Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu arada California valisi Gavin Newson’in ismi de Demokrat party baskan adayligi icin geciyor. Ama sanirim kendisi Trump’a karsi yarismak istemiyomus. Politik kariyerini riske atmak istemiyor olabilir.


  • Arkadaşlar California genelinde yeni gelecekler için en uygun yerler nereleridir acaba (Aile olarak meslek yok çalışma izni ehliyet vs var dil yok), daha öncesinde bir meslek yoksa veya IT alanında çalışmıyorsanız kesinlikle yaşayamazsınız gibi mesajlar okudum. Hatta 10k altında aile ile geçinmek imkansız diyenler var bu ne kadar doğrudur ?
    Oradan irtibat kurduğum bir kaç arkadaş başlangıçta mütevazi bir yaşam için aylık 5-6k nın yeterli olabileceğini belirtti. Eğer öyle ise bu paralar hangi işlerde kazanılabilir veya kazanmak mümkün müdür basit işlerle minimum wage ile ? Herkes yüksek vergiden şikayetçi ama düşük ücretlilerden de aynı oranda vergi kesilmiyor sanırım


  • @erenist Hocam yanlis anlamayin ama yaziniza gore, meslek yok, dil yok ve ailecek geleceksiniz. California sizin icin oldukca zor bir eyalet olacaktir. En pahali eyaletlerden birisi, ustelik havada ucan kustan bile vergi almaya calisan bir eyalet. Biraz arastirirsaniz, insanlarin California'dan baska eyaletlere gocmeye calistigini farkedebilirsiniz. Eger size gercekten yardimci olacak bir tanidiginiz yoksa, baska eyaletleri arastirin bence.


  • @MySea Haklısınız ama çocuk vs durumlarından dolayı sadece sıcak eyaletleri inceliyoruz bu durumda da Florida, Teksas ; California dışında pek alternatif kalmıyor. Bunların üzerinde en çok araştırma yaptığım yerler houston ve california. Açıkçası içimize sinen bir yer olsun istiyoruz yani başlangıçta hata yaparsak mevsim, çevre, eğlence, sosyal hayat gibi konularda memnun kalmazsak geri dönmekten korkuyoruz. Florida ve teksasın kasırga,tornado, aşırı sıcak gibi problemleri malum ama uygun yerler özellikle teksas ucuz ve buna karşılık California inanılmaz pahalı biliyorum ama öğrenmeye çalıştığım bu pahalılık baş edilemeyecek düzeyde mi yani dil öğrenip iki kişi çalışacağımız zamanlar gelene kadar tek kişi biraz yoğun bir çalışma ile aile geçindiremez mi ? Ev, araba gibi başlangıç için yeterli bütçe var olduğunu düşünürsek


  • @erenist Bunu California'da yasayanlara sormak lazim. Umarim birileri daha detayli cevaplar verebilirler.


  • @erenist, çocuk varsa California'ayı internetten "CA AB 1955" diye taratıp konuyu iyice netleştirdikten sonra düşünün derim.


  • @Yamtar Önemli konular ancak çok hızlı gelişeceğini veya her bölgeyi etkileyeceğini pek sanmıyorum insanlar o kadar kayıtsız kalmayacaktır bu saçmalığa


  • @erenist masraflar ev kirasi dahil 4-5 bin dolar alti degil, kira dahil ve hic disarda yemediginiz dusunurseniz ayrica tum harcamalari en minimum yaparsaniz.. Dil olmadigi icin is imkaniniz cok az olacaktir kanimca, sonucta Meksikali duz eleman ve ingilizce bilmeyen cok burada, size is konusunda sira gelene kadar ugrasiniz cok olacak. cocuk var yazmissiniz, evde kalacak ise iki kisi nasil calisacaksiniz, cocugu krese verecekseniz para yetecek mi, okul caginda ise biriniz illaki cocugu okuldan alacak, is saati ona uygun olacak mi . Gelmeden dil isini once halletmenizi siddetle oneririm, sonucta ilk giris vizesinden sonra 1 seneniz var.


  • @cnpist İlk etapta iki kişi çalışamayacak zaten belirttim iki kişi çalışacak zamanlar gelene kadar gerekirse (ki kesin gerekecek) ek iş yaparak 5k kazanılamaz mı california minimum wage yüksek diye biliyorum resmiyette bile 18 civarı yani saatlik 20 dolar üzeri bir işi ayda 6 gün olarak yapılması lazım görünüyor böyle bir iş bulmak da dil olsa belki kolaydır ama dediğiniz gibi dil olmayınca insan tereddüt ediyor son çare sadece dordash e mahkum kalıp tam zamanlı onu yapmak sanırım.
    Diğer alternatiflerin de farklı sıkıntıları var çocuk da olunca aşırı sıcak veya soğuk sıkıntı olabiliyor hele sağlık da bu kadar pahalıyken..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erenist çocuk noktası olduğu için çok detaylı bilgi veremeyeceğim çocuk için bakıcı noktası çok pahalı birinizin maaşı nerdeyse ona gidiyor gibi düşünebilirsiniz o noktada ancak eğer çocuğunuz kreşe gidebilecek yaştaysa o noktada belki daha uyguna çıkabilir sizin için. Şunu unutmamak lazım CA için kira ve giderlerinizin yüksek olduğu gibi saatlik ücretinizde yüksek oluyor bunuda hesaba katmayı unutmayın. Çocuklu ailelerin elde edebildiği yardımları araştırın bunlarında size katkısı olabilir. En önemli nokta şu bence sizin için dil ve meslekte olmadığı için californiaya gelirseniz ilk süreçte iş bulup oturtana kadar kenarda size yetecek iyi bir birikim olması lazım ki ev tutmak için sorun yaşamayın. Çocuklu ailede tek kişi çalışarak biraz zor olabilir ancak sabit bir işin yanında en azından part time olacak bir iş gerekebilir diye düşünüyorum


  • @Emre-Kurtulmuş Çocuk şuan 4 yaşında kreşe verir miyiz hemen bilmiyorum. Yardımlar konusunda çok fikir veren arkadaşlar oldu özellikle düşük gelirli aileler için ancak greencard ile sosyal yardım alma işine sıcak bakmayanlar da var. Ben de bahsettiğiniz gibi düşünüyorum sabit bir iş üzerine ek iş yaparak bir süre en azından dil gelişene kadar dayanabiliriz gibime geliyor tabi yaşamadan bilemeyiz hiç beklenmeyen harcamalar da çıkabilir


  • Tarim sektoru isleri icin Sacramento, servis sektoru isleri icin Orange County’ye (Irvine’da yasayip, Newport Beach’te calismaca
    seklinde) bakabilirsiniz. Irvine beach’lere yakinligi ve genel hayat kalitesi icin bir adim daha onde gelebilir.


  • @erenist minimum wage yuksek olsada giderler de ayni oranda yuksek burada. Dusuk gelir olacaginiz icin devlet saglik destegi verecektir, OC de herkesin saglik hizmetinden yararlanmasi isteniyor, ozellikle cocuklarin.Full time isler size 18 dolar verecektir , part time isler daha fazla da onerebilecek olan cikar. Dil kismi onemli, full time is icin dil ne kadar yetecek, part time islere tamamen bel baglanmaz cunku biz sizi arariz ama biz arariz diye telefon basinda beklemeyin derler . Iki tane full time is...biraz zor. Dil isini halledene kadar calisan her kimse cok is binecek uzerine: nacizane fikrim.


  • @cnpist Ek işten kastım birçok kişinin yaptığı gibi dordash vs idi, hatta uzunca bir süre dilden dolayı tek işim bile olabilir. Eğer şanslı olurda sabit bir işi kısa sürede bulursam kalan vakitlere driver işleri veya bulabileceğim başka işler bakarım. Baktık olmuyor bir süre açığı cepten karşılarız veya bölge değiştiririz diye düşünüyorum.


  • @erenist aklinizi selim tutun , bol sans dilerim .


  • @erenist Tech company'lerdeki isten cikartmalar nedeniyle burada son yillarda kiralar biraz dustu. San Francisco downtown'da 2019'da studio daireye $3500 oduyordum. Simdi ici cok yeni olmayan bir 1+1 daireye $2800 oduyorum. Icinin cok yeni olmasi onemli degilse hala bu fiyatlara bulabileceginizi dusunuyorum.

    Santa Clara'da ici yenilenmemis 1 odayi $2300, 2 odayi $3000'e bulabileceginizi dusunuyorum. Arkadaslarim 2 oda evi $2600'e kiraliyorlar. Vista Del Lago'ya bakabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • arkadaşlar kasım 20-25 gibi cupertıno sunnyvalle,mountain view, palo alto cıvarı oda arıyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim


  • @yasin34 merhabalar, whatsapp grubu var oraya katılıp yazarsanız daha hızlı cevap alırsınız. Özelden size linki iletiyorum


  • @yenihayaletadam hocam cok teşekkür ederim, yönetici onayı bekliyorum


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 120
  • 6
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum