Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Bugün itibariyle eşim üzerinden biz de EB-3C süreci başlattık. Önümüzde uzunca bir bekleme süresi var. Bekleyen herkese sabırlar dilerim 🙂

• @caliskanpr hakkinizda hayirlisi olsun. bol sabirlar ve sikintisiz bir surec sizinle olsun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 
  • Yasaklı

Merhabalar, herkes bol sabır ve süreçleriniz hızlı olmasıyla.
    Seneye eb3 vizesine başvurmayı planlıyorum fakat konsolosluk ve adjustmunt süreçleri hakkında bilgi eksiğim var
    AOS seçeneği ile ilerlemeyi düşündüm fakat Konsolosluk arasında farklılıklar var anladığım kadarıyla
    AOS ile ilerlediğimizde Labor Sertifikası onaylandığından itibaren amerika topraklarında mı olmam gerekiyor? yoksa Labor Sertifikası File edildiği itibaren mi olmam gerekiyor?

• Yasaklı

Pasaportumda herhangi bir Amerika vizesi yok. sürece başlamadan önce Amerika Turist başvurusu yapıp. sonrasında eb3 sürecimi başlatırsam ilerde sıkıntı çıkar mı?
    bunun tam tersinde sıkıntılar yaşayanları okudum sayfada. çünkü biri non biri immigrant

• Merhabalar. Forumdaki ilk mesajım. Wisconsin Stoughton Trailers LLC sponsoru ile sisteme giriş yaptık. Hakkımızda hayırlısı olsun. İstanbul' da olan arkadaşlar varsa bi buluşma günü yapılabilir mi ?

• ⭐⭐

@salihcak0 turist vizesi sıkıntı çıkarmaz, lakin boş pasaport varsa red yeme ihtimaliniz var.
    eb3 sürecine başlayinca otomatikmen sistemde bu adam göçecek diye birşey çıkmıyor. adımları var ve yıllar sürüyor.

• @salihcak0 bol şanslar diliyorum şimdiden ben de eb3 other works konsolosluk üzerinden yaptın çünkü geçici öğrenci vizem bittiği için gelip Türkiye de bekleyip konsolosluk üzerinden devam etmek zorunda kaldım AOS eğer geçici bir vizen var ise Amerika için de olup o şekilde ilerleniyor bence önce bir vize alıp öyle AOS ile başlatmak daha mantıklı konsolosluk çok uzun bir süreç ben 2021 de başladım işlemlere şuan yeni 6 aydır konsolosluk randevusu priorty date güncel olmasını bekliyorum benim babam Amerika için de çalıştığı ve uzun süreli E2 vizesi olduğu için AOS yaptı ve konsolosluk sürecine dahil olmadı ama yine de en iyi bilgileri verecek arkadaşlar çıkar umarım

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 çalıştığınız aracı firmaya göre değişir. BDV için AOS seçeneğindeki fiyat avantajından yararlanabilmek için kontrat anında geçerli bir ABD vizeniz olması gerekiyor. ( hoş şu sıralar Consular Processing ilk taksitte indirim var bu farkı epey azalttı). AOS seçtiğiniz halde şartlar uygun değilse CP ile devam edebiliyorsunuz, ek bir ücret ödemeden.

AOS veya CP ile ilerleyin farketmez, geçerli bir ABD vizeniz varsa, kalış süreleri ve çalışma izni açısından probleminiz de yoksa, ABD'ye giriş yapıp bülten durumuna göre AOS filing yapabilirsiniz. LC onayı olması giriş çıkış açısından sorun yaratmaz. I-140 da bir sorun yaratmıyor genel deneyimler bu yönde. I-140 formunda ABD'deki statünüze ve bulunma durumunuza göre AOS seçeneği, eğer TR'de bulunuyorsanız da konsolosluk bilgilerini giriyorsunuz. Burada belirttiğiniz bilgiye göre dosyanız ilerleyen aşamalarda NVC ( national visa center) a transfer oluyor veya USCIS'de kalıyor. Eğer CP seçeneği belirtildiyse DS-260 aşamasına gelmeden önce giriş yapmakta fayda var. Yani daha doğrusu bültende current olmadan giriş, AOS yapmak isteyenler için USCIS mülakatındaki riskleri azaltacaktır. Tam tersi senaryoda ABD içerisinde olup I-140 formunda AOS olarak ilerleyeceğimizi belirttiysek fakat daha sonra gelişen şartlara göre TR'ye dönmemiz gerekirse dosyamızın NVC'ye transferi için mutlaka bir transfer formu doldurmamız gerekecektir. Bu duruma göre size vakit kaybettirebilir. Yani özetle CP veya AOS arasında yöntem değişikliği her zaman mevcut, fakat risklere ve işlemlerin yaratacağı zaman kaybına, maliyetlere dikkat etmek gerekiyor. Ve tabi aracı firmanızın bu konuda yaklaşımı / desteği de önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0 EB3 sürecini başlattıktan sonra I-140 aşamasına kadar B1/B2 vizesine başvurmanızda sorun yok. Bu da bugünkü takvime göre 13-18 ay arası zamanınız olduğu anlamına geliyor. İleride bu süreler kısalabilir veya uzayabilir, ABD Çalışma bakanlığının performansına bağlı. I-140 aşamasından sonra B1/B2 vizesine başvurursanız DS-160 formunda bu durumu belirtmeniz bekleniyor. Bu da olumsuz bir durum yaratabilir mülakat aşamasında. Göçmen vizeye başvuranların göçmen olmayan vizeyi alırken sorunlar yaşaması olası.

• ⭐⭐⭐⭐

@aydın-yıldırım tebrikler, süreciniz hayırlı olsun.

sürecinizi imzanıza taşıdıktan sonra ilk iletinin altında yer alan excel listemize kayıt olabilir misiniz rica etsem?

• Yasaklı

Selamlar. Eb-3 üzerinden süreci devam eden arkadaşlar bu sene dv lottery başvurusu yapacak mısınız? Ya da yapsak bı sorun olurmu. Bizim LC filed temmuz 2024.

• ⭐⭐

@loups hayir sorun olmaz.
    Lottery farkli.

• ⭐⭐⭐⭐

@loups göçmen vize başvuruları birbirini etkilemez. Paralel ilerleyebilir, hangisi erken sonuçlanırsa onunla green card alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

LC / PERM onayı bekleyen arkadaşlar için son istatistikleri paylaşmak istiyorum. DOL şu an aktif olarak Haziran 2023 ve Temmuz 2023 dosyalarına (ETA 9089 / LC) bakıyor. Haziran 2023'e verdiği ağırlığı azaltıp Temmuz'a yoğunlaşmış durumda. Kendi içlerinde bir önem ve işleyiş sırası var ama bunun LC'nin gönderildiğini tarih olmadığı kesin. Bazı ayları tamamlamadan diğerine geçiyorlar. Arada sıkışan dosyalar olabiliyor yaklaşık 450 gündür bekleyen ama bunun nedeni nedir bilmiyoruz. Ağustos 2023'e de Temmuz 2023 dosyalarının büyük bir kısmını tamamladıktan sonra geçmelerini umuyoruz.

Güzel haber, yeni form yapıları ile birlikte audit oranları düştü. Yok denecek kadar az. Ret alan dosyalar var ama bunlar muhtemelen bariz hatalar olan veya draft olarak kalmış hatalı başvurular. PWD süreçleri biraz olsun kısaldı ( mevcut durumda 6 ay sürüyor)

LC tarafında aynı hızlanma yok göründüğü üzere. Ağustos 2023 - Aralık 2023 arası epey dosya var. DOL'un performansı da stabil değil. Bir ara günlük 500 case inceleme durumuna geçmişlerdi ancak bu kısa sürdü. Haftasonları zaten çok kısıtlı çalışıyorlar ve az dosyaya bakıyorlar. Aralık ayındaki tatili de hesaba kattığımızda eğer bir iyileştirme / istihdam olmazsa ortalama işlem süreleri artarak devam edecek. 14-15 aylara çıkması muhtemel. Bakalım izleyerek göreceğiz.

2 Eylül 2024 itibariyle:
    Screenshot 2024-09-02 at 11.23.09.png

• ⭐⭐

@tufank Yalnız Mart-Mayıs 2023 arasındaki başvuru sayısını Haziran 2023'ten itibaren 20-30X arttıran nedir çok merak ettim. Talep artışı ise cidden ileride retrogression için iyimser olmak çok mantıklı olmayacak gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian Haziran 2023 öncesi bu tabloya eksik işlenmiş olabilir, sayılar çok az çünkü. Bu arada bu sayılar sadece bir kategoriye ait değil. LC gerektiren tüm kategoriler burada. Buna H1-B, EB-3, Other workers, E-2 vb. vizeler de dahil. Ek olarak bazı kişiler için birden fazla iş yeri tarafından LC girişi yapılmış olabilir. Yani buradaki veriyi belirli bir kategorideki birikmeyi değerlendirmek için kullanmak pek sağlıklı olmaz. Bunun için I-140 onaylı ve vize bülteninde sırasını bekleyenlere ait raporu takip etmeliyiz: https://yesilkartforum.com/forum/post/442057 Burada da yine mükerrer veya çekilmiş dosyalar olabiliyor ama elimizdeki en anlamlı veri şimdilik bu. 2024 Q3 ve Q4 raporlarını yayınlanınca duruma bakacağız.

• ⭐⭐

@tufank Anladım, o zaman Haziran 2023 öncesi verilerin eksik girildiğini ummak en sağlıklısı olacak :)) Bu kadar artışın başka izahı zor çünkü.

• ⭐⭐⭐⭐

I-140 onaylı ve Final Actions date'e göre vize bekleyen dosya sayılarını içeren 2024 Q3 raporu yayınlandı. (Haziran 2024'e kadar olan istatistikler)

Bizi büyük ölçüde Rest Of the World kısımı ilgilendiriyor. Buradaki sayı 18.935 olmuş. Bir önceki raporda yani 2024 Q2 raporunda bu sayı 17.931'di. Yine Total sayı 28.022 olmuş. Bu daha önceki raporda 26.702'di.

Not: Bu sayıya mükerrer ve terkedilmiş dosyalar da dahil olabilir. Bir kişi adına birden fazla LC ve I-140 başvurusu yapılabiliyor. Dolayısıyla buradaki sayıları bekleyen kişi değil, dosya olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Raporun ekran görüntüsü:
    Screenshot 2024-09-02 at 15.23.10.png

Rapora ait orijinal dosya (2024 Q3): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q3.xlsx

Bir önceki rapor ( 2024 Q2): https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/reports/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2024_q2.xlsx

• ⭐⭐⭐⭐

Temmuz 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):

Toplam vize sayısı:

• EB3 Other Workers ( EW ) : 336
    • EB3 Professional & Skilled ( E3 ) : 401

Ankara'da basılan vize sayısı:

• EW: 3
    • E3: 5

TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:

• EW: 2
    • E3: 7

EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:

• Ciudad Juarez / Meksika: 65
    • Johannesburg / Güney Afrika: 42
    • Manila / Filipinler: 41

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |