Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@teamsahon6

ABD göçmen olmayan vize mülakatınız öncesi profilinizi güçlendirecek diğer seyahatlar schengen ülkeleri, İngiltere veya İsrail (şu an vize verilmiyor mevcut politik durum nedeniyle) seyahatleri olacaktır. Geçmiş kullanıcı deneyimlere istinaden vizesiz seyahat edilen ülkelerin profile katkısı olmadığı görülüyor. Bol şans

• @Demir-Ünlüsoy Hollanda’dan. Ama bu benim Hollanda’dan aldığım 5. vizem. Hep aynı ülkeden vizeyi almak süreyi her defasında uzatıyor genelde.

• @ATS16 Anladım. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için. Formu değiştirmek konusunda başka arkadaşlar da fikirlerini belirtirse çok memnun olurum.

• ⭐⭐

@ATS16 israil ise yaramaz.
    Ingiltere en buyuk erken su an. Kanada/avustralya/yeni zelanda da dahil.
    Schengen orta derecede.

• ⭐⭐

@teamsahon6 ben sırf bu yüzden randevu erteledim güçlü bağlar varsa yine olabilir ama ben garanti olsun diye erteleyip Avrupa turu yaptım

• Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
    Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
    A: Annem K: konsolosluk görevlisi

K: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
    A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
    K:Başka çocuğunuz var mı?
    A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
    K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
    A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
    K: tebrikler, vizeniz onaylandı.

Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
    Annemin deneyimini bu şekilde.
    Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺

• @Zelene istediğiniz sonucu aldınız mı peki nerelere gittiniz, ve sizce sadece 3-4 günlük bir ispanya seyahati yapıp mülakata girmek bize yeterli olabilir mi ? güçlü bağlar derken çocuklarımızı burada bırakacağız. Seyahat planımıza dahil değiller bu yeterli olabilir mi fikirleriniz nedir ?

• ⭐⭐

@teamsahon6, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Zelene istediğiniz sonucu aldınız mı peki nerelere gittiniz, ve sizce sadece 3-4 günlük bir ispanya seyahati yapıp mülakata girmek bize yeterli olabilir mi ? güçlü bağlar derken çocuklarımızı burada bırakacağız. Seyahat planımıza dahil değiller bu yeterli olabilir mi fikirleriniz nedir ?

Evet eşim ile benim onaylandı deneyim yazısı yazmıştım biz de çocuğa almadık henüz vize
    İlk Almanya red verdi daha sonra Yunanistana hafta sonu turu aldık 3 günlük vize verdi sonra baktım tur ile kolay oluyo 5 ülke içeren Avrupa turu aldık 3 aylık verdi onun da etkisi olmuştur ama bence özellikle çocuğun burada kalacak olmasının etkisi oldu
    Şahsi fikrim aman deneyelim red olursa da yine alırız denecek bir vize değil randevu bulmak sıkıntı red almak -1 ile başlatacak ben riske girmek istemedim bana yurtdışını hiç sormadılar çocuğu sordu daha çok eşime ülkeleri falan saydırmış

• @dubliner, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Demir-Ünlüsoy Hollanda’dan. Ama bu benim Hollanda’dan aldığım 5. vizem. Hep aynı ülkeden vizeyi almak süreyi her defasında uzatıyor genelde.

Anladim kardesim tesekkur ederim peki, gitsen de gitmesen de surekli hollanda turistik vizesine biter bitmez basvurarak mi eninde sonunda 5 yila cikarmayi basardin?

• Bu ileti silindi!

• @charon sizce schengenler arasında fark var mı ? yunanistandan alınıp sadece yunanistan'a giriş çıkış yapmak ile italya ispanya gibi ülkelerde bunu yapmak arasında fark oluşuyor mu ?

• ⭐⭐

@teamsahon6 var. Almanya farkli,norvec farkli, italya farkli.

• Merhaba. Yaklasik 8-10 gundur ne zaman Ankara'dan randevu almaya calissam kirmizi uyari ibaresiyle "Sistemde yoğunluk var. Lütfen daha donra tekrar deneyin." diyor. Bu randevu yok, olursa altta randevu tarihleri icin takvim cikar anlamina mi geliyor yoksa sistemsel bir problem mi var bende?

• ⭐⭐

@enayk merhaba

Şuan kontrol ettiğimde Ankara randevu veriyor şuan için en yakın Mart 2026 sık sık kontrol edersen randevunu öne alabirsin

• Merhaba ,
    21 Ekim’de görüşmem var istanbulda.
    Özel sektörde 8 senedir uçak bakım ve onarım teknisyeniyim . Üstüme araba , eşimin üstünede arsa var. Ev kira değil.
    Evliyim 2 kızım var , 5 yaşında ve 6 aylık.
    Geçen sene Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’da tatil yaptım.
    (Eşiminde Fransa vizesi var lakin düşük riski olduğundan katılamadı.
    Bu senede Montenegro ve Bosna Herseke gittik eşimle.
    2025 Haziran kurban bayramı 2-13 tarihleri arasında Amerika California sana fransisco ve los angeles tatil planım var.
    Eşim USA sevmedigi için tatile gelmek istemiyor.

Bu sene ki tatil (Montenegro ve Bosna Hersek) Ds160 formunu mayısta doldurduğum için forumda yok. Ve maaş gelir olarak belirttiğim rakamda yükseldi, ve tatil planıda 2-13 mü 2-14 mü yaptığımı hatırlamıyorum, bunlar için tekrar ds 160 formunu doldurmalımıyım, 1 kere düzenleme filan varmış. Benim profilim için bir öneriniz var mıdır acaba.
    Okuyanlara teşekkür ederim,

• Arkaşlar herkese merhaba
    5 senedir kendi kuaför dükkanımı işletiyorum bu sene dükkanımı devir ettim ve sigortamı aile dostumuz olan bir abimizin firmasında dış ticaret uzmanı olarak gösterdim amerikaya gitmek istiyorum pasaportum boş çalıştığım firma amerikaya ingiltereye almanyay bir çok ülkeye ticaret yapıyor ve sponsorum benim için amerikadaki firmadan davet mektubu isteyecek bende ds160 formunu doldurdum ama daha davet mektubunu almadım önceki işime kuaför sahibi olduğumu yazdım sizce bir problem olur mu ?

• Merhabalar bizim aralık 2024 te randevumuz var. Bu süreçte Green card başvurusu yaparsak turist vize randevusunda sorun yaşar mıyız?

• ⭐⭐⭐⭐

@Faruk-Karabatak

2024 Aralık ayındaki göçmen olmayan turistik vize randevunuzda sorun yaşamazsınız zira şu aşamada green card piyangosuna başvurunuzu konsolos göremez.

Green card piyangosu kazananı olsaydınız ve göçmen vize başvuru formu olan DS260'ı doldursaydınız konsolos durumunuzda bilgi sahibi olabilirdi ama şu an için böyle bir durumunuz yok zaten. Bol şans

• "Merhaba arkadaşlar,
    26 Eylül'de eşimle birlikte girmiş olduğumuz B1/B2 vize mülakatımız olumlu geçti. Ertesi gün benim başvurum Issued olarak göründü ve pazartesi günü pasaportum sorunsuz bir şekilde elime ulaştı. Ancak, eşimin başvurusu hala Approved olarak görünüyor. Bu sürecin uzun sürme ihtimali var mı? Benim yapmam gereken bir şey var mı?"

• Arkadaslar Ptt ile isyeri adrese teslim secenegi secilmesi durumunda isyeri adresimdeki firma calisani teslim alabilir degilmi? Bileniniz varmi acaba?

Birde olaki teslim edilmedi PTT subede kac gun bekletilir ve sonrasinda konsolosluga geri mi gider yada nereye gider?

10 gun sonra tatilden donulecek olma durumunda konsolosluga geri donecekse 10 guns sonra bizzat teslim almak mumkunmudur ? Yani kaybolmaz yada imha edilmez umarim?

Benzer Başlıklar

• 2
  • 8
  • 10
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |