Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @iamatakank Estağfirullah sizin eksikliğinizden ziyade ortalıkta dolaşan çok fazla kirli bilgi var ve bunlar genellikle AB ile gerçekleşen Ankara Anlaşmasına benzetilmesinden kaynaklanıyor.

    Youtube üzerinde de çok sayıda avukat ve yatırımcının videolarını bulabilirsiniz.

    Genel olarak şartlar; yatırımın gerçekleşmesi, kurulan işletmenin aktif olarak ticarete girmesi yani banka hesabında giriş ve çıkışların bulunması, en az 1 kişiye istihdam sağlanması olarak sıralanabilir.

    Yatırıma ait paranın kaynağı en çok üzerinde durulan konudur. Burada oluşabilecek bir hatanın telafisi olmaz. Buna ek olarak; diğer konular USCIS ofisine, ofisteki uzmana göre değişkenlik gösterebilir, bunlar ancak yatırım gerçekleştikten sonra avukatla görüşülebilecek konulardır.


  • @EasternStar Teşekkür ederim, ilk başta e2 ile gelmek sanırım benim için biraz sorun olacak gibi gözüküyor bu sebepten ötürü alternatif yönler arıyorum. Sanırım F1 vizesi ile Community College'a yazılacağım burada geçireceğim 2 yıldan sonra işlerimi oraya taşımak daha mantıklı gibi duruyor en azından bunu yapabilme ihtimalim daha yüksek.

  • ⭐⭐

    @iamatakank E-2 yatırımı öncesinde 2 sene ABD'de bulunmak ve bu sırada araştırma yapmak cidden iyi olur.

  • ⭐⭐

    @EasternStar siz ne yatirimi ile e2 aldiniz?


  • Merhaba, biz ailecek turist vizemizi nihayet aldık ve E2 için artık iş modellerine daha ciddi bakıyoruz. AVM'lerde şekerci kiosk'u için E2 yatırımı alabilen O kişi için açılmış davalar varmış ama O'nun lehine sonuçlanmış diye okumuştum. Kendisi ile çalışan veya AVM'lerde bu tarz işler için E2 başvurusu yapanlar varsa, tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

  • ⭐⭐

    @Yolcu34 o kisiyle is yapmak yurek ister.


  • @Yolcu34 AVM'ler söylenenlere göre ABD'de pek iyi durumda değil genel olarak. Aralarında lokasyona bağlı farklılıklar gösterenler elbette vardır ama iyi iş yapan AVM'lerde de kiralar çok yüksek olacaktır doğal olarak. Çok dikkatli araştırmak lazım. Sizlere tavsiyem farklı iş modellerine de bakmanız. Özellikle franchise işletmelerden hizmet sektöründe çok yüksek yatırım bedeli istemeyen ama karlılığı yüksek olabilecek alanlar var. ABD'de günün sonunda temizlik firmaları bile franchise verebiliyor, olanaklar çok geniş.

    Özellikle youtube vs gibi yerlerden zamanında ABD'ye yerleşmiş kişilerin şimdi danışmanlık adı altında sundukları iş modellerine yönelmeden önce 2 kere düşünün. Hiç kontağınız yok ise tavsiyem parasını verip yerleşmeyi düşündüğünüz yerde bir Business Broker ile anlaşma imzalayıp ona göre ilerlemeniz olur. Bu durumda yatırım yapmayı düşündüğünüz işletmenin hiç aklınıza gelmeyecek detaylarını bile öğrenme şansınız olabilir.

  • ⭐⭐

    @Ozan-1 cok ucuza temizlik franchise'i almanin sikintisi e2 surecinde marginality'e dusebilmeniz.


  • @charon O sadece bir örnek, buradaki maksat daha geniş çaplı araştırmanın önemini vurgulamak. Aynı sıkıntıyı kiosk'ta da yaşamanız mümkün.

  • ⭐⭐

    @Ozan-1 dogru lakin abdde avmlerin sikintida oldugu tamamen dogru degil.
    Avmler evrim geciriyor demek daha mantikli.
    Seker isini yapan arkadasim(5 tane kiosku var) isine gayet profesyonel yaklasip aylik 50bin+ dolar net Kar yapiyor.
    Kirasi ise 1750-3500 dolar arasi. Tik toku takip ediyor, seker trendlerine bakiyor,ona gore siparis veriyor vs vs.
    Isine duzgun yaklasip,arastirmani yaparsan para yaparsin. Lakin bazi sekerciler gibi abi gel 100bin ver kesin para yaparsin kafasindakilere inanip gelirsen sikintili.
    Bizimkiler genelde hizli para yapayim nasilsa para varmis bu iste haci kafasinda.


  • AV. HİÇ BİR ŞEY YAPMAYIN ...

    Adamlar amerikaya gireli 2 gün olmuş Danışmanlığa başlıyor

    Dediğim gibi Av. hiç bir saymayın yazık .


  • E2 vizesi için yatırım miktarının temiz olması ve bunun belgelenebilir olması isteniyor. Ev satışı ile alacağım paranın temiz para olduğunu ve yattırımda bunu kullanamk istediğimi nasıl belgeleyebiliriz? Tapudan alıncak "resmi senet" yazısı ile m, yoksa alıcı ile aramızda imzaladığımız sözleşme ile mi? Bunların sonra da yeminli tercümana çevirtip apostil mi yaptırmak lazım? Bu süreci sorunsuz geçiren veya bilgisi oaln arkadaş var mı?

  • ⭐⭐

    @Yolcu34 ev satılıyorsa, satışla ilgili bütün belgelerin sunulması gerek.
    apostile gerek yok, tercüman kafi.

  • ⭐⭐

    @Yolcu34 Alıcı ile yaptığınız sözleşme ve paranın hesaba geçtiğine ilişkin banka dekontları kafi olacaktır. Avukatınız sizin için ingilizce bir sözleşme hazırlar.


  • E2 sini Turkiye'den alıp, 5 yıl sonra yine Turkiye'den yenilemiş biri var mi aramızda ?
    Tesekkurler.


  • Merhabalar, foruma aktif olarak yeni katıldım. E-2 ile franchise yapan birileri var mı acaba? YouTube’ta vs. Türkiye’den gidenler genelde cafe, restoran ve tır gibi seçenekleri değerlendiriyor sanırım. Ama bunlar bize uygun mu emin olamıyorum. YouTube üzerinde çeşitli alternatifler görüyorum ama deneyimleyen birileri varsa çok sevinirim. Hiçbiri ile görüşmedik henüz ama mesela en son Remzi Kulen ‘Franchise Frank’ diye birinden bahsediyor. Frank ile çalışan oldu mu?


  • @duzmuhendis merhaba,bende sizin gibi avukat ile anlaştım ama eksik bilgiler veriyorlar.hangi avukatı önerirsiniz yada önermezsiniz


  • Herkese selamlar;

    E2 Visa için Türkiye ya da Azerbaycan'ın ne kadar süre sonrasına randevu vermekte bilgisi olanlardan destek alabilirsem çok sevirim bir de acaba hangisi daha kolay bir süreç işletmekte...


  • Herkese merhaba, Tır Lojistik işi ile başladığım E-2 sürecinde Türkiye'deki ABD Konsolosluğu üzerinden vizemizi almış bulunduk.

    Öncelikle şunu belirteyim, mülakat İngilizce geçti. İnanılmaz derecede zorladılar ve çok detay sorular sordular. Mesela neden kendine bu kadar düşük maaş yazdın, bu parayla geçinemezsin, oradaki bir günün nasıl geçecek, işe tam olarak nasıl bir katkı sağlayacaksın şeklinde ciddi detaylı cevap isteyen sorulardı. Eşime de sen gidecek misin, mesleğini bırakacak mısına varan sorularla enteresan bir mülakat geçirdik. Mevcut business plan'e tezat 1-2 tuzak soru bile sordular.

    İngilizcem olmasaydı ne yapardım cidden bilemiyorum çünkü tercüman desteği var mı hiç göremedim. Sonuç olarak vizeyi verdiler ama tam 5 yıl da değil, 4 yıl 9 ay gibi bir süre ile verdiler. Ek olarak mevcut kurumsal hayatımdaki işimden istifa etmem gerektiğini aksi takdirde vizeyi iptal etme hakkını saklı tuttuklarını da söylediler.

    Zannedersem TR'den başvurularda süreçler iyice zorlaşmış ve ret oranları da son dönemde artmış. Neyse eğer buradan E2 almayı düşünen var ise bilginiz olsun.


  • @Ozan-1 Kaç adet tır ve toplam ne kadar yatırım tutarı gösterdiniz?
    Turist vizesinde Türkçe mülakata mümkün, e2 vizesinde mümkün değil mi acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum