@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@charon dost aci soyler ts cilerin hicbiri yuzde 99 u geri donecek pr alabilende ekonomik olarak yapamayip donecek.pasta kucuktu kapan kapti.Kanadali degilseniz bu dakika itibari ile umut yok var diyende ya para kazanmak istiyordur sizin uzerinizden yada yalancidir
-
@Henry-bloor bende geri döndüm ve benim gibi geri dönen çok sayıda kişi var. İngilizcem iyi deneyimim var ama kanada şartları zor. ilerisini tam net göremiyorsun mücadele etmeye değmez. Bundan sonra eğer bir daha gidersem turist olarak gezmeye olur ancak onun dışında asla çalışma ve uzun süre yaşam mücadelesi verilecek yer asla değil.
Çalışarak tek başına ev kirasının bile ödenmesinin zor olduğu hatta imkansız olduğu bir yerde neyin mücadelesini vereceksin ? çalışma izni bitincede kalıcı oturum almak kolay değil ve benim için imkansızdı durum böyle olunca durmanın hiçbir anlamı yok
bir evde iki kişi çalışmıyorsa ev kiralama çok zor, tek başına normal bir iş bulup çalışıyorsan paylaşımlı evde oda kiralama ile yaşanıyor. Gelenler önce ilk heyecanla etrafına bir gösteriş filan çabasında sonra zamanla hepsi sıkılıyor bıkıyor ve geçinemiyor sonra geriye dönüyor. Farkettiyseniz ilk gidince youtubeda filan videolar yapıyorlar bir süre sonra yok oluyorlar ortadan yani beklentilerini bulamıyorlar. -
@probiyotik haklisiniz eger yil 2016 17 olsaydi yapmayin ne alakasi var micadeleye devam derdim ama realitede ne yazik ki umut yok 10 yilda gelecek adam sayisi 2 yilda geldi sistem coktu. Gideninde kalaninda kimsenin sucu yok suc plansiz monsieur Trudeau hukumetinde beceriksiz ve dandik yuruttuler surec
-
@Henry-bloor evet sistem hatalı herkese kapıları açtılar kanada şişti aşırı göçmen ve iş hayatını etkiledi. Kişilerin diğer yanılgısıda kanadayı altın tepside pazarlayanlara inanmaları. bu ts2023 ü sanki sürekli kanada içinde kalabilirsiniz şeklinde pazarladılar gelince refah iş hersey var gibilerinden gösterdiler sonra ortadan yok oldular. Sonuc binlerce magdur
-
@probiyotik bunu cikaran arkadaslardan biri ts icin milyonluk ev aldi parayi kirdi.Ama bizim millette cok zavalli ve had bilmez,sen arastirmadan dusunmeden tartmadan planlamadan hurrra diye hayat birikimini verirsen olacagi bu.Cahilliklerinin bedelini odediler ne yazik ki .Cennet mi kanada cennet ama burada olup isini evi hayatini kurup network u olana cennet agridan adiyamandan daha ankara istanbul u görmemiş adama nasil cennet? Bir aile doktorum vardi muazzam bir insan sirf bu yeni gelenler yuzunden birakmak zorunda kaldim siradan dolayi aldigim hizmet kalitesi dustu.Benim acimdan degisen birsey olmaz ona gitmem baskasina giderim ama yapamayan 2 kelime konussmayan ne yazik ki geri dönecek. Cok intihar edenler oldu belki haftada 2 3 kisi kim cikip söyledi dillendirdi kimse.... ts vizesi aslinda bedelini odedikleri hayati,baskalarinin yasiyor olmasidir.Ve isin en berbat kismi ne biliyor musunuz bunlarin hepsi free will ile oldu .Allah yardımcıları olsun
-
@Henry-bloorBilgili kişiler zaten kendi araştırıp kendi başvurusunu yaptı bunlara inanmadı bile. Kanadaya gelince gerçekleri görünce ona göre aksiyon planı yapıp hemen geri döndüler.
-
@Henry-bloor bizde mağdur olanlardan bir tanesiyiz inandık başvuru yaptık kanadaya gittik ve sonra geri geldik. Pişmanmıyız evet pişmanız hemde çok ama tek tesellimiz aklmızda kalacağına orada herşeyi gördük ve aklımızdan tamamen çıkardık.
-
@charon görünen köy klavuz istemez. Bizde ts2023 ile çalışma izni alıp bir süre sonra geri dönenlerden biriyiz.
Hesap kitap ortada yani kanada güzellemesi yapanlara çok inanmayın Aklını biraz çalıştıran neyin ne olduğunun değerlendirmesini mukayese eder.
İş bulsanız çalışsanız aylık kazanç taş çatlasın 3000 kanada doları alırsınız. ( şansa iş bulursan ). İş sürekliliği garantin yok genelde en fazla bir yıllık kontrat yapıyorlar sonra işten çıkarılabilirsin böylede bir ihtimal her zaman var.
( Daha yüksek kazanç için ünvanı ceo genel müdür direktör gibi olan işlerde zaten firmalar mülakat ile siz daha kanadaya gelmeden sizinle iş sözleşmesi kontrat gibi anlaşmalar yapar bu nitelikte egitimliler zaten ts2023 ile gelip iş aramaz, önceden iş bulup gelir. )Ev kiraları 2500 kanada dolarından başlıyor.
Paylaşımlı evlerde oda kiraları 1000- 1500 kanada dolarları arasında 1000 dolara bulursan şanslısın tabi basement değilse yani pencereler kaldırım hizasında evin bodrum katı çoğunluk bu evlerde yaşıyor yeni gelenler. Eyalet şehir farketmiyor kanada genelinde her yerde kiralar çok pahalı. Olsa olsa küçük yerlerde bir tık daha ucuza bulursun oranında kendine göre negatif yanları olur.
marketi ulaşımı interneti gezmesi derken ay sonu getiremezsin. Bir eve iki maaş girmiyorsa tek başına ev tutamazsın
Söylenecek çok şey var 1 sene değil 10 senede kanadada yaşasan birikim ev satın alman filan hayal ötesi. Çalışarak ev almayı yatırım yapmayı filan unut imkansız bunlar.
Yalan ile mutlu olan insanlara ne anlatsan boş. Yaşadıkları gerçekleri göstermeyen kendini sanki super hayat yaşıyormus gibi instagramda orda burda algılatanların hepsi gerçekte kanadaya geldiklerine bin pişman.
Getirdikleri 15-20 bin kanada doları suyunu çekince geriye kalan yapılan tek şey son para ile uçak bileti alıp geri dönmek nerden mi biliyorum çünkü bunların hepsini birebire yaşadık ve bizim gibi genelde ts2023 ile gelenlerin çoğuda yaşadı. -
@Henry-bloor her şehirde elbette yaşanacak güzel elit yerler var ama bunun için para lazım. Standart bir göçmenin bu semtlerde yaşaması parasız imkansız çalışarakta imkansız. Genelde downtown merkezden uzak bölgelere konumlanıyorlar göçmenler. Zenginler paralılar ise her şehrin en güzel yerlerinde. mesela vancouver için kitsilano yale town granville island ve north vancouver en elit yerler. Buralarda çalışarak tek başına ev tutamazsın
-
@Ayışığı Kanada için kalıcı oturum izniniz yoksa turist vizesi ts2023 ile alınan çalışma izni size çok bir şey kazandırmaz. İş daveti ile gitmeli veya öğrenci olarak minimum iki senelik eğitimler neticesinde iş hayatına bir süre çalışıp ondan sonra belki kalıcı oturum başvurusu olabilir.
Kanada için kalıcı oturum pr çok önemli ve olmazsa olmazlardan eğer kanadaya yerleşmek isterseniz onun dışındakilerin ts2023 çalışma izni turist vizesi filan geçiçi yaşam -
TS2023 ile çalışma izni alıp sonra bunu kalıcı oturuma çeviren var mı ? Foruma bir baktım ilk zamanlarda herkes yaşadıklarını yazmış ama son günlerde artık kalıcı oturum alma hayalleri bitmiş görünüyor. Gerçek resmi kaynaklarda okudukça express entry ile kalıcı oturum almanın çok zor olduğu bariz belli oluyor.
Kalıcı oturum almak isteyenlerin talebinde bile belirgin derecede düşüş var. Neredeyse bir seneyi geçti ts2023 konusu ve bir süre kanadada kalanlar terk etti ve halende terk edenler çok var. Kalıcı oturum alma umudu kalmadı gibi birşey -
@miaclub kanada ts2023 basvurularını acıkladıgı sırada kalıcı oturuma cevırmeye müsaade etmeyecegını acıkca belırtmıstı. vıze turu degısıklıklerının tamamınınturkıyeden yonetmelerı gerektıgını acıklamıstı
-
@yasin34 desene ts2023 ile çalışma izni alanların kalıcı oturum alması çok zor. İzin süreleri bitince gene turist statusune geri dönecekler.
-
@miaclub aynen oyle ama hazir oradayken amerikaya turist vizesi almak mantikli olabilir kanadadan sonra yine ayni kitada ekonomisi daha iyi bir ulkeye daha giris avantaji olur
-
@yasin34 amerika ve kanada gibi yerlerde artık eskisi gibi yaşam kolay değil. Ev tutma geçim gibi giderleri karşılamak çok zor
-
@Seda-Uysal-Avcı ts2023 ile alınan çalışma izninden sonra kalıcı oturum aldınız mı ?
-
@miaclub Merhaba kalıcı oturum için eyalet programlarını araştırmanızı öneririm. Biz 1 yıl QC de çalışma geçmişi oluşturuyoruz. Dil puanlarımız var. EE ve Arima ya dahil olup çekiliş de sıra gelmesini bekleyeceğiz. Ts2023 ile burada bulunan neredeyse QC icin konusuyorum 250 kisiyiz. Herkes bir ucunda tutup kalici oturum icin cabaliyor. Hicbir sey size hazir tepside sunulmuyor. Herkes bunun farkinda. En azindan ugrastik diyecegiz. Gunumuz dunyasinda kendi ulkemiz de dahil her yerde yasam kosullari daha da zorlasiyor. Hayatinizi nerede nasil ve hangi kosullarda yasamak istiyorsaniz secim yapip mucadele etmek zorundayiz. Greencard kazanip donen arkadaslarim da var. Herkes hayata kendi penceresinden ve güçü ölçüsüyle bakıp değerlendiriyor. Biz şu anda burada Montreal de olmaktan mutluyuz. Çok birikmiş parayala da gelmedik. 2 çocuklu bir aileyiz. İki taraflı çalışıp kenara da para koyabiliyoruz. 2 yılın sonunda baktık hiçbir şey olmadı en azından birikim yaptık deyip o birikimle de amerika için EB3 başlatırız diye planladık. Türkiyeye dönmemek üzere bir yola çıktık biz. O yüzden bu benim tercihim her kişinin tercihi farklı ve saygı duyuyoruz. Umarım herkes düşlediği hayata en kısa sürede ulaşır.
-
@Seda-Uysal-Avcı herkesin kendi yaşantısı ve seçimi elbette ama gerçekler diye bir durumda var. Kanada hükümeti kalıcı oturum alma şartlarını açık ve net bir biçimde resmi sitesinde yayınlamış zaten bu siteden başkada bir kaynak ve başvuru yeride yok. Herkes tüm bilgilere ulaşmayı ve başvuruyu bu site üzerinden yapıyor. İster bireysel olsun ister başkası adına farketmiyor.
Kalıcı oturum şartlarını bu siteden incelerseniz zaten kolay olmadığını anlarsınız. Express entry sistemi ( EE ) veya eyalet aday programı (PNP ) kategorilerinden başvurularda açıklanan puanlara ulaşmak zor. Tüm özelliklerinizi sisteme girdiğinizde anında puanınızı hesaplayıp ve hangi programlara uygun oldugunuzu size sunuyor sistem. Yani anında kalıcı oturum alma veya alamama ihtimalini görebiliyorsunuz. Hayal kurma veya beklenti içine girme sendromuna gerek yok.
Eskiden kısa bir kanada iş tecrübesi ve alınan eğitim neticesinde elde edilen puan ile kalıcı oturum alınırken maalesef günümüzde çok zorlaştırıldı puanlar çok yüksek açıklanıyor. Eyalet aday programlarındada durum aynı yaşadığınız eyalet içinde eğitim almalısınız minimum iki yıl ve devletin belirlediği iş verenden bir işte teklifi gibi zor şartları var. Diğer konuda zaten yaşınız. Yaşınız ne kadar genç ise o kadar iyi 40'lı yaşlarda zaten puanlama sistemininde bir avantajınız olmuyor.
Hayaller ile değil gerçek resmi kaynaklardaki bilgilere göre değerlendirme en mantıklı olanı. Ayrıca bu kolay kalıcı oturum alınır diyerek size hayal satanlara ve eyalet aday programlarınıda kolay yolla kalıcı oturum alma yöntemi gibi pazarlayanlara çok aldanmayın. TS2023 konusunuda çok farklı pazarladılar insanlara ve gerçekleri daha sonra anlaşıldı maalesef.
Son zamanlarda us, canada , uk gibi ülkelerde refah seviyesi iyice düştü ve geçim zor. Eskiden asgari ücret kazançı ile tek başına bir ev kiralanabilirken artık bu imkansız. Her geçen gün dahada zorlaşıyor. Bir evde iki kişi çalışmıyorsa geçim aşırı zorlaşır hatta imkansız olur.
Umarım tüm hayalleriniz gerçek olur. Sağlıcakla -
@miaclub miaclub siz soru sordunuz ben cevapladım." Evet zor gelmeyin " deyip konuyu kapatmamı istercesine yorum yapıyorsunuz. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle. Benim gerçekliğim bu. Siz daha yola çıkmadan varacağınız yer hakkında zaten kararı vermişsiniz. Mücadele her yaşta şart.Adı umut bizim için

-
@Seda-Uysal-Avcı bu belirtiğiniz "EE ve Arima" programına dahil olmak nedir ? Arima ne demek ?
Benzer Başlıklar
125
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k