TS2023 ile alınan open work permitler ve neticede elde edilen 3 yıllık gecerli SIN number ile kanada içinde hiç çalışma hayatı olmasa bile sgk yurtdışı prim borçlanmasında geçerli oluyor mu ?
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@Henry-bloor benim gözlemlediğim öğrenci gidenler kalıcı oturum nasıl alırız peşinde oda kiralayarak üç-dört sene kalıcı oturum alma mücadelesi alıncada sonra pasaportu alma mücadelesi onuda alınca çoğunluk kanadayı terk ediyor. Yaşayan yok gibi birşey varsada çok eski jenerasyondur.
Bir şekilde yeni gidenlerde paraları bitince terk ediyor. Kısır bir döngüde bu kanada. -
@Henry-bloor hintli ve çinli çok çok çok zorunlu olmadıkça kendi adamından başkasını işe almaz.
hatta kendi kast sisteminden olanı alır ilk.evet 2024te hala kast sistemi muhabbeti yapılıyor, şaka gibi.
-
@mineralli, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@Henry-bloor Kanada'da yaşamış biri olarak izninizle bir kaç kelam sözde ben söylemek isterim. Sırasıyla gerçekler ve yaşadıklarımız;
1- Sağlık sistemi çok kötü. Özellikle acile devam etmeniz gerekiyorsa 7 saati göze alın.
2- Yüksek vergi ve sigorta maliyetleri.
3- Kompakt yaşam tarzı mümkün değil. Büyük ev, aile için ikinci araba ihtiyacı ve benzeri ekstra harcamalar sizi maddi olarak çok zorlayacaktır. Ev kiralama tek bir gelir ile asla imkansız evde en az iki kişi çalışmalı. Villa tarzı evlerin kiraları yüksek ve onlarda yaşarım hayaline çok kapılmayın ciddi miktarda geliriniz olmalı yoksa zor.
4- “smiling racism” çok yaygın. (Bu tabir Kanada’nın kendisine ait) Bu konuda yapılan yorumlara katılamayacağım.
5- Market fiyatları son 3 yılda en az ikiye katladı.
6- İş olanakları referans yeteneklerine göre şekilleniyor. İşe alımlar çok uzun bir prosedüre tabidir. Ama iş kalitesi çok düşük. Sayısız başvuru yapıp cevapsız kalmaya hazır olun. Ayrıca belli milletlerden olan insanlar sizden daha avantaja sahip olacak. Çünkü güçlü bir topluluğa sahipler.
7- Değinilmeyen bir konu: çok farklı bir zaman diliminde kalırsınız. Yazın 7, kışın 8 saat zaman fark olur. Zaman içinde Türkiye ve diğer ülkelerdeki ilişkileriniz inanılmaz derecede zayıflayacak. İş bağlantılarınızı eritecektir.
8- Yakınlarınız sizi ziyaret etmesi için çok yüksek maliyetli bir yerde yaşamış olacaksınız. kaç kişi en az 4.000 Kanada doları verip sizi ziyaret edebilir bunu iyi düşünmek gerekir.
9- Kış uzun ve sert. imkanınız olursa kış aylarında güney Amerika ülkelerine tatile gitmek uygun olabilir. Ama tabi paranız olursa
10- Belli mesleklerin (mimarlık, doktor, eczacı ve avukat gibi) tanınırlığı uzun prosedürlere tabi. Bir eczacı ortalama 2-4 seneyi göze almalı. bazı mesleklerde ilave sertifikaların alınması vb. çok fazla evrak işi var. Hangi eğitimi almış olursanız olun veya hangi üniversite derecesine önemi yok herşeye en baştan başlarsınız. Kimse sizin hangi universiteden mezun oldugunuzu dikkate almaz. Bangladesh'deki herhangi bir üniversite ile sizinkinin hiçbir farkı yok onlar için.
11- Çocuklarınız için her okul iyi eğitim veriyor diye düşünmeyin. Mahalleye göre çok düşük eğitim kalitesi olan okullar var. Oturduğunuz yeri seçerken oradaki eğitim kurumlarının (lise gibi) önceki yıllarda başarı seviyesini gösteren bir websitesi var mutlaka bakın derim. inanılmaz derece farklar var.
12- Kalıcı oturum alma sonrasında pasaport alma gibi hedefleri mümkünse 30 yaşından önce halletmiş olun. 40-45 yaş üzerinde iseniz mücadele etmeye hiç değmez boşuna mental olarak kendinizi ve günlerinizi heba etmeyin. Hayat kısa ve 45-50 yaşından sonra kanada pasaportuna veya kalıcı oturumuna sahip olmak size ekstra bir değer katmayacaktır. Kapitalizmin geçerli olduğu günümüz dünyasında önemli olan sizin parasal güçünüz. Paranız olduğu sürece her yerde yaşarsınız oranın pasaportuna ihtiyaçınız olmaz. Bu pasaport veya kalıcı oturum alma konusuna çok takılmayın. Dediğim gibi belli bir yaştan sonra önemi filan olmuyor. Kanada pasaportuna sahip olan ama hiçbir işe yaramadan öylece cebinde duran çok kişi var. Para yoksa zaten pasaportu kullanma seyahat etme gezme konforuda olmayacaktır.
Bunlar bir aşamada söylenebilecek en bilinen şeyler. Kişisel olarak temel öneme sahip konuları oluruna bırakmamak gerektiğini düşünüyorum çünkü zaman içinde mutlaka bu bahsettiklerim ile yüzleşeceksiniz. Uzaktan izledikleriniz anlatılanlar ile çok değerlendirme yapmayın gerçek kanada onlar değil. Gerçeği buraya gelince yaşayınca görüyorsunuz. İçinde bulunduğunuz durum her nekadar sizi mutsuz hale getirsede kanadaya gelince hiçbir şey mükemmel veya refah içinde olmayacak hatta şu anki durumunuzdan daha alt seviye yaşamaya hazır olur. Şu an 10 üzerinden 7 noktasında yaşıyorsanız kanadaya gelince 10 üzerinden 3 noktasında yaşayacagınızı kabullenin.
Merhaba, smilling racism konusunu açabilir misiniz, yada bu konuda söylemek isteyen başka arkadaşlar varsa onlarında görüşlerini almak isterim
-
@XFatihX yuzune guler ama ise almaz seni gerizekali gibi gorur yuzunden belli etmez ama hal ve hareketlerinden anlarsin senle direk konusur robot gibi ai gibi duygusuz yani notr
-
Kanadada bulunan geçiçi işçiler ve yeni gelecek öğrenciler üzerindeki kuralların dahada sıkılaştırılacağı hakkında
Ülkedeki geçici ikamet edenlerin sayısını azaltmak amacıyla yabancı öğrencilere vereceği çalışma izinlerinin sayısını daha da azaltacağını ve çalışma izni alma koşullarını sıkılaştıracağı konusuna değinilmiş. 2025 yılı için kanada çok sıkı kurallar getireceğinden bahsediyor ve ülke içindeki geçici oturum ile bulunanların sayısını azaltma hedefinde görünüyor. Şimdiye kadar çok yanlış göçmen yönetimi ile kanada içindeki göçmen sayısını çok fazla artırmış ve bunun çözümü için kolları sıvamışlar. Çoğu kişi yakında gönderilecek ve yeni gelenleri eleyecekler gibi gözüküyor.
Zamanında kanada uluslararası öğrenciler ve geçici işçiler gibi geçici statüdeki göçmenleri bilerek ülkeye aldı ve kapılarını açtı şeklinde söylentiler var ve diğer yandan bu insanlara kalıcı oturum vermeyi iyice sıkılaştırdı ve şartları zorlaştırdı. Kanada tecrübesi denilen olayı bilerek uyguluyorki bu kişiler bir şekilde düşük ücretlere çalışmaya razı oluyor. Sebebi ise çok düşük maaşlarla çalışmak zorunda kalıyorlar ve neticede firmalar düşük maliyet ile işçi çalıştırıyor bunun yanında kanada ekonomisi bu ucuz iş gücü ile ayakta duruyor ve kanada içinde ürünlerde ve evlerde fiyatlar son derece yüksek arttı
-
@rezönans Hem ögrenci sayısı azaltılacak hemde pr kalıcı oturum almak artık çok zorlaştırıldı ve dahada zorlaştırılacağa benziyor. Uzun yıllardır kanadada yaşayan egitim alan ve mücadele verenlerin çabaları boşa gidecek gibi görünüyor. Göçmen sorunu enflasyon pandeminin etkileri bu neticeleri ortaya çıkardı. Kanada belkide en kötü devirlerinden birini yaşıyor özellikle göçmen konusunda. Onlarca tanıdığım ve arkadaşlarım bir süredir kanadada yaşamalarına rağmen ilerisini göremiyorlar net olarak. Geçen ay iki arkadaşım terk etti ayrıldı kendi isteği ile. Böyle olduğunu bilseydik ayak bile basmazdık diyorlardı.
-
@scholarway
16 temmuz 2023 - Pasaport ile kanada turist vizesi teslim alımı
18 eylul 2023 - Kanada calgary uçusu ve kanadaya giriş
20 eylul 2023 - Online TS2023 work permit başvurusu
09 ekim 2023 - Open work permit onayı ( online)
19 ekim 2023 - Posta ile open work permitin gelmesi
07 mart 2024 - Kanada'dan tamamen ayrılma, terk etme ve geriye dönüş.Yaş 42, meslek pazarlama satış. Eğitim lisans derecesi dört yıllık ziraat mühendisliği. İş deneyimi 15 yıl üzerinde. İngilizce iyi ve pratikte konuşma ve yazma güzel.
Medeni durum bekar ve tek olarak kanadaya gelme.Konaklama bir süre hostel sonra airbnb tek oda kiralama ile toplamda altı ay gibi süre bu şekilde kanada içinde yaşama.
Toplamda herşey dahil kanadaya gelişimden terk edişime kadar cebimden harcadığım miktar 23 bin kanada doları ( 575 bin tl )
Kanadayı terk etmemdeki etkenler çalışma iznini aldıktan sonra bir çok yere özgeçmiş gönderme, elden özgeçmiş verme restoran kafe mağazalara ve sormalarıma rağmen iş bulamadım.
Dayanacak masrafları ödeyecek gücüm kalmadı. Geçimin kolay olmadığını anladım iş bulsamda genede olmayacaktı. Work permit süresi bitiminde kalıcı oturuma geçiş zor ve benim express entry sisteminde puanım yeterli olmuyor. İş bulsam çalışsam bile puanlara yetişemiyorum. Durmanın bu kadar zorluğa katlamanın bir nedeni olmayacaktı ve olmadı. Kanadada iken tanışdıklarımın durumu benimkine benzerdi ve öğrendiğim kadarıyla onlarda geri dönmüşler.
Kanada defterini tamamen kapattım ve hiçbir şekilde ilgimide çekmiyor. Eğer tekrar yurtdışı denersem gitmek istediğim ülkeye önce bir turist olarak gidip göreceğim sonra karar vereceğim. Gitmeden görmeden asla plan yapmam ve iyice göçmenlik şartlarını öğrenmeden bu yola girmem. -
Moral bozmak yok ! İnşallah daha iyi olacaktir herkes icin...
-
@Henry-bloor moral ile alakası yok. ts2023 ile alınan çalışma izinlerinin hiç bir işe yaramaması. Geçerlilik süresi bitince gene turist olarak devam edecek durum. İlerisi olmayan bir durum üç sene bi şekilde iş bulursan çalışırsın oda bulunursa sonra gene turist olucaz.
-
@probiyotik vallahi bizim turkler kimse yanlis anlamasin ama cok simarik.Bu 3 yillik izin icin kanadada 2 sene okumak ki simdi sadece master ve doktoraya veriyorlar en az bir 70 ila 80 bin dolar yakmak derslerden kalmamak gerekiyordu.Kanada hukumeti insani sebeplerden bu izni bahṣetti ama daha sonra yok pr alamiyorum yok kanada pahali devlet bize para saglik versin gibi hatta daha ileri direk bundan sonra iltica edelimciler artinca adamlarda direk kapiyi kapatti.Sunu anlamanız lazım kanada hukumeti size bir sans verdi bulunmak icin ama yetenekli ingilizce yada fransizcayi bilmeyen kendini gelistirememis kisacasi ise yaramamis bir profille 192 milletten insannin rekabetle yasadigi yere palan pandiras gelirseniz olacagi bu. Deprem turkiyede oldu insanlar herseyini kaybetti ama bunun ne kanadayla nede kanada hukumeti ile ilgisi var.Cok sukur turkiye cumhuriyeti de bu felakate Ramen dimdik ayakta 16 sehir yikildi atom bombasi gibi .Kisacasi emeksiz yemek olmaz arkadaslar kendi kifayetsizliginizide ulkeye atmayin.Ya yolunu bulun yol cizin kendinizi kanitlayin yada geldiginiz yere geri donun is bu kadar basit ve net .Bunlarin hicbiri benim fikrim degildir sade gerceklerdir.Bana kalsa kanadadnin yerinde olsam sadece kanadada olan ogrencilere ve onlarin ailelerine verip deprem bolgesine insani yardim gonderip konuyu kapatirdim.Izmirdeki istanbuldaki insanalara bile verdiler alakasiz tipler aldi sonuc bu.
-
@Henry-bloor ingilterede arkadaşım 5 sene kaldı neticede kalıcı oturum aldı. İngiltere içinde kalınan süre önemli ve sonunda kalıcı oturum alınıyor ama kanada böyle değil. Kalıcı oturum almak için puanlama sistemi şartları var kanada içinde ne kadar kaldığının önemi yok. Yeterli puanın yoksa kalıcı oturumda yok
-
@probiyotik ulkelerin kendi taktiri isvicre 12 seneyi sart kosuyor amerika dogdugun yerden egitimine calisma hayatina hatta sansina lotoya kadar genis bir skalada gocmen kabul ediyor .portekiz cok bilinmez ama okuyanlara pr sonra vatandaslik veriyor ki 6 senede hem eu vatandasi hemde universite mezunu oluyorsunuz.Tr de insanlar ne diye vakif universitelerine milyonlar veriyor anlamis degilim
-
@Henry-bloor yeni nesil kanada devri başladı eskisi gibi değil. Eskiden refah seviyesi yüksek, geçim kolay ve daha kolay kalıcı oturum alınabiliyordu. Şimdi ise devir tam tersi.
Refah seviyesi düştü, geçim zor,iş bulmak kolay değil ve kalıcı oturum çok zor. -
@probiyotik 35 milyonluk ulkeye 2016 dan beridir 5 milyon 1. Nesil okumus cogu 40 yas alti egitimli yani local piyasanin dengesinin tamda icine edecek sekilde sokulup digest etmeden yatirim yapmadan bir anda sistemi felc etmesidir.Su anda kapilar kapali ve muhtemelen hicbir zaman 2016 2022 deki altin donem olmayacak kanadada .yaklasik 50 trilyon dolarlik kaynagi var kanadanin ve nufus hala 40 milyon ki buyuk bir sermaye ve kültürel altyapisi var 2 3 sene biraz sıkıntılı geçecektir herkes icin ama sonrasinda hersey sonsuz mutluluk ve refah.Oturumu olmayanlar icin kapi kapandi gibi ama oturumu olan ve vatandaslar icin guzel zamanlar baslayacak ki her zaman oyle olmustur.Artik kanada olayi kapanmistir alan aldi yasayan kalan kaldi.Bundan sonrasi bos
-
@Henry-bloor açıklanan verilerde kanada listelerde alt kısımlarda yer almaya başladı bile. Önceden refah seviyesi yaşanabilir ülkeler arasında ilk sıralarda yer alırken artık bu özelliği kalmadı. Yeni açıklanan verilerde listelerin artık orta ve sonlarında yer alıyor.
Verilerde değerlendiriline konular : satın alım gücü, iş hayatı, ev alabilme, kazanç ile yaşam refahı , güvenli yaşam gibi temel şartlar.
Bunların hepsinde puan kaybetti ve listelemede alt seviyelere düştü. -
@probiyotik hangi listelere ve hangi kaynaklara dayandiriyorsunuz bilmiyorum ama kanada hep ilk 5te 10 da ,eger norvecli yada Monaco lu iseniz katilabilirm size ama yanlis anlamayin belki eu da bile yasamayip kanada daki yasam standandardlarinin dusuklugunden sikayet etmek biraz tuhaf geldi.Derseniz eger gocmenler özellikle tr den gelen parasi birikimi kanadada ev almayan insanlar icin size katilabilirim ama kanadada evi olan isi olan birinin hayat standardlari tr deki herhangi bir beyaz yakadan fersah fersah onde.nufusunun yuzde 66 ila 70 inin ev sahibi oldugu ülkeden bahsediyorsunuz .tr de yada onu birakin kac eu ve asya ulkesinde bu denli bir ortalama var? Dedigim gibi kanada mukemmel mi evet mukemmel medeni ve advanced bir toplum mu evet ama Gocmen olarak gelemeye calsisan hele ingilizce ve egitimi olmayanlar icin su sezon iyi mi ,hayir berbat kanada en az 5 belki 10 sene birdaha massive immigration a acmayacak gondermeye calisacak nitelikli eleman ihtiyacinida abd den karsilayacak ornegin yeni yapilacak honda fabrikasi
-
@Henry-bloor Herşey göründüğü gibi olsaydı, elinize aldığınız denizin suyu mavi olurdu
-
@probiyotik oda dogru mavinin 50 tonu ,dogru zamanda dogru yerde olmak...
-
@Henry-bloor şu an ingilizce bilen birisi eğitimi olsa bile kanadada iş bulamaz özellikle kanadadan teklifi var ise. Çok ciddi,spesifik,niche bir özelliği olması gerek ki, böyle bir özelliğe sahip olsa zaten kanadaya bakmaz.
nufusun yarisi punjabi, yarisi çinli. Bu tipler sadece kendi insanlarına iş veriyor. Hintliden, çinliden daha ırkçı bir millet bulamazsınız.
Beyaz kanadalı silent racism'in allahını yapar canadian work experience adı altında.TS2023 ile gidenlerin arasında eminim gayet güzel eğitimli ve ingilizcesi olan insanlar vardi. Ciddi bir kısmı geri döndü.
Arkadaşım işyeri açtı torontonun en lüks caddesinde, o bile şikayet ediyor, geri dönecek.
Kanadalı zenginlerin ciddi kısmı amerikada yaşıyor. Bkz Robert Herjavec, Kevin Oleary,vs. Kanadada 3 sene kalip vatandaşlık alan hintliler bile ABD'ye nasıl kapağı atarım kafasında. E2 vize grupları hintlilerle dolup taşıyor.
Veriler ortada. Siz düzeninizi kurmuşsanız sıkıntı yok, lakin yeni gelenlerin yaşayacağı şeyler belli. -
@charon yeni nesil kanada göçmenleri eski jenerasyon gibi asla olamayacak. Satın alım gücü, maddi birikim, yatırım ve refah icinde yaşam artık yok . Eskiden asgari ücret ile çalışan bir göçmen tek başına bir ev kiralayabilirken bu artık yeni nesil için olmayacak ve olmuyor.
Eskiden çalışarak ev alınabilirken yeni nesil için imkansız. Eskiden kalıcı oturum kolay alınırken yeni nesil için imkansız.
Tek değişmeyecek durum kanadaya gönderdikleri kişi başına komisyon alan ve gelir elde eden kitlenin kanadayı insanlara altın tepside pempe masallar ile pazarlaması olacak. Gene bahçeli lux villalar, sincaplar, lüks arabalar, yaya kaldırımdan geçen kazlar ve bunlara yol veren arabalar gibi görseller ile göz boyama ve kanadayı vitrine koyma her zaman olacak.
Benzer Başlıklar
155
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k