Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@atapolat abim senden vukuatlı nüfus kayıt örneği istedikleri için zaten devam eden dosyan orada görünüyor. Bunun hakkında sana sorular sorucaklar. En iyisi mahkeme evraklarını yanında götürmek. Çeviriye gerek yok.
-
@celalkrts Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@atapolat abim senden vukuatlı nüfus kayıt örneği istedikleri için zaten devam eden dosyan orada görünüyor. Bunun hakkında sana sorular sorucaklar. En iyisi mahkeme evraklarını yanında götürmek. Çeviriye gerek yok.
Nufus kayit orneginde adli sucla ilgili bilgiler gorunuyor mu sayin @celalkrts ? Eger verilen herhangi bir belgede devam eden davalarla ilgili bilgi varsa, dediginiz gibi kesinlikle bu konudaki belgeleri yaninizda goturmelisiniz.
-
Evet abi vukuatlı nüfus kayıt örneği aldığın zaman devam eden davalar orada görünüyor. Kardeşimin vasisi olduğum için orada görünüyordu ve onunla ilgili bilene sorular sordular. Vukuatlı nüfus kayıt örneği istemesinin nedeni de budur.
-
10 ay hapis cezam var ama HAGB kararım var. E-Devlet adli sicil kaydında gözüken birşey yok. Hatta adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor. Arşivli kayıt için bu veri yeterli mi? Sanırım sorun yaşamam. Ya da umarım diyelim.
-
peki sonuçlanmış davalar görülüyor mu vukuatlı örnekte. yada nereden görebilirler 2 ay hapis cezam var ama HAGB çevrildi arşiv kaydım temiz. devam eden değil sonuçlanan davam var.
-
@korelle Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
10 ay hapis cezam var ama HAGB kararım var. E-Devlet adli sicil kaydında gözüken birşey yok. Hatta adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor. Arşivli kayıt için bu veri yeterli mi? Sanırım sorun yaşamam. Ya da umarım diyelim.
O yazi yeterli.
-
@berkergn13 hocam hükmün açıklanmasının geriye bırakılması vukuatlı , arşiv kayıtlı adli sicil kaydında görünmez
-
Konsolosluğa arşivli mahkeme kayıtlarımı ve İngilizce tercümelerini vermiş olmama rağmen halen bana "You have missing Court Records" diye e-mail gönderiyorlar. Kaybettiler mi acaba verdiğim belgeleri. Pasaportunuzla birlikte mahkeme kayıtlarını gönderin diyorlar. Kafayı yiyicem resmen.
-
@grslarc Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
Konsolosluğa arşivli mahkeme kayıtlarımı ve İngilizce tercümelerini vermiş olmama rağmen halen bana "You have missing Court Records" diye e-mail gönderiyorlar. Kaybettiler mi acaba verdiğim belgeleri. Pasaportunuzla birlikte mahkeme kayıtlarını gönderin diyorlar. Kafayı yiyicem resmen.
Adliyeden butun davalarin kayitlarini aldiniz mi? Sanirim birden fazla davaniz vardi, o nedenle hepsine ait kayitlari verdiginize emin olun.
-
ben tam anlamıyorum. eğer ds260'da davadan bahsetmediysek cezayla sonuçlanan sonra affedilen dava varsa,arşiv sicil kaydı temiz olması yetiyor mu biz bahsetmediysek o davaları göremiyor mu konsolosuk ?
-
@berkergn13 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
ben tam anlamıyorum. eğer ds260'da davadan bahsetmediysek cezayla sonuçlanan sonra affedilen dava varsa,arşiv sicil kaydı temiz olması yetiyor mu biz bahsetmediysek o davaları göremiyor mu konsolosuk ?
Goruyor ya da goremiyor, bunu bilmiyoruz. Daha once sakladigi davasi basina bela olan ve dosyasi reddedilen ornek hatirliyorum, o nedenle bazi suclari ya da cezalari siz onlara sicil kaydinizda vermeseniz de bir sekilde ogrenebileceklerini dusunuyorum.
-
@crazycells Evet 2 kaydım vardı para cezasına çevrilen topu topu 5.5 aylık mahkumiyet kararım her ikisini de dünya para verip yeminli tercümana çevirtip vermiştim ABD elçiliğine.
-
Merhabalar,
Ben Mayıs ayında 0,5 gr marijuana ile yakalandım ve hakkımda denetimli serbestliğe uygun görüldü. Süreç hala devam ediyor. 2019DV talihlisiyim, vize görüşmesine kadar da bu durum sürecek. Fakat bu suç adli sicil kaydında veya arşiv kayıtlarında görünmüyor. Bu durum Green Card'ı almama engel teşkil eder mi? Yani sicilimde görünmese de konsolosluk bu bilgiye ulaşacak mıdır? Eğer vizeyi alırsam buradaki cezayı bitirip ondan sonra yerleşmeyi düşünüyorum.
Eğer ulaşacaklarsa ve bu konu vizeyi vermelerini engelleyecekse hiç muayene veya vize ücreti masraflarına girmeden şansıma küsmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
@umut07 e devlet girdiğin zaman sabıka kaydı herhangi bir kaydı yoktur yazısı var mı yokmu ona göre işlem yaparlar YOKTUR YAZISI varsa diğer polis kayıtları görmez ama vardır yazarsa ozaman nedenini bilecek evraklar ister
-
@ayvalik10 herhangi bir adli sicil kaydı bulunmamaktadır olarak görünüyor, sicile işlemeyen suçlardan biri olduğu için. çok teşekkür ederim
-
@umut07 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
Merhabalar,
Ben Mayıs ayında 0,5 gr marijuana ile yakalandım ve hakkımda denetimli serbestliğe uygun görüldü. Süreç hala devam ediyor. 2019DV talihlisiyim, vize görüşmesine kadar da bu durum sürecek. Fakat bu suç adli sicil kaydında veya arşiv kayıtlarında görünmüyor. Bu durum Green Card'ı almama engel teşkil eder mi? Yani sicilimde görünmese de konsolosluk bu bilgiye ulaşacak mıdır? Eğer vizeyi alırsam buradaki cezayı bitirip ondan sonra yerleşmeyi düşünüyorum.
Eğer ulaşacaklarsa ve bu konu vizeyi vermelerini engelleyecekse hiç muayene veya vize ücreti masraflarına girmeden şansıma küsmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
@crazycells siz ne düşünüyorsunuz acaba?
-
@umut07 yalan mı söylüyoruz sana yardım ediyoruz ona bile inanmıyorsun amerikaya gidince sen çok zor yaşarsın bu kadar güvensizlik duygusuyla
-
@ayvalik10 yalan söylediğinizle alakalı bir şey yazdığımı sanmıyorum, sadece daha fazla kişiden yorum almak istiyorum o kadar.
-
@umut07 bir olayın bir sonucu olur. Ya AP derler yada hayırlı olsun bundan başka cevap duymazsın. Bu olay yoruma açık değil ki sen nasıl bir düşünce içindesin ki
-
@ayvalik10 bir sonucu olur demişsiniz ama iki seçenek sunmuşsunuz =)
sayın @umut07 ret yeme ihtimalim yüksekse hiç masrafa girmek istemiyorum yazmış, bence birden fazla yorum almak istemesi gayet normal, hemen alınganlık yapmayın..
Kaldı ki yukarıda mahkeme kararlarının (adli sicil kaydında görünmese bile) sorun çıkarabilme ihtimalinden de bahsedilmiş..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum