Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• Ayni durum klm ile amsterdam uzerinden istanbul icinde gecerlidir o zaman.

• ⭐⭐⭐⭐

@mirach39 evet ama yine de aşağıdaki linkteki sorulara cevap vererek resmî yanıtı görebilirsiniz Amsterdam bağlantınız için

• @ATS16 cok tesekkurler

• selamlar. Belcika/Bruksel aktarmalari icin transit vize gerekiyor mu? Baslikta 2018 de cevaplanmis ama son durum nedir guncel bilgi bulamadim.

• ⭐⭐⭐⭐

@burcualtay biletinizdeki tüm uçuşlarınız tek PNR altında düzenlendiyse, Brüksel havalimanı için transit vizeye ihtiyacınız yok ABD turistik veya göçmen vizeniz var ise. Bileti satın almadan önce ilgili havayolunun çağrı merkezinden de teyit edebilirsiniz emin olmak için.

• Merhabalar, turist vizem var ABD için ve Munich aktarmali uçuyorum. Daha önce hiç aktarmali ucmadim, valizin taşındığını biliyorum havayolu tarafından.

İstanbul'da binip Munich te inince ne yapmalıyım, hangi tarafa gitmeliyim? Ordaki görevliye ABD vizesi olduğunu göstermem gerekiyor diye biliyorum, yanlış kapıdan Schengen vizesi almak zorunda kalmak istemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim? Nereye gitmeliyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@babafingo0909

Arriving from and connecting to an airport outside the Schengen area: Usually no passport control is required, if you don‘t leave the gate area.

Connecting flights tabelalarını takip edin, Münih havalimanına inecek uçağınızın iniş terminalini ve ABD'ye gidiş uçağınızın terminalini uçuştan önce kontrol etmenizi tavsiye ederim zira 2 terminal mevcut MUC'da. İki terminal arasında ulaşımı sağlayan ücretsiz shuttle var her 10 dakika da bir kalkan, yer personelinden de yardım isteyebilirsiniz.

• Çok teşekkürler!

• İngiltere istiyor. daha yeni başımıza geldi aman dikkat

• ⭐⭐⭐⭐

@halyet nasıl bir olumsuz deneyiminiz oldu, detayları nedir?

• @halyet ben ingiltereden aktarma yaptım 2 kez herhangi bir vize istenmedi

• Selamlar Herkese
    Eylül ayında ABD ye giriş yapacağım THY nin sitesinden Raleigh Durham havaalanına uçuş aratması yaptığımda New York, Toronto, Washington DC, Chicago, Seattle, Havalimanları ile bağlantılı uçuş öneriyor;

1. İlk girişte bağlantılı uçuş yapmak yanlış mı olur direkt mesela Washinton DC ye mi almak mantıklı?
    2. Bağlantılı uçuşlarda sarı zarfı ilk indiğimiz yere mi veriyoruz son çıkış noktamızdaki havaalanı polisine mi teslim ediyoruz?
    3. Eğer ilk indiğimiz noktada veriyor isek ne kadar süre gerekli 2 uçuş arasında?

Daha önce deneyen var ise bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. 2. uçuşu istememizin sebebi 9 aylık bebek ile gidiyoruz uzun uçuşumuzun ardından karayolu ile zor olacağı için şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Yaşar-Baykal

1-Bağlantılı uçuş alıp veya almamak hata değil, önemli olan indikten sonra iç hat olarak uçacağınız Raleigh–Durham (RDU) uçağının kalkış saati ile arasında yeterli transfer zamanını ayarlamanız. ABD'ye varışta ilk noktada valizlerinizi alarak gümrük kontrolünden geçiyorsunuz ve Raleigh–Durham uçuşunuz için valizlerinizi tekrar kontuara teslim etmeniz yolcunun sorumluluğunda. Havayolundan değil, sizden kaynaklı bir gecikmeden dolayı RDU uçağını kaçırırsanız biletiniz yanacaktır.

2-Sarı zarfı ilk indiğiniz yerde teslim alacaklar sizden ve fotoğrafınızı çekecekler zira pasaport kontrolden ABD'ye varıştaki ilk noktadan geçeceksiniz.

3-Pasaport kontrolü, valizleri teslim almak, gümrük kontrolü, tekrar valizlerin iç hat RDU uçuşu için teslim edilmesi, güvenlik kontrolü, kapının bulunması ve 9 aylık bebeği de düşünürseniz ben olsam en az 4 saatlik bir transfer süresini göz önüne alırdım. Değerlendirmesi tabii ki size ait.

İyi yolculuklar...

• alt metni

bu ucusta romanya vizesi gerekirmi

• ⭐⭐

@Yaşar-Baykal 4 5 saat ayirin derim. Ucak rotar yapabilir, abd havaalanlarinda passport kontrolu genelde 1 saat civari surer.

• @brad88 Self-transferlerde genelde transit alanından çıkıp tekrar check-in yapmak gerekiyor, o yüzden vizeye ihtiyacınız olabilir. Bazı havaalanları da gece belirli bir saatten sonra kapanıyorlar, bu uçuşta da gece uzun bir bekleme süresi var yani ülkeye giriş yapmanız istenebilir. Bunları kontrol edin derim.

Bağlantılı uçuşlara bakarsanız daha kolay olabilir, orada hemen transit bölgesinden diğer uçuşunuza gidiyorsunuz çünkü.

• Skyscanner daki çoğu uçuşların hepsinde selftransfer yazıyor. En uygundada hiç bir bilgi yok. Aynı havayolu ile 1 stopa hic denk gelmedim.

• alt metni misal bu uçuşta selftransfer demiyor. Bunu alabilirmiyim?

• @brad88 "self transfer" olduğu için transit vize gerekir. Bagaj alıp tekrar check in yapacaksınız. Bagaj alım yeri pasaport kontrolü sonrası olduğu için transit vize gerekir (umumi pasaport için)

• @brad88 Bu başlıkta Norveç ve transit vize ile ilgili birkaç ileti yazılmış aslında ve Norveç'in de transit vize istediği yazıyor (2023'ten kalma bir ileti). Güncel bilgi almak için Norveç'in vize başvurularıyla ilgilenen kuruma mail atabilir ya da konsolosluk sitelerini incelemek daha mantıklı olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |