Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @sarper90day ABD evlilik mülakatında yapacak onu şimdi değil oraya geçici k visasıyla gidiyorsunuz.c1 ır1de olacaksınız orada

• @cnsbydrr belgenin orijinali olması gerekiyor scan kabul edilmiyor

• @yasmin982 teşekkürler sağolun bende böyle düşündüğüm için olmayacağım zaten. Bekliyoruz bakalım ölüm gibi olan randevu alabilmeyi, benim henüz noa2 gelmedi ve halen in transit yazmakta fakat boşluk bulursam da direkt randevu seçeneğiyle ödemesini yapıp ilerleyeceğim. Bir türlü boşluk bulamadım.

• @06cihan06 bununla alakalı da başkası direkt gider gitmez evlenin diyor ben anlamadım hangisi doğru, lakin 90 gün süre verilme sebebi var uyum,anlaşıp anlaşamama, evlilik programı ve eş dost akraba vs organize olup kutlama gibi planların yapılabilmesi için verilmiş aslında o 90 gün ama mantıken dediğiniz gibi daha çok insanın kafasına yatıyor yani direkt evlilik biraz şüphe uyandırır gibi sanki böyle ticari gibi falan algılanabilir. Belli bir süre yaşayıp belli bir süre sonra evlenmek mantıken daha mı sanki doğru? Tecrübem yok bu arada mantıksal yorum yaptım.

• @Smg-Motors666 biz Amerika’ya girişimin 5. Gününde evlendik. Eğer gerçek bir evlilikse bunlar bir sorun yaratmayacaktır. Çünkü zaten tüm süreç çok uzun 2 sene boyunca sadece vizeyi bekliyorsunuz bu durumda 10. Gün evlenmenizle 69. Gün evlenmeniz arasında bir fark olmayacaktır. Aralıkta evlendik mart ayında 5 yıllık çalışma vizem geldi green card kısmı da sürecin normal uzunluğundan kaynaklı bekliyorum. Deneyimlerimi paylaşmak istedim belki faydası olur 🙂

• @melike-iyigun teşekkür ederim sağolun, evet bizde direkt evlilik planı yaptık valla ama noa2 maili ve vize ücretini ödemeye çalışıyorum 🙂 randevu yok. Size de mutluluklar diliyoruz.

• Bu ileti silindi!

• K-1 duzenlendiginden itibaren en fazla altı ay süre geçerlidir.( K-1 vizesi onaylandıktan sonra sponsorlu nişanlıya, ilk I-129F formunun onaylandığı tarihten itibaren Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesi için toplam altı ay süre verilir). Size verilen vize 3 ayliktir bu nişanlınızın geriye kalan o 3 ay içinde ABD'ye gelmesi gerektiği anlamına geliyor. Ve yine 3 ay icinde hemen evlenip oturma izni icin green card'a basvurmasi gerekiyor evlendikten sonra. Eger bu zaman zarfini gecerseniz evlenmeden k1 vize surenizi uzatamiyorsunuz ve sinir disi ediliyorsunuz.

• @yigit-mert-celik, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@legolas01 randevular kisa sureli acilir ve aninda tukenir net bi tarih soylemek dogru olmaz her gun erken saatlerde girip sayfayi kontrol etmeniz gerekiyor

Siz randevu aldınız mı?

• Merhabalar tekrar, noa2 halen elime ulaşmadı mail olarak. İn Transit durumunda case number ile kontrol ettiğim de, ne zaman ready olur bilmiyorum ama ben bugün kasım ayına randevu oluşturdum. Herhangi bir sorun yaratır mı bu durum. Teşekkürler

• @Smg-Motors666 sorun olmaz çünkü daha 4 ay var mülakatınıza o zamana kadar mail gelir size.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba. 2 Mayıs tarihinde dosyamızın onaylandığına dair mail aldım. Bugün de USCİS'ten gönderilen evrak bana ulaştı ve konsolosluktan mail geldi. Gelen mailde dosyamızın onayının altında 4 ay geçerlidir yazıyor ve bitiş tarihi 1 Eylül. Ancak ben Ankara konsolosluğunda 25 Ekim'e randevu bulabildim.
    Bir problem yaşar mıyım? Konsoloslukla görüşmem gerekir mi?

• @Smg-Motors666 yaratmaz. Kasım'a kadar ready olur zaten.

• @ilginsuetirpanci merhabalar sorun olmaz. Böyle durumlarda konsolosluk süresini uzatıyormuş. randevu çok kısıtlı olduğu için bizlik bir durum olmuyor. aynı durumda olup sorun yaşayan duymadım.

• Merhabalar, Nişanlım ile Nisan 2023te tanıştık fakat hiç belge/fotomuz yok. Haziran gibi tekrar geldi ve birlikte tatile cıktık. Fotoğraflarımız, rezervasyon ve otobüs biletimiz mevcut. Hepsinin üzerinden tam bir yıl geçti. Ve önümüzdeki ekim ayında tekrar buluşma planlıyoruz. Geçen hafta Amerikalı nişanlım bir avukatla görüşüyor ve avukat; bir kez yüz yüze buluşmanın yeterli olmadığını söylüyor. Sahte birliktelikler olduğu için tek sefer buluşmanın sahte düşünülebileceğini söylemiş. Ve benim yakın zamanda turist vizesinden ret almamın da olumsuz değerlendirileceğini söylemiş (ama ben iş yerim sponsorluğunda denedim ve tamamen iş içindi).. Benim nişanlıma dediğim şey ise; biz şimdi başvuralım son iki yıl içinde yüz yüze görüştüğümüzü zaten kanıtlayabiliyoruz. İlk aşama onaylanır ve zaten benim mülakatıma kadar en az iki defa daha görüşeceğiz ve kanıtlar artacak. Böylece zaman kaybetmeyecektik. Avukat ise ilk aşamada dosyamızın reddedileceğini düşünerek önümüzdeki seyahatimizden sonra başvurmamızı önerdi. Sizce bekleyelim mi. Üç ay gibi bi zaman kaybımız olacak…

• @cnsbydrr teşekkür ederim çok sağolun.

• @Nugbug teşekkürler sağolun.

• @cnsbydrr çokk teşekkür ederim cevabınız için!! çok tereddüt etmiştim dosyamız yanacak mı diye.
    Benzer durumu yaşayan başkaları da olduysa deneyimlerini dinlemeyi çok isterim.
    Gelen K1 onayımızda üzerinde 1 Eylül 2024 tarihine kadar geçerlidir yazıyor ancak bizim Türkiye konsolosluğundaki randevumuz 25 Ekim'de. Dosyayla alakalı bir problem çıkacağından yana endişe ediyordum 😕

• @tnamli eğer bugün tanışıp yüz yüze buluştuysan yarın bu k-1 vizesine başvurma hakkına sahipsin. Mülakat zamanına kadar en az 2-3 defa görüşmüş olun bir problem olmaz. Biz eşimle 1 kez yüz yüze görüştükten sonra başvurduk. Ama mülakata gidene kadar 2-3 defa daha görüştük.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 1589
  • 148
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |