Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐

image.png

an itibari ile istanbulda 22kasım 2024 boşluk var.

• ⭐⭐

image.png

14:02 itibari ile istanbul 2 aralık 2024 müsait.

• @Demir-Ünlüsoy, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@arkinist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

merhaba

bugün eşim vize görüşmesine girdi. sonuç vize onaylandı.

nereye gideceksin kiminle gideceksin demiş. Benim daha önce vizem vardı. Newyork' a eşimle gideceğiz. onun vizesi var demiş. cocuk var mı demiş var. O gelecek mi? Hayır demiş. Eşiniz evraklarını getirdiniz mi demiş? o da hayır getirmek gerektiğini bilmiyordum demiş. Pasaporta Bakmış. Vİze onaylandı demiş.

Profil : 45 yaşında, 20 yıldır çalışıyor. Çok fazla yurt dışı çıkışı var. Aktif schengen' i de var. 1 yıllık.

Çıkışta bir aile ile sohbet ettik.
    Yeşil pasaportlular. Baba da daha önce vize varmış. cocuklarının biri14 yaşından küçük olduğu için posta ile almışlar.
    diğer çocuk 17 yaşında ve anne görüşmeye girmişler. Eşimle aynı sorular. ekstra akrabanız var mı demiş, var demişler. Red almışlar.

Ekstre akraba nedemek? Amerikada yasayan akrabami ? Yoksa seyahate eslik edecek akrabami? Yoksa baska bir durum mu anlamadim.

amerika da yaşayan

• Arkadaşlar her 5 dakikada bir randevu açılıyor ama saniseler içinde tükeniyor. Ekran başında 5 dakika bekleyip seçerseniz Ekim Kasım aralık Ocak bulabilirsiniz. Tavsiyem en yakın değil biraz uzak olan tarihe alırsanız dolmadan almış olursunuz örneğin Ekim Kasım aralık açıksa kasım ya da aralıktaki tarihi seçerseniz alabilirsiniz diğer türlü anında dolmuş oluyor. Bunu her 5 dakikada bir yapabilirsiniz ben aralık 2026 dan aralık 2024 e çektim

• @dubliner, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ATS16 Benim seyahat profilim iyi. 2 yıl önce aldığım İngiltere vizem var. Defalarca aldığım ve halen süresi dolmamış 5 yıllık Schengen vizem de var. Ama sorun şu ki 2 ay sonra randevum var ve ben işimden istifa etmiş bulunmaktayım. Burada bir arkadaş da görüşmeye gitmemi tavsiye etti ama ne yapacağım bilmiyorum. Almanya’ya yerleşme aşamasındayım ama şu an işsiz görünüyorum. Red alsam sorun olur mu ?

Merhabalar, hangi ulkeden 5 yillik schengen aldiniz rica etsem soylerseniz cok memnun olurum?

• @ATS16 Cevabınız için teşekkürler. Ben hekimim. Kamuda çalışıyordum, Almanya’ya gitme durumu dolayısıyla istifa ettim. Henüz tamamen Almanya’ya yerleşmedim. Formu değiştirmem gerekecek ve bu durumda işsiz olduğumu da beyan etmiş olacağım. Paramı da geri alamıyorum. Bu kadar uzun zaman sonraya randevu vermeselerdi hiçbir sorun olmazdı da işte …

• Bu gunler geri cekme gunleri tetikteyiz :D

• Ocak 2025 kapildi hayirlisi olsun :D Kacirmayin bu gunler baya bosluk var

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, biz arakadaş ziyareti için eşimle amerikaya gitmek istiyoruz. Benim ABD için vize problemim bulunmuyor. Ancak eşim için B1/B2 vizesi için başvuruda bulunduk ve Aralık ayı içinde mülakatı var. Eşim daha önce bir kere kimlikle Gürcistan'a ziyarette bulunmuş ve pasaportunu yeni çıkardık. Bu durumun eşim adına sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Sizce bu kısa sürede Aralık ayına kadar Kosova, Makedonya ve Arnavutluğa 1 er 2 şer günlük ziyaretler yapmamız bize yarar sağlar mı ? veya bizi avantajlı kılacak bir öneriniz var mıdır ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dubliner

Formu değiştirmenize gerek olup olmadığını daha deneyimli kullanıcılar yorumlayacaktır ancak ancak formu doldurduğunuz tarihte doğru beyan vererek o iş yerinde çalıştığınız için benim görüşüm formu değiştirmenize gerek yok. Mülakat esnasında sorulursa beyanınız doğrultusunda konsolosu bilgilendirebilirsiniz. Bol şans

• @teamsahon6

ABD göçmen olmayan vize mülakatınız öncesi profilinizi güçlendirecek diğer seyahatlar schengen ülkeleri, İngiltere veya İsrail (şu an vize verilmiyor mevcut politik durum nedeniyle) seyahatleri olacaktır. Geçmiş kullanıcı deneyimlere istinaden vizesiz seyahat edilen ülkelerin profile katkısı olmadığı görülüyor. Bol şans

• @Demir-Ünlüsoy Hollanda’dan. Ama bu benim Hollanda’dan aldığım 5. vizem. Hep aynı ülkeden vizeyi almak süreyi her defasında uzatıyor genelde.

• @ATS16 Anladım. Tekrar teşekkür ederim cevabınız için. Formu değiştirmek konusunda başka arkadaşlar da fikirlerini belirtirse çok memnun olurum.

• ⭐⭐

@ATS16 israil ise yaramaz.
    Ingiltere en buyuk erken su an. Kanada/avustralya/yeni zelanda da dahil.
    Schengen orta derecede.

• ⭐⭐

@teamsahon6 ben sırf bu yüzden randevu erteledim güçlü bağlar varsa yine olabilir ama ben garanti olsun diye erteleyip Avrupa turu yaptım

• Herkese merhaba. Ben DV2023 kazananıyım ve 1.5 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Anneme formu 2024 Şubat ayında doldurdum ve sistemi sürekli kontrol ederek 26 eylüle çekmiştim. Bugün de annemin İstanbul’da vize görüşmesi vardı. Ben günlerdir çok stresliydim neden bilmiyorum 😃ama annemin içi çok ferahtı . O yüzden de rahat bir mülakatmış.
    Şimdi sizlere annemin anlattığı şekilde mülakat deneyimini aktarmak istiyorum.
    A: Annem K: konsolosluk görevlisi

K: Neden Amerika’ya gitmek istiyorsunuz?
    A: Kızım Amerika’da yaşıyor. Kızımı ziyaret etmek istiyorum.
    K:Başka çocuğunuz var mı?
    A : evet üniversiteye giden bir kızım daha var.
    K: Siz gidince kızınızla kim ilgilenecek? Eşinizin vizesi var mı?
    A: hayır eşimin vizesi yok. Kızımla eşim ilginecek.
    K: tebrikler, vizeniz onaylandı.

Hiçbir belgeyi sormamışlar. Annem şaşırmış hatta. Bugün mülakata giren bi çok kişinin vizesi onaylanmış. 1-2 kişi dışında.
    Annemin deneyimini bu şekilde.
    Bu mutluluk inşallah herkese nasip olur. ☺️

• @Zelene istediğiniz sonucu aldınız mı peki nerelere gittiniz, ve sizce sadece 3-4 günlük bir ispanya seyahati yapıp mülakata girmek bize yeterli olabilir mi ? güçlü bağlar derken çocuklarımızı burada bırakacağız. Seyahat planımıza dahil değiller bu yeterli olabilir mi fikirleriniz nedir ?

• ⭐⭐

@teamsahon6, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Zelene istediğiniz sonucu aldınız mı peki nerelere gittiniz, ve sizce sadece 3-4 günlük bir ispanya seyahati yapıp mülakata girmek bize yeterli olabilir mi ? güçlü bağlar derken çocuklarımızı burada bırakacağız. Seyahat planımıza dahil değiller bu yeterli olabilir mi fikirleriniz nedir ?

Evet eşim ile benim onaylandı deneyim yazısı yazmıştım biz de çocuğa almadık henüz vize
    İlk Almanya red verdi daha sonra Yunanistana hafta sonu turu aldık 3 günlük vize verdi sonra baktım tur ile kolay oluyo 5 ülke içeren Avrupa turu aldık 3 aylık verdi onun da etkisi olmuştur ama bence özellikle çocuğun burada kalacak olmasının etkisi oldu
    Şahsi fikrim aman deneyelim red olursa da yine alırız denecek bir vize değil randevu bulmak sıkıntı red almak -1 ile başlatacak ben riske girmek istemedim bana yurtdışını hiç sormadılar çocuğu sordu daha çok eşime ülkeleri falan saydırmış

• @dubliner, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Demir-Ünlüsoy Hollanda’dan. Ama bu benim Hollanda’dan aldığım 5. vizem. Hep aynı ülkeden vizeyi almak süreyi her defasında uzatıyor genelde.

Anladim kardesim tesekkur ederim peki, gitsen de gitmesen de surekli hollanda turistik vizesine biter bitmez basvurarak mi eninde sonunda 5 yila cikarmayi basardin?

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 4 Oy
    2k İleti
    214k Bakış
    W
    @Reverie hesapta illa USD mi olmalı, TL olsa olurmu
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k