Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @melike-iyigun ben de bir kaç gündür deniyorum ama 2026 ağustostan öncesine çekemedim… hangi saat aralığı daha uygun olur onu da bilemiyorum

• @orhanozbekk zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

• Herkese merhaba; arkadaşlar şöyle bir problemim var, DS 160 formunu doldurdum, vize ücretini ödemek için yönlendirildiğim siteye üyeliğimi de yaptım. Vize ödemesi için gerekli işlemleri yaparken bazı bilgileri siteye girmem gerekiyordu, daha önce alınan vizeler seçeneğinde daha önce vizem olduğu için eveti seçtim. Vize tipinizi seçiniz sekmesinde benim sahip olduğum vize türü (G2) yoktu. Seçim yapamıyorum. İlerleme sağlayamıyorum. Bilen yada karşılaşan varmı arkadaşlar?

• @lavender Suan Mart ayina acik randevular var hemen girip 5 ay da olsa one cekebilirsiniz.

• @vartorian teşekkür ederim, mart ayına çektim şimdi

• @lavender Rica ederim, boyle boyle muhtemelen 2025 Mayisa kadar cekilir diye dusunuyorum ben.

• @vartorian 2025'in başına çekebilsem harika olur

• Herkese merhaba yeniden vizeye başvuru yapıcam eski ais üyeliğimden devam edemiyorum . yeni üyelik mi açmam gerekicek.?

• @hsnnzknn Merhaba, Tam olarak emin olmamak ile beraber, onceki zamanlarda basvurusunu aldigimiz bir kisinin kismi olarak aklimda kalan surecine dayanarak soyluyorum; sanirim G tipi ve NATO vize basvurularinda DS-160 basvuru formu dolduruyorsunuz ve bu vize tipleri DS formunda da cikiyor lakin randevu almaniza gerek kalmadan direk posta yolu ile vize islemlerinizi ilerlettiginizden AIS randevu ekraninda cikmiyor olabilir. Dedigim gibi tam emin degilim. Dilerseniz konsolosluga mail atmaniz daha saglikli olabilir.

• @mehmetkonuklu hesaba mi giremiyorsunuz? bir onceki basvurusunuzdaki mail adresinize erisiminiz var ise sifremi unuttum seceneginden yenilebilirsiniz. Giris yapabiliyorsaniz da sag ust kosede yer alana + isaretinden yeni grup olustur diyerek, yeni bir basvuru yapabilirsiniz. Sayet bunlarda ise yaramaz ise yeni bir hesap acarak devam edebilirsiniz.

• Sayın üyeler selamlar

2023 Eylül ayında Ankara'da girdiğim vize mülakatı sonucu vizemi aldım, devamında da iki arkadaşım ile beraber güzel bir New York seyahati gerçekleştirdim. (Vize başvuru sürecimde bu forumdan çokça faydanlanmıştım hepinize tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum)

Şimdi Ocak Ayında aynı arkadaş grubumuzla Los Angeles’a gitmek üzere planlar yapmaya başladık lakin bu sefer kız arkadaşım da gelmek istiyor. Şimdi bu konu hakkında sizlere bazı sorularım olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

1- Ankara başvuruları özelinde 20 Ocak 2025 tarihinden önce randevu bulabilmek mümkün müdür acaba?

2-Mümkün değilse internette gördüğüm üzere bazı şahıs ve kurumlar belli ücretler karşılığında randevu tarihlerini ücret karşılığında yakın tarihlere çekebildiklerini iddia ettiklerini gördüm. Bu tarz servisler gerçek ve güvenilir mi acaba?

3- Lakin söz konusu bu hizmetler gerçek ise forum özelinde aranızda bu hizmetler faydalamış olup önerebileceğiniz bir şahıs veya şirket mevcut mu?

4- Kız arkadaşım anlık olarak yeşil pasaport sahibi fakat mart 2025 tarihinde son buluyor ve yaşı dolayısıyla da yenileme hakkını kaybediyor. Doğal olarak kendisi görüşmeye de götürmek için bordo pasaporta başvuracak lakin süre kaybetmemek adına yeşil pasaportla vizeye başvurup görüşmeye vizenin basılacağı yeni bordo pasaportu götürebilir miyiz? Veyahut bordo pasaportun çıkmasını bekleyip onunla başvurmak daha mı mantıklı acaba?

5- Kendisi an itibariyle yüksek lisans öğrencisi olup aynı zamanda full time olarak çalışmaktadır. DS-160 formunu doldururken mesleki ve eğitim kısımlarını nasıl doldurmak gerekir.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

• ⭐⭐

@Alka-0 Merhaba bilgim dahilinde cevaplayayım.
    1- Randevu slotları bazen topluca açılabiliyor çok sıkı şekilde takip edebilirseniz tek kişi için dediğiniz tarihe yakalama ihtimali az da olsa var.
    2- ocak 2025 öncesi için çok sıkı takip gerekli çalışan insanın bunu yapması çok zor. bu sebeple bu işi yapan forumda Salih Bey var tavsiye derim iletişime geçebilirsiniz. Rushvisasnow
    3-forumdan izini olarak yapmakta güvenebilirsiniz daha önce bende dahil birçok arkadaşımız çalıştı kendisiyle.
    4-6 aydan az süresi kalmış pasaporta vize basmazlar ancak görüşmeye yeşil pasaportonuda sunmakta fayda var olumlu katkısı oluyor mülaktta. ancak sürekli iki pasaport taşımaktansa yeni pasaport çıkartıp vizeyi bordro pasaporta bastırması kendisi için kolaylık olacaktır.
    5-İş ve okul bilgilerini ayrı ayrı yazabilir

• Cevaplarınız için çok teşekkürler

• @orhanozbekk merhaba, teşekkür ederim yorumunuz için. Benim geçerli bir G2 vizem var şuan ama farklı bir vize (B1/B2) tipi için Başvuru yapmak üzereyim. Dolayısı ile sisteme girip vize ücretini yatırıp randevu almam gerekiyor diye düşündüm. Ama dediğim gibi bu seferde vize tipim seçenekler arasında olmadığı için ilerleme sağlayamadım. Konsolosluğa mail attım geri dönüş bekliyorum. Çok teşekkür ederim tekrar ilginize.

• Merhabalar! 2022 ve 2023'te kendim, annem ve babam için B1/B2 vize aldım ve her birinde ilk aldığım mülakat tarihinden çok çok daha erkene çekebilmiştim. Şimdi teyzeme almaya çalışıyorum ve neredeyse 2024 başından beri aynı tarihte kaldık. 31 Ocak 2025... Ben de sürekli kontrol edebiliyorum evden çalıştığım ve sürekli pc başında olduğum için ama gerçekten hele şu 5-6 aydır hiç açılma olmadı özellikle 2024 içerisinde. Daha önce bu başlığı okuduğumda Rushvisasnow'da hatta case almamaya başlamıştı öne çekemedikleri için. Hala öyle midir acaba? Neden 2024 içinde hiç bir açılma olmuyor bir fikriniz var mı? Yoksa açılmalar oluyor da ben mi kaçırıyorum?

• ⭐⭐

@luchadora Merhaba, takip ettiğim süre içerisinde ocak-nisan arası iki kere toplu açıklamalar oldu. haziran,temmuz, eylül 2024'e çekti bir çok kişi

• @mesut1905 anladım.. şimdi baktım da teyzem bana nisan ayında vermiş bilgilerini.. demek ki biz kaçırmışız fırsatı 🙂

• Bu ileti silindi!

• merhaba, bir ay önce B2 vize mülakatına girdim red aldım. şimdi tekrar başvuru yapıyorum randevu alırken sistemde Visa Class seçerken 3 farklı seçenek çıkıyor B1, B2 ve B1/B2. ben bu sefer B1/B2 seçtim. Şimdi randevu sisteminde şöyle bir soru var "Within the last twenty-four months, were you refused a U.S. visa in the same visa class for which you are applying now?" internetten baktım b2 ile b1/b2 aynı class görünüyor, yalnız sistemde önceki soru class seçerken iki farklı gözüküyor hem b2 var hem de b1/b2. Buna Evet mi Hayır mı seçmem gerek bilemedim. hayır seçtiğimde daha erken randevular çıkıyor evet seçsem bir kaç ay sonraya atıyor. ne yapmam gerek?
    önceki mülakatta ds160 formunda b2 ve sistemde b2, şimdi ikisinde de b1/b2 seçiyorum.

• Merhabalar..
    Ds160 form doldurma sürecindeyim. Formla iigili bir kaç sorum olacak. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Miamide yaşayan bir arkadaşım var ( aile dostumuz). oaraya gidip 10 günlük Miami-Orlando tatili yapmayı planlıyorum. Eşim ve kızım gelmeyecek ben yalnız gideceğim.
    Bu durumda;

1. Amerikadaki arkadaşımdan bahsetmeli miyim ? bu bir avantaj yada dezavantaj olabilir mi ?
    2. Beş buçuk yıl önce Schengen vizesi ile avrupada 5-6 ülke gezdim. formda son 5 yıl içerisindeki ziyaretler sorulduğu için, bunu eklemem doğru olur mu? ( olsa büyük bir avantaj sağlardı sanırım )
    3. Formu İngilizce mi doldurmalıyım? yani 1218 sokak mı? 1218 street mi doğru ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |