@lillyyy, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
İçerik
Merhaba,
Yakın zamanda Ankara’da mülakata gitmiş olan arkadaşlara birkaç sorum olacaktı.
1- 8.15te mulakatım, ancak 7.45’e de randevu verdiklerini biliyorum. Yani internetteki açılış saati yanlış olmalı. Geç kalmamak ve dışarıda fazla bekletilecek kadar da erken gitmemek için kaçta orada olmayı planlamalıyım?
Saat 08:00 de orada olun önce kapıda Türk polisimiz sizi sıraya sokup tek tek randevu saatine göre alıyor. İçeri girdiğinizde de 08:15 benim randevum 09:00 da çıkarım gibi düşünmeyin saatiniz de giremeyebilirsiniz, erken de çıkamayabilirsiniz çok kalabalık oluyor. İlk mülakata girenlerin işi hızlı ilerliyor sadece sonrası saatler uyuşmuyor ben girdim 3.5 saat sonra çıkabildim ve randevu saatim 08:25 di.
2- Yaşlı annemle gideceğim, büyükelçiliğe mülakatı olmayanların sokulmadığını biliyorum. Kapıda beklemelerine izin veriyorlar mı? Veya yakınlarda cafe gibi oturmaya müsait bir yer var mı?
Mülakat yakınlarının konsolosluk içerisinde bankları var orada bekleme hakkınız var söylediğim gibi Türk polisimizin sıra yaptığı yerlerde banklar var bekleyebilir Anneniz, Fakat Besa Kule dediğimiz binanın altı starbucks vs cafelerle dolu. Anneniz burada rahat edebileceğini düşünüyorum. Bir Türk kahvesi falan sabah sabah iyi olur zihin açar.
3- Belgeleri koyduğumuz dosyanın türü önemli değil diye düşünüyorum. Kağıtları içinden tek tek alıp dosyayı bize bırakıyorlar sanırım?
#Ben dosyayı bir hazırladım aklınız hayaliniz durur. İçeri girince ne kadar boş emek harcadığımı algıladım, siz kendinize soru sorulup istenilen belgelerin verilmesi adına en rahat nasıl klasör den çıkartıp verebilirsiniz o şekilde ayarlayın. Klasörü tamamen vermiyorsunuz, size girişte 2 fiş veriliyor teki istenilen evrakları vermenize yarıyor başka banko dan, diğer fiş ise mülakat esnasında işinize yarıyor. Benim ingilizcem zayıf, sizinde zayıfsa size sorulup şu evrağı verin dediğiniz de sakince verebileceğiniz dosyanıza hakim olacağınız şekilde ayarlayın kendinizi.
4- Diğer listelerde yazmıyor ama DS-160 onay sayfasında mülakata götürülecek belgeler olarak “onaylanmış i-129” yazıyor. Noa2’den mi bahsediyor acaba?
#Siz istenilen tüm evrakları çıkartın print edin ve Türkçe-İngilizce gireceğiniz için anlaşılabilir, banko dan tüm evraklar olmasa da bir çok evrağı önceden veriyorsunuz. O yüzden de herhangi bir sorun olmaz tüm evrakları print edin. Ucsis de ki talimatları ve tüm makbuzları print edin vize ücreti ödediğinize dair + vizenizin geleceği adres in ücretinin ödendiğine dair olan kısım.
5- Ptt kayıt makbuzu olarak tam olarak hangi belge isteniyor? “Document Delivery Location” belgesinde ödenen adres yazıyor ücret yazmıyor, “Payment Receipt” belgesinde ücret yazıyor adres yazmıyor. İkisini de götüreceğim ama acaba asıl istenen başka bir belge mi?
#Hayır üstte belirttiğim gibi ucsisteki randevumuzu gördüğümüz yerde ödeme yaptığınızın çıktısını alın+ talimatları çıkartın+ vize ücretini ödediğinizin çıktısını yanınıza alın işiniz garanti olsun.
6- Sağlık zarfını öğleden sonra saatlerinde alan var mı? Kapatıp gitmiş olacaklar diye korkuyorum, çünkü 17.00-19.00 saatinde websitelerine göre sorulara cevap vermeleri gerekirken haftalardır telefon açılmıyor. Ankara’ya gün içinde varıp sağlık zarfını alıp bir sonraki sabah mülakata gideceğim.
#Ben sizin için olmazsa sorarım fiziki giderek, Ankara da yaşıyorum unganlar ın hemen altında da cafe var anneniz rahat oturabilir gölgelik ferah. Fakat sorun olmaz öğleden sonrada alabileceğinize eminim.
7- Aşı belgesini mail olarak atmadılar bana, Ağustosta sağlık muayenesi oldum, zarfı Eylülde mülakattan bir gün önce teslim alacağım. Mail olarak da bizim vize türüne başvuranlara Aşı belgesi iletiliyor mu? O maili alan var mı? Telefonları açmadıklarından kendilerine soramıyorum
Ben tetanoz ve hepatit b aşıları oldum, evet mail atıyorlar size. Evrağınızı almaya geldiğinizde onu da sorunuz, bana yaklaşık olarak 1 gün sonra geldi mail.
Zamanınız ve yardımınız için çok teşekkür ederim