EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@Beerat oncelikle hayirli olsun.
sanirim siz unskilled degil skilled ya da professional kategoride basvuruyorsunuz.
basvuruyu yapabiliyorsunuz dogrudur. USCIS Table B'yi dikkate alarak Amerika icinde olanlara statulerini kaybetmemeleri adina bir hak tanimis oluyor. 6 aydan fazladir tablo A'ya bakmis olarak sanirim bir sey kaybetmediniz cunku son 6-7 aydir zaten o tablo dikkate aliniyordu.
Table B'ye gore basvuru hakki taninmasi ile ''calisma izni" ve "travel document" alma hakki kazaniyorsunuz ama PD (priority date) yani sizin durumda 27JAN23 Table A'da guncel/gecerli/aktif olmali ki Green Card onaylanabilsin. kotu anlattim ama su an 15NOV22 tarihi sizin PD'nizden once oldugu icin onaylanmaz, bekletilir. onumuzdeki aylarda 15NOV22 yerine 28JAN23 ve sonrasini gordugunuz an Green Card onaylanma hakki dogmus olur. -
DOL'un 2025 için bütçe talep dokümanına göz atıyordum. Yabancı işçi sertifikasyonu programlarında (PERM) %40'a kadar azalmış olan dava inceleme kapasitesini eski haline getirmek için 10 tam zamanlı çalışan ve ek bütçe talepleri olmuş. Yeni sisteme geçişle birlikte PERM inceleme sürelerinde iyileşme bekliyorduk ama görünen o ki bunu sağlayacak yeterli kaynakları yok şu aşamada. Ancak bu talep henüz onaylanmamış. Umarım bütçe onaylanır ve etkilerini kısa sürede görürüz..
Bu arada şu an ağırlıklı olarak Ağustos 2023 PERM dosyaları üzerinde çalışıyorlar. Yine bir kısım Temmuz 2023 ve çok az da olsa Haziran 2023 onayları geliyor arada.
İlgili metin:
The Budget includes an increase of $1,890,000 and 10 FTE to restore OFLC's case adjudication
capacity, which has fallen by as much as 40 percent in some foreign labor certification programs.
The funding increase would help address this shortfall and strengthen program integrity by
dedicating resources to ensure employer compliance with program requirements designed to
protect the wages and working conditions of U.S. and foreign workers.FY2025 bütçe talebi: https://www.dol.gov/sites/dolgov/files/general/budget/2025/FY2025BIB.pdf
-
Anladim cok tesekkur ederim.
basvuruyu yapabiliyorum, calisma izni - ssn - ve yurtdisi seyahat izin belgem basvurumdan sonra geliyor fakat GC esas tarih Tablo A ne zaman kapsarsa o zaman isleme aliniyor ve onaylaniyor. -
Normalde burada sürece kayıt için doğrudan yönlendirme yapmıyorum ama EB3 Other Workers sürecini başlatmaya zaten karar vermiş ve aracı firma seçimini tamamlamış adaylara, mevcut bir fırsat hakkında haber vermek istedim. BDV den aldığım bilgiye göre sadece 2 lokasyona özel ilk taksitte $3000 bir indirim mevcut. Zaten Consular Processing için kısıtlı bir süreliğine indirim vardı , buna ek olarak yapıyorlar. Özetle ilk taksit $3000 dolar oluyor.
Bu işlerin LC girişi başlamış durumda ve son dosyalama tarihi 14 Ekim 2024.(bu tarihten sonra isteseler de kayıt alamıyorlar, PWD zaman aşımına uğruyor ). Kotaları dolmadığı için böyle bir indirime gitmişler. Daha önce kayıt yapmış adaylara ayıp olmasın diye doğrudan duyuru yapmıyorlar. Sadece yeni kontrat yapacaklara uygulanacakmış bu indirim. İlgilenen varsa bana ulaşabilir ve gerekli yönlendirmeyi sağlayabilirim.
Bu bir tavsiye değildir. Süreçte karşılacağınız aracı firma, sponsor veya devlet kaynaklı gecikmelerden / problemlerden doğrudan sorumlu olmadığımı bilmenizi isterim. Adaylar bu sürece başvurmadan önce işleyiş hakkında fikir sahibi olmalı, kararları kendi inisiyatifi ile vermeli ve bu kararların sorumluluğunu almalıdır.
-
@tufank başvurumu ve ödememi yaptıktan birkaç gün sonra böyle bir haber görmek gerçekten üzücü oldu
-
@desskhalifa Şimdi aklımdan sen geçmiştin hocam @tufank 'nın gönderisini görünce. Listeye adınızı eklediğiniz için yazmadım tekrar :) Sağlık olsun.
-
teşekkür ederim:) aslında ödeme konusunda aşırı bir fark olmuyor ama pd konusunda 4 5 ay kadar fark var ikisi birleşince üzücü oldu :) kısmet böyleymiş belki de indirim yapılan ilan bana hayırlı olmayacaktı diyelim
-
@desskhalifa hayırlı olsun süreceniz. sağlık olsun, benim de dün haberim oldu. zaten ben de ne AOS fiyat farkı ne de CP indiriminden faydalanabilmiştim :) İlk taksitin $3000 olması epey avantajlı.
-
Esenlikler 2023 OCT PERM, henuz onay gelmedi ayni tarihlerde olanlar var mi?
-
@Adana-İletisim Şu anda Ağırlıklı Ağustos 2023 ve kısmen de Temmuz-Haziran dosyalarına bakıyorlar. Aşağıdaki siteden takip edebilirsiniz.
-
R Riethian bu başlıktan bahsetti
-
Herkese selam, şöyle bir hesap içerisine girdim düşüncemin ne kadar mantıklı olduğunu konulara yüzde yüz hakim olmadığım için bilemiyorum sizinde görüşünüzü dinlemek isterim bu konuda.
2020 Yılı şubat mart civarlarında covid19 yayılmaya başlamıştı ve bu sebepten dolayı 2020 mart-aralık arasında pwd sürecine başlamış olan başvurunun çok çok daha az olacağını düşündüm, bu durumda pwd az olacağı için pd'si 2021 ocak-eylül arası olan kişi sayısıda az olacaktır diye bir tahminde bulundum.
Buna istinaden bülten 2021 ocak ayına gelmek üzere, buraya geldiğinde başvuru az olduğu için çok daha hızlı bir ilerleme olabilir belirttiğim aralıkta.
Fikrim çok yanlış olabilir bilmiyorum sadece ne kadar zaman sonra gideceğimizi tahmin etmeye çalışıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.
-
@desskhalifa Elimizde 2020 de az başvuru olduğuna dair bir veri olmadığından yorum yapmak zor. Diyelim ki insanlar başvurmadılar ya da başvuramadılar. Vize bülteninde 2021'i hızlıca geçip 2022'ye geldik. Daha önce başvurmayanlar zaten bu aralıkta bir şekilde sisteme dahil olmuşlardır. Genel olarak pandemi zamanında birikmiş / işleme alınmamış dosyaların sıkıntılarını yaşıyoruz hala. Eğer 2022 PD'e sahip değilsek 2021'i hızlıca geçmesi bizim için çok bir anlam ifade etmiyor aslında. Bu durumdan bağımsız olarak zaten bültenin birkaç ay ilerlemesini bekliyorum ( önümüzdeki aylarda). Aksi halde 10k vize kotasını dolduramazlar. Ama gördüğüm kadarıyla hala 2020 Aralık ayına ait dosyalar var vize onayı bekleyen. Bakalım bülten bize ne gösterecek..
Dilediğimiz dengeli ilerlemesi ve mümkün olduğu kadar çok vize basılması. Bu günden bültene bakıp sıram ne zaman gelecek diye düşünmek doğru olmaz. I-140 aşamasında önem kazanacak bu durum. Elbette o aşamaya kadar dileğimiz birikmenin azalması. -
Ben dediğiniz gibi 21 hızlı geçse bile 22nin tekrar yavaşlayacağını o başvurayanların tekrar başvuracağını düşünmüyorum çünkü o arada bdv de çalışamamıştır kendisine firma bulamamıştır diye düşünüyorum. Umarım haklıyımdır da çok hızlı ilerleriz :))
Peki neden I-140 ı işaret ettiniz onu anlamadım, sanırım bilmediğim bir detay var hocam 🙏🏽
-
@desskhalifa I-140 aşamasına gelmeden CP tarafında DS-260 formları ve AOS tarafında da I-485 ve yan formlar doldurulamıyor. Tabi bunlar için de bültende current olmamız lazım. Daha henüz LC girişi yapılmamış ise bültenin durumu bizi çok bağlamıyor aslında onu demek istedim. Bizim önümüzdeki kuyruk zaten varsa vardır, ister bunu all current yaparak temizler ve sonra geri çekerler, ister ay ay ilerletip durumu dengeli yönetirler. İpler USCIS'in elinde olduğu için bülten konusunda yorum yapmak zor. Ama bilinen bir gerçek var ise o da yıllık 10k vize kotası. Bu kotayı aşamıyorlar ve aile üyeleri de bu kota dahilinde sayılıyor.
Elimizdeki şu an için en anlamlı veri 2024 Q3 raporu. Burada zaten birikmeyi görebiliyoruz. https://yesilkartforum.com/forum/post/455269
2024 Q4 raporunda daha anlamlı olacak, basılan vizeler listenen ayrılınca ve yeni dosyalar dahil olunca. Yine dediğim gibi sizler için çok erken bu verileri düşünmek. PWD, ilan süreci ve LC onayı mevcut ortalamalara göre 2 seneyi bulacak belki daha da fazla olacak ( DOL iyi çalışır ve sistemlerini optimize ederse o ayrı).
-
Chat GPT'ye derin Matematiksel analizler, tüm yılların vize bülteni trendlerini incelemesi, Gelecekteki ve günümüzdeki Sosyo Politik olayların tahmininde bulunarak, 2024 yılında EB-3 vizesine başvuran bir kişinin (veya gelecek yıllardan başvuran) tahmini bekleme süresini tablo halinde sunmasını istedim :)
Hatta Trump veya Harris kazanması durumundaki farkları bile analiz ettirdim :)
Çıkan sonuç ilginç. Paylaşıyorum. :)
(Tabiki de mizah amaçlıdır. Ben böyle paylaştım böyle olacak diye paylaşmıyorum)
Yıl Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
2024 3.00
2025 3.49
2026 3.98
2027 4.47
2028 4.95
2029 5.43
2030 5.91
2031 6.39
2032 6.86
2033 7.33
2034 7.80Trump Başkanlığı Durumunda (EB-3 Vizesi Tahmini Tablo)
Yıl EB-3 Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
2024 3.00
2025 3.50
2026 4.00
2027 4.50
2028 5.00
2029 5.50
2030 6.00
2031 6.50
2032 7.00
2033 7.50
2034 8.00Harris Başkanlığı Durumunda (EB-3 Vizesi Tahmini Tablo)
Yıl EB-3 Tahmini Bekleme Süresi (Yıl)
2024 3.00
2025 2.75
2026 2.50
2027 2.25
2028 2.00
2029 1.75
2030 1.50
2031 1.25
2032 1.00
2033 0.75
2034 0.50 -
@tanerkaya Umarım doğru tahmindi bulunmuştur :)
-
@tufank değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, maalesef insan hesap yapmaya çalışmadan duramıyor çünkü tüm planlarımızı buna yönelik yapıyoruz. şu anda 1 yaşında olan çocuğumun okul durumu, 2 yıl sonra mesleğimde sözleşme yenileyecek olmam derken birçok şeyi buranın tahminine göre planlamam gerekiyor o yüzden heyecanlı olmam ve tahminde bulunmaya çalışıyor olmam sayesinde en azından zamanı gelip onay aldığımda bazı şeyleri önceden düşünüp kurgulamış olmak istiyorum.
-
@tanerkaya bu veriler vasıflı kategori için sanırım çünkü EB3 vizesi olarak sormuşsunuz. Bizim bahsettiğimiz Other Workers kategorisi. bir de chatgpt hangi tarihi baz alarak yorum yaptı. EB3 için 2024 vize bülteni tahmini hatalı çünkü şu an A tablosu 15NOV22 :) Muhtemelen eski tarihli bir bülten verisine göre yaptı bu tahmini.
-
@desskhalifa tabii ki plan yapmak ve takip etmek önemli. süreç uzun ve stresli olduğu için şimdiden o aşamalar için fazla yorulmaya gerek yok dedim. mutlaka bulunduğumuz aşamadaki tüm gelişmeleri takip etmek, sorun varsa müdahale etmek gerekiyor. Bunun için de teknik bilgiye olabildiğince hakim olmamız lazım. umarım güzel gelişmeler olur vize kotaları konusunda ve bekleme süreleri kısalır. kolaylıklar ve bol şans.
-
@tufank merhaba. Aos a geçiş sadece I140 Öncesi mi yapılabiliyor? Yani ben I 140 Başvurusu yaparsam Aos yapma ihtimalim tamamen ortadan kayboluyor mu? Şimdiden tesekkur ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum