Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.1k 296

• @ugursway simdi telefon geldi veterinerden kedilerin geriye donuk asi kayitlarini da istiyorlar makbuz olarak. Eger yemin edemezsek (2023-2022) kedilerimizi ucreti karsiligi size birakabilir miyiz cunku dinmekten baska bir sansim yok suanda bu ulkeden herseyi yapmamiza ragmen didik didik ettiler herseyi. Ek belge ustune belge istediler.
    En kisa surede geri alabilecegimiz sekilde boyle birseyi yapabilir misiniz suanda o kadar caresiziz ki.
    Arti bir yediyuz uc besyuz kirk otuz bes sifir bes numaram lutfen iletisime gecin cok zor durumdayiz

• Sonunda kendimize ve köpeğimize bilet alabildik. Ben 3 farklı kartla ödeme yapacağım için biletleri satış ofisinden halletmek istedim. Köpek onayı için rezervasyon yaptırdım ama İstanbul Havalimanı'ndaki 'bilgisiz, çaylak' bilet satış çalışanları yüzünden uzun sürdü. Eğer siz de rezervasyon yapacaksanız mutlaka kafes boyutunu standart girin. İşlemi yaptığım için 120 yapmış bir ölçüyü ve Atlanta ofisinde onay gelmesine rağmen 'Yönetmelik gereği' engeline takıldık sürekli. Son olarak müşteri temsilcisi kafes boyutunu değiştirdi ve bu sabah biletmeyi yaptık.

Rezervasyonda aldığınız PNR, 3-4 gün geçerli oluyor. Mutlaka bunun da tarihini öğrenin. Son olarak biletleri Kadıköy-Kızıltoprak'tan hallettim.

• @semihistanbul Merhaba, köpeğiniz için rezervasyon oluşturmak için Thy’ye sadece cdc onay mailini mi atmak gerekiyor, farklı bilgileri de istiyorlar mı? Ayrıca pnr 3-4 gün geçerli yazmışsınız daha detaylandırabilir misiniz?

• Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Detaylıca da yazmışsın. Lakin cevabını bulamadığım bir soru oldu. Biz de kedimizle beraber yakın zamanda uçacağız. Pasaportuna fotoğraf yapıştırmalı mıyız? :) Veterinere de sorduk, onlar da bilmiyor -nasıl bilmiyorlar anlayamadım ama-. Fotoğraf yapıştırmalıysak. Siz nasıl fotoğraflar koydunuz? Örnek olarak atabilir misiniz :)

• @negahkon merhaba geçen hafta kedimizle giriş yaptık. Hiç bir belgesinde fotoğraf yoktu kimse sormadı. Sorunsuz getirdik.

• @ecom çok teşekkür ederim :)

• @negahkon Merhaba, bizde de fotoğraf yoktu kimsede sormadı. Size rahat kolay bir uçuş diliyorum.

• Merhaba dostlar titrasyon testi sonucum daha yeni geldi malesef, 20 mart 2024 verdik 8 temmuzda elimize geçti😔, 17 temmuzda uçuşumuz var. Amerikada ev kısımını hallettikten sonra tekrar git gel yapıcam oğlumuz için. Böylesi hayırlısıymış artık. Bu arada abime noterden vekalet verdik Tarım bakanlığı işleri için,

• Konu başlığını merak ederek geldim. Bir ülkeden bir ülkeye evcil hayvan götürmenin bu kadar prosedötr gerektireceğini hiç tahmin etmezdim.

• @negahkon biz yapistirdik ama sart miydi bilmiyorum

• Arkadaslar,
    Amerikaya köpeğimi getirmek istiyorum fakat benim turkiyeye gitme şansım yok.
    Bu hizmeti veren yerler var mi güvenilir?

• @Yusuf-Yılmaz-0 merhabalar konuyu halledebiliniz mi acaba?

• @semihistanbul, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhabalar, bilet almak için THY'ye mail attım. Köpeğimizin onayı geldi ABD'den. Tüm belgeleri thy ve tgs'ye attık. Ne kadar sürede cevap geliyor, bilginiz var mı?

Merhabalar köpeğimizi amerikaya biz de götüreceğiz titrasyon kuduz vesaire her şeyi tamam fakat hangi belgeleri dolduracağız bilmiyoruz ve belgeleri sadece thy e mail mi atmak gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

• @BKY bu başlıkta 51. sayfaya gidin. Şemalı anlatım var. cdc'ye mail atmanız gerekiyor. Veteriner'e o belgeyi doldurtmanız lazım falan.

• @semihistanbul tamamdır gördüm çok teşekkürler fakat o 31 temmuza kadar geçerliymiş galiba 1 ağustostan sonra yeni şeyler geliyormuş fakat cdc nin sitesinde 1 ağustos sonrası için köpekleri importation amacıyla götürmek için belgeler var bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim

• @lumos merhabalar bu dediklerinizi yaparak 31 temmuza kadar başvuruluyormus galiba ve bu onay gelen bekgelerde 31 ağustosa kadar seyahat için geçerliymiş diye okudum cdc de peki onay kaç haftada geliyor acaba onu da soyleyebilirsenşz

• @BKY bize 2 iş günü içerisinde cevap geldi.

• @mhepekiz Merhaba , hayvanın tuvalet ihtiyacını nasıl çözdünüz, bizimde kedimiz var kabinde götüreceğiz ama tuvalet ve haliyle tuvaletinin kokusu gibi durumlar ne olacak tecrübesi olan varmı?

• @metinbeci uçuşa son 10 saat kala su ve mamayı kesmelisiniz. Ve seyahat boyunca da yiyecem vermemelisiniz. Biraz su olabilir ancak çok fazla değil. Ayrıca taşıma çantasının içine mutlaka ped koyun. Yanınızda ıslak mendil, birkça adet ped ve kağıt havlu bulundurmanızı tavsiye ederim. Kedilerimden biri altına hiç yapmadı ancak diğer kedim çok korktuğu için birkaç kez çişini yaptı ve her seferinde pedini değiştirdim malum. Hatta yanınıza birkaç tane poşet de almanızı öneririm.

• @metinbeci , @bernat'ın aktardıklarına ek olarak, pasaport kontrolünden geçmeden önce havalimanında pet odaları bulunuyor, vaktiniz olursa orada kedilerinizi biraz rahatlatabilirsiniz. Bizim de yolculuğumuz esnasında bir sorun olmadı ama uçuş öncesi fırsat buldukça rahatlamaları için gerek bu pet odaları gerekse çantalarından çıkartarak streslerini azaltmaya çalıştık , bir de veterinerimizin verdiği sakinleştiriciyi son ana kadar kullanmadık ki onlar için uçuş biraz olsun rahat geçsin.

Benzer Başlıklar

• Turkiye'den Amerika'ya Mobilya Tasimak

Kilitli Taşındı Yolculuk konteyner
    3
    0 Oy
    3 İleti
    703 Bakış
    crazycellsC
    Yukarida sayin @gucarslan 'in verdigi basligi kullanabilirsiniz. Orada da yazmistim, direkt Turamcolines'dan Esra Hanim'a ulasip yesilkart forumdan yonlendirildiginizi belirtirseniz sizinle ayrica ilgilenecektir: [email protected] bol sanslar.
  • Amerika'ya giderken başımızdan geçen olaylar

Yolculuk
    23
    6 Oy
    23 İleti
    3k Bakış
    redsat2000R
    @Taurus teşekkkürler kardeşim bakalım hayat nelere kadir.
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k