DV2024 Sohbet Odası
-
@Didem-G gercekci olmak lazim beklentiyi dipte tutmak en iyisi,sonucta yepyeni bir ulkeye network olmadan belki dil ve para olmadan gidilecek.Tabii alim gucu maas skalasi tr nin cok ustunde ama tr de mudur yada memur olan biri icinde o seviyelere gelmek bilemiyorum...deneyin gorun .Basarilar
-
@cemal1153 şu an öyle bir durumdayım ki çıktığına üzülsemmmi sevibsemmi bilemedim
-
@Didem-G Didem hanım buraya gelirken mutlaka bir arkadaşınız varsa destek alın. Burada idare ederim derken yıpranabilirisiniz. Örneğin ev kiralamak istedim ayda $5500 kazandığınız gösteren bordronuz varmı dediker. Nereden olsun. Daha yeni geldim. İşe başlayacak. Anlamazlar. Vermezler ama bazı yerlerde bankada para gösterip 2-3 aylık peşin verince ev kiralarlar. Eşya konusunda sadece yatak ve sandalye masa alsanız ev döşenir çünkü mutfak eşyaları ve dolap olayı tüm evlerde var. Aytıca banka hesap açma telefon alma ehliyet ve araba alma işleri insanı niraz zorluyor o yüzden bir tanıdıktan destek alın sizelere yol göstersin. Eyaletler arasında da pahalı ucuz olayı var mesela florida california new york en pahalı yerler. Biz Nashville Tennessee de başladık oralara göre hem ucuz gem de bence güzel. Sizlerde önce bunları bilerek aksiyon alın. Buraya gelince gerçekten hayata yeniden başlamış oluyorsunuz. Ve insanlar sizin aceleniz var bir an önce bunları halletmeniz gerketiğini anlamazlar. Oteller gecelik oda ları $100 . 1 ay kalırsanız $3000 gitti. Yeme içme git gel. Araç alırken peşin alırsanız faiz ödemezsiniz faizle alırsanız ilk geldiğiniz için yüksek faiz uygularlar. Araç sigortası aylık $250 civarı. Sormak istediğiniz bir şey ler olursa yardımcı olmaya çalışırım. Şansınzı bol olsun. Bunları size yazarken aslında forumdaki arkadaşlara da yazıyorum. Lütfen ayağınızı sağlam basın. Hizmet sektöründe bir işte çalışırsınız ama trmizlik te yapılması gerekiyor bulaşıkta yıkanması gerekiyor. Herkes aynı yapıyor. Ne zaman kendi işinizde çalışırsınız kalifiye olursunuz konforunuz olur.
-
@AYSY33 Bölge olarak orada arkadaşlarımızda oldugu için Naples,Florida’da ile baslayacağız. Diğer eyaletlere göre pahalı ama yogun tanıdıklarımızın olduğu bölgeler arasında NY veya FL arasında seçim yapmamız gerekiyordu. Ikı yerde pahalı, Cocuklar için FL’nin daha iyi olabileceğini düşündük. Ev konusunda sağolsunlar arkadaslarımız yardımcı oluyorlar. Esya konusunda da aynen sizin gibi düşünüyorum. İlk etapta yatak,masa sandalye yeterli bizim için. Kucuk fiyatlarda ama toplandıgında yine iyi para edecek mutfak esyaları, ev tekstili gibi ilk etapta bana yardımcı olacak temel ürünleri de götürmeyi düşünüyorum. Belirli bir birikmiş para var ama ne karar az dokunursak o kadar iyi tabi. Araba konusunda kararsısız. Peşin almak mı yoksa belirli peşinat verip önce önümüzü görmek , o sırada kredi skoru oluşana kadar faizli ödemek, sonrasında faizi yapılandırmak mantıklı mı bilmiyorum. Arkadaslarımız, gittiiğimizde türk calısanların da oldugu kurumsal firmalara götürecek gorusmek için.. Yani bilmiyorum elimden geldiğince araştırma yapıp bazı seyleri planlıyoruz ama düşünemediğimiz, surpriz olan konularda çıkacaktır karsımıza. Umarım iyi olur hepimiz için. 😊
-
@Didem-G araç konusunda sadece türk çalışanlarla görüşmeyin derim birden fazla şubeyle iletişimde olup size en uygun fiyatı verecek ve en temiz olan arabayı seçmeye çalışın. Şu yüzden söylüyorum bunu belki arkadaşlarınız dil engelinden çekindikleri için belki sadece türk çalışanların olduğu galeriyi ziyaret etmişlerdir ancak diğer galeriden daha pahalıya çıkmış olabilirler
-
@Didem-G Pahalılıktan kastım ev kiraları belirliyor biraz. akaryakıt oluyor ama çok fazla değişmiyor diğer beslenme gibi olaylar aslında heryerde aynı. Kiralık ev belirleyici.
-
@Henry-bloor evet evet katılıyorum. Plansız , kimsesiz gidip sıfırdan hayat kurmak cok cok zorlayıcı olur kesinlikle.
-
@enesfatihh 54 bindesiniz, mülakat sıranız nasıl geldi :(
-
@salih-atilla merhaba arkadaşınız 50 yaşında dediniz, indeed üzerinden iş bulmak için krıterlerde ne ıstıyorlar dil falan gerekıyor mu, yoksa işçi statusunden gıdebılır mıyız ?
-
@Didem-G şahsen ben yaptığım tüm açıklamalar için pişmanım keşke en başta işim hazır deseydin bu benim de sonradan aklıma gelmişti :) o insanları hiç takmayın zaten kendileri böyle bir fırsat bulsalar ya da sizin fırsatınızı elinden alma ihtimalleri bile olsa bunu yapmaktan çekinmeyecek çok insan var aralarında maalesef. o yüzden gönlünüzü ferah tutun yola çıkın yol açık! :)
-
@cansss sonradan farkettik ama neyseki ögrendik asla ve asla açıklama yapmayacağız artık kimseye. :) katılıyorum mesajınıza 🤗
-
@Didem-G, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@cansss sonradan farkettik ama neyseki ögrendik asla ve asla açıklama yapmayacağız artık kimseye. :) katılıyorum mesajınıza 🤗
Kimseye söylememek lazim gerçekten. "YAPAMAZSINIZ" diyen aileler akrabalar dostlar... Bu tür insanlar ile mümkün ise hiçbirşey paylaşmamak gerek. Bazen paylaşmamak en güzel şeydir. Hayatı siz yaşıyacaksınız bu zorluklari göze alarak birşeyler başarmaya çalışıyorsunuz ve birisi geliyor sana "yapamazsın" diyor kusura bakmayin ama... böyle insanlara yumruk atasim geliyor....
-
@rnc yumruk cok hafif kalır. :D insanın içinden neler yapmak geçiyor ah.. dediğiniz gibi paylaşmamak iyidir bazen.
-
@AYSY33 49 yaşında greencard talihlisiyim ve yazdıklarınıza yürekten katılıyorum.
-
@dehaningizemi Harikasınız :)
-
@Didem-G greencard talihlisi olduğumuzu, eşe, dosta siyledigimize çok pişmanız nerdeyse şehir degistirecez.
-
@cemal1153 😁 ne kadar çok insan muzdaripmiş bu dertten. işte haber verelim dedik hiç söylememek lazımmış.
-
@Didem-G söylemeyincede tavır alıyorlar herşeyi göze alıp üç evladimla gitmeye çalışıyoruz her zorluğa rağmen herşey ailemiz için. Ama bı tane iyi niyet duymadım. Olurda gidemezsek tam manşet oluruz:)
-
Merhabalar herkese iyi akşamlar öncelikle. Ankara suan kaçıncı kişiye mülakat yapıyor en son bilgisi olan var mı? Hangi case number da acaba suan. Araştırdığım kadarıyla 17400 küsür kişiye EU dan vize verilmiş. Dv2024 talihlisi olarak da Türkiye’den 3800 küsür kişi seçilmiş. Ankara bu 3800 kişi içinden kaçına mülakat yaptı merak konusu. Dv2025 için önden bir aksiyon alıp almamanin gerekliliği düşündürüyor.
-
@kinghaze35 durdugun kabahat simdiden paranizi planinizi stratejinizi hazirlayin .Ankarayi unutun bu sene yanlis hatirlamiyorsam 8000 e kafar verdi .
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum