Herkese merhabalar, daha önce 2 senedir ilk onayı beklediğimizi söylemiştim, an itibari ile 2 sene 1 ay oldu ve hala onay alamadık.
Ancak bunun dışında, 2023 Ağustos ayında eşim için başvurduğumuz turist vizesi sürecimizden de aynı durumda olan arkadaşlara fikir vermesi açısından bahsetmek isterim.
2023 Ağustosta aldığımız turist vizesi randevusuna 2024 Temmuz sonunda girebildik. Dediğim gibi göçmenlik vizesi sürecimiz devam ediyor, bu yüzden eşim görüşmeye girdiğinde bütün açıklığı ile durumumuzu anlattı. 2 senedir cevap alamadığımızı, Amerika'ya gelip nerede yaşayacağını görmek istediğini ve ara ara beni ziyarete gelmek istediğini söyledi, 2 ay kalıp döneceğini, Türkiye'de çalıştığını belirtti ve vizesi onaylandı. (Görüşme İstanbul'da gerçekleşti)
(Düzenleme: Daha öncesinde hiç bir ülkeye vize almamıştı, sadece vizesiz bir ülkeye seyahat etmiştik beraber.)
Geçtiğimiz hafta da, benim 2 haftalık Türkiye ziyaretim sonrasında beraber Amerika'ya sorunsuz giriş yapabildik. Eğer turist vizesi ile ilgili başka sorularınız olursa özelden cevaplayabilirim.
Sizlere danışmak istediğim konu ise, sizce sürecimize bundan sonra nasıl devam etmeliyiz? Turist vizesini bu durumda alabilip Amerika'ya sorunsuz girebildiğimiz için çok şanslı olduğumuzun farkındayız ancak verdiğimiz beyanın tersine davranıp direkt sürecimizi buraya aktarmak istemiyoruz ama belki bir sonraki gelişinde statü değişikliğine başvurabiliriz diye düşünüyoruz.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Statü değişikliği yapmalı mıyız? Yapmalıysak ilk girişimizde bunu yapmamız doğru olur mu yoksa en azından ikinci girişte yapmamız mı gerekir? Tabii bir de ikinci girişte sınırda sıkıntı yaşar mıyız? Daha önce aktif göçmenlik vizesi olduğu için sınırda deport edilen örneklerle karşılaştım. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz, zira herkes için örnek olabilecek bir durum. @crazycells @gucarslan