@ExcelBoston Oncelikle foruma hosgeldiniz 
Oncelikle asagidaki linkteki EB3 vizesi hakkindaki yaziyi incelemediyseniz bunu bir goz gezdirmenizi oneririm. Terimler kafanizi karistirabilir. Sureci daha anlamaniz acisindan oneriyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?_=1710749697942
sorulariniza donecek olursak;
Ben Abd'ye ne zaman gidip başvurmam gerekiyor?
EB3 surecine basvuru yapabilmeniz icin ABD de olmaniz gerekmiyor. TR den de basvuru yapabilrisiniz.
Orada çalışmaya başlamak için ne kadar beklemem gerekiyor?
Bu sorunuzun ortlama cevabini vermek bile bu sartlarda zor. Cunku visa bultenine gore ilerliyorsunnuz. Perm tarihiniz current olduktan sonra calisma izni, travel izni ve green card niz ile beraber 3ne ayni anda basvuru yapilacak.
Orada başvuruyu yaptıktan sonra orada beklemem mi gerekiyor? TR'ye tekrar dönüp, burada bekleyebilir miyim?
ABD icinde surecin tamamlanmasini beklemek zamani kisaltmak adina yararli olacaktir lakin donmeniz gerekiyorsada konsolosluk uzerinden surecinize devam edebilirsiniz. Bu asamada sunu vurgulamakta fayda var, konsolosluk surecleri ABD icinde olana gore surecinizi uzatir.
Ne kadar bir sürecin sonunda green kart alınabilir?
Bu sorunuzun da cevabini alabilmeniz bu sartlarda mumkun degil. Bugun surece baslaniz, PWD ortlaama 5-6 ay, ilan asamasi 2 ay, Labor certifiason asamasi ortlama 12-14 ay, I-140 asamasinda hizlandirma kullanabiiryorsunuz bunu atliyorum, bu asamadan sonra visa bultenine bakip, tarihiniz current ise green card a basvuru yapabilirsiniz. suanda tarihler 2021 yilini gosteriyor ama mali yil ve secimler ile bir degiskenli gostermesi beklensede ne kadar ilerleme olur belirsiz. Kisacasi bu surece baslayacaksiniz su sartlarda 3-4 yili gozden cikarmaniz gerekir diye cevaplamak en mantiklisi olur diye yorumluyorum.
Eşim ve çocuklarım (Yaş 10-15) da benim ile birlikte ilk baştan itibaren Abd'ye gelmek zorunda mı? Yoksa green kartımı aldıktan sonra onları yanıma aldırabilir miyim? (Hepsinin B1/B2 vizesi var)
hayir boyle bir zorunluluk yok. Bu surecte en sonki asama, yani tarihiniz current olduktantan sonra green card a basvuru yapabilirsiniz. Siz ve tum ile fertleriniz ayni anda cardnizi almis olacaksinzi. ABD icindeyseniz AOS, TR deyseniz de consular processing yapacaksiniz. I-140 asamasindan once siz ve aile fertlerinizin ABD de olmasi sureyi kisatlmak adina iyi olacaktir ama bunu o zaman ki bultene gore yani bekleme suresine gore degerlendirmek daha yararli olur. 4 kisilik bir ailenin calisma izni olmadan ABD de kalmasi yuksek maliyetli olur. O donemde E2, H1B vb bir vizeye sahip iseniz mumkun olabilir ama aksi halde cok maliyetli olur. O yuzden Tr den devam etmek isteyebilirsiniz belki.
Simdiden bol sans surecinizde.