Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@mesut1905 çok detaylı bakmadım zor bir süreç olduğunu düşünmüyorum ve rakamlar yüksek bu benim fikrim yapılacaklarımın arasında başvuru var şayet bunu yapma kararı alırsam en ince ayrıntısına kadar bakarım öğrendiğim bilgileri burada paylaşırım başkalarının faydalanması için şuan kadar 20 kişiyle konuştum bunun yarısından fazlası amerika içi başvur yapmış kişiler

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Şengen olduğu için b1b2 nizin onaylanma ihtimali yükseliyor forumda bir tane sponsor vardı sanırım ücreti karşılığında 1 haftaya kadar çekebiliyorlardı b1b2 randevularını. Birkaç ülke daha gezip bence öyle mülakata girin işiniz garanti olur ama güzel sağlam bir turistik planınızın olması lazım dananın kuyruğu genelde burada kopuyor

• ⭐⭐⭐

@charon Anlamadığınız şeyi anlamadım sanırım yanlış okudunuz

• ⭐⭐⭐

@tufank Malesef öyle. İnanın illegal yoldan gidenler hem 1 ayda gidiyor hemde maliyetleri 3 de 1 i oluyor. Legal yoldan gitmek keşke daha kolay olsa

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Sen kafayı paraya takmışsın... Vallahi 5 parasız gidenler var napıyorlar 2-3 ay idare ediyorlar sonra zaten düzen oturtuyorlar. Ha 3 bin dolarla gitmişsin ha 10 binle çok farketmiyor açıkcası ama tabi 40 50 ile gidenler çok çok rahat ediyor orası ayrı

Hocam parasız ne oluyor ki?.

Bak bugun bir ev alsan oda 1+1 ev 4 milyon. 60 metre bile degil evin yaşam alani sen düşün. ortalama bir araba 1 milyon etti sana 5 milyon sırf 2si için. Evlensen evi dönüşeyeceksin hadi pahalıya kaçma eşyalara en az 200k verirsin. Kalan masraflari artik saymıyorum.
    Bak arkadaşlarimin çogu evlendi evlenmiyorum çünkü aileme saglam bir gelecek kuramam en önemlisi iyi bir gelecek veremiyecegim. Para bu yüzden lazim bu yüzden elimdeki 700k$ 7 milyon$ olmadan çok zor.
    Gençlerin malesef en büyük sorunu geçim geçim geçim.... Şükrederek rıskı ile gelir diyerek birşey gelmiyor malesef. Geçim olmayinca huzurda kalmıyor kendim için bile geleceği göremiyorum

• @rnc 700 bin USD varsa Amerika'da 6 tır alarak yatırımcı olabilirsin.

• @T-C-Kubilay-Dikici Siz tur satın aldıkça Avrupa’yı gezdikçe zaman bir yandan akıp gidecek ve bunlar greencardı getirmeyecek. Oysa Eb3 ile greencarda giden yolun anahtarı akıp giden zaman. Ne alacağınız B1/B2 ne de shengen ne de F1 vizesi ortalama 3 buçuk sene sonra gelecek Eb3 vizesinin getirdiklerini getirmeyecek. Her şeyin farkına vardığınız anda somut adımlar atmak gerek.

• ⭐⭐⭐

@rnc 1+1 depreme dayanıklı site içerisinde 2,5 a tutulur, 500 e de araba desen 3 milyon. Biraz kızın ailesi biraz erkek tarafı derken o para tamamlanıp gençler bir şekilde evleniyor, altın fiyatları uçmuş zaten birde takılan altınlar masraflara gidiyor. Mesela ankara da 2 milyona baya 3+1 daire bulursun altındağ taraflarında. 3 milyona dubleks 5+1 felan bulursun keçiören taraflarında.

Anadolu şehirlerinde millet asgari ücretle 3 çocuk yapıyor mutlu mesut yuvarlanıyorlar 😂 sen onlardan çok düşünüyorsun, bence para vs düşünmeyi bırak eğer bir yerde rızkın varsa o dönüp dolaşıp seni bulur zaten

• ⭐⭐⭐⭐

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@tufank Malesef öyle. İnanın illegal yoldan gidenler hem 1 ayda gidiyor hemde maliyetleri 3 de 1 i oluyor. Legal yoldan gitmek keşke daha kolay olsa

Peki sonra?
    Biri illegal olarak gitti diyelim, hem de ölmeden gitti, 1/3 paraya gitti. Peki sonra? Yaşam kalitesi? Anladığım kadarıyla EB3 ile kıyaslıyorsunuz. Yani 3 katı para verenin geldiğinde işi hazır ve ailesi yanında. O iş başı yaparken illegal gelen kamptan çıkabilecek miyim düşünüyor olacak..

EB3le gelen aile olarak geldiği ve çalıştığı için haftada $1500 kazanacaklar en basit işlerde bile çünkü 2 kişi çalışıyorlar.

İllegal gelen ne iş olsa yapacak. En iyi ihtimalle arabada yatıp günde $150 DoorDash kazancı yapacak ki arabası kiralık değilse.

Hadi her şey ikisi için de yolunda gitti diyelim, aradan 1 sene geçti. EB3 ile gelenin ve ailesinin greencardı ve her yerde çalışabilme seçeneği var. Hem de EB3le gelen bu süreçte boş durmadı. Fast food zincirinde çalışırken bir yandan da kurs aldı, mesela hemşirelik.

Illegal gelen de boş durmasın, o da kurs alsın. Artık çalışma izni var malum. Tırcı olsun o da. Tüm gün yollarda, tırda kalıyor, haftalık $1500 kazanıyor olsun.

EB3le gelen evinde yaşayıp, hemşire olarak çalışıp haftada $2500 kazanıyor olacak. Eşi de herhangi bir iş ile haftada $1300 kazanıyor olsa, haftalık $3800 gelirleri olacak.

Şimdi kim avantajlı? Hadi diyelim ikisi taraf da aynı şartlarda çalışıp aynı paraları kazanıyor olsunlar. Herkes $1500 kazanıyor ise EB3 ile gelen aile yine 2 katı para kazanıyor olacak çünkü aile olarak geldiler.

Parayı geçtik. Siz Amerikadayken Türkiye’ye gitmeniz gerekse ne olacak peki? Kardeşiniz evleniyor, çocuğunuz hasta oldu, büyükleriniz vefat etti, miras kavgası var?

Peki şimdi hangi tarafta olmak istersiniz?

Gerçekten ölüm kalım meselesi olmadıkça illegal yollar akıl karı değil. Hele ki maddi sebepler buna kesinlikle bir gerekçe olamaz.

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc 1+1 depreme dayanıklı site içerisinde 2,5 a tutulur, 500 e de araba desen 3 milyon. Biraz kızın ailesi biraz erkek tarafı derken o para tamamlanıp gençler bir şekilde evleniyor, altın fiyatları uçmuş zaten birde takılan altınlar masraflara gidiyor. Mesela ankara da 2 milyona baya 3+1 daire bulursun altındağ taraflarında. 3 milyona dubleks 5+1 felan bulursun keçiören taraflarında.

Anadolu şehirlerinde millet asgari ücretle 3 çocuk yapıyor mutlu mesut yuvarlanıyorlar 😂 sen onlardan çok düşünüyorsun, bence para vs düşünmeyi bırak eğer bir yerde rızkın varsa o dönüp dolaşıp seni bulur zaten

Bu tarafda site zaten 4 milyon hocam. Bu taraf dışında pek biryer tercih etmezdim zaten... Tabi birde aidati vardir oda en aşağı 3000 tl dir... 😂 Hocam hangi aile 3 milyon topluyabilir.... Malesef bir heyecan ile giriyorlar işe ama sonuç sonrasi kötü oluyor..
    Ben ayrica ailemi depreme dayanıksız bir eve sokmazdim. Özellikle normal apartman dairesine...
    Bu arada bu apartman vs kim getirdi ya... insanlar neden apartman da oturmak ister ki? Gül gibi müstakil ev var iken.... Valla onlarin fiyatini görünce cidden zaten moralim bozuluyor 15 milyon dan başliyor....
    Anadolu dakileri bilmem de 3 çocuk yapip asgari ile mutlu olan var ise helal olsun başka birşey demiyorum.... Ama sanmıyorum mutlu olduklarini sadece şükredip mutlu olmaya çalışıyorlar.... Bunun adina yaşamak diyemiyorum hocam ben.... Sevdiklerimi mutlu edemiyecek isem ne işe yariyorum ki...? Evet malesef fazla düşünüyorum....

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Takip ettiğim bir grup var, 4 bin gibi bir ücrete bireysel gidip geçtiler. Geçerken baya güle oynaya geçtiler, gruplarında azeri aile de vardı çocuklarıyla şarkı söyleye söyleye geçtiler. 10 saat kampta kalıp çıktılar, bilet alıp bir eyalete gittiler ve 3 ü de sheltera kayıt oluşturdu shelterda bedavaya konaklıyorlar 3 öğün yemekte çıkıyor tabi yemekleri vasat. Ehliyetlerini çıkardılar 1000 dolara bir araba alıp doordash kiraladılar bazıları doordash yapıyor bazıları ise meydanlarda seyyar tezgah yapıyor günde 150-200 dolar arası gelir elde ediyorlar. Kayıtları parmak izleri vs çoktan bittiği için 6 aydan geriye saymaya başladılar 6 ayın sonunda ssn leri gelecek ve saatliği 30-40 dolara inşaat işi bulduklarını ve çalışacaklarını söylediler.

Bu durumda 6 ay sadece sürünüp sonra ssn alıp istedikleri işte çalışabilecekler, kayıp neredeyse 6 ay gibi, tabi çalıştıkları için o 6 ayı da boş geçirmiyorlar. Bu gidenler 5 parasız gidenler, sıfırdan hayat kurmaya çalışanlar, tabi ceplerinde para olsaydı barınma işini çoktan hallederlerdi, ama parasız bir şekilde yine de 40 50 kişilik yerde kalıyorlar. Ayrıca çocuklu ailelere bireysel oda veriliyormuş bu durumda bekar gidenler şanssız.

Aile üyesi vs vefat ettiğinde izin alınıp geri dönülebiliyor izin çıkarsa.

Asla kaçak gitmeyi övmüyorum yanlış anlaşılmasın, bir yandan 20 bin verip 3 sene beklemek var öbür yandan 5 bin verip 6 aya ssn almak var. Aradaki kayıp 2,5 sene 15 bin dolar fark malesef

Ayrıca eklemek isterim bende kaçak gitmeye karşıyım ayrıca güvensiz buluyordum, sonra baktım aileler bile gruplaşıp grup halinde gidiyorlar. Sınır harici bir tehlikenin olduğunu söyleyen olmadı malesef. İnsanlar baya baya bunu yapıyor, 50 yaşındaki teyzeler kocasını bırakıp iltica etmeye gidiyor. Hatta en son 2 tane genç kız vardı, onlar meksikaya bile kaçak girdiler ve polislere yakalanıp kendilerine gayet iyi davranıldığını ve korunduklarını söylediler. Tabi bunlar genel olarak, yoksa yanlış yerlere teslim olup 6 ay kampta kalan da var, çok kötü kişilerin ellerine düşen de var. Ama genel olarak paraya bakıldığını söylüyorlar. Hatta bazı gruplar meksikaya girişte pasaportun arasına 300 dolar koyup çok rahat geçiyorlar havalimanlarından. Bir sürü yol var hangisine denk gelineceği tabiki bilinemez

• ⭐⭐⭐

@rnc Hocam bu ülkenin çoğu yerinde yaşamış biri olarak söylüyorum çoğu insan 20 yaşına kadar bulunduğu ilçeden bile dışarı çıkmıyor... Doğal olarak dışarısı nasıl bilinmediğinden mutlu oluyorlar, benim ailem memur olduğu için il il gezdim lise sonu samsunun küçük bir ilçesinde bitirdim. Sınıftaki kızlar ders çalışmıyordu bile, üniversiteyi kazansa ailesi zaten göndermeyecek, onu geçtim evler sobalı, bir sürü tarla işi var, 6-7 kardeşler kim nasıl okusun... Okul biter bitmez evleniyorlar malesef. Ondan önce amasyada okudum 2 sene kadar orada da okul bitmeden kaçıp evlenenler vardı. Okul gezisiyle istanbula gidip şortlu kızları görüp şaşıranlar vardı. Kısacası hayat kimseye eşit değil malesef, karadenizde oturanlar dağın başına dikiyor villasını bir göreceksin her taraf orman, gitsen oksijenden ölürsün, imarını da hallediyorlar bir şekilde, sende 15 milyon para bulasın ki villa alasın... Çok yanlış kişiler yaşıyor valla hayatı 😂

• ⭐⭐⭐⭐

@newbie97 SSN olayı tam olarak öyle değil aslında. Normalde davanın yanlış hatırlamıyorsam 150 gün içerisinde işleme alınması lazım. Eğer herhangi bir işlem yapılmazsa bu sürede, çalışma izni direkt çıkıyor. O da yaklaşık 1 ay sürüyor, o yüzden 6 ay gibi bir yanılgı olduğunu düşünüyorum. Ama dava dosyası 5 ay içerisinde işleme alınırsa, bu süreç uzayabilir ve hatta direkt reddedilebilir. Ama kimse bu ihtimalden bahsetmiyor çünkü hayal satıyor herkes. Trump seçilirse muhtemelen bu dosyalara öncelik verecek ve bu 6 ayda SSN olayı hayal olacak. Ayrıca 150 günde dava dosyası işleme alınmadığı için SSN gelse bile bu dava düştü anlamına gelmiyor. Yine de bu dava görülüyor ve olumsuz olursa sizi geri postalıyorlar. Ayrıca dava dosyanız 149. günde işleme alınırsa çalışma izni çıkmıyor.

Maalesef izin gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü siz Amerika’ya iltica etmek için “ben kendi ülkemde yaşayamıyorum, can güvenliğim yok” gibi bir sebep veriyorsunuz. Size neden izin versinler o ülkeye dönmek için? Madem orada yaşayabiliyorsun o zaman davanı düşürdük, geri dönme diyebilirler. İzin ancak kendi ülkeniz dışındaki ülkelere verilebilir.

DoorDash ile $150-200 kazanıyorlar günlük demişsiniz. Ama çalışma izinleri yok. Zaten yakalanırlarsa direkt suç işlemiş oluyorlar. Ki araba kirası, yasal olmadıkları için DoorDash kirası derken bu para düşüyor. Saatliği $15 üzerinden günde 8 saat fast food zincirinde çalışsanız daha çok para kazanırsınız çünkü elbet size mesai de yazarlar ve gideriniz yok.

DoorDash yaparken bir de kaza falan yaparlarsa o zaman yandılar. Çünkü arabaya $1000 veren kişinin ayda $200 sigortaya verdiğini sanmıyorum. Verse bile polis gelecek ve illegal çalıştığı ortaya çıkacak.

İnşaatta saatte $40 bilmiyorum veriyorlar mı ama bu işi ucuza yapan onca Meksikalı varken sanmıyorum… Nasıl Türkler hep restoran açıp yatırımcı vizesi alıyorlarsa Meksikalılar da bu tarz işlerle yatırımcı vizesi alıyor. Kendileri şirket açıyor, kendi arabaları, kendi ekipmanlarıyla çalışıyorlar ve tabi ki kendi insanlarına iş veriyorlar öncelik olarak.

Her şey muhteşem olsa, dediğiniz gibi 6 ayda da çalışma izni gelse, illegal gelen mahkeme sonuçlanana kadar sürekli diken üstünde olacak. 6 ay eziyet çekti, 6 ay sonra da mahkeme olumsuz sonuçlandı, sonra ne olacak? Her şey boşuna.

EB3le çalışan kişi zaten bu 6 ayda düzenini kurmuş ve harcadığı parayı çıkartmış olacak. Hem de 6 ay sürünmeden? Her şeyi yasal olarak, kitabına göre yapmış olacak. Tek yaptığı kendi ülkesinde, kendi konfor alanında beklemek olacak. Ki yine Trump gelirse bu vizeler için de sürenin kısalacağı söyleniyor. 3 yıl değil de 3 ay bekliyor olsalar bu sefer hangisi daha avantajlı?

Ayrıca laf aramızda, bu kişilere inşaatta saatlik $40 sözü verenler muhtemelen hayal satıyor ve zamanı geldiğinde ortadan kaybolacaklar. Burada bu tarz hikayeleri çok duyuyorum. İş ciddiye binince telefona çıkmayanlar mı dersiniz, ben seni mi bekleyecektim çoktan eleman buldum diyenler mi, yoksa 3 maymun oynayanlar mı…

• ⭐⭐⭐⭐

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Hocam bu ülkenin çoğu yerinde yaşamış biri olarak söylüyorum çoğu insan 20 yaşına kadar bulunduğu ilçeden bile dışarı çıkmıyor... Doğal olarak dışarısı nasıl bilinmediğinden mutlu oluyorlar, benim ailem memur olduğu için il il gezdim lise sonu samsunun küçük bir ilçesinde bitirdim. Sınıftaki kızlar ders çalışmıyordu bile, üniversiteyi kazansa ailesi zaten göndermeyecek, onu geçtim evler sobalı, bir sürü tarla işi var, 6-7 kardeşler kim nasıl okusun... Okul biter bitmez evleniyorlar malesef. Ondan önce amasyada okudum 2 sene kadar orada da okul bitmeden kaçıp evlenenler vardı. Okul gezisiyle istanbula gidip şortlu kızları görüp şaşıranlar vardı. Kısacası hayat kimseye eşit değil malesef, karadenizde oturanlar dağın başına dikiyor villasını bir göreceksin her taraf orman, gitsen oksijenden ölürsün, imarını da hallediyorlar bir şekilde, sende 15 milyon para bulasın ki villa alasın... Çok yanlış kişiler yaşıyor valla hayatı 😂

Onlar eskidendi. Artık herkesin elinde telefon, her yerde internet var. Globalleşen dünya dedikleri bu. Kendi köyünün ötesinde olup biteni görebiliyor herkes.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Eb3 3 aya düşerse tabiki eb3 çok avantajlı olur. Bildiğim kadarıyla onların tanışma mahkemeleri 2026 nın ortasına tarih verilmiş, daha tanışma mahkemeleri olacak bitecek vs gerçek mahkemeleri başlayacak anlayacağınız yıllar sürecek. Mahkemede ilticaları onaylanmazsa eğer ülkeden çıkmaları için süre tanınıyormuş tabi çıkarlarsa. Mahkeme durumu eyalete göre değişiklik gösterebilir, ama sırf iltica hikayeleri yazan kişiler var, baya sağlam sallıyor çoğu kişi yani iltica sebeplerini.

Direk girer girmez iltica başlatanları davaları sonuçlanana kadar trump geri gönderemez bence, ancak işlerini zorlaştırabilir. Neticede iltica bu herhangi bir ülkeye de can güvenliğim var diyip başvurulabilir. Kimisi de abd den red alınca kanadaya ilticaya gidiyor.

Trump seçilirse 2 yıllık üni bitirenlere bile greencard verileceğini söyledi, bu durumda trump seçilirse 2 yıllık üniversiteye gitmekte bir seçenek olabilir

Şahsen kendi adıma konuşuyorum şu anki durumumda olmak mı yoksa abd de arabada yatmak mı derseniz 2. seçeneği seçerdim, bu yüzden bu sene gc deneyip, turist deneyip olmazsa kendi yollarımı deneyeceğim. Turist için forumdaki sponsoru kullanıp randevumu mayıs ayına aldırmayı deneyeceğim. Eski pasaportumda baya damga var avrupadan, ama bilmiyorum çıkar mı ama aklımda sağlam bir turistik gezi planı var, buradan red alırsam başka ülkeden turisti tekrar denemeyi düşünüyorum. Her daim yasal gitmek öncelik olmalı, yasal olmuyorsa o zaman düşünülür

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici 2 sene önce başvurmuş olsaydınız bekleyeceğiniz sürecin çoğu geçmişti bile mesela

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera youtubeun yeni hayal satma projeside bu. Zamanında uber/doordash videolarıyla hayal satıldı günde nasıl 1000$ kazanılır gibi, sonra pandemi dönemi yazılımcılar çıktı yılda nasıl 100.000$ kazanılır gibi kandırıldılar, sonra tırcılar şimdide sınırdan geçen kaçaklar ortaya çıktı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@EzgiLera youtubeun yeni hayal satma projeside bu. Zamanında uber/doordash videolarıyla hayal satıldı günde nasıl 1000$ kazanılır gibi, sonra pandemi dönemi yazılımcılar çıktı yılda nasıl 100.000$ kazanılır gibi kandırıldılar, sonra tırcılar şimdide sınırdan geçen kaçaklar ortaya çıktı.

Aslında hepsi için hayal diyemem. Hatta hepsi doğru ama geçici. Uber ile günde $1000 kazanılır doğru ama her gün değil, belki yılda 1 gün, o da özel bir gün. Hem de pandemi zamanı olan işler şu an yok.

Yazılımcılar pandemide o paraları kazandılar evet ama pandemi sebebiyle devlet desteğinin bunda etkisi vardı ve yapay zeka gelişmeleri şu an olduğu gibi değildi. Zaten pandemiden sonra birçok kişi işten çıkarıldı.

Tırcılar yine aynı şekilde, pandemi zamanı çok kazandılar çünkü çalışacak işçi bulunmuyordu. Herkes oraya yöneldi. Şimdi maaşlar pandemi öncesinden bile düşük.

Bunların hepsi arz talep sonucu oluşan, geçici durumlar. Örneğin pandemi zamanı sağlık çalışanları da çok fazla para kazandı ama kimse bunu konuşmadı. Aynı pandemi zamanında normalde çok kazanan pilotlar hostesler neredeyse hiç kazanamadı hatta iflas edenler oldu ama bunlar konuşulmuyor.

Sınırdan kaçak geçmenin sebebi de pandemi maalesef. Pandemi dönemi Trumpın da etkisiyle tüm konsolosluklarda backloglar arttı. Amerika’da zaten yavaş olan süreçler daha da yavaşladı. O yüzden millet daha hızlı bir şekilde sınırdan girme yoluna gittiler. Sınırdan girmek de yeni bir şey değil, Meksikalılar yıllardır yapıyor. Ama nasıl sıkıntılı olduğunu bildikleri için, tüm Meksika dibindeki Amerika sınırından geçmiyor, sadece bazıları bu yolu izliyor. Şu an Türklere bunun güzellemesi yapılıyor ama.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera ben hayal olarak adlandırıyorum çünkü genelde bu videolarda gerçeklerden bahsedilmedi pek. Uber videolarında mesela promosyonlar sayesinde o gün bu miktarı kazandığını söylerken normal günde şu kadar kazanırım gibi noktaları ya hiç bahsedilmedi yada üstün körü söylenip geçildi. Tırcılar içinde öyle ayda şu kadar kazandım ama bakıyorsun o ay aralıksız 30 gün tatil yapmadan çalışmış hatta belki bir şekilde sürmesi gerekenden ekstra saat sürerek çalışmış vs.

Bakalım önümüzdeki senelerin mesleği ne çıkacak

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici öncelikle zor bir süreç bunu bilerek araştırın ama tek zorluğu beklemek yani sabır. Bu bekleme süresini oraya hazırlık olarak düşünebilirsiniz. Maddi, manevi tüm eksiklikleri tamamlar, dilinizi geliştirir hazır ve nazır gidersiniz bu söylediğim cp yöntemi içindi. Aos yapacaksanız işin içine matematik, istatistik,şans ve tahmin giriyor. Riskler artıyor, prosedür artıyor vb. Ancak ne olursa olsun süreç uzasada tahmin edilenden başka sıkıntılarda çıksa doğru ve emin olunup alınan karar neticeye eriyor bir şekilde. Diğer arkadaşın kulaktan doğma bilgiler verdiğine bakmayın kendiniz araştırın ve belki ilk araştırığınızda bir harekete geçseydiniz sürecin sonlarına yakındınız. Hakkınızda hayırlısı

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |