Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ykz Merhaba, Ben devletten alınanla giriş yapmıştım. Kabul edildi.

• @daphne teşekkür ederim

• @ecom Ben 12 Temmuz 2023 yılında mülakata gittim. Mülakata gittiğimde evliliğimiz ikinci yılını yeni doldurmuştu, süreci başlattığımızda 2 yıldan azdı. Memura söyledim bu durumu ama CR1 gönderdiler vizeyi. Sonra konsoloslukla mailleştik, pasaportumu geri isteyip IR1 basıp geri gönderdiler. Yani demem o ki mülakat tarihinde 2 yılınız dolmuşsa 10 yıllık green card vizesi basmaları gerekir. (IR1 )

• @Burak-0 güzel yürekli insan, çok makbule geçti. Sevap hanen dolup taşsın inşallah. Çok teşekkür ederim bilgiler için🙏🤲💐🤗

• @feyza86 tesekkur ederim feyza hanım.

• @Burak-0 Sevgili kardesim, turkiyedeki esimden ilk asamada sisteme yukleyecegim 130 ve 130a ile birlikte, resimler ve iyi niyet mektuplari disinda hangi evraklari mutlaka yukleyecegim yada ondan istemeliyim. Yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim.

• @Bircan Youtube üzerinde I-130 guide ve I-130A guide olarak aratınca bi hanımefendi var onun videolarına bir göz atın derim adım adım açıklama yapıyor. Genel olarak Resim kanıtlarını örneğin 50 li olarak tek bir dosyada pdf olarak yükleyin. Otellerde kaldıysanız konaklama belgelerini ve tatile gittiğimiz otobüs ve uçak biletleri de ekstra olarak ben yükledim. Ekstra iletişim kurduğunuz bir uygulama var ise whatsapp gibi,onun üzerindeki aramalar ve yazışmaları ayrı zamanlarda ss lerini alip yine pdf te birleştirip yükleyin. Zaten evlilik cüzdanı yüklenecek, sizden ayrıca 1 er fotoğraf istiyor yüklemeniz gereken. Tam boyutlarını hatırlayamadım şu an. Kaçırdığım bişey varsa diğer arkadaşlar ekleme yapsın lütfen. İyi şanslar!

• @Burak-0 tekrar tekrar tesekkur ederim , belirtmis oldugun bayana ait videolari bulmaya calisacagim. Umarim surecinizi sorunsuz atlatirsiniz, varolun

• Eskiden 10-11 ayda sonuçlanıyordu maalesef 12 aydır uscis ten bir haber yok zaman çizelgesinde yok artık ne olacak şaşırp kaldık

• @ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Eskiden 10-11 ayda sonuçlanıyordu maalesef 12 aydır uscis ten bir haber yok zaman çizelgesinde yok artık ne olacak şaşırp kaldık

Şubat 2024ten beri dq olanlara randevu maili bile gönderilmedi daha :(

• @Mehtap-Albayrak hocam takip edecek sistem yok posta ofisine gidip adınızı eşinizin posta kutusuna kayıt ettirdiyseniz güncelleme yaptıysanız bekleyeceksiniz maalesef benim 48. Günde filan geldi

• @eren123 yok hocam hızlandırma olmadı herkes bunu soruyor ama normal uscıs nvc ve konsolosluk süreciyle ilerledik herkes gibi

• Bu süreç tamamen insan haklarına aykırı saçma sapan uygulamalar

• Değerli arkadaşlar, bilgisi olan herhangi birine ulaşabilmek için yazıyorum. Acaba konsoloslukta bir yığılma mı oldu? Ya da başka bir vize türüne mi yoğunlaşıldı? Ocak ayı randevuları tamam diye biliyorum fakat Şubat hala haber alamadı.

• @MnAtac3106 merhaba kesin bilgi şeklinde yazmışsınız ancak bilgi eksikliğiniz var .Bende cevap yazmıştım takip edebileceği hakkında.Benim yazdığımı okumamış olduğunuzu varsayıyorum.Burda birbirimize yardımcı olmak amaçlı yazıyoruz.Ben her sürecini takip ettim greencardımın.İyi günler

• @xylz24 Gerçekten süreç gereğinden fazla uzadı. Temmuz ayının ilk haftası da randevu gelmezse diye endişeleniyoruz. Hiçbir haber yok, bu sürecin bu kadar uzun olmaması lazım, 2-3 ayda randevu geliyor normalde.

• Eşim vatandaş I-130 formu submit edeli 7 ay oldu uscis hesabında estimated date 4 ay yazıyor. Bu başlığı hemen hemen baştan sona kadar okudum ama anladığım kadarıyla artık biraz süreç daha da uzun sürüyor.

• @Alfa-Centauri Genel olarak I-130 onaylanana kadar gecen süre coğu insanın 10 11 ayı buluyor , umarım sizin sürecinizde problemsiz geçer.

• @Alfa-Centauri günaydın, benim I-130 formumu doldurmamdan sonra geri dönüş yapmaları tam altı ay sürmüştü, ardından sürecim hızlanmıştı. Ama benim bürom Vermont'taydı. Hakkınızda en hayırlısı olsun.

• @feyza86 hanımefendi Orlando da göçmenlik ofisi yanında oturuyorum. Bizzat oraya sorduğum da bu devletin bastığı ve takip edecek bir yer olmadığını söylediler aynı hafta Id card almaya gittiğim de orange county de oradaki yetkili de öyle söyledi bu devletin bastığı bir kart onlar takip ediyor takip edeceğiniz bir yer yok dediler ben böyle bilgi aldığım için yetkili mercilerden böyle aktarım sağladım. Bilsem zaten söylerim çok uzun zamandır bu platformdayım zaten herkes yardımcı oluyor birbirine . Hayırlı olsun 👍

Benzer Başlıklar

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k