Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @emre71 merhabalar, mahsuru yoksa hangi tarihde vize tarihinizi 2024'e çektiniz 4 kişilik randevu için 2 haftadır gece gündüz bakıyorum 1 kez bile randevu denk getiremedim. Endişelendiğim tek konu vize randevum 4 kişilik olduğundan iptal edilen bir randevunun benim gibi 4 ve üzeri kişi sayısına sahip bir gruba ait olması gerekiyor diye düşünüyorum, aile ferdi sayısı fazla olduğundan boşluk bulmak sanırım zor olacak.

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Demir-Ünlüsoy Turistik gezi için genelde herhangi bir belge talep edilmiyor. Ama destekliyici bazı belgeleri yanınızda götürmenizde sakınca yok. Görevli istemeden sunmamaya özen gösterin yeterli. Eski pasaportlarınız varsa mutlaka götürün, içerisindeki vizeleri görmek isteyebilirler, bu size avantaj sağlar. Bunun dışında, iş, okul vb. sizi ülkeye bağlayan tüm belgeleri yanınızda götürebilirsiniz.

Destekleyici belgeler kısmını ve bağlantılı sayfaları okuyabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/

Tesekkurler fakat bireysel ve tek kisi olarak posta yolu ile eski turistik vizeyi yenileme yonteminde destekleyici belge ekleyip eklememek mi daha iyidir onu sormustum.

Genel vize talimatlarinda destekleyici belge ekleyebilirsiniz derken B tipi talimatlarda postayolu ile yenilemeye hak kazandiysaniz sadece istenen belgeleri gonderin diye yazmis. Birbirine zit iki ayri talimat kafa karistirdi ondan soruyorum.

Niyet mektubu yazmak gerekirmi mesela?

• @Demir-Ünlüsoy hayır yenilemelerde sizden istenen ne ise o belgeleri eklemeniz yeterli. Gönderdiğim konu başlığını inceleyebilirsiniz.

Uygun görülürse mülakatsız yenileme yapılacaktır.

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Demir-Ünlüsoy hayır yenilemelerde sizden istenen ne ise o belgeleri eklemeniz yeterli. Gönderdiğim konu başlığını inceleyebilirsiniz.

Uygun görülürse mülakatsız yenileme yapılacaktır.

Tamam cok tesekkur ederim hizli cevaplar icin.

• ⭐⭐

@Demir-Ünlüsoy vize yenileme de sadece istenen belgeleri yollayin.

Ekstra belgeler gecikme yaratir.
    Hatta bu konuyla alakali Instagram storysi bile yapmislardi 😂

• Merhaba arkadaşlar , benim 2 ay sonrası için turistik vize randevum var . Randevuyu aylar öncesinde almıştım . Ds160 formunu da o anki bilgilerle doldurdum. Kendim bir doktorum , şu an hala geçerli 5 yıllık bir Schengen vizem var. Avrupa’ya sık giriş çıkışlarım var. Hatta randevu tarihinden önce Almanya’ya bir kez daha gidip geleceğim . Öncesinde de yaklaşık 7-8 Schengen ve bir İngiltere vizem var . Ama sorun şu ki kamudaki işimden istifa ettim , Almanya’ya yerleşme aşamasındayım. Şu an işsiz görünüyorum .Sizce vize randevumu iptal etmeli miyim , yoksa yine de şansımı deneyeyim mi ?

• @charon hepsi avrupa ülkesiydi zaten. Bence greencard kazandığım için biraz tereddüt etti. Ben turist vizemi greencard sonuçları açıklandıktan sonra aldım

• @mdeniz23 Tam tarihini hatırlamıyorum ama buradan paylaşmıştım. Geçmiş yorumları okursanız tarihe ulaşabilirsiniz. Ben de sizin gibi sürekli girip kontrol ettim. 5 kere tarih değiştirdim, 1 ay 1 ay öne çekiyordum. Sonra birden açıldı, birden doldu. Sizin benim gibi birçok kişi inceliyor, açıldığı gibi doluyor.

• ⭐⭐

@Hope-Breaker green card Kazanilmasi vizeyi etkileyen birsey degil.
    Ds260 doldurursaniz o ayri.

• (not: hesabın sahibinin sevgilisiyim) : Merhabalar, b1/b2 vizesine başvuru yapmak istiyorum en kisa sürede. ve diyelimki aralığa öne çektim fakat Pasaportumun geçerlilik tarihi Şubat 2025'tir. Okuduğum bazi bilgilerde konsolosugun " Amerika'ya giris yaptığınız tarihten itibaren 6 ay geçerli pasaport" istedikleri yaziyordu. Ben şuan bu pasaportumla başvuru yapsam sorun yaşar miyim?

• ⭐⭐

Merhabalar vize randevu değiştirme sınırı var mı ? bana 4 dediler ankara için aslı var mı ben ekim 2025 kadar çektim dün eylül 2025 gördüm son hakkım kaldığı için marttan öncesine kadar boşluk arıyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, sınırsız sorgulama yapabilirsiniz ancak 20 kere değişiklik yapabilirsiniz.

• ⭐⭐

@thetolga Merhaba, sorunuzun cevabı konsolosluk sitesinde mevcut. size ekran görüntüsü ekliyorum 1. madde de sorunuzun cevabınız bulunuyor.

8effb2bd-c31e-4767-8024-2a5e8450c4d3-image.png

• ⭐⭐

@dubliner Merhaba, randevunuza yakın DS160'ınızı son güncel seyahat ve çalışma bilgileri ile güncelleyerek ais hesabından 1 kereye mahsus değiştirebilme hakkınızı kullanarak güncelleyin.
    Mülakatta çalışma durumunuz sorulursa dürüst bir şekilde Almanya'ya göç edeceğinizi prosedürleri beklediğinizi ve istifa ettiğinizi belirtin. Bu göç öncesi ABD'ye turistik gezi yapmayı planladığınızı anlatın. Sizin profilin onay alma ihtimali çok yüksek.

• @mesut1905 Bana da vizeyi alabileceğim söylendi o yüzden arada kaldım . Red alırsam diye . Teşekkür ederim cevabınız için .

• Merhaba, 19 Eylülde çıkış yaptım. i-94 de halen çıkışım görünmüyor. Genelde aynı gün görünüyordu,.hatta hemen görünürdü.

• @charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Demir-Ünlüsoy vize yenileme de sadece istenen belgeleri yollayin.

Ekstra belgeler gecikme yaratir.
    Hatta bu konuyla alakali Instagram storysi bile yapmislardi 😂

Teşekkürler, mantıklı da. ekstra belge olarak Ptt kargo talimatları mecburen ekstra olucak çünkü istenilen belgelerde yazılmamış olsa da PTT talimat sayfasının altında bu belgeyi başvuru dosyanıza ekleyin diye yazmış.

• merhabalar, birkaç ay önce turist vizesi için randevu almıştım. gidiş tarihi olarak randevu tarihihinden birkaç ay sonrasını yazmıştım ds160 formuna. ancak bir gün şans eseri işe giderken ekimde boş slot gördüm ve ocak ayında miamiye gitmeyi planlıyorum. Randevuya girmeden önce DS-160 güncellemem gerekecek galiba. Acaba nasıl güncelleyebilirim?
    Ayrıca vize için fotoğraf çektireceğim. Bu çektirdiğim fotoğrafı dijital olarak alıp DS160 ve greencard başvurusu için de kullanabilir miyim?

• Selam arkadaşlar… geçen yıl reddim var( oğlumla beraber randevuya katılmıştık .. ( yanlış anlaşılma üzerine vizeyi son anda kaçırdım)2 ay sonra yine randevum var , bu kez oğlum ve annemle beraber başvuru yaptık , annem 73 yaşında ,emekli ..eşim başvuru yapmadı kendimize ait şirket var bende çalışanım … profil nasıl sizce bu kez alabilirmiyim?yada onay almamda eklemek istedikleriniz varsa sevinirim..

• merhaba

bugün eşim vize görüşmesine girdi. sonuç vize onaylandı.

nereye gideceksin kiminle gideceksin demiş. Benim daha önce vizem vardı. Newyork' a eşimle gideceğiz. onun vizesi var demiş. cocuk var mı demiş var. O gelecek mi? Hayır demiş. Eşiniz evraklarını getirdiniz mi demiş? o da hayır getirmek gerektiğini bilmiyordum demiş. Pasaporta Bakmış. Vİze onaylandı demiş.

Profil : 45 yaşında, 20 yıldır çalışıyor. Çok fazla yurt dışı çıkışı var. Aktif schengen' i de var. 1 yıllık.

Çıkışta bir aile ile sohbet ettik.
    Yeşil pasaportlular. Baba da daha önce vize varmış. cocuklarının biri14 yaşından küçük olduğu için posta ile almışlar.
    diğer çocuk 17 yaşında ve anne görüşmeye girmişler. Eşimle aynı sorular. ekstra akrabanız var mı demiş, var demişler. Red almışlar.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k