Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

California


  • @erenist pişman olmazsın iyi olur farklı yerlerin deneyimi insana can katar yaşam sevinci gelir. yoluna koyarsın hadi hayırlısı - 10 yıl oldu başvuruyoruz işallah bizede nasip olur hadi .selamlar :))))


  • @serkanist deneyim katacağı kesin de yaşama sevinci artar mı azalır mı bakalım 😄 darısı sizlere inşallah


  • Amerika’da kaliteli bir hayat yasamak istiyorsaniz-

    1. tavsiyem Ingilizcenizi C2 seviyesine gelene kadar ilerletmeniz. San Jose cevresinde pek cok ucretsiz dil kurslari bulabilirsiniz. (i.e. https://www.sjpl.org/par-esl/)
    2. tavsiyem Ingilizcenizi C2 seviyesine getirene kadar sizi destekleyecek esnek, saatlik isler yapmaniz. Bu sayede pratik yapmaya vaktiniz kalir. San Jose’de asgari ucret fena sayilmaz (siz geldidiginizde $17.55/saat olacak).

    Ingilizceniz C2 seviyesine geldikten sonra halen Bay Area’da kalmaya karar verirseniz teknoloji sektorundeki meslekleri hedeflemenizi tavsiye ederim. O noktaya geldiginizde (Bay Area kapsaminda) daha detayli tavsiyelerde bulunabilirim.

    Bonus tavsiye- yasadiginiz yerin ve San Francisco Bay Area’nin genel tarihini arastirmanizi oneririm.

    Yolunuz acik olsun!


  • san francisco bolgesi icin tavsiye ettiginiz bir galerici var mi?

    bolgese yasayan varsa daly city nasildir?


  • San Francisco’da yasayan ve arkadas edinmek isteyen varsa ozelden mesaj atabilir.


  • @razorjimmy merhaba biraz geç bir cevap oldu ama neden bölgenin tarihini araştır dediniz merak ettim:))

    Bu arada bay areada uzun süreli yaşamayı düşünürsem meslek edinmekten başka çare yok gibi görünüyor. En hızlı ve basit olanı neyse o sektörden giriş yaparım tavsiyeniz varsa alabilirim mavi yaka beyaz yaka iş fark etmez


  • 13 yaşında bir çocuğun sağlık konusunda özerkliği ? İlginç bir eyalet CA.

    https://www.scripps.org/news_items/7140-what-medical-rights-do-minors-have


  • Bu ileti silindi!

  • @bruce81, içinde söyledi: California

    bolgese yasayan varsa daly city nasildir?

    Bulutlu ve sisli :)

    Buyuk sehire yakin olmanin avantajlarindan faydalanmak istiyorsaniz (is, sosyal hayat, sanat, vs.) ayni zamanda cocuklu bir aileyseniz, mustakil evde yasamak istiyorsaniz, guvenli olsun istiyorsaniz ama $4000’dan fazla kira odemek istemiyorsaniz, mutevazi ve sakin bir hayattan hoslaniyorsaniz, mahalleninizin Asian-American cogunluktan olusmasi hosunuza gidiyorsa iyi bir secenek olabilir.

    Cok sevdigim Serramonte Shopping Mall’a cok yakin. Gym, sinema, food court, alisveris icin harika.

    Hemen caprazinda South San Francisco var. Daly City hosunuza gidiyorsa orayi da gezmenizi oneririm. Tatli kucuk bir sehir.


  • @erenist, içinde söyledi: California

    @razorjimmy merhaba biraz geç bir cevap oldu ama neden bölgenin tarihini araştır dediniz merak ettim:))

    Bu arada bay areada uzun süreli yaşamayı düşünürsem meslek edinmekten başka çare yok gibi görünüyor. En hızlı ve basit olanı neyse o sektörden giriş yaparım tavsiyeniz varsa alabilirim mavi yaka beyaz yaka iş fark etmez

    Benim icin bir bolgeyi guzel yapan 2 temel etmen var. 1) dogal guzellikler, 2) o bolgede yasamayi secen insanlar.

    Yasamayi sececeginiz bolgenin tarihini ogrenmeniz o bolgenin size uygun olup olmadigini anlamaniza yardimci olacaktir. Bay Area dunyanin farkli yerlerinden cesitli yonlerde yetenekli olan insanlarin hirsli kariyer hedefleriyle geldigi/yasadigi bir bolge. Yasam maliyetleri cok yuksek olsa da eger hedefleriniz buyukse fedakarliginizin meyvalarini alma olma ihtimalinizin oldugu bir bolge. Sakin, huzurlu, cok buyuk hirslar icinde olmadan mutevazi ama kaliteli bir yasam hedefleyen insanlar icin ideal bir bolge olmayabilir.


  • California ve Japonya karsilastirmasi. California toprak olarak biraz daha buyuk. Japonya nufus olarak daha kalabalik.

    FB_IMG_1720697065959.jpg


  • @razorjimmy Önceki yorumlarınızdan birinde 1+1 bir ev 3700 gibi bir kiradan bahsetmişsiniz. Uzun zamandır araştırıyorum ama bu bana biraz fazla geldi. Emlak konusu inanılmaz pahalı bir bölge evet ama 1+1 bir ev 2,5k ya bulunabilir diye düşünüyorum


  • @erenist 5 sene once 2+1 de kaldigimizda kirasi 2.5k $ idi. Ev 45 yillikti, 2 katli, biz 2. kattaydik. Tren gecerken. camasir makinasi camasirlari sikarken, karsi komsu merdivenden cikarken ev sallaniyordu. 10 gun hergun ev arayip zor bulmustuk. 3k$ dan ucuzu yoktu baska. Aslinda vardi da kumes gibiydiler. Mesafeyi goze alirsaniz (sehirlere 1 saat yol) ucuz evler bulunabilir.
    Yer: Santa Clara/CA


  • @caglaror Abd nin her bölgesini kira konusunda araştırdım en çok baktığım yerlerden biri de bay area bölgesidir. Biraz bakımsız ve eski olsa da 2-2,5k civarında bulunabiliyor şehir merkezi veya dışında iyi mahallelerde. Ama bu tabi biraz da standartlar ve beklentiler ile alakalı bir durum adam akıllı 2+1 biraz da yeni olsun felan derseniz 3-4-5k şeklinde gidiyor kiralar. Gerçekten çok pahalı bir bölge acaba alt işlerdeki gelirler karşılıyor mu bu durumu merak ediyorum


  • orange county’de 1+1 evler 2.800 - 3.200 dolar arası.


  • CA AB 1955'i imzalamış vali...

    Tuhaf işler oluyor...



  • @MySea Ozgurlugun ve bireyciligin bokunu cikartan eyalet CA.


  • @MySea bunlar da bi garip, özgürlüğün ayarını kaçırmışlar, hangi ülkeydi en ufak bişeyde ailenin elinden çocuğu alıyordu, aklıma o geldi, ilginçler.


  • @MySea hiç araştırmadım ama japonya çok parçalı bir sürü ada var bildiğim kadarıyla, ama hep gitmek istemişimdir.


Benzer Başlıklar

  • 6 aylik California deneyimim

    California
    3
    12 Oy
    3 İleti
    394 Bakış
    C
    OC de 5inci senemde size katiliyorum ama yasadikca daha keyifli hale geliyor. Belki benim sansim evli olmam ve burada 1-2 arkadasim olmasindandir. Yuzeysel insanlar ama bu bazen mahalleden mahalleye degisebiliyor. Esim de ben de calisiyoruz , idare edebiliyoruz bu sekilde. Burada bircok kisi ya ailesi ile beraber oturmaya devam ediyor calismaya baslasa bile ya da 2-3 arkadas ortak paylasimli evlere cikiyorlar ki kira gelirleri paylasilsin , aklinizda olsun. Iki iste calisan cok var ama bunlarin bir hedefi var, siki para biriktirip sonra istedikleri ise yonelebilmek. Ben otelde calisiyorum, bu sekilde cok insan gecti onumden . Hayat pahali orasi kesin, ev almak cok zor ama yapilabilir. Burasi saglikli ve fit insanlar eyaleti , kadinlarin o nedenle burnu kalkik oluyor ama dedigim gibi mahalleden mahalleye degisir . Bir ihtiyaciniz olursa DM den yazin. Sevgiler
  • Türk Avukat Arıyorum

    İlan ve Duyuru türk avukat los angeles
    2
    0 Oy
    2 İleti
    212 Bakış
    Y
    Merhaba, Türkiye’de yaşıyorum. Amerika’da, özellikle dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik gibi konularda uzman bir avukata ihtiyacım var. Birisi bir yakınım, Türkiye’de Amerika’daki bir franchise şirketinin ismi kullanılarak yatırım yapma vaadiyle para almış, ancak bu parayı iade etmemiştir. Kendisi bize bazı belgeler verdi; fakat bu belgelerin gerçekten resmi (orijinal ve geçerli) olup olmadığını teyit etmemiz gerekiyor. Bu nedenle, bizim adımıza ilgili şirkete başvurarak belgelerin doğruluğunu sorgulayabilecek bir avukata ihtiyacımız var. Avukatın California eyaletinde olması bizim için büyük bir avantaj olacaktır. İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @JackFoxy Çok teşekkür ederim
  • San Jose (California)

    California
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    Z
    Merhaba san francisco için ayrı başlık bulamadım. Eşim bilgisayar mühendisi bay area'daki bir şirketle işe alım sürecinde. 99 depremini adapazarı'nda yaşamış biri olarak depremden çok korkuyorum. Biz hep denver colorado düşünmüştük ama iş neredeyse mecbur oraya gideceğiz. Hayatın pahalılığından bahsedilmiş çokça. Çevredeki nispeten ekonomik güvenli yaşanabilir şehirler nerelerdir? Rekabet yüksek olduğu için rotanın san francisco taraflarına çevrilmesi beklemediğim bir şeydi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum