..bir iki sene evveldi, bir gun hatuna elimiz ayagimiz tutarken bol bol gezelim demistim, hmm,hmmm demisti,aradan bir iki yil gecti, simdi hatun bana bak adam elimiz ayagimiz saglamken gezelim ilerde ne olacagimiz belli olmaz diyor benden aldigini bana satiyor,,,,,eh bizde rutin yaptik her iki haftada bir sydney icine ve yakin plajlarina gidiyoruz,deniz havasi iyi oluyor,cok sert kis da yok sicaklik 10 ila 18 arasi
.....dun sabah hava raporuna baktim fena degil o zaman 8,15 otobusunu yakaliyalim dedim,tostumuz suyumuz meyvamiz hazirlanip cantama kondu,,,,otobusle bankstown istasyonuna gittik, perona indik hemen tren geldi, bindik eski bir tiren,hay allah uzun zamandir boyle eski tirene binmemistim dedim.....baska istasyonda baska trene binip ,sonra otobus bondi plajina gittik yuruduk otobuse binip, watson bay bolgesine gittik,,,,otobusle iskele arasi 200 metre filan var, ferry gelmis yolcu bosaltiyor,hadi yetiselim ama hatun fazla hizli yuruyemiyor,teknenin kapisina geldik, iskeleyi kaldirdilar 30 saniye ile tekneyi kacirdik , guzel bir yer biraz oturduk yuruduk yarim saat sonra tekne geldi, sydney limanina gittik ordan manly ferry sine bindik,manly de biraz yuruduk tostumuzu , meyvamizi yedik,hadi yavas yavas geri donelim,galiba en cok vapur seferinin oldugu bolge manly olacak....millet denize girmese bile buraya gelip ya bira iciyor , ya dondurma yiyor,,,balik chips filan hareketli bir bolge
...vapurla sehir merkezine geldik,hatun tamammi devammi,hmmm biraz daha gezebiliriz hava fena degil,baska bir ferry ye binip darlingharbour a gittik,renkli bir yer cok cafe ve restaurant var ama fiatlar bize gore degil.burdan ya tekneyle geri donecegiz yada light train tramvay var. tramvayla central istasyonuna gidelim deyip tramvay duragina gittik, kirmizi yelekli bir hatun tramway icin yol tamiri var karsida otobus duragina gidin central istasyonuna goturecek dedi..
..burdanda otobuse bindik, allah allah adam central istasyonunu gecti gidiyor,eyvah otobus baska yere gidiyor dedim,kimsede bir kimildama yok, neyse bir kac sokak dolasip bizi central railway stationa getirdi... 22 nolu platformdan bankstown a tren var gittik iki dakika gecmeden tiren geldi,saatime baktim en fazla 4,30 da evde oluruz dedim,mubarek tiren ayni sabah bindigimiz tiren gibi iki
debir yuksek gicirti yapiyor,basladi kagni arabasi gibi gitmeye, o saatte tirenler cok SIKTIR bakiyorum karsidan gelen tirende yok.tirenimiz her istasyonda uzun dakikalar bekliyor 25 dakikalik yolun 4/3 ine bir saatte geldik, campsie adli istasyonda tren tamamen takildi kimsede bir sey soylemiyor.ondan sonra herkes insin tiren sehire dogru geri gidecek dediler, yan raylarda baska bir tren bekliyor, bir gorevli hatlarda bir seyler olmus bu tarafa tiren yok dedi,,, eeeeee, yolun karsisinda E nolu otobus duragina gidiniz,duraga gittik durakta belki 100 kisi otobus bekliyor, otobus geldi millet usustu,koltuklar ve orta kisim doldu, sofore yakin yerde doldu,sofer koltugundan kalkip 6-7 kisiyi asagi indirdi, on kapinin yani o bolgede durmak yasakmis zaten yaziyor.
...geride bir suru yolcu daha kaldi.itis kakis gelecek otobuse ya bineriz ya binemeyiz, boyle durumlarda kimse nazik olmuyor,,,,, parramatta tiren hatti var, baktim bir otobus geldi
tabelasinda stratfield yaziyor, bindik otobuse yarim saat kadar dolasip bizi stratfield istasyonuna getirdi,mevsim kis her taraf kapkaranlik oldu,auburn semtinden saatbasi kalkan bir otobus bizim evin yakinindan geciyor,burdanda atladik tirene auburnda indik,otobuse yarim saat var saat 17,30,neyse saat 6 da otobus geldi bindik 25 dakika sonra bizim bolgeye geldik,bu gezide macerali oldu dedim..
turkiyedeki gibi buralardada yagmurlar cok,toprak su cekmez hale geldi, yakinlarda futbol sahalari var arasira gider mac izlerim, bu sezon yagmur yuzunden baslamadan bitti sayilir,,bu gun yine o tarafa dogru yuruyus yaptim, baktim bir suru insan kamyonlar makineler filan, sahalarin etrafina demir korkuluk parmakliklar fence koyuyorlar, bir adam arabasinin yaninda bir seylerle ugrasiyordu, ne oluyor burda diye sordum,sezon bitince kale direkleride cikarilir baktim direkler cikarilmis,,adam her taraf su icinde pompa sistemi kurup sahalardaki suyu yollara pompalayacagiz dedi.... cok yagmur olunca pek tat tuz olmuyor,tabi bizim icin degisik bir iklimde yasadigimiz icin fazla yagmurda goze batiyor.
..dun sehir ici cok kalabalikdi gecen hafta sonu okullar iki hafta ara tatiline girdiler,analar ve babalar cocuklarini alip gezmeyre cikarmislar..kalin saglicakla.