@denizci10 ben sizi doğrudan kötüleyen "TR firma ile ilerlemeyin" yaklaşımına karşıyım zaten. Böyle bir değerlendirme yapmak haksızlık olur. Ama 300 rakamının da bir kaynağı olduğunu düşünmüyorum, dedikodudan ibaret. Bunu ilgili firmaya da sordum. Firma çok eski olduğu ve bir sürü başvuru aldığı için seneler içerisinde karşılaşılan durumlar olabilir elbette. Arada Covid gibi beklemeyen bir durum da yaşandı. Bu süreçte etkilenen firmalar elbette olmuştur ama bahsettiğiniz veri 1 yılda oluşmamıştır. Bunun yanında 1200+ green card verdiği aday var, demek ki süreç bir şekilde ilerliyor.
Çekilen dosyalar ile ilgili süreçler de hemen yeniden başlatılıyor dediğim gibi çünkü iş havuzu geniş ve LC girişine hazır işler var. Göçmenlik süreci sizin de bildiğiniz gibi %100 garantisi olan bir süreç değil. Aynı sponsora başvuran adaylar arasında bile dosya bazlı ayrışabiliyor. Siz kendi bünyenizdeki sponsorların çekilmeyeceğini 100% garanti edebiliyorsanız ve sözleşmede adaylara bu yönde bir tazminat imkanı sunabiliyorsanız bu sizi ayrıştıran bir özellik olurdu. Kimse verdiği hizmete ait sponsorun çekilmesini istemiyordur. Bunun ne firmaya, ne de başvuran adaya bir faydası yok.
Ben de, aracı firma farketmeksizin, tüm adayların sorunsuz şekilde süreçlerini tamamlamasını ve "green card" larını bir an önce almalarını temenni ediyorum. Sizlere de işlerinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.