The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
Ceac da bugün sorguladığımda vizelerimiz "Issued" olarak görünüyor artık
@ayvalik10 bende aynı şekilde size katılıyorum, erken gitmek için işi riske atmaya gerek yok bence, geç olsun güç olmasın
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.
Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler,
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.
Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?
Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
@btek14 Çok takip edemiyorum, niçin beklenildiği üzere dediniz acaba ? Gerileme neden bekleniyordu hangi analize dayanarak. Çok teşekkür ederim.
@btek14 ben de şimdi baktım 1 ay gerileme olmuş eb3 other için korkulacak gibi değil İnşallah mali yılda Ekim ayın da bir ilerleme olur tek temennim bu yönde geçmiş yıllara bakınca 1 seneden fazla ilerlemeler olmuş benim de 2022 , A tablosuna göre ilerleniyor değil mi ?
@xkira7 talep fazla yillik vize / kota az seklinde genel bir cevap ile durum ozetlenebilir. daha onceki aylarda gerileme olacagi belirtiliyordu. ekim ayinda kota eklenecegi icin ilerleme olacaktir ki kendileri de aciklama olarak ekliyorlar asagida goruldugu uzere.
D. AVAILABILITY OF EMPLOYMENT-BASED VISAS DURING SEPTEMBER
There has been a steady increase in both USCIS and Department of State demand patterns for employment-based visas during the fiscal year. As a result, most employment-based preference category limits for FY 2024 are expected to be reached during September, if not sooner. If at any time an annual limit were reached, it would be necessary to immediately make the preference category “unavailable”, and no further requests for numbers would be honored.
E. RETROTRESSION IN THE EMPLOYMENT-BASED THIRD PREFERENCE (EB-3) AND “OTHER WORKERS” (EW) CATEGORIES
As readers were informed was possible in Item D of the July 2024 and August 2024 Visa Bulletin, it has become necessary to retrogress the EB-3 final action dates for Rest of World, Mexico, and the Philippines, as well as the EW final action dates for Rest of World and Mexico. The issuance totals in these categories are rapidly approaching the annual limit for FY-2024, necessitating this slowdown of issuance rates. It is anticipated that the final action dates will advance in October 2024; however, date movement will depend on worldwide demand for EB-3 and EW visas and the estimated FY-2025 category limit
@Duygu-Çelik Amerika disinda iseniz Tablo A, Amerika icinde iseniz (AOS) USCIS'in aciklayacagi tabloya gore basvurma hakkiniz belirleniyor ama her turlu Tablo A'da PD'niz guncel olmali kart almak icin.
USCIS ilerleyen saatlerde hangi tablonun kullanilacagini belirtir ama mali yil sonlarina dogru genelde Table A (Final Action Date) dikkate alinir.
@btek14 özetle umutlar Ekim bültenine kaldı. Zaten Eylül bülteninden pek bir beklenti yoktu ancak kotalar o kadar sıkıntıya girmiş ki EB3 1 yıl geriye, Other workers ise 1 ay geriye gitmiş. Bakalım nasıl bir ilerleme olacak..
@btek14 Teşekkür ederim cevap için. Ekim ayında eklenecek kota, yeni yılın kotası mı oluyor ?
@tufank evet isin skilled/prof kismi biraz can sikici ama dedigin gibi hocam ekim 2024 bulteni umutla bekleniyor. benim tahminim hizli ilerleme zor gozukuyor daha sakin ilerleyip AOS icin 3-5 ay Tablo B'yi dikkate almalari olacak gibi.
@xkira7 evet ekim ayi mali yil baslangicidir. her sene verilebilecek maksimum vize sayisi bellidir. o sebeple talep fazla ise mali yil sonlarina dogru bu tarz gerilemeler oluyor maalesef.
@btek14 Bir de son olarak şunu soracağım, çok karışıyor kafalar. I-140 gönderdikten sonra, hangi tabloda hangi tarihe bakacağımız ile ilgili bilgi verebilir misiniz ? Örneğin sizin LC onayı 02/2024, siz tabloda bu tarihi mi bekleyeceksiniz ? Teşekkür ederim tekrar.
@xkira7 istediginiz kadar soru sorun sikinti yok. PD yani priority date dedigimiz tarih LC file edildigi tarih yani recruitment sonrasi Form 9089 un calisma bakanligina sunulup alindigi tarih. benim PD 10JAN23. basvurunun onaylandigi degil kabul edildigi tarih. ilk sayfada @tufank sagolsun detayli bir ileti hazirlamis orada sorabileceginiz bilgiler de mevcut, aklinizda bulunsun.
hangi tabloya bakilacagi konusu da su sekilde;
Green Card icin hep Table A bakilmasi gerekiyor.
Sureci amerika icinden takip edenler icin ise su sekilde bir kolaylik var. yasal statuleri kaybolmamasi adina ve calisma izni / travel document erken gelmesi icin ekim ayi ile birlikte 5-6 ay Table B dikkate alinabiliyor bunu da USCIS asagidaki kisimda ilan ediyor her ay.
@tufank Aynen. Geçmiş Ekim aylarındaki ilerlemeleri görmek isteyen olursa aşağıdaki linkten faydalanabilir. Bazı seneler es geçse de genelde 18 ay ilerlemeler olmuş. Umarım boş geçtikleri bir sene olmaz 
EB-3 Other Workers All Chargeability Areas Except Those Listed Final Action Date
Merhabalar 
Bu backlog konusu bir mucize olsa da bitse keşke gerçekten...
@fyucel merhaba, bu süreçtemisiniz siz de
@mesut1905 selam. Backlog çok uzun olduğundan dolayı konsolosluk sürecine girmeyi gözüm kesmiyor gerçekten. Aos yapan arkadaşların yolundan gideceğim gibi 
Haziran 2024 Vize İstatistikleri ( konsolosluklarda basılan vize sayıları):
Toplam vize sayısı:
Ankara'da basılan vize sayısı:
TR vatandaşlarının aldıkları vize sayısı:
EW kategorisinde en çok vize basan 3 konsolosluk:
@btek14 Bu veriyi DOL üzerinden çekmeyi ve aranabilir bir formata getirmeyi düşünmüştüm ama vakit olmadı. bu arkadaşlar güzel bir data oluşturmuşlar ve güncel tutuyorlar. filtreleme yapmak yavaş ama en azından takip edebiliyoruz durumumuzu.
Bizim sponsora ait 30 haziran 2023 girişli tüm dosyalar onaylanmış. Şimdi temmuz ayına ait dosyalara bakmaya başlamışlar. Buradan anladığım kadarıyla son aylarda "audit" çok az. ( yeni form alt yapısının olumlu yanı bu olabilir) Özellikle büyük sponsorlar için bir sıkıntı gözükmüyor. Umarım bizim dosyaya gelince de aynı şekilde devam eder.

@tufank ise yaramasina sevindim. bu arkadaslar bu islerde 12-15 sene geciren, gecirecek kisiler olduklari icin baya aktif durumdalar. gun gun adet olarak onaylanan dosyalarin gozukmesi seffaflik ve bilgi acisindan cok iyi.
sizin dosyanin da eli kulaginda diyebiliriz o zaman hayirlisi ile.
evet audit konusu benim de dikkatimi cekmisti forumlarda falan konusu gecmiyor nedense hic. sistem sanirim daha anlasilir daha az hataya yonelik olunca auditler azaldi.
@tufank Audit konusunda eb3vize'de %30 random audit durumu olabiliyor denmişti ama bu sitedeki oranlar ortalama binde 5 gibi. Dediğiniz gibi yeni form muhtemelen bazı şeyleri değiştirdi. Böyle devam. 
@Riethian evet doğrudur önceden her 3 dosyadan 1'i audit'e giriyor diye biliyorduk biz de. yeni sistem PWD, ilan vb. detayları belki daha iyi analiz etmelerine olanak tanıdığı için bu oranlar düştü. umarım hep böyle devam eder ve hepimiz sorunsuz onay alırız.
@tufank Sizin adınıza sevindim,umarım süreçte ki tüm arkadaşlarımızla bizde bu anları yaşadığımız günlere geliriz. 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum