Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, 2022 sonunda bir reddim var ve yeni bir başvuruda bulundum. Doğal olarak başvuru esnasında 24 ay içerisinde reddim var bilgisini ekledim. Şöyle ki randevu tarihlerinin uzun olması sebebiyle yüksek muhtemel red aldığım tarihten 24 ay sonrasına görüşmem olacak. Bu durumda red bilgisini güncellemek gerekir mi yoksa olduğu gibi kalması mı daha iyidir?

• ⭐⭐

@iamurat ben ilk başvururken randevumu 6 ocak 2026 yapmıştım cuma günü 23 ekim 2025 çektim

• Gün içi bilgisayar başı çalıştığımdan 100 defa rahat sorguluyorumdur gün içi. Şubat ankaradan erken görmek (2026) nasip olmadı @T-C-Kubilay-Dikici sizin erkene almak için izlediğiniz yol nasıl? Veya arkadaşlar genel olarak yaptığımdan farklı bir yoku olan var mı? Anladığım kadarıyla bir anda açılıp tükeniyor gibi gibi okuduklarımdan anladığım.

• ⭐⭐

@iamurat aynen rasgele bakarken denk geldi

• Red alırız korkusuyla başvuramamak 😉

• @T-C-Kubilay-Dikici red alanlar Ankara’ya bulması zor oluyor randevu , bundan dolayı İstanbul’a çekiyor çoğu kişi randevuları,çünkü Ankara göçmen olmayan ve göçmen olan vizelere bakarken İstanbul sadece göçmen olmayan vizelere bakıyor bundan dolayı da çoğunluk İstanbul oluyor . Onay red olayına gelirsek İstanbul’un onay oranı daha fazla istatistikleri açıklandı araştırırsanız bulabilirsiniz ama insanlar ankaranin daha çok onay verdiğini düşünüyor tamamen yanıliyorlar çünkü göçmen olmayan vize başvuruları İstanbul’a göre daha az aldığı için randevuda zor bulunuyor onay oranı da fazla gözüküyor bundan dolayı.

• Herkese merhaba, ben turist vizesine başvurmak istiyorum erkek arkadaşım amerikada green cardlı. bir kaç sorum olacaktı. Ben 1 seneden fazladır çalışıyorum üniversitede erasmus yaptım 6 aylık schengen vizesi almıştım o vizeyle 10 ülke gezdim o yüzden hepsinin ayrı ayrı vizesi yok. Ds-160 formunda 10 ülkeyi de yazmalı mıyım yoksa sadece vizeyi italyadan aldığım için italyayı mı yazayım? bir diğer sorum da tanıdık yazmak iyi bir şey mi erkek arkadaşımı forma yazayım mı yoksa hiç bahsetmemeli miyim? vize randevusu bana gelene kadar 2 seneden fazladır çalışıyor olacam bu şartlarda vize onayı sizce alır mıyım? ailemden herkes de türkiyede randevu sırası gelene kadar bir kere daha avrupa için vize almaya da çalışacam

• @bengshn gezdiğiniz bütün ülkeleri yazın hangi ülkenin vizesi olduğunu yazmak mantıklı değil sonuçta bir ülkeden vize alıp Avrupa’yı gezebiliyorsunuz bunu konsolosluk bilemez bundan dolayı belirtin diğer konuya gelirsek kanıdigim var diye söylemeyin göçmen olarak görüp vizeyi vermezler hele bide erkek arkadaşınız Amerika’da olduğunu söyleyeceksiniz direk red verirler benim fikrim ve tecrubelerime dayanarak

• Selamlar,
    DS-160 da son 5 yıl içerisindeki yurtdışı seyahatleri belirtmemizi istemişler benim5 yıldan eski seyahatlerimde var mesela 7 yıl önce ingiltere seyahatimde olmuştu bunları 5 yıldan eski olduğu için girmedim, yine de girmem gerekir miydi?

• @emre2012 Emre bey haklı bende olsam soylemem.

• ⭐⭐

@caglar-taskesen orada 5 sene yaziyor,7 sene degil.
    Sorunun cevabi belli.

• ⭐⭐

@bengshn gezdiginiz butun ulkeleri yazin. Pasaportu acip teker teker damgalara bakmiyorlar,sadece gozucuyla pasaporta bakiyorlar.

Erkek arkadas oldugunu soylemek sikintili olur %90.

• Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bir diğer sorum şu ben forma gidiş dönüş tarih aralığını nasıl yazacağımı bilemedim çünkü randevu 2026 ya kadar zaten yok ben geri çekebilsem de ne zamana çekeceğimi bilemiyorum o garanti olsun tekrar düzeltmek zorunda kalmamak için 2026 yılının sonu olarak mı yazmalıyım? bu sefer de öne çekebilirsem seyahatime çok var görünür bu sorun olur mu?

• Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bu hafta içi mülakatım olacak. Forumda Ds-160 formunun bir seferliğine güncellenebildiğine ilişkin birkaç ileti okumuştum. Ben formu mart ayında doldurdum. Bu süreçte çalıştığım kurum ve yanına gitmeyi planladığım kardeşimin ev adresi değişti. Önemli gördüğüm için bu bilgileri güncellemek istiyorum. Ds-160 formu mülakattan 3-4 gün önce güncellenebiliyor mu? Ve güncellememde bir sakınca olur mu? Bir de güncelleme yapılabiliyorsa tam olarak nereden yapılıyor? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• benim mart ayında bir reddim var. randevuya gittiğimde aktif schengenim vardı 1 defa almanya ziyaretim vardı. mart ayında randevumdan 1 ay önce kanadadan red almıştım ve randevuda bunu sormuşlardı. daha sonra kanadaya tekrar başvurdum ve vizeyi aldım.

şimdi giriş çıkış yapmasam da kanada ve ingiltere vizem var. red sonrası hollanda ve almanyaya ziyaretim var.

son durumum aktif ingiltere ve kanada vizesi
    red sonrası almanya giriş hollanda çıkışlı damga
    red öncesi 1 almanya ziyareti.

profil işte red için uygun 27 yaş bekar erkek. yine de sizce şansım artmış mıdır? kanadaya gitmeyi planladığımı oraya gidince amerikaya geçeceğim şekilde bir planlama yaptım.

yalnız randevuya giderken +1 problem daha ekliyorum. ds-160 formunda vize reddimi açıkladım fakat ais üzerinden hayır dedim. çünkü diğer türlü vize randevusu almak imkansız gibi bir şey.

• Merhabalar,
    Geçtiğimiz ay İstanbul için randevu almıştım 2026'ya vermişti. Daha sonra erkene çekemedim fazla ve Ankara'ya döndüm formu tekrar doldurup. Randevuyu 10 Eylül'e kadar çekebildim(2024). 17 Eylül'de NYC'de katılmak istediğim bir etkinlik ve özel davetim var.

1. sorum 2 haftadır daha erkene çekemedim, tarih bulamadım bir daha. Sistem tarafından engelleniyor olabilir miyim, böyle bir durum var mı sistemde?
    2. sorum ise Premium teslimat seçtim, o tarihe kadar pasaportu alma ihtimalim nedir sizin düşünceniz? (İstanbuldayım)
  • ⭐⭐

@madmizah greencardda da olsugu gibi burada da gecmis degil anlik durumunuzu kistast eliyorlar hocam sbence direkt silin o bilgilendirmyi.

• Dostlar selam. Merak ettiğim iki konu var;
    Malum ABD Turistik vize başvurusunda daha önce turistik schengen vize olması bir artı sayılıyor. Peki D tipi Schengen (Ulusal vize) şeklinde olması aynı şekilde değerlendirilebilir mi?

Bir başka konu da Hali hazırda 1 yıl sonrası için bekleyen randevum var. DS160 değiştirip başka bir ülkedeye başvurumu taşıyabilir miyim? (Oturum olacak)

• ⭐⭐

@caliskanpr oturum varsa tasinir,sikinti yok.

• merhabalar, bilgisi olanlar için bir sorum olacak. geçen sene posta ile yenilediğim 3. abd vizem var. 3 ve 4 yaşlarındaki çocuklarım için yine posta ile 3 ay kadar önce ilk vizelerini mülakatsız bi şekilde aldım.
    sorum eşim ile ilgili. kendisi ukrayna vatandaşı ve yeni evliyken ve çocuklarımız yokken 2018 yılında vize başvurusu red edildi. 10 ay kadar önce kendisi türk vatandaşlığına hak kazandı ve türk pasaportu da mevcut. ukrayna vatandaşları schengen bölgesine vizesiz girebildiği için son 5 yıl içinde bir çok avrupa ülkesine seyahati de oldu.
    eşim için de abd vizesine başvuru yapacağız fakat hangi pasaportla başvuracağımıza kara veremedik. uzun bekleme sürelerinden haberdarım, her ne kadar bi şekilde geri çekmek mümkün olsa da. eğer ukrayna pasaportuyla başvurursak randevular yine bizim için olduğu gibi 2026'lar mı olur yoksa başka ülke vatandaşlarına ayrı randevu kontenjanları var mıdır.
    bir de red ihtimali hangi pasaportta daha yüksektir sizce. bu arada eşim aile şirketimizde 10 yıldır sigortalı olarak çalışmakta. bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirse çok sevinirim.
    teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |