DV sureci ile ilgili sorulariniz icin forumdaki ilgili konulari kullanmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@necla343434 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells çeviriyi ben evraklar arasinda mi verim yoksa gerek görürsem mi verim
yaninizda bulunsun, eger bu konuda soru gelirse hemen verirsiniz.
@aytac59 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells , mahkeme kayıtları ile ilgili sormak istediğim bir konu var.
öncelikle şunu belirteyim adli sicil kaydım ve arşiv kayıtlı sicil kaydım tertemiz :))
2012 mart ayında komşu ile girmiş olduğumuz tartışma sonucunda komşu darp raporu ile birlikte şikayette bulunmuş, tabi buna istinaden mahkeme görüldü ve dava kapandı.Her neyse ben GC çıkana kadar bu konuyu umursamıyordum, tabi GC çıktıktan sonra uyap sisteminde mahkeme kayıtlarımın olduğunu fark ettim, bende ilgili mahkemeden kayıtlarımı almaya gittiğimde mahkeme çalışanı beni uyardı "Hakim sizi suçsuz bulup direk BERAAT yazmış(para cezası dahi almadım), mahkeme üzerinden 5 yıl geçmiş isterseniz bir dilekçe yazarak sistemden düşürebilirsiniz" dedi. Mahkeme çalışanı'nın yönlendirmesi ile mahkemeye bir dilekçe sundum, dün elime ulaşan mahkeme'nin gerekçeli kararında <dosyalarımın incelenip bu zaman zarfında hiçbir suça karışmadığım için dava'nın düşürüldüğü> yazıyor.
Mülakat'a giderken bu belgeleri yanımda götüreceğim...
şimdi sormak istediğim; bununla ilgili bir soru gelirse bu belgeleri çeviri yapmadan konsolosa sunup, suçsuz olduğumu izah etsem bir sıkıntı yaşar mıyım? yoksa kesinlikle kayıtları çeviri yaptırmam gerekir mi?
Bu sekilde goturebilirsiniz, tam olarak bir suc ya da ceza olmadigi icin tercumesini isteyeceklerini zannetmiyorum.
Eger gerekli gorurlerse zaten sizden cevirisini yapip gondermenizi isterler. Eger isterlerse cevirtirsiniz.
@aytac59
" Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country "
diye belirtilmiş olduğu için hukum giymediğiniz bir dava kayıtları için endişelenmeniz yersiz bence. Kaldı ki adli sicil kaydınız da temiz.
@crazycells kafamı kurcalayan bir sorundu teşekkür ederim
@crazycells ve @sash cevaplarınız için çok teşekkür ederim :))
Daha önce hiç cezaevinde yatmadım. Ama denetimli serbestlik yasası olduğu için bundan faydalandım. 4 ayrı suçtan cezam var. İlk suç basit yaralama 5 ay. İkinci suçum adıma kayıtlı simkart çalıntı telefonda kullanılmış. Küçük kardeşim bunu kullanmıştı. Ama hat benim adıma olduğu için onun adını vermedim. Ve 6000 tl para cezası aldım. 3.suç : başka birinin çaldığı eşyayı satın almak. 10 ay ceza aldım. Son olarak hırsızlık suçu var. Bu suçtan ertelemeli ceza aldım. 27 ay. Bütün bu cezaları yerine getirdim. Cezaların hepsi 10 yıl önceydi.
Herkese merhaba, bugün itibariyle şirketimle ilgili bir sorunum oluştu, öncelikle sayın @crazycells ve diğer üyeler anlatacağım konuyla ilgili bilginiz var ise ve yardımcı olursanız çok sevinirim, ben inşaat mühendisiyim ve bir inşaat şirketim var, üzerime ait bu şirkette geçen sene şirkete aldığımız bir işçinin sigorta girişleri tamamlanmadan işçi cumartesi günü bizlerin haberi olmadan taşeronum şirket elemanı yanında gelerek çalışmaya başlamış ve ilk gün iş kazası geçirerek vefat etmiştir. İşçinin yakınları davadan feragat etmişlerdir. Ancak şirketim adına ve ortağım adına (ortağım aynı zamanda şantiye şefide olduğu için) asliye ceza mahkemesinde kamu davası açılmıştır, bugün davanın ilk celsesi görüldü ve davadaki bütün beyanlarda işçinin işlemleri tamamlanmadan ve haberimiz olmadan işe başladığı yönünd beyanda bulundular, davaya ben tanık olarak gittim, dava sırasında tanıklıktan sanık olarak ekleneceğim söylenerek ayrıldım, yani kısaca artık o davada bende sanığım, şimdi Sıra numaram 18xxx lerde bulunmakta, tahmini olarakta mayıs veya haziran ayı gibi bizlere mülakat sırası gelecektir, mülakat zamanında dava halen devam ediyor olduğu için bu dava ile ilgili belgeleri devam eden davam olduğu için tercüme ettirip yanımda götürmem gerekirmi, muhtemelen götürmem gerektiğini düşünüyorum, götürdüğüm takdirde onlar sormadan bu belgeleri ibraz edeyimmi yoksa onlar sorarsamı beyan edeyim? Herhangi bir sicil kaydım bulunmuyor, bu bizim AP durumuna kalmamıza veya reddedilmemize neden olurmu? Yada Dava iş kazasından dolayı açılmış bir kamu davası olduğu için bu bizim greencard süremizi etkilemezmi? Ayrıca bu devam eden dava ile ilgili evrakları görevliye verdiğimde bu davanın içeriğiyle ilgili bir dilekçe yazıp durumu özetlememe gerek varmı veya böyle bir dilekçeyide eklememin faydası olurmu( sicil kayıtlarım temiz ve adıma herhangi bir dava bulunmuyordu bunun dışında kcc ye de evraklarımızı gönderdik, muhtemelen mülakat tarihinde ve dava sonuçlandığında da adıma cezai bir işlem olacağını düşünmüyorum) şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim için gerçekten sıkıntılı bir süreç bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı bu fırsatın riske girmesini istemiyoruz.
@atapolat Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
Herkese merhaba, bugün itibariyle şirketimle ilgili bir sorunum oluştu, öncelikle sayın @crazycells ve diğer üyeler anlatacağım konuyla ilgili bilginiz var ise ve yardımcı olursanız çok sevinirim, ben inşaat mühendisiyim ve bir inşaat şirketim var, üzerime ait bu şirkette geçen sene şirkete aldığımız bir işçinin sigorta girişleri tamamlanmadan işçi cumartesi günü bizlerin haberi olmadan taşeronum şirket elemanı yanında gelerek çalışmaya başlamış ve ilk gün iş kazası geçirerek vefat etmiştir. İşçinin yakınları davadan feragat etmişlerdir. Ancak şirketim adına ve ortağım adına (ortağım aynı zamanda şantiye şefide olduğu için) asliye ceza mahkemesinde kamu davası açılmıştır, bugün davanın ilk celsesi görüldü ve davadaki bütün beyanlarda işçinin işlemleri tamamlanmadan ve haberimiz olmadan işe başladığı yönünd beyanda bulundular, davaya ben tanık olarak gittim, dava sırasında tanıklıktan sanık olarak ekleneceğim söylenerek ayrıldım, yani kısaca artık o davada bende sanığım, şimdi Sıra numaram 18xxx lerde bulunmakta, tahmini olarakta mayıs veya haziran ayı gibi bizlere mülakat sırası gelecektir, mülakat zamanında dava halen devam ediyor olduğu için bu dava ile ilgili belgeleri devam eden davam olduğu için tercüme ettirip yanımda götürmem gerekirmi, muhtemelen götürmem gerektiğini düşünüyorum, götürdüğüm takdirde onlar sormadan bu belgeleri ibraz edeyimmi yoksa onlar sorarsamı beyan edeyim? Herhangi bir sicil kaydım bulunmuyor, bu bizim AP durumuna kalmamıza veya reddedilmemize neden olurmu? Yada Dava iş kazasından dolayı açılmış bir kamu davası olduğu için bu bizim greencard süremizi etkilemezmi? Ayrıca bu devam eden dava ile ilgili evrakları görevliye verdiğimde bu davanın içeriğiyle ilgili bir dilekçe yazıp durumu özetlememe gerek varmı veya böyle bir dilekçeyide eklememin faydası olurmu( sicil kayıtlarım temiz ve adıma herhangi bir dava bulunmuyordu bunun dışında kcc ye de evraklarımızı gönderdik, muhtemelen mülakat tarihinde ve dava sonuçlandığında da adıma cezai bir işlem olacağını düşünmüyorum) şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim için gerçekten sıkıntılı bir süreç bizden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı bu fırsatın riske girmesini istemiyoruz.
Sayin @atapolat , konsolosluk genelde devam eden degil sonuclanmis davalarla ilgileniyor ama davada bir vefat soz konusu oldugu icin davayi ciddi olarak gorebilir.
Maalesef konsolosun ne yapacagini kestiremiyorum, ama sizin yerinizde olsaydim dava ile ilgili butun bilgileri yanimda gotururdum ve eger bu konuda bir soru sorulursa, davanin devam ettigini ama belgelerinin yanimda oldugunu belirtirdim. Eger konsolosluk gerekli gorurse sizden bu belgeleri alir, ama kendileri sabika kaydi ya da dava ile ilgili bir soru sormadan bence siz konuyu acmayin. Sadece bu konuda soru sorulursa, acik ve net bir sekilde durumu anlatin.
Gerekip gerekmedigini bilmediginiz icin ve dava henuz sonuclanmamis oldugu icin eger belgeleri cevirmek istemezseniz bu durumda orijinallerini yaninizda goturun ve yakinlardaki bir ceviri burosunun bilgilerini kaydedin, eger konsolosluk dava konusunu acarsa ve belgelerin ingilizce cevirisinin gerektigini belirtirlerse, hemen mulakat sonrasi belgeleri cevirtip konsolosluga gonderirsiniz.
Maalesef idari islem veya red konusuna konsolos karar verecek ama bu dava henuz sonuclanmamis ve siz de henuz hukum giymemis oldugu icin, kanimca cok buyuk bir problemle karsilasmayacaksiniz ama tabii ki son karari konsolos verecek.
@crazycells peki bu konuda konsolosun bize herhangi bir dava kaydiniz var mi diye bir soru yoneltmesi durumunda sonuclanan davamiz yok ancak devam eden davamiz var deyip belgeleri vermelimiyim yoksa davamiz henuz sonuclanmadigi ve bir kayit olusmadigi icin hayir mi demeliyim (zaten dava kamu davasi, vefat eden aile sikayetci degil, davanin kac celse daha surecegi ve hukmun ne olacagi, sahsima bir hukum cikip cikmayacagida belirsiz, cnku kasti olarak sahsim tarafindan birine zarar vermek icin yapilan bir durum yok ve ne yazikki ölümle sonuclanan bir is kazasi) ve bu belgeleri vermemiz durumunda diyelimki bu nedenden dolayi ap kaldik olayin sahsi olmadigi goz onunde bulundurularak mi bir degerlendirme Yapilir? yoksa vefat oldugu ve hala sonuclanmadigina mi bakarlar, cevaplar icin cok tesekkurler.
@atapolat Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells peki bu konuda konsolosun bize herhangi bir dava kaydiniz var mi diye bir soru yoneltmesi durumunda sonuclanan davamiz yok ancak devam eden davamiz var deyip belgeleri vermelimiyim yoksa davamiz henuz sonuclanmadigi ve bir kayit olusmadigi icin hayir mi demeliyim (zaten dava kamu davasi, vefat eden aile sikayetci degil, davanin kac celse daha surecegi ve hukmun ne olacagi, sahsima bir hukum cikip cikmayacagida belirsiz, cnku kasti olarak sahsim tarafindan birine zarar vermek icin yapilan bir durum yok ve ne yazikki ölümle sonuclanan bir is kazasi) ve bu belgeleri vermemiz durumunda diyelimki bu nedenden dolayi ap kaldik olayin sahsi olmadigi goz onunde bulundurularak mi bir degerlendirme Yapilir? yoksa vefat oldugu ve hala sonuclanmadigina mi bakarlar, cevaplar icin cok tesekkurler.
buna yonelik herhangi bir soru soruldugunda direkt devam eden bir davaniz oldugunu soyleyin bence, bir sey sakladiginizi dusunmesinler.
maalesef nasil degerlendireceklerini ben de bilmiyorum, kanimca henuz dava sonuclanmadigi icin sizi suclu olarak degerlendirmemeleri lazim.
@crazycells bizimde düşüncemiz bu yöndeydi cevaplardan sonra iyice pekişmiş oldu, hayırlısı diyelim artık yapacak bişey yok, çok teşekkürler cevaplar için.
Benim para cezasına çevrilen 75-günlük ve 83-günlük iki ayrı mahkeme kaydım vardı. Topu topu 6 ay bile değil. Bugün mülakata girdim ve AP'ye kaldığımı söylediler. Yani mahkeme arşiv kaydı olanların direk vize alma şansı hiç yok.İlla ki AP diyor adamlar.
@atapolat abim senden vukuatlı nüfus kayıt örneği istedikleri için zaten devam eden dosyan orada görünüyor. Bunun hakkında sana sorular sorucaklar. En iyisi mahkeme evraklarını yanında götürmek. Çeviriye gerek yok.
@celalkrts Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@atapolat abim senden vukuatlı nüfus kayıt örneği istedikleri için zaten devam eden dosyan orada görünüyor. Bunun hakkında sana sorular sorucaklar. En iyisi mahkeme evraklarını yanında götürmek. Çeviriye gerek yok.
Nufus kayit orneginde adli sucla ilgili bilgiler gorunuyor mu sayin @celalkrts ? Eger verilen herhangi bir belgede devam eden davalarla ilgili bilgi varsa, dediginiz gibi kesinlikle bu konudaki belgeleri yaninizda goturmelisiniz.
Evet abi vukuatlı nüfus kayıt örneği aldığın zaman devam eden davalar orada görünüyor. Kardeşimin vasisi olduğum için orada görünüyordu ve onunla ilgili bilene sorular sordular. Vukuatlı nüfus kayıt örneği istemesinin nedeni de budur.
10 ay hapis cezam var ama HAGB kararım var. E-Devlet adli sicil kaydında gözüken birşey yok. Hatta adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor. Arşivli kayıt için bu veri yeterli mi? Sanırım sorun yaşamam. Ya da umarım diyelim.
peki sonuçlanmış davalar görülüyor mu vukuatlı örnekte. yada nereden görebilirler 2 ay hapis cezam var ama HAGB çevrildi arşiv kaydım temiz. devam eden değil sonuçlanan davam var.
@korelle Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
10 ay hapis cezam var ama HAGB kararım var. E-Devlet adli sicil kaydında gözüken birşey yok. Hatta adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor. Arşivli kayıt için bu veri yeterli mi? Sanırım sorun yaşamam. Ya da umarım diyelim.
O yazi yeterli.
@berkergn13 hocam hükmün açıklanmasının geriye bırakılması vukuatlı , arşiv kayıtlı adli sicil kaydında görünmez
Konsolosluğa arşivli mahkeme kayıtlarımı ve İngilizce tercümelerini vermiş olmama rağmen halen bana "You have missing Court Records" diye e-mail gönderiyorlar. Kaybettiler mi acaba verdiğim belgeleri. Pasaportunuzla birlikte mahkeme kayıtlarını gönderin diyorlar. Kafayı yiyicem resmen.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum