Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @alperen-nihatcan-karasu merhaba, kendi tecrübelerimi aktarayım kısaca;

• Konsolosluktan verilen zarfı yanınıza alın; bagaja vermeyin çünkü ülkeye girerken görmek isteyecek polisler.

• Doğum Belgesi: Evlilik sonrası AOS işlemleri için gerekecek. Nüfus müdürlüğünden verilen Forum A belgesi Amerikada geçerli değil. Ya nüfus kayıt örneği alıp, çeviri, apostil yaptırmalısınız. Ya da Amerikaya geldiğinizde konsolosluktan alabilirsiniz. Konsolosluğa yakın ikamet etmiyor iseniz TR'de yanınızda getirmeniz iyi olur. Birkaç suret getirmekte fayda var.

• Urganlardan verilen aşı sertifakası yanınızda olsun, onu da AOS sürecinde submit edeceksiniz.

Varsa US passport size vesikalık da getirin, burada 4 tanesine 30 USD ödedim 🙂 AOS, WorkPermit, Advance Parol için 2şer tane fotoğraf gerekiyor.

Aklıma gelenler bunlar oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler

• @Kitten merhaba çok teşekkür ederim bilgiler için. Nüfus kayıt örneği e devletten alınan belge değil mi ?

• @cre3d

Çok teşekkürler

• @Kitten Yani en iyi ve garanti yol olarak Abd de konsolosluktan alınan olarak görebiliriz. 1 saatlik uçuş ile Los Angelestan almaya gitmek daha iyi olcak benim için. Siz konsolosluktan aldıysanız direkt gidip alıyormuyum randevu ile yoksa bir form göndermem veya götürmem gereklimi yanımda?

• @Kitten

Merhabalar sanırım süreçte ilerlemiş veya bitirmişsiniz. Hatırladığınız kadarıyla birkaç sorum olacaktı, ülkeye girişte zarfımızı görevliye verince içini açıp bize birşey vermiyorlar değil mi? (Aşı kağıdını zaten kendimiz ayrı muhafaza ediyoruz). Görevliler zarfı ne yapacaklarını nereye göndereceklerini biliyorlardır, bizim birşey söylememize gerek yok değil mi? Bir de girişte pasaporta stamp basılması gerekiyor mu acaba? Zamanınız için çok teşekkürler

• @lillyyy Görevli zarfı açıyor, kimini sorguya çekiyor kimini çekmiyor. Zarf onlarda kalıyor. Pasaportuna damgayı basıyorlar

• @Kitten Kimisi de apostilli formül A ile başvurup sorun yaşamamış. Sanırım eyaletten eyalete değişiyor. Sizin de dediğiniz gibi en kötü konsolosluktan çeviri yaptırılır vb. 🙏🏼

• @lillyyy Amerikan tarzı eğilip su içebileceğin iki musluk gördüm wc önünde 😅

• @Nugbug Bugün bende gördüm 😊 içersi gayet güzeldi girerken birde çakmağımı çöpe atmasalardı süper olurdu 😵💫

• @Nugbug
    Teşekkür ederim

• @Nugbug bundan emin değilim New York konsolosluğunu web sitesinde yer alan ve daha önce burada da paylaştığım ilgili sayfayı paylaşıyorum;

Konsolosluğun nüfus bölümü, "related document" seçenekleri arasında Nüfus Kayıt Örneği'ne tıklayınca birtakım açıklamalar mevcut.

Son bölümde
    "A.B.D. resmi makamlarınca talep edilebilen “Birth Certificate” belgesi Başkonsolosluğumuzun Noter bölümü tarafından “Nüfus Kayıt Örneği tercümesi” olarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu işlem için, Noter bölümünden Türkçe Belgelerin Suret Tasdiki (“Suret Tarzında Belge Düzenletme Başvurusu”) randevusu alması gerekmektedir.

Formül A, B ve C belgeleri, Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu üye ülkeleri arasında geçerli olup, A.B.D. makamlarında geçerliliği bulunmamaktadır. "

• @lillyyy merhaba, ülkeye girerken siz de turist vizesi ile gelenler gibi pasaport kontrol sırasına giriyorsunuz. Sonra sıranız geldiğinde ilgili memur K1 vizeyi görünce pasaportunuza kaşe basıyor ve giriş tarihinizi yazıyor kaşenin üzerine. Sizden zarfı da istiyor aynı memur ve sizi ayrı bir odaya alıyorlar. Burada benimle konuşmadı kimse, sadece bilgisayara bir şeyler girdiler. Sonra gidebilirsiniz diyorlar.

I-94 form denen ülkeye girişinizi bildirir notice letter mail olarak geliyor.

Bunun dışında da ülkeye girişte başka bir şey olmuyor açıkcası.

Şimdiden iyi yolculuklar ve bol şans!

• @alperen-nihatcan-karasu New York konsolosluğundan aldım ben. Randevusuz gelmemenizi tavsiye ederim, yoğunluk olduğu taktirde işleminizi almayabilirler; walk-in çok tavsiye edilmiyor.

Pasaportunuz yanınızda olsun yeterli. Konsolosluğun web sitesinde randevu alırken gerekli belgeler ve formlar mevcut.

• @Kitten

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Mail derken e-mail mi yoksa eve mektup şeklinde mi ilettiler i-94’ü acaba? İlk kez duyuyorum i-94 fiziksel olarak göndermesini, sanki hep internetten kendimiz ulaşıp çıktı aldığımız bişey olarak biliyordum https://i94.cbp.dhs.gov/I94/

• @Kitten Ben Los Angeles konsoloslugundan alacagım. Kendilerine e mail attım ve geri dönüş yaptılar. Randevu alıp gidecegim ve ücreti 11 dolar . Cevaplarınız için teşekkürler. 🙂

• Ya şaka gibi bir gün geçiriyorum, ilginçtir ki rüya gördüm bugün sonunda case approve oluyordu, baktık ama maalesef yok, az önce erkek arkadaşım spam aramaları yapıp gerçekten approve olduğunu söyledi, şu an sevinçten bir tutulma geldi bize. case approved sonrası adımlar neler bi türlü düşünemedik. sizce konsolosluktan şimdi randevu almalı mıyım? yoksa çok mu erken?

• @Kitten Sizin iyi geçmiş ülkeye girişiniz. Beni konsolosluk sorularından daha fazla soruyla sorguya çektiler. Hatta ilişkimin uzunluğuna kadar sorguladılar. 😅

• @lillyyy

Merhaba i-94 formuna ulkeye giriste belgelerimizi teslim alan memur gerek olmadigini soyledi bize. Pasaporttaki stamp yeterliymis. Sizin belirttiginiz linkte kendi guncel bilgilerimi sorguladigimda print edilebilir gorunuyor. Ssa ofise giderken bu formu yanimizda goturmemiz gerekiyor mu acaba?

• @aixl
    Bana soruyorsanız ben henüz vizemi alıp abd’ye girmedim. Ama okuduğum kadarıyla SSN için başvururken pasaport ve i-94 isteniyor, başka birşey isteniyor mu emin değilim

• @lillyyy merhaba email olarak geldi. Fiziken iletilmiyor.

@aixl SSN için giderken i-94 çıktısını yanınızda götürmeniz iyi olur, görmek istiyorlar.

Benzer Başlıklar

• 148
  • 3
  • 61
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |