Merhaba san francisco için ayrı başlık bulamadım. Eşim bilgisayar mühendisi bay area'daki bir şirketle işe alım sürecinde. 99 depremini adapazarı'nda yaşamış biri olarak depremden çok korkuyorum. Biz hep denver colorado düşünmüştük ama iş neredeyse mecbur oraya gideceğiz. Hayatın pahalılığından bahsedilmiş çokça. Çevredeki nispeten ekonomik güvenli yaşanabilir şehirler nerelerdir? Rekabet yüksek olduğu için rotanın san francisco taraflarına çevrilmesi beklemediğim bir şeydi.
-
OC de 5inci senemde size katiliyorum ama yasadikca daha keyifli hale geliyor. Belki benim sansim evli olmam ve burada 1-2 arkadasim olmasindandir. Yuzeysel insanlar ama bu bazen mahalleden mahalleye degisebiliyor. Esim de ben de calisiyoruz , idare edebiliyoruz bu sekilde. Burada bircok kisi ya ailesi ile beraber oturmaya devam ediyor calismaya baslasa bile ya da 2-3 arkadas ortak paylasimli evlere cikiyorlar ki kira gelirleri paylasilsin , aklinizda olsun. Iki iste calisan cok var ama bunlarin bir hedefi var, siki para biriktirip sonra istedikleri ise yonelebilmek. Ben otelde calisiyorum, bu sekilde cok insan gecti onumden . Hayat pahali orasi kesin, ev almak cok zor ama yapilabilir. Burasi saglikli ve fit insanlar eyaleti , kadinlarin o nedenle burnu kalkik oluyor ama dedigim gibi mahalleden mahalleye degisir . Bir ihtiyaciniz olursa DM den yazin. Sevgiler
-
Arkadaslar merhaba. Is durumumdan dolayi LA'e tasinacagiz. Gecis yapacagim projem Adelanto da bizde evi orda tutmayi planliyoruz. Daha once Houston da yasadik simdi ise Albuquerque de yasiyoruz. Houstonda yasarken Turkish Community of Houston adinda bir WP gurubu vardi LA de benzer bir gurup var mi? Onceki yorumlarda bahsedilen Facebook guruplarina baktim bende cogu fake veya baska niyetli diye katilmak istemedim.
-
@Selimdiskaya52 bizim sektör için çok bir eyalet farkı yok bence çünkü her eyalette geçerli bir sektör onun için eyaleti seçerken daha çok ben o şehri sever miyim iklimi vs bana uygun mu bütçem el veriyor mu diye bakın bence. Her eyalette oteller veya restoranlar var. Tek diyebileceğim şehir merkezlerine odaklı kalmak yeterli bence bu şekilde kaliteli otel veya restoranlara yakın olmuş olursun
-
@Edelweiss aslinda Turliyedeki kiracilik sistemi gibi CA da, kiraci koruyor. Ev almak isterseniz, duplex dusunun, birinde oturup digerini kiraya vermek icin, hem masraf azalir hem gelir olur hem de evi almak icin kredi almak kolaylasir. Vergiler bu eyalette yuksek maalesef.
-
Ben vatandaşlığa başvuru yapıyorum şimdi. 15b sanırım yada part 9 da. Bir suç ceza vs varsa girin diyor ama ben 10 sene önce Türkiye de falan alkol olduğu için 6 ay ehliyetime el konulup para cezası ödemiştim ama adli sicil kaydımda yok. Yaralama , tutuklama veya hiç bir suç yok kaza da yok. Hiç bir yerde de bulamadım e devlette de hiç birşey yok. Ama polis arkadaşım baktı 2013 te gözüküyor. Girmeme gerek var mı bu durumu? Yada gittiğim zaman böyle bir durum vardı kâğıtları bulamadığım için giremedim mi demeliyim yoksa yazı yazmalıymıyım additional notlara.
Birde işyeri giriş çıkış zamanı 1-2 gün oynamasında sakınca olur mu? Bilen varsa süper olur şimdiden teşekkür ederim 🙏
-
@bruce81 Abileri, green card'ımızı alamayınca girdiğim depresyondan anca çıktım. Foruma üç senedir ilk defa dün gece girdim. Sorunu havada bırakmışız. Kusurumuza bakma.
Ayrıca sayın abileri, lütfen bu San Diegolular'ın da kusurlarına bakma. Bunlar hava sıcaklığı 20 derecenin altına düştü mü üşür, bere ve eldiven takmaya başlar. Ocak'ta meydanlardan ellerini, ayaklarını çekmiş olmaları normal sayılır. Mayıs'ta yerlerine dönmüşlerdi. Ben gördüm. Ama bu hayat pahalılığında millet California'yı Texas, Florida için terk ederken, eski kalabalıkların geri gelmesini bekleme. Bir İstanbul, bir New York, bir Las Vegas kalabalığı hiç bekleme zaten. Öyle bir kalabalık hiç olmadı (Cumartesi gecesi Gaslamp Quarter ve yine Cumartesi gecesi College Area'daki fraternity ve sorority'ler dışında).
Bir de sayın abileri, bunlar su sever, ağaç sever, hayvan sever, (ne kadar "millet" oldukları tartışılır ama, nihayetinde bizim kadar geçmişleri olmasa da, bizim kadar asker millet) asker sever, son olarak bütün Amerikalılar gibi alkol sever. Bunları Embarcadero'da bulursun, Seaport'ta bulursun, Balboa Park'ta bulursun, La Jolla'da bulursun, San Diego Zoo'da bulursun, Navy Pier'da bulursun, USS Midway'de bulursun, Gaslamp Quarter'da bulursun, Old Town'da bulursun. Okullar açıkken (Thanksgiving Break, Christmas Break, Spring Break, Summer Break dışında), ama hava 20 dereceden sıcakken bulursun. Tersine Gold Rush yaşanırken, bundan sonra giderek daha zor bulursun. Eski canlılığın olmaması bende de bir burukluk yaratmadı değil. Ama sonra Los Angeles'a geçtim. San Diego'ya şükrettim. Arada bir başka yerlere gidip, San Diego'yu özlemek lazım demek ki...
Embarcadero
1.jpg
Seaport
2.jpg
Balboa Park
3.jpg
La Jolla
4.jpg
San Diego Zoo
5.jpg
Navy Pier
6.jpg
USS Midway
7.jpg
Gaslamp Quarter
8.jpg
Old Town
9.jpg
Hürmetler...
-
@yigitsagun Hocam selamlar, cupertino da bir arkadaşım yaşıyor. Çok güzel ve güvenli bir bölge olduğunu biliyorum. Ancak yeni gelecekler için başlangıçta paket dağıtımı, sonrasında uber yolcu taşıma gibi uygulamalarda giderleri karşılayabilecek bir kazanç sağlamak mümkün müdür? Konu hakkında destek olabilirsen çok sevinirim. Arkadaşım hanım olduğu için paket dağıtımı ve uber konularına çok halim değil ve kurumsal iş yapıyor.
-
Sevgili arkadaşlar, bir deneyim paylaşımak istiyorum. LA e geleli tam 45 gün oldu. Sonunda kendi mesleğimi yapabileceğim iki işim oldu. Özcelikle Unganlardaki aşılar işe yarıyor işe alım sürecinde. TB test zorunlu. TB Tüberküloz Testi. Ayrıca Live Scan denilen bir kimlik tarama sistemi var. Zorunlu bu da. Parmaklarınızın izini defalarca alıyorlar ve tekli dörtlü baş parmaklar ve sonra ayrı ayrı tüm parmaklar. Tüm kimlikleriniz taranıyor. Greencard Pasaport SSN Sürücü Belgesi. FBI için gerekliymiş bu tarama. Sağlık raporu için doktora gittim, tansiyon, kalp ölçümü, fiziki testler, göz taraması, kilo boy vb. Sağlık geçmişinizi de öğreniyorlar ve sisteme giriyorlar. İşinizi aksatmadan yapabileceğine dair sisteme bilgi girişi yapıyorlar. Burada da hayat kolay değil bu arada. Hepimizin zamana ihtiyacı var. Kredi notunu yükseltmek işe yarayacaktır hepimiz için. 670 ile başlıyor. Sevgilerimle.
-
-
@ayvalik10 ,
Evet yanlışlık oldu. Vermiş olduğunuz linkleri inceleyeceğim teşekkürler. Umarım işe yarar birşeyler çıkar. Ev bulabiliriz. -
@gul_bencee, içinde söyledi: Amerika'da devletten yardim
Merhaba California'da yasiyorum evliyim vatandasim. devletten ne tur yardimlar alabilirim kira gida gibi bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?
Bulunduğunuz county’nin social service agency giderek bahsettiğiniz yardımlara başvuru yapabilirsiniz. Income durumunuz uygun bulunursa kabul ederler.
-
Merhaba san francisco için ayrı başlık bulamadım. Eşim bilgisayar mühendisi bay area'daki bir şirketle işe alım sürecinde. 99 depremini adapazarı'nda yaşamış biri olarak depremden çok korkuyorum. Biz hep denver colorado düşünmüştük ama iş neredeyse mecbur oraya gideceğiz. Hayatın pahalılığından bahsedilmiş çokça. Çevredeki nispeten ekonomik güvenli yaşanabilir şehirler nerelerdir? Rekabet yüksek olduğu için rotanın san francisco taraflarına çevrilmesi beklemediğim bir şeydi.
-
herkese merhaba; forumda goleta da veya santa barbara da yaşayan var mı?
California
-
Bu arada California valisi Gavin Newson’in ismi de Demokrat party baskan adayligi icin geciyor. Ama sanirim kendisi Trump’a karsi yarismak istemiyomus. Politik kariyerini riske atmak istemiyor olabilir.
-
Arkadaşlar California genelinde yeni gelecekler için en uygun yerler nereleridir acaba (Aile olarak meslek yok çalışma izni ehliyet vs var dil yok), daha öncesinde bir meslek yoksa veya IT alanında çalışmıyorsanız kesinlikle yaşayamazsınız gibi mesajlar okudum. Hatta 10k altında aile ile geçinmek imkansız diyenler var bu ne kadar doğrudur ?
Oradan irtibat kurduğum bir kaç arkadaş başlangıçta mütevazi bir yaşam için aylık 5-6k nın yeterli olabileceğini belirtti. Eğer öyle ise bu paralar hangi işlerde kazanılabilir veya kazanmak mümkün müdür basit işlerle minimum wage ile ? Herkes yüksek vergiden şikayetçi ama düşük ücretlilerden de aynı oranda vergi kesilmiyor sanırım -
@erenist Hocam yanlis anlamayin ama yaziniza gore, meslek yok, dil yok ve ailecek geleceksiniz. California sizin icin oldukca zor bir eyalet olacaktir. En pahali eyaletlerden birisi, ustelik havada ucan kustan bile vergi almaya calisan bir eyalet. Biraz arastirirsaniz, insanlarin California'dan baska eyaletlere gocmeye calistigini farkedebilirsiniz. Eger size gercekten yardimci olacak bir tanidiginiz yoksa, baska eyaletleri arastirin bence.
-
@MySea Haklısınız ama çocuk vs durumlarından dolayı sadece sıcak eyaletleri inceliyoruz bu durumda da Florida, Teksas ; California dışında pek alternatif kalmıyor. Bunların üzerinde en çok araştırma yaptığım yerler houston ve california. Açıkçası içimize sinen bir yer olsun istiyoruz yani başlangıçta hata yaparsak mevsim, çevre, eğlence, sosyal hayat gibi konularda memnun kalmazsak geri dönmekten korkuyoruz. Florida ve teksasın kasırga,tornado, aşırı sıcak gibi problemleri malum ama uygun yerler özellikle teksas ucuz ve buna karşılık California inanılmaz pahalı biliyorum ama öğrenmeye çalıştığım bu pahalılık baş edilemeyecek düzeyde mi yani dil öğrenip iki kişi çalışacağımız zamanlar gelene kadar tek kişi biraz yoğun bir çalışma ile aile geçindiremez mi ? Ev, araba gibi başlangıç için yeterli bütçe var olduğunu düşünürsek
-
@erenist Bunu California'da yasayanlara sormak lazim. Umarim birileri daha detayli cevaplar verebilirler.
-
@erenist, çocuk varsa California'ayı internetten "CA AB 1955" diye taratıp konuyu iyice netleştirdikten sonra düşünün derim.
-
@Yamtar Önemli konular ancak çok hızlı gelişeceğini veya her bölgeyi etkileyeceğini pek sanmıyorum insanlar o kadar kayıtsız kalmayacaktır bu saçmalığa
-
@erenist masraflar ev kirasi dahil 4-5 bin dolar alti degil, kira dahil ve hic disarda yemediginiz dusunurseniz ayrica tum harcamalari en minimum yaparsaniz.. Dil olmadigi icin is imkaniniz cok az olacaktir kanimca, sonucta Meksikali duz eleman ve ingilizce bilmeyen cok burada, size is konusunda sira gelene kadar ugrasiniz cok olacak. cocuk var yazmissiniz, evde kalacak ise iki kisi nasil calisacaksiniz, cocugu krese verecekseniz para yetecek mi, okul caginda ise biriniz illaki cocugu okuldan alacak, is saati ona uygun olacak mi . Gelmeden dil isini once halletmenizi siddetle oneririm, sonucta ilk giris vizesinden sonra 1 seneniz var.
-
@cnpist İlk etapta iki kişi çalışamayacak zaten belirttim iki kişi çalışacak zamanlar gelene kadar gerekirse (ki kesin gerekecek) ek iş yaparak 5k kazanılamaz mı california minimum wage yüksek diye biliyorum resmiyette bile 18 civarı yani saatlik 20 dolar üzeri bir işi ayda 6 gün olarak yapılması lazım görünüyor böyle bir iş bulmak da dil olsa belki kolaydır ama dediğiniz gibi dil olmayınca insan tereddüt ediyor son çare sadece dordash e mahkum kalıp tam zamanlı onu yapmak sanırım.
Diğer alternatiflerin de farklı sıkıntıları var çocuk da olunca aşırı sıcak veya soğuk sıkıntı olabiliyor hele sağlık da bu kadar pahalıyken.. -
@erenist çocuk noktası olduğu için çok detaylı bilgi veremeyeceğim çocuk için bakıcı noktası çok pahalı birinizin maaşı nerdeyse ona gidiyor gibi düşünebilirsiniz o noktada ancak eğer çocuğunuz kreşe gidebilecek yaştaysa o noktada belki daha uyguna çıkabilir sizin için. Şunu unutmamak lazım CA için kira ve giderlerinizin yüksek olduğu gibi saatlik ücretinizde yüksek oluyor bunuda hesaba katmayı unutmayın. Çocuklu ailelerin elde edebildiği yardımları araştırın bunlarında size katkısı olabilir. En önemli nokta şu bence sizin için dil ve meslekte olmadığı için californiaya gelirseniz ilk süreçte iş bulup oturtana kadar kenarda size yetecek iyi bir birikim olması lazım ki ev tutmak için sorun yaşamayın. Çocuklu ailede tek kişi çalışarak biraz zor olabilir ancak sabit bir işin yanında en azından part time olacak bir iş gerekebilir diye düşünüyorum
-
@Emre-Kurtulmuş Çocuk şuan 4 yaşında kreşe verir miyiz hemen bilmiyorum. Yardımlar konusunda çok fikir veren arkadaşlar oldu özellikle düşük gelirli aileler için ancak greencard ile sosyal yardım alma işine sıcak bakmayanlar da var. Ben de bahsettiğiniz gibi düşünüyorum sabit bir iş üzerine ek iş yaparak bir süre en azından dil gelişene kadar dayanabiliriz gibime geliyor tabi yaşamadan bilemeyiz hiç beklenmeyen harcamalar da çıkabilir
-
Tarim sektoru isleri icin Sacramento, servis sektoru isleri icin Orange County’ye (Irvine’da yasayip, Newport Beach’te calismaca
seklinde) bakabilirsiniz. Irvine beach’lere yakinligi ve genel hayat kalitesi icin bir adim daha onde gelebilir. -
@erenist minimum wage yuksek olsada giderler de ayni oranda yuksek burada. Dusuk gelir olacaginiz icin devlet saglik destegi verecektir, OC de herkesin saglik hizmetinden yararlanmasi isteniyor, ozellikle cocuklarin.Full time isler size 18 dolar verecektir , part time isler daha fazla da onerebilecek olan cikar. Dil kismi onemli, full time is icin dil ne kadar yetecek, part time islere tamamen bel baglanmaz cunku biz sizi arariz ama biz arariz diye telefon basinda beklemeyin derler . Iki tane full time is...biraz zor. Dil isini halledene kadar calisan her kimse cok is binecek uzerine: nacizane fikrim.
-
@cnpist Ek işten kastım birçok kişinin yaptığı gibi dordash vs idi, hatta uzunca bir süre dilden dolayı tek işim bile olabilir. Eğer şanslı olurda sabit bir işi kısa sürede bulursam kalan vakitlere driver işleri veya bulabileceğim başka işler bakarım. Baktık olmuyor bir süre açığı cepten karşılarız veya bölge değiştiririz diye düşünüyorum.
-
@erenist aklinizi selim tutun , bol sans dilerim .
-
@erenist Tech company'lerdeki isten cikartmalar nedeniyle burada son yillarda kiralar biraz dustu. San Francisco downtown'da 2019'da studio daireye $3500 oduyordum. Simdi ici cok yeni olmayan bir 1+1 daireye $2800 oduyorum. Icinin cok yeni olmasi onemli degilse hala bu fiyatlara bulabileceginizi dusunuyorum.
Santa Clara'da ici yenilenmemis 1 odayi $2300, 2 odayi $3000'e bulabileceginizi dusunuyorum. Arkadaslarim 2 oda evi $2600'e kiraliyorlar. Vista Del Lago'ya bakabilirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
arkadaşlar kasım 20-25 gibi cupertıno sunnyvalle,mountain view, palo alto cıvarı oda arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim
-
@yasin34 merhabalar, whatsapp grubu var oraya katılıp yazarsanız daha hızlı cevap alırsınız. Özelden size linki iletiyorum
-
@yenihayaletadam hocam cok teşekkür ederim, yönetici onayı bekliyorum
Benzer Başlıklar
150
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k