunca değiştirdik. Soruyu cevaplamissiniz ama son zamanlarda süreç biraz daha zorlasmis gorunuyor. Bizim durumumuzda ilkinde yeşil kartlıydım simdi vatandaşım. DS 160 formunu tekrar doldurunca mülakat randevusu sureci de sıfırdan mi başlıyor? yoksa Istanbul'daki randevuya yeni formla katılabilir mi?


  • merhaba, ücret ödeme sayfasına geldiğimde ad soyad bölümüne pasaportda yazdığı şekilde yazınız diyor, yazıyorum fakat büyük harflerle de yazsam küçük harflerle de yazsam adımda ve soyadımda türkçe karakterler olduğu için kabul etmiyor. bende büyük harflerle ve türkçe olmayan karakterlerle yazdım ve kaydettim sorun olmaz diye umuyorum


  • @ikbal merhaba,
    Benim de annem ne yazik ki red aldi. Ben de green cardliyim babama vize verdiler ancak anneme red geldi, surecinizden bahseder misiniz? Ne kadar sure sonra annenize tekrar basvuruda bulundunuz?
    Umarim bu kez vizeyi alir anneniz sansiniz bol olsun.
    Ayrica bildigim kadari ile abd vatandasi olduktan sonra anne-babaya green card basvurusunda bulunabiliyoruz ve cok hizli geliyormus bu da bir secenek sanirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ikbal tavsiye edilen, DS-160 formunda eksiksiz, doğru ve güncel bilgilerin yer almasıdır. İstediğiniz kadar yeni form doldurabilirsiniz. Görüşmeye kadar tamamladığınız formda bir değişiklik olursa yeni bir form doldurarak AIS üzerinden görüşmeye girmek istediğiniz form numarasını değiştirebilirsiniz. Bu işlem randevuyu iptal etmeden 1 kez yapılabilir. ( bu hakkı görüşmeye 1 hafta / 10 gün kala kullanmak daha sağlıklı) Aşağıdaki iletileri inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/370891
    https://yesilkartforum.com/forum/post/393767


  • Merhaba, B1/B2 vizem var. 3 kere giriş yaptım. Şimdi bir iş için Kuveyt'e gitmem gerekiyor! Kuveyt'e gidiş gelişim sonraki Amerika girişimde sorun olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, B1/B2 vizem var. 3 kere giriş yaptım. Şimdi bir iş için Kuveyt'e gitmem gerekiyor! Kuveyt'e gidiş gelişim sonraki Amerika girişimde sorun olur mu?

    Sorun olacağını düşünmüyorum ama ikinci bir pasaport alma hakkınız var. Şu sıralar çok çabuk geliyor. İçiniz rahat olur en azından.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kef14

    Kuveyt en sadık müttefiklerinden sorun olmaz. Benim ABD göçmen olmayan ve göçmen vize olan aynı pasaportumda Kuveyt, Rusya, İran, Lübnan vizeleri ve giriş & çıkış damgaları mevcut. Şimdiye kadar ne ABD girişlerimde ne de diğer ülke girişlerimde sorun yaşamadım.

    İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Afrika ülkelerine girişlerimde diğer pasaportumu kullanıyorum.

  • ⭐⭐

    @Kef14 abdnin "su eleman x ulkesine Girdi vize vermeyelim* politikasi yoktur.


  • merhabalar, annem icin subat ayinda B2 vizesi gorusmesi var, basvuruda pasaport numarasi guncelleyebiliyor muyuz? Hali hazirda kirmizi pasaportu var ama yesil pasaport hakki da var, yesil pasaport alsaqk mi diye dusunuyoruz.


  • Selamlar. Bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyaç duruyorum. Daha önce 2 başvurumuz ret ile sonuçlandı ve 3. başvurumuzu yapmayı düşünüyorum. Mülakat tarihleri çok ileri tarihlere verildiği için gidip dönüş tarihi ile ilgili reel bir plan yapamıyoruz (Görüşme tarihlerini öne çektiğimiz için) 1 tane okula giden küçük kızımız var ve açıkcası vize alırsak ilk önce eşim ile beraber gecikmiş bir balayı düşünüyoruz diyebilirim ama daha sonrası için tabii ki kızımızla gitmek istiyoruz. Kızım için daha sonra posta yolu ile başvuru yapmayı düşünerek kızımızı başvuruya dahil etmemek bize olumsuz sonuç oluşturur mu ? Teşekkürler.


  • @salih2825 Merhabalar bence olumsuz değil gayet olumlu olacağını düşünüyorum vize verilirken döneceğinize inanmaları lazım sizin dönmeniz için çok büyük bir neden var olumlu olacağını düşünüyorum


  • Merhabalar, Vize randevumu öne çekeyim derken mevcut tarihimden 1 yıl sonraya aldım yanlışlıkla :( Kaç defa randevu değişikliği yapma hakkımız var acaba. Daha önce 20 defa diye okuduğumu hatırlıyorum ama emin olamadım.

  • ⭐⭐

    @deepbluesk üzme kendini öne tekrar alırsın sürekli denemeni tavsiye ederim ayrıca bir kaç danışmana sorduğumda 4 defa dediler googleden baktığımda 3 defa yazıyor ben 4 defa yaptım 4. de 5 aralık 2024 aldım

  • ⭐⭐

    @deepbluesk
    şimdi denk geldi ankara da

    image.png


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    129 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    215k Bakış
    T.C. Kubilay DikiciT
    @wowman67 Fark etmez olurda TL ile giderseniz bankanızdan mevduatınızın USD karşlığını gösterir bir yazı talep edebilirsiniz banka yazıyı hazırladığı günün kurundan mevduatınızın USD karşılığını yazar [image: 1784296920582-97962d8b-40f1-4223-af0b-d80d53fe5149-image-resized.jpeg]
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum