Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @kafkaf vize alması kolay mı mülakat için dendiği zaman vs gibi

• @semihkomuscu KCC ile iletişime geçmek için daha öncesinde de dosya aktif olması gerekiyor değil mi (yani ds260 formundan sonraki KCC mailini beklemek lazım)

• @kafkaf sizinki biraz zorunluluk pozisyonunda, zaten taşımanız lazım. 2023 e göre sıra alabiliyordunuz ANK dan, 2024 e göre sıra alamayacaktınız. ANK iyi giderse geri taşımaya çalışırsınız. Bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

bu başlıkta DV2025 süreci ile ilgili soru sorup, soru soru cevaplayan arkadaşlara bir anket yapmak istiyorum;

1- forum kuralları umurumda değil, ben kafama göre takılırım.
    2- okuma yazma bildiğim halde bilmemezlikten geliyorum.
    3- sohbet başlığında vizemi almaya çalışıyorum ve bu bana garip gelmiyor.
    4- dv çekilişini kazandım ama; nerede soru soracağımı / cevaplayacağımı bilemiyorum.
    5- forum ne, başlık ne, kural ne inanın hiçbir bilgim yok, mayalık yoğurt almaya geldim.

lütfen kendinize uygun olan şıkkı bu mesaja alıntılayıp cevaplar mısınız?
    ona göre aksiyon alacağız çünkü.

teşekkürler
    yeşil kart forum bakım onarım birimi

buradaki ankette doğru şıkkı işaretleyen bazı kullanıcıları bir süre forumdan uzaklaştırdık.
    bu başlığın asıl amacının ne olduğunu, nasıl kullanılması gerektiğini ısrarla bilmemezlikten geldikleri sürece bu süre gittikçe uzamak zorunda kalacak.

bu hizmetimizden yararlanmak ve forumdan bir süre uzak kalmak isteyen arkadaşların özelden bana ulaşmasını rica ediyorum.
    forumun tatil hizmeti tamamen ücretsiz olup, hiçbir ücret talep edilmemektedir.
    dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz 🙂

saygılarımızla
    yeşil kart forum bakım onarım ekibi

• 2025 talihlisiyim ve dosyamı Belgrad'a taşıdım 29 k larda sıram cn si benden daha düşük olup Belgrad'a taşıyan var mı ?

• Arkadaşlar aranızda dosya taşıma ile ilgili danışmanlık şirketiyle görüşen var mı? Sizce danışmanla çalışmak mantıklı mı?

• @cngzdmr54 Dosya Taşıma ve benzeri her tür sorunun cevapları, yaşanmış tecrübeler ve donanımlı kişiler fazlasıyla var. Yerinizde olsam burada ilgili başlıklardan yola devam ederim.

• @dodofast ben bu ay içinde yolladım ds260 KCC den mail geldiği zaman düşünüyorum

• @cngzdmr54 danışmanlık işiniz yok bence ama yinede siz bilirsiniz. Bu forumda herşey var ve gerçekten çok yardımsever herkes.

• @mrt01 Vizenizi tebrik ederim. Dosya taşıma bu sene FAM ile kolay oldu umarım taşıyan herkes vizesine kavuşur. Yeşil pasaportlu olmanız da ayrıca kolaylaştırdı işinizi. TR deki haksız ayrıcalıklardan birisi de bu yeşil pasaport olayıdır. Bir kesim yeşil alıp elini kolunu sallaya sallaya geçerken bir kesimin evrak hazırlamak için anasından emdiği süt burnundan geliyor sonuç yine de olumsuz oluyor çoğu zaman. TR de haksızlıklar , adaletsizlikler ve ayrımcılık her alanda yaşanıyor malesef , Coğrafya kaderdir lafını her olayda tekrar tekrar hatırlıyoruz.
    Sitemimin sizinle hiçbir alakası yok tabi ki , siz sevincinizi yaşayın. Tekrar tebrik ederim.

• @fahriakc “TR’deki haksız ayrıcalıklardan biri de bu yeşil pasaport olayıdır” ifadenize kesinlikle katılmıyorum. Yeşil pasaport, sıradan bir imtiyaz değil; belirli statüde 10 yıl görev yapmış devlet memurları, milli sporcular ve gaziler gibi ülkeye somut hizmetler sunan bireylerin kendileri, eşleri ve çocuklarının (belirli kriterler altında) hak ettiği bir statüdür. Bu insanlar yıllarca bu ülkeye emek vermişken, onlara sağlanan bu hizmetin gayet normal olduğunu düşünüyorum (milli sporcular ve gaziler konusunda açıklama yapma gereği bile duymuyorum). Ayrıca, bu kişilerin çocuklarının da belirli şartlar altında bu haktan yararlanması oldukça mantıklıdır. 25 yaşına kadar öğrenci olup sigortalı bir işte çalışmıyorlarsa, ailelerine ekonomik olarak bağımlı oldukları varsayılır ve bu durumda yeşil pasaporttan yararlanmaları oldukça doğaldır. Devlete yıllarca hizmet eden insanların ailelerine tanınan bu hak, asla bir ayrıcalık değil, tamamen hak edilmiş bir imtiyazdır. Bu hakka sahip olanların, sanki başkalarının hakkını gasp edip onları ezdiğini ima eden üslup ve eleştiri dili, ülkeye yıllarca hizmet etmiş bireyleri ve ailelerini hedef alarak haksız ve yüzeysel bir yaklaşım sergiliyor. Eğer bir sistem eleştirilecekse, torpille hak edilmeyen ayrıcalıklar, adaletsiz pozisyonlar ve bordo pasaportun itibarını zedeleyen unsurlar gibi gerçek sorunlara odaklanılmalıdır.

• ⭐⭐

@rezanclz yanlissiniz. Dunyada yesil passport veren baska bir ulke yoktur.
    Sonuc = ayrimcilik.
    Buyuk bir sorun degil o ayri. Ulke varmis,yesil passportun konusulmasina gerek yok

• @charon Dunyada yesil passport veren baska bir ulke yoktur mu 🙂 bu kadar bilinmeden yapilan bir yoruma normalde cevap bile vermem ama yine de havada kalmasin soylediginiz asilsiz yorum.

Brezilya - Passaporte Especial
    Rusya - Service Passport
    Hindistan - Official Passport
    İran - Special Passport

sadece 5dklik bir arastirmayla türkiyedeki yesil pasaport uygulamasina benzeyen 5 ülke bulabildim istediginiz kadar kendiniz de arastirabilirsiniz. Ha siz söylemeden söyleyeyim bu saydiklarim sadece görev icin verilen pasaportlar degil kisisel seyahatlarde de kullaniliyor diplomatik ya da görev icin devlet yetkililerine verilen pasaport türü zaten her ülke icin var. Simdi siz söyleyin yesil pasaport = ayrimcilik mi?🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz maalesef memur atamalarının, kpss torpillerinin olduğu bir ülkede çokta kazanılmış bir hak olarak görmüyorum bunu sizi veya yeşil pasaport sahibi herkesi suçlayarak söylemiyorum ama hiç haketmeden bu hakkı kazananlarda oluyor bu tarz torpiller sayesinde memuriyet almış kişiler arasında. Tabii ki bunun hiç bir önemi yok baktığınız zaman bundan 10-15 sene önce kimse yeşil pasaportu önemsemiyordu çünkü vize almak zor bir şey değildi maalesef ülkenin pasaportunun gücü azaldığı için yeşil pasaport bu tarz tartışmalara neden açtı.
    Ama bu devlete emek verdik vs gibi yorumlarınıza katılmıyorum çünkü bakkalından tutun holding sahibine, taksicisinden tutun özel sektör çalışanına herkes bu devlete devlet memuruyla aynı emeği vermiş oluyor

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz maalesef memur atamalarının, kpss torpillerinin olduğu bir ülkede çokta kazanılmış bir hak olarak görmüyorum bunu sizi veya yeşil pasaport sahibi herkesi suçlayarak söylemiyorum ama hiç haketmeden bu hakkı kazananlarda oluyor bu tarz torpiller sayesinde memuriyet almış kişiler arasında. Tabii ki bunun hiç bir önemi yok baktığınız zaman bundan 10-15 sene kimse yeşil pasaportu önemsemiyordu çünkü vize almak zor bir şey değildi maalesef ülkenin pasaportunun gücü azaldığı için yeşil pasaport bu tarz tartışmalara neden açtı.
    Ama bu devlete emek verdik vs gibi yorumlarınıza katılmıyorum çünkü bakkalından tutun holding sahibine, taksicisinden tutun özel sektör çalışanına herkes bu devlete devlet memuruyla aynı emeği vermiş oluyor

son cümlemde asil sorunun zaten torpiller oldugundan bahsetmistim bu devlete emek verdik gibi söylemlerimi de memur disindaki isci siniflarini asagilamak icin soylemedim yanlis anlasildiysa eger, kaldi ki schengen olsun b1/b2 olsun bunun gibi vizeleri alma girisiminde uzun süreli özel sektör calisanlarinin ya da kendi sirketi, nitelikli meslek kollarina sahip olan bireyler zorlanmadan vizesini alabildigine pek cok sahit oldum. Benim asil takildigim nokta ise sanki oradan buradan her tanidigi olana direkt yesil pasaport veriliyor gibi konusulup, asil hak eden kesime de “torpilli,ayricalikli,hakkimizi yiyorsunuz“ gibi çirkin tabirlerin kullanilmasi.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz yok aşağılamak için söylediniz gibi bir düşünceye hiç kapılmadım zaten o konuda şüpheniz olmasın. Ama ben sadece şu düşüncedeyim mesleği ne olursa olsun çalışan herkes bu ülkeye emek veriyor, sonuçta devlet memurlarıda maaşlı bir şekilde çalışıyor emeğinin karşılığını diğerleri gibi alıyor onun için bana kalırsada yeşil pasaport bir nevi ayrımcılık ama bunla öyle bir sorunum daha öncede olmadı bundan sonrada olmayacak sonuçta ülkede işleyiş bu şekilde

• ⭐⭐

@rezanclz yanlışsınız hocam. Hemen düzelteyim;
    -iranda special passport yok. wikide yaziyor.
    -Brezilyada oyle.

bu pasaport tipleri service passporttur yani bizim gri pasaport.

dünya genelinde devlet memurlarına özel pasaport veren başka bir ülke yok. Emin olabilirsiniz.
    Dünya genelinde pasaportlar 3 tiptir;
    -Normal
    -Service passport
    -Diplomatik passport

• @rezanclz Hocam dediklerinizle alakası yok maalesef. Ülkeye sadece memurlar mı hizmet ediyor diye o zaman adama sorarlar. Benim ödediğim vergi, ürettiğim yazılımların kullanımları vs bakarsak herhangi bir memurdan en az 100 kat daha fazla ülkeme hizmet etmiş oluyorum. Hem de senelik 🙂

Yani polemik konusu yaratmak istemiyorum, sonuçta devlet size bir hak tanımış ve siz de faydalanmışsınız. Bence bu çok güzel. Güle güle kullanın.

Ama devlete somut hizmet edenlere verilen bir hak dediğiniz zaman inanın bu çok geçerli bir sebep değil.

• @fahriakc bu pasaportu devletin verip insanların istediği gibi her yere girip çıktığını zannediyorsunuz galiba ,

ülkeler kendi aralarında anlaşma yaparlar sen yeşil, turuncu, siyah ne verirsen ver karşı tarafın istediğine bağlıdır. abdye yeşille giremezsin mesela.
    avrupa demiş ki “ben senin memurlarına güveniyorum burada kalmaz geri döner onlardan vize istemicem” senin kazandığın para, konumun, eğitiminin önemi yok başvuracaksın niye; çünkü karşı taraf öyle istiyor bunu devlet yapmıyor. Yeşil pasaport almak içinde 10-15 yıl çalışmak lazım öyle hemen verilmiyor…
    Devlet karşı tarafa bu kişi benım memurum burda kurulu düzeni var , kanunlara uyan ,hükümet adına çalışan güvenılır birisi diyor yani.

şunu da belirtiyim yeşil pasaportlular gidip gelmemeye başlarlarsa adamlar onu da abd, ingiltere gibi kabul etmez bu kadar basit.

• @fahriakc birincisi yeşil pasaport haksız ayrıcalıklardan birisi değildir bir kazanılmış haktır. Nasıl herkes devlet memuru olamıyorsa veya iyi bir holdingte çalışanın aldığı yan haklar ile başka şirketin yan hakları aynı değilse yeşil pasaportta devletin çalışanına vermiş olduğu haktır. Bunu tartışamazsınız sizde almak isterseniz memur olup 15 seneyi tamamlayıp alırsınız ve sütünüz burnunuzda kalır. Bu yorum kesinlikle doğu değil. Green Card için tabiki herkes evrak kürek işi ile uğraşacak bununla uğraşmak istemeyen yaşadığı hayata devam etmekte özgür. Ankaraya güvenmeyip başka yere taşımak istiyorsanız ve shcengen vizeside alamıyorsanız diğer arkadaşların yaptığı gibi vize istemeyen ülkelere gidebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |