Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • valla öyle oldu 🙂

  • ⭐⭐

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa teşekkür ederim bende pasaportta dv greenkart vizesi var abd ye giriş yaptıktan sonra işlerimi tasfiye için kısa süre geri döndüğümde yunanistana şengen için başvursam abd vizesinin etkisi olurmu ayrıca oğlumda benimle seyahat için yunanistana gelecek hiç pasaportta vizesi yok ona sponsor olsam vizede sorun yaşarmı şengen şart değil sadece yunanistanla sınırlı vizede olsa olur ne önerirsiniz ilginiz için teşekkürler


  • @salih-atilla oğlunuzun yaşına ve yaptığı işe göre değişebilir ancak sizin işiniz kesinlikle kolay olur diye düşünüyorum. Başvururken başka ülkede oturumunuz var mı sorusuna amerikada oturumum var olarak dolduracaksınız. Tabii ki adresinizin hâlâ türk adresi olduğunu düşünmekteyim. Niyet mektubunda amerikaya tam anlamıyla taşınacağınız zamanı belirtebilirsiniz. Ancak oğlunuz amerika oturumu olmaması bir soru işareti yaratır mı emin değilim. Bol şanslar.

  • ⭐⭐

    @Hope-Breaker abd ye giriş yapmadım yunanistan ziyareti abd girişinden sonra gerçekleşecek abd adresi belli kesin yazabilirim büyük oğlum evli devlette mühendis olarak çalışıyor ben küçük oğlumun yanımda olmasını istiyorum yeni mezun bilgisayar mühendisi onun da almanya ile sözleşmesi var
    türkiyeden uzaktan çalışıyor ona sponsor olabiliyormuyum


  • @salih-atilla, içinde söyledi: Yunanistan Vizesi Hakkında

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa teşekkür ederim bende pasaportta dv greenkart vizesi var abd ye giriş yaptıktan sonra işlerimi tasfiye için kısa süre geri döndüğümde yunanistana şengen için başvursam abd vizesinin etkisi olurmu ayrıca oğlumda benimle seyahat için yunanistana gelecek hiç pasaportta vizesi yok ona sponsor olsam vizede sorun yaşarmı şengen şart değil sadece yunanistanla sınırlı vizede olsa olur ne önerirsiniz ilginiz için teşekkürler

    merhaba

    sizin için sorun olacağını düşünmüyorum. oğlunuzda çalışan olarak başvursun. Evraklarını versin. Sizde bir ön yazı ile sponsor olduğunu masraflarını kendiniz karşılayacağınızı belirtebilirsiniz.
    Yazılım mühendisi olan oğlum bu şekilde yeni vize aldı sorun olmadı.

  • ⭐⭐

    @arkinist teşekkürler


  • Merhaba
    yukarıdaki sohbet ile alakalı bende bir soru sormak istiyorum,
    greencard ile türkiye de bulunan ikameti amerika olan, tr de ikameti olmayan birisi yunanistan schengen e TR'de başvurabilirmi ?

  • ⭐⭐

    @beceke ikamete göre illeri bölünmüş vaziyette kosmosta. Kaldıki dosyaya ikametgah ekleniyor. Ama yinede bence randevu alınırsa şansını deneyebilir. En fazla 400 tl si yanar.


  • Benim ailem 4 kişi ve 2 aydır uğraşıyorum ama kosmos dan 4 kişilik aile için vize almak mümkün değil. Siteden okuduğumda tüm aile üyeleri mülakata aynı anda gelmeli yazıyordu ama burada ayrı ayrı randevu alan yada almaya çalışanı okuyunca soru işaretleri oluştu. Ben ve oğlum aile randevusu alsak, eşim ve kızım ayrıca başka bir güne aile randevusu alsa oluyor mu?


  • @aress teknik olarak mümkün, lakin dosyalarınız ayrı ayrı incelenecektir grup olarak değil.

    Bu durumda ailecek gezmenin puanı daha yüksek olduğunu varsayarsak ikinize çıkıp ikinize çıkmama ihtimali olacaktır.

  • ⭐⭐

    @aress kosmosta aile randevusu olmuyor. Herkese farklı saatlerde almak gerekiyor. Her pasaport ayrı bir case öyle düşünün. Aynı güne alabilirseniz zaten evrakları tek seferde alıyorlar. Ama farklı günlere alırsanız diğer aile bireyleri için tekrar gitmeniz gerekir.
    Kosmos e mailine mail atarak yunan konsolosluğunuda cc de bulundurarak istekte bulunabilirsiniz. Ama çoğunlukla olumsuz dönüş oluyor.


  • @selamibasaran randevu alırken sayfada şu yazıyor. "***Randevu sistemimizde aile bölümü güncellenmiştir. Aile randevularının beraber alınması gerekmektedir. Aksi taktirde randevu kabulü mümkün olmamaktadır."

    Randevu alma aşamasında aile olarak işaretleyince herkesin randevusu ard arda olacak şekilde boşluk olmadan randevu alınmıyor sanırım. Randevu adedi yetersiz gibi bir uyarı mesajı gösteriyor. Bir kere randevuların açıldığı zamana denk geldim ve 3 randevu ard arda vardı ama tıklayınca yine aynı mesaj geldi. Muhtemeler kişi sayısı kadar randevuyu ard arda yakalamadan olmayacak bu iş. 😞 Neyse, randevuları takibe devam edeceğim anlaşılan.

  • ⭐⭐

    @aress allah kurtarsın diyorum. Kosmosun çok kötü bir vize randevu alt yapısı var. 3 bilgisayar her birinde farklı tarayıcıdan almayı çok denediğim günler oldu.Evet aile diye seçiyorsunuz ama saatleri fark farklı alma ihtimaliniz var. En son konsolosluğa ağır eleştiriler içeren mail attım. Daha da yunandan vize almam dedim. 😁


  • Son 3 yilda 4 adet italyadan shengen vizem mevcut. Defalarca italya giris cikisim ve 2 kez yunan adalarina giris cikisim var. Fransa slovakya damgalarim mevcut. Vizelerimin hepsini usule uygun kullandım . Ayrıca pasaportumda halen gecerli 1 abd 1 kanada vizesi mevcut. Daha kullanmadim.
    Gecen yaz sonunda aylardır ugraşmama rağmen italyadan randevu bulamadim diye yunan a basvurdum ama RED verdi. Cok şaşırdım.
    Simdi baharda cek randevum var bakalim sonuç ne olacak.


  • Arkadaslar merhaba, ben 15 aydir Green Card ile Amerika'da yasiyorum. Agustos ayinda Turkiye tatili dusunuyorum (tarihlerim kesinlesmedi) ve genelde Izmir'de olacagimdan Yunan adalarina da gecmeyi dusunuyorum. Daha once Izmir Kosmos'dan 4-5 defa visa aldim. Sonuncusu haric hepsinde adalardan girip-adalardan ciktim. Sonuncusunda Atina'dan girdim ve oradan Viyana'ya gectim ve Viyana'dan direk Turkiye'ye uctum, yani Yunanistan'dan girdim ama Yunanistan'dan cikmadim, zaten sonrasinda da Amerika'ya tasindim. Bu bir ihlal midir ve sorun yasar miyim? Burada yorumlari okuyorum da isin asli biraz korktum, Green Cardli olunca Turkiye'deki kadar ugrasmayiz, hemen aliriz diyordum ama Green Cardli olmakta ret almaya engel olmuyormus. Benim Turkiye tarihlerim su asamda kesin degil, kesin olsa dahi Samos, Chios vs ikisine de gidebilirim ve kac gun kalacagim ve ne zaman giderim su anda kesin degil. Bu tarihlerin kesin mi olmasi gerek? Izmir'den yine feribot biletleri almis ve otel rezervasyonlari hepsini yapmis mi olmaliyim? Ve ne evraklar gerek? Ben 3 aydir bir sirketten W2'li olarak calisiyorum, banka hesap dokumu vs de mi gerekli? Kisaca Turkiye'deki tum evraklarin aynisi burada da gecerli midir?

    Irvine, CA'da yasiyorum, basvuruyu nereden yapabilirim?

    Ya da burada hic visa ile ugrasmayip, Izmir'e gidince yine oradan Kozmos a basvurabilir miyim (2-3 gunde sonuclaniyordu orada) ? Tesekkurler.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 3
  • 38
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum