Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@T-C-Kubilay-Dikici gemi turu yalanini soylemenize gerek yok. Abdde ne yapacaginiz cok onemli degil,zaten 10 senelik vize veriyorlar.
Gemi turu muhabbeti cbp'de ise yarar. Girerken cok sorgulamazlar.
Gemi turu alin,gemiden ayrilinca route 66 yapin. -
@charon Merhaba Ingiltere vizesinin suresi dolmussa da konsoloslugun sisteminde cikar mi, yoksa gecerli ise mi cikar? Bir de gecerli Kanada vizesi mi gecerli Ingiltere vizesi mi daha olumlu olarak degerlendirilebilir? Tesekkurler..
-
@Bushra993 her turlu cikar.
Kanada daha onemlidir. -
@charon Peki Istanbul ve Ankaradan basvurularin kabul ret adetleri ya da oranlari ile ilgili bir bilginiz var mi? Tesekkurler..
-
@charon gerçekten gemi turu satın alacaktım ama biraz araştırdığımda gemi turu genellikle adalara gidiyor bu yüzden düşünmedim gemi turu inanılmaz eğlenceli ve güzel birşey ama amerika'ya kadar gidip orada adaları görmek pek güzel gelmiyor ilerde amerikada yaşarsam belki yaparım ama gemi turu pek sıcak gelmiyor birde yaptığım işten dolayı çok bir vaktim olmayacağı için gemi + route 66 için vakit ayıramam 2 hafta süre ayırıp amerikayı gezmek olacak planım vize alırsam
-
@Bushra993 department of State'te yazar
-
Merhaba arkadaşlar,
26 Eylül 2024 tarihinde Ankara’daki vize mülakatımla ilgili detayları paylaşmak istiyorum. 2018 yılında 3 kez F1 vize başvurusunda bulundum, ancak sonuçlar olumsuzdu. 2023 DV çekilişini kazanmıştım fakat dosyamı Dominik Cumhuriyeti’ne taşımama rağmen süreç 7 Eylül’de sona erdiği için yine olumsuz sonuçlandı. Ancak ABD’ye gitme konusundaki kararlılığım devam etti.
Randevum 10:45’teydi, fakat saat 10:00’da orada oldum. Fazla kalabalık olmadığından içeri erken alındık. Güvenlik kontrolü ve parmak izinden sonra eşimle birlikte mülakat sırasına girdik. İçeride oldukça pozitif bir ortam vardı. Mülakatların çoğu olumlu sonuçlanıyordu ve kişi sayısı az olduğu için süreler biraz daha uzundu. Konsolosluk görevlileri Türkçe bilmiyordu, sadece bir tercüman herkesle ilgileniyordu. Bizim sıramız geldiğinde genç, güler yüzlü, sakallı bir görevli ile mülakatımız gerçekleşti.
B: (Ben) - E: (Eşim) - K: (Konsolos Görevlisi)
B: Günaydın.
K: Günaydın, Türkçe mi İngilizce mi?
Biz İngilizceye güvenemediğimiz için Türkçe olmasını rica ettik. Ancak tercüman başka görevlilere yardım ettiği için konsolos, “İngilizce devam edelim, olmazsa yardım isteriz,” dedi. Biz de mecburen kabul ettik.K: Daha önce ABD vizesine başvurdunuz mu?
E: Hayır, ama eşim daha önce başvuruda bulunmuştu.
B: 2018 yılında 3 kez F1 vizesine başvurdum, fakat olumsuz sonuçlandı.
K: Neden F1 vizesine başvurdunuz?
B: Dilimi geliştirmek için.
K: ABD’ye neden gitmek istiyorsunuz?
B: Kültürel ve turistik bir seyahat planlıyoruz.
K: Kaç yıllık evlisiniz? Çocuğunuz var mı?
E: 4 yıllık evliyiz, çocuğumuz yok.
K: Nerede çalışıyorsunuz ve kaç yıldır çalışıyorsunuz?
E: Marmaris’te 5 yıldızlı bir otelde resepsiyon şefiyim, eşim de başka bir otelde bellboy.
B: (Görevliye) Marmaris’te bulundunuz mu?
K: Hayır, Adana’ya yakın mı?
B: Muğla’da, Bodrum’a yakın. Görmenizi çok isterim.
K: İnşallah.
K: Daha önce yurt dışına gittiniz mi?
E: Evet, Fransa, Dominik Cumhuriyeti, Hollanda ve Almanya’ya gittik.Görevli, mikrofonu kapatıp içeri gitti. Kısa bir süre sonra bir hanımefendi ile ekrana bakarak bir şeyler konuştular. Yaklaşık iki dakika sonra geri geldi ve mikrofonu açarak, “Daha önce ABD’ye gittiniz mi?” diye sordu. “Hayır,” dedim. Tekrar ekrana bakıp bilgisayarda birkaç işlem yaptı. Dakikalar geçtikçe kalbim sıkışmaya başladı. Bu sefer de olmayacak diye düşünürken, pasaportları eline alıp, “Tebrikler,” dedi ve “Vizeniz onaylandı,” yazılı kağıdı verdi.
Sevinçle konsolosluk binasından çıktık. Ertesi gün benim dosyam “issued” oldu ve pasaportumu teslim aldım. Eşimin durumu ise hâlâ “approved” olarak görünüyor. Bu normal mi? Deneyimli arkadaşların bu konuda yardımlarını bekliyorum.
Mülakata girecek herkese bol şans diliyorum!
-
@Knyldrm tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller diliyorum
-
@ihavedreamed işinde iyi bir tercümanla gidin. Mümkünse mülakat öncesi tercümanla mülakat provası yapın. Bazı konsolosluklar mülakat öncesi tercümanın isim soyismini onlara bildirmenizi istiyor,tercümanı onaylıyorlar bu konuya dikkat edin.Tercüman sıkıntısız konsolosluğa girebilsin
-
Selam arkadaslar, greencardlı birinin anne baba kardeşi turist vizesi basvurusu yaptıgında sistemde gorunuyor mu ? Kardeşim ve babamın ayrı ayrı vize randevusu var. Babam kızımı ziyarete gidip döneceğim, turkiyede de oglum var diye beyan edecek ama kardeşim ablasının ABD’de olduğunu soylerek , onu ziyarete gidip döneceğim şeklinde beyanda bulunmalı mı sizce,? 13 yıldır aynı işyerinde calısıyor. iş yerinden bunun bir turistik seyahat oldugunu, izin bitimi geri döneceğini belirten bir yazı alacak. Bekar ve yası kaçmaya cok musait bu abd’ye girer geri dönmez diye düşünürler mi emin olamadım
Aslında game conference için amerika’ya seyahat edecek. Daha once de pasaportunda schengeni var . Almanya ve Danimarka’ya 5 ay önce yine bir online game conference için giriş cıkıs yaptı. Fikri olanların yorumlarını rica ederim teşekkürler.
? -
Merhaba, daha önce eşimle beraber girdiğimiz mülakatta eşim ret almıştı şu an sadece benim aktif vizem var ve Abd seyahatim oldu. Sormak istediğim soru şu, 6 ve 8 yaşlarında çocuklarım için vize almak istiyorum posta yolu ile. Eşimin ret almış olması onları da etkiler mi acaba böyle bir deneyimi olup vizelerini sorunsuz alan var mı aramızda? Ret üzerinde 1,5 yıl geçti
-
@eskiciugur hayir etkilemez fakat görevli su sekil sorabilir; evlimisiniz ? eşinizin vizesi varmi ? Siz ise daha önce başvurdu ama red aldı demek yerine yok diyip geçin (sorarsa eğer)
-
@ebaris86 posta yolu ile almak istiyorum mülakat olmayacak muhtemelen.
-
Biri vize randevularının geri çekebilen bir kişinin iletişimini vermişti tekrar paylaşırsa sevinirim.
-
@yasmin982 sizde yapabilirsiniz vaktiniz varsa sürekli kontrol edin ben ocak 2026 randevumu önce EYLÜL 2025 sonra şubat 2025 daha sonra aralık 2024 çektim burada denk geldikçe boşlukları hep söyledim bence kendiniz sürekli kontrol edin illaki denk gelecektir
-
-
@ebaris86 görevli eşin red aldığını görür. Bence direk red aldı demek daha faydalı.
-
Arkadaşlar merhaba,
ne yazık ki bugün b1/b2 vizesinden red yedim.
İstanbul'daydı randevum, asyalı nanım efendiye denk geldim, buz gibi bir ifadesi vardı yada bana öyle geldi
Pasaportumu alıp birşeyler girdi ekrana.
Sonra neden Amerika'ya gitmek istiyorsun diye sordu. Bende turistik amaçlı dedim.
Sonra tek eliyle pasaportumun sayfalarını çevirdi, öyle göz ucuyla baktı. (açıp bakmadı, shengen vizeleri, mısır vizesi, ve ingiltere vizem vardı. Gezdiğim ülkelerden 9 tanesinin damgası da vardı ayrı ayrı zamanlarda. bunlara maalesef bakmadı)
Bekar mısın diye sordu, evet bekarım dedim.
Ekrana birşeyler yazdı, onaylanmadı dedi. Teşekkürler deyip çıktım.Tekrar başvurmayacağım, fakat hırslandım. Ben bir yolunu bulacağım

-
@Darko geçmiş olsun. Bizim aileyede ret vermişti kendileri.Benim görüşüm kendisinin çok ret yanlısı olduğu yönünde.

Orta yaşlı gözlüklü hanımefendi daha bir pozitif geldi bana. Çok hızlı soru sormasına rağmen daha fazla onay veren konsolos gibiydi. -
@Darko Geçmiş olsun yine mantığa sığmayacak bir ret kararı vermiş konsolosluk çalışanı. Ancak ret siniriyle insan farklı düşüncelere girsede her mantıklı insanın yapacağı gibi sakinleyince yasal olarak gitmenin çabasına tekrar devam ediyor. üzüldüm sizin için öncesinde UK vizesi de aldınız ona rağmen böyle olması çok talihsiz oldu en kısa zamanda vizenize kavuşursunuz umarım yılmak yok.
Benzer Başlıklar
115
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k