Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, Amerika içinde statü değiştirip E-2 yaptığımızda şirket için aldığımız EIN sonrası, kendimiz için ITIN başvurusu mu yoksa SSN başvurusu mu yapıyoruz? Ya da farkı var mı?

• ⭐⭐

@pulcet e2yle SSN alinir itin degil

• @charon teşekkürler

• @charon E-2 için şirketi kurduk, EIN için başvurduk,aldık ve işyeri bu süreçte çalışmaya başlıyor. Hızlandırılmış süreç veya normal süreç sonucunda,E-2 başvurusu olumlu sonuçlandığında SSN numarası almak için süreci başlatıyoruz. Sorum şu, şirketi devralıp çalışmaya başladığımızda elimizde ITIN ve SSN numaraları bulunmuyor. Her ikisi içinde 4-12 hafta arası bir bekleme süresi var. Şirkette kullanılan POS terminali gibi ödemeleri alacağımız yöntemler için mutlaka ITIN veya SSN talep ediliyor. Öğrendiğim kadarıyla SSN alınana kadar kredi kartı ödemeleri işletmenin eski sahibinin hesabına yatıyor ve o kişi yeni sahibine iletiyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?

• ⭐⭐

@pulcet itin ssn yoksa alabileceginiz birsey. 4 hafta civari gelir.
    E2 gelene kadar sirkette calisamazsiniz,bunu soyleyeyim. Basiniza bela almayin.
    Sorunuzun cevabini acikcasi bilmiyorum. CPA'ye sorun derim.

• Merhaba ben ABD’ye turist vizesi ile geldim ve E-2 başvurusunda bulundum ama Eşim ve 21 yaş altı iki çocuğum Türkiye’de. Eşimin Turist vizesi var ama çocuklarım maalesef yok. Onların Türkiye’den E-2 Bağımlı vizesi onayı alma ihtimali var mı veya red edilebilir mi bunun oranı nedir sizce. Şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐

@Zeki-Uzun elcilige gore degisir. Trde elciligi arayip sorun e2 statusu var ise es/cocuk vizeye basvurabilir mi diye.

• @charon öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Türkiye’de var ama

• ⭐⭐

@Zeki-Uzun o zaman ds156e 'yi doldurmaniz lazim isle alakali bilgileri kullanarak.
    E2 gruplarinda Boyle yapanlarin oldugunu okudum,bir tanesi 5 aydir AP'de bekliyormus,oburu de ap'ye kalmis. Torontodaki elcilik.
    Tr farkli olabilir tabi.

• Herkese merhaba.abd ye turist vizesiyle gelip statü değişikliği ile e2 vize başvurusu yaparak sirketi eşimin üzerine açmak istiyoruz.para kaynağını ispat için kullandığımız evraklarda benim adım yazıyor(ev,araç satış evrakları) bu evrakları eşim içinde kullanabilir miyiz?eşimin annesi yada babası hibe adı altında para verse bu kabul edilir mi?edilirse de noter onaylı olması mı gerekiyor? şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐

@kenankulll her türlü paranın kaynağının açıklanması gerek.
    hibe verilecekse o paranın kaynağını göstermeniz lazım.

evraklarda sizin adınız yazıyorsa statement yazacaksınız eşime veriyorum x para, kaynağı şu şudur diye.

avukatla çalışın.

• Merhaba Baküden E2 vize randevusu alan varmı bugünlerde? Ne kadar zaman sonraya randevu veriyor acaba?

• Herkese Selamlar. Biz de E2 COS yapmak istiyoruz. B2 vizemiz var. Amazon e-ticaret yapmayi dusunuyoruz. FBA modeli ile wholesale yapmak istiyoruz. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır, özellikle tedarikci veya distribütör bulma noktasında araştırmalarımız devam ediyor. Deneyimi olan varsa paylaşırsa, sevinirim.

• Merhabalar,

Amerika'da E2 vizesine uygun güçlü bir geçmişe ve altyapıya sahip bir, restaurant+Catering+Food Truck operasyonları olan bir markanın şubesi (restaurant veya Food Truck) olmakla ilgilenen var mı?

Teşekkür ederim.

• @arnold bilgi alabilir miyim

• @Selma-Bozer

Biz 2 gün önce yeni sisteme kaydolduk ancak tarih vermiyor şuana kadar

• @Hknsnk-0 merhaba Baküden mi başvuru yapacaksınız Türkiyeden demi?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @yılmazcengizhan Sizin vizeniz olmasına rağmen eşinize ret mi verdiler?

Benim turist vizem var, eşim için de vize randevusu aldık bekliyoruz, açıkçası hiç ret alınabileceğini düşümüyordum

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |