I-751ile ilgili yasadigim problerden (actigim diger topiclerden) dolayi beni cokca taniyan vardir 🙂 Kisa bir update yapacak olursam 2017 nisan ayinda yolladigim (I-751), sonrasinda sacma bir sebeple deniel olan ve bu sebeple actigim I-290 B den de olumlu sonuc alamadigim dosyami 2023 Mayis ayinda tekrar "refile" olarak yolladim. Bunun ustune yine parmak izi ve boimetrige gittim ve sonrasinda da 48 aylik extension letter geldi.
Simdi ameliyat icin Turkiye'ye gidecegim. (daha dogrusu nasilsa 48 aylik uzatma geldi gidebilirsin dendigi icin )
Fakat bugun uzatma mektubunda bir sey dikkatimi cekti ve panikledim. Mektupta green kart suresinin bitiminden itibaren 48 ay diyor ama benim ilk green kartim 2018 de expire oldu zaten. Simdi bu mektup ilk green kart suresinin dolmasindan itibaren mi 48 ay yoksa ikinci yolladigim appeal dosyasinin kabulunden sonraki 48 ay mi ? cunku ilk green kart suresinin bitmesinden sonraki 48 ay ise zaten o sure de 2022 de bitmeliydi, bana bu uzatma mektubu 2023'te geldi.
Birkac avukata danistim, geri geldiginde pasaport kontrolde sadece I-94 ve extension letter goster , polis green kart sormuyor diyor, ama ya sorarlarsa ?
Diger topiclerde I-131 den bahsedilmis ama o da benim durumuma uymuyor, zaten onu yapmaya da vakit yok zira ucusum haftaya . Boyle bir deneyimden gecmis olan var mi acaba ? Ya da "refile" hakkinda bilgisi olan?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV 2020 istanbul adaylari burada mi?
-
Ümraniyedeyiz bizde. 7 mayısı dört gözle bekliyoruz. Amerika'nın aklımdan geçmediği bir gün bile olmuyor. inşallah bizede çıkar da 2020 de Amerikadan online oluruz.

-
Biz de Küçükçekmece'den. Umarım hepimiz düşük CN'lerle kazanırız ve hayallerimize kavuşuruz

-
@meraklıkedi inşallah çıkar.bende aynı durumdayım.yatıyorum amerika hayali kalkıyorum amerika hayali.her dakika aklımda.sürekli youtube deyim.video izleyip duruyorum.hayalim gerçek olana kadar çıkana kadar green card başvurusuna devam.
-
@raven inşallah.bir yandan çıkacak.bir yandan küçük numarayla kazanacağız.bir yandan mülakatı geçeceğiz offfff

-
@sadikcagan kendinizi bukadar ezmeyin. sağlığınızdan olacaksınız allah korusun.
-
@uslanmaz 1 mayıstan itibaren sağlığınız açısından 100 metre yaklaşmayın levhası taşımalı

-
@uslanmaz
birşey olmaz inş. -
7 mayısta sonuçlar açıklanacak.7 mayıs öncesinde benim doğum günüm sonrasında çocuğun doğum günü.inşallah ikimizden birinini şansına çıkar bu sefer.
-
@sadikcagan inşaallah şansınız da bahtınız da açık olsun.
-
Maltepe den selamlar herkese
-
Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim siz İstanbul grubuna bir sorum olacak. İstanbul'a yerleşmeyi düşünüyoruz. Siz yaşayanlar daha iyi bilir. Semt olarak ulaşım olarak verebileceğiniz tavsiye var mı acaba ? İnternette ki sitelerden evlere bakınca hepsi çok güzel ama çevreyi ve ulaşımı bilmediğimiz için kararsız kalıyoruz . Şimdiden teşekkürler -
@nilfersev DV 2020 istanbul adaylari burada mi? içinde söyledi:
Herkese merhaba arkadaşlar.
Benim siz İstanbul grubuna bir sorum olacak. İstanbul'a yerleşmeyi düşünüyoruz. Siz yaşayanlar daha iyi bilir. Semt olarak ulaşım olarak verebileceğiniz tavsiye var mı acaba ? İnternette ki sitelerden evlere bakınca hepsi çok güzel ama çevreyi ve ulaşımı bilmediğimiz için kararsız kalıyoruz . Şimdiden teşekkürlerMerhaba ; öncelikle iş okul gibi kriterleriniz seçiminizi etkileyecektir ; genel olarakta Sakinlik ararsanız Anadolu yakası; merkezi ve yoğunluk derseniz Avrupa yakası
-
İşinize en yakın yer diyelim ama gelmeyin bence ya.Çekilir gibi değil buralar.Ha diyeceksin ki sen neden ordasın hanımın tayinini aldırabilsem anadoluya kaçmak için çok sebep var.
-
@annecik teşekkürler. Okul konusunda çocuk sahibi değiliz henüz. O nedenle işimiz belli olsun ona göre seçmek mantıklı o zaman. Anadolu yakası benim tercihim eşimse avrupa diyor .
-
@bfs evet haklısınız ama küçük yerlerde de artık iş bulma geçim zorlasıyor. Geçim derdi de cabası. Kısır döngü içinde kaldık resmen.
-
@nilfersev DV 2020 istanbul adaylari burada mi? içinde söyledi:
@annecik teşekkürler. Okul konusunda çocuk sahibi değiliz henüz. O nedenle işimiz belli olsun ona göre seçmek mantıklı o zaman. Anadolu yakası benim tercihim eşimse avrupa diyor .
Bende şahsen Anadolu yakasını tavsiye ediyorum ; hakkınızda hayırlısı olsun o zaman
-
Anadolu yakası Avrupa yakasına göre daha sakin. İnsan, trafik vb. eğer yapabiliyorsanız Anadolu yakası daha yaşanılabilir. Ben Avrupa yakasına geçtiğimde sanki başka bir ülkeye geçmişim gibi hissediyorum.
-
@omertug iş olarak sorsam çok mu genellemiş olurum. Yoğunluk olarak
-
@nilfersev İstanbul çok büyük olduğu için çok merkezli bir şehir. İş olanakları da aynı şekilde dağılmış durumda. Hangi sektörde çalıştığınıza göre değişecektir sorunuzun cevabı.
Yoğunluk konusunda da Avrupa-,Anadolu diye ayrıştırmaya katılmıyorum şahsen. Avrupa yakasında Göktürk'e gidin inanılmaz sessiz ve sakin bir semt, aynı şekilde Anadolu yakasında da Göztepe-Bostancı gayet kalabalık benim algılarıma göre sakinlikten uzak..
Bence gelip kendiniz deneyimleyip o şekilde karar vermeniz doğru olur.
-
İstanbul / Levent
Herkese iyi şanslar diliyorum. Umuyorum hayallerimiz gerçek olur.
İstanbul'a yerleşmeyi düşünen üyeye de sabır diliyorum şimdiden. Nereye yerleşirsen yerleş trafik, çarpık kentleşme, kaos, gürültü kirliliği, hava kirliliği, balık istifi toplu taşıma, kalabalık...
Üniversiteden mezun olur olmaz arkama bakmadan kaçağım bu şehirden. Tabi hayalimiz GC ile Amerika.

Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k