@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rnc Denemek lazım
ama sende dikkat ettiysen genelde bir çıkanlara ondan sonraki sene tekrar çıkıyor çok fazla örneğini gördüm bunun burada
Sebebi belli aslında. 2020 öncesi kazananlar zaten gidiyordu genel olarak. Küçük bir kısım current olamadığı için gidemiyordu sadece. 2020 sonrası ise malum sebeplerden kazanmış olmak yetmiyordu, current olmak mülakat almak anlamına gelmemeye başladı. O yüzden çekilişi kazanmış olsa dahi ertesi seneler için başvurmaya devam etti insanlar.
DV21 Telegram grubunda 700+ kişi vardı ve ben dahil 5-6 kişi yeniden kazanmıştık. Ki bu oran olması gereken bir oran. %1 kazanma ihtimali çok normal. Her sene böyle olunca elbette kazanan kişilerin küçük bir kısmı yeniden kazandılar. Ve bu kişiler hali hazırda forum kullanıcısı oldukları için forum bu olaylara daha çok şahit oldu.
Benim gibi ertesi sene değil, sonraki senelerde de tekrar kazananlar oldu bu kazanıp da gidemeyen kişiler arasından. Ama yine aynı şekilde birkaç kişiydi sadece. Yeniden kazanma oranının %5-10 değil, %2 bile olduğunu görmedim ben.
Tabi kazanamayanlar veya gidemeyenlerin geneli forumda aktifliklerini sürdürmedikleri ve kazananların yeniden aktif olduklarını gördüğümüz için biraz da algıda seçicilik oluyor