Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
-
Selamlar,
Yarın pasaport alımı için VFS Ankara'da randevu oluşturdum. Daha önce alanlar varsa aramızda, eşim ve aileme ait pasaportları bana verirler mi yoksa Muvafakatname isterler mi? şimdiden teşekkürler
-
@iamhalocan Selamlar evet muhtemelen aynı gruptayız. Chat'ten yazdım size.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@desskhalifa lc onay tarihinden itibaren 180 gün geçerse sponsor geri çekilse dahi pd tarihiniz değişmez sadece başka bir sponsora geçersiniz. pd tarihi değişmediği içinde zaman kaybınız olmuyor.
-
@serel Bu iyiymiş, bunu yeni öğrendim. Teşekkürler.
-
-
@serel Ufak bir düzeltme yapayım. I-140 onay almış olmalı ve AOS yani I-485 formu dolduralı 180 gün geçmiş olmalı. Dolayısıyla bu sadece AOS yöntemini kapsayan ( I-485 Supplement J), sponsor değişiklik işlemi.
-
@tufank bu ayrıntıyı ben de bilmiyordum teşekkür ederim

-
@serel şimdi resmi kaynaklardan tekrar baktım ve detayları inceledim. Bu durum aslında CP için de geçerli. PD'mizi koruma aşamasından bahsediyorum. ( Supplement J sadece AOS için)
@nordlendingen da sağolsun bana resmi kaynaktan bir metin paylaştı. buna göre I-140 onayı üzerinden 180 gün geçmesi yeterli. Bu aşamaya geldikten sonra sponsor I-140 formunu geri çekemiyor. Diyelim ki sponsor battı o zaman ne olacak? I-140 formu tekrardan yeni bir sponsor adına doldurulmalı. Bu sayede PD'mizi koruyoruz. ( fakat yeni bir LC girişi yapılmalı, onay aldıktan sonra eski LC'ye ait tarih I-140 formunda belirtilmeli).
Eğer AOS I-485 dosyamız doldurulduysa ve üzerinden 180 gün geçtiyse o zaman yeni sponsor adına tekrardan I-140 formu doldurmaya gerek kalmadan I-485 Supplement J formu ile, mevcut I-140 kullanarak aynı kategori ve benzer iş tanımında başka bir sponsora geçebiliyoruz.
Dolayısıyla hem CP hem de AOS için I-140 formunun üzerinden 180 geçmesi büyük avantaj. Bu durumda Premium Processing ücretinin hakkını veriyor bence
En azından sponsorun I-140 formunu geri çekmesini engelliyoruz.edit: bu aslında AC21 denilen kapsamda sadece AOS'a ait portability yani sponsor değişikliği olarak belirtilmiş olsa da aslında maddede I-140 doldurulması ve 180 geçmesi CP'yi de kapsadığına kanıt. CP için yeni bir I-140 formu ve sponsor ile PD tarihini korumak mümkün.
-
konuyla ilgili USCIS'in resmi açıklaması: https://www.uscis.gov/forms/all-forms/petition-filing-and-processing-procedures-for-form-i-140-immigrant-petition-for-alien-workers

-
2017 de çıkan yasa / USCIS yönetmeliğinde bu hak tanınmış. Yasa maddesi incelemedim ama şuna olanak tanıyor açıklamalara göre:
Priority Date Retention
Under older USCIS regulations, an applicant's priority date was lost if the employer revoked its I-140 or ceased business operations. And this was always a danger for green card applicants since processing times were and remain long. Under older regulations, the priority date was also lost if the labor certification required for the I-140 petition was invalidated or revoked.
However, under current regulations, an applicant's priority date remains the same as the date that the Form I-140 was filed even if other and additional I-140 petitions are filed on the applicant's behalf AS LONG AS the original employer did not withdraw its Form I-140 prior to the passage of 180 days (about six months). Once the 180-day mark is passed, then the applicant retains the priority date of that Form 1-140 filing.
-
arkadaslar bilenler vardir mutlaka ama ben asagiya bir site birakayim. perm (form 9089-lc) onaylari konusunda referans alinabilir. ozellikle haziran 2023 ve sonrasinda DOL sayfasindan verileri aliyorlar sanirim.
telegram uygulamasinda da konulari tartisiyorlar.
bilgi olarak bulunsun.
-
@btek14 Audit yok denecek kadar az, ben mi yanlış anladım?
-
@Riethian ayni cikarimdayim su an. 1-2 ay sonra daha net yorumlamalar yapabiliriz. ilk defa bu ay basladilar DOL sisteminden veri cekmeye.
-
https://egov.uscis.gov/processing-times/ bu linkten süreleri incelerken aklıma takılan bir şey oldu. şimdi I-765 formu için sadece california, nebraska, potomac (bu sanırım yeni daha önce farketmemiştim) texas vermont servisleri çıkıyor. I-485 için baktığımda bostan atlanta gibi bir sürü şehir var. bütün formları aynı anda alacakları için benm asıl dikkat etmem gereken I-485 başvurusu verilen yerler mi ? yani ben formları boston ofise verdim orda mı işlenecek yoksa boston'ın bağlı olduğu vermont'ta mı? formları bostan'a versemde onlar direk vermont'a mı gönderiyor ? umarım derdimi anlatabilmişimdir :))
-
@tufank bizler için yine çok önemli ve çok faydalı bir bilgi oldu teşekkürler Tufan Bey. Söylediğiniz gibi Premium process için ödediğimiz her cent in önemi daha net anlaşılmış oldu
I-140 onayından sonra 180 günlük bir çetele süremiz olacak, ondan sonra derin bir nefes alıp arkamıza yaslanacağız. 
-
@serel Bu durumda tüm formlara bakan , bize bağlı servis merkezi atanıyor bildiğim kadarıyla. Aşağıda servis merkezleri ve baktıkları formların bilgisi var.
Yani field office ler I-765 ve diğer formlara bakmıyor olabilir.
-
@ormancı Hocam müsait zamanda bir güncelleme geçerseniz sevinirim. Başladınız mı acaba sponsorla çalışmaya?
-
Eb3 vize mulakatini Türkçe yaptığını söylemişti @ormancı . Bu konuda başka örnekler var mı? İngilizcem a1-2 arasında. O zamana kadar geliştirrim ama heyecan yaparım diye korkuyorum.
-
@loups Mülakata çok takılmadan mümkün olduğunca geliştirmeye bakın. Mülakat Türkçe de yapılabiliyor ama sonuçta oraya yaşamaya gidiyorsunuz ve en büyük silahınız dil.
-
@Riethian kesinlikle katılıyorum, mülakat tamamen Türkçe olacak diye garanti verseler bile dili çok iyi seviyeye getirmemiz gerekiyor. Sonuçta yepyeni bir hayat ve tabiri caizse fazla cahil kalacağız ilk gittiğimizde, en azından bilmediğimizi öğrenebilmek için sorabilecek iletişimimiz olmalı
-
@loups ben de sizin gibiyim 8 sene Amerika da kaldım İngilizcem çok iyi ama heyacandan anlayamayacağım diye çok korkuyorum

-
Herkese merhaba,
Hepimizin aynı hedef ve doğrultuda buluştuğu bu başlıkta, ben de kendi sürecimi 24 Temmuz Çarşamba günü itibariyle @eb3vize-com ile Michigan, Grand Rapids pozisyonu olacak şekilde başlatmış bulunmaktayım.Bu yola çıkarken burada sizlerden aldığım ilham ve bilgiler benim için çok kıymetli oldu. Paylaşılan bilgiler, deneyimler ve motivasyonlar sayesinde bu adımı atmaktan çok mutlu ve gururluyum.
Sürece daha önce başlamış olanlar ve başlamayı düşünenler için buranın ne kadar değerli bir kaynak olduğu su götürmez bir gerçek. Hepinizin deneyimi ve paylaşımı bizleri bir adım daha ileriye taşımakta. Herkese teşekkür ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Hep birlikte hayal ettiğimiz günlere ulaşmak umuduyla
Benzer Başlıklar
112
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum