(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@Aas20 şu sayfadan vize türleri ve ortalama bekleme sürelerini kontrol edebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/global-visa-wait-times.html Şu an için F1 vizesi bekleme süresi Ankara için 56 gün olarak gözüküyor.
-
@Aas20 Lisans, yüksek lisans, doktora, vs. gibi bir programa başlayacaksanız ve belirli bir tarihte Amerika'ya girmiş olmanız gerekiyorsa (örneğin zorunlu oryantasyon durumunda) sistem üzerinden randevunuzun öne çekilmesini talep edebilirsiniz. Ben Ağustos'tan Haziran'a çektirmiştim vize görüşmemi.
-
Merhaba tekrardan.
Ben J1 vizesi aldım. Fakat gitmekten vazgeçersem aldığım vizeyi kullanmadığım için ileride F1 vizesine başvurduğumda sıkıntı çıkar mı? Work and Travel programına vize alıp gitmemişsin diyip F1 vizemi reddederler mi? Bunu merak ediyorum. Sonuçta gidip gitmemek benim insiyatifimde?
-
Merhaba arkadaşlar 40-45k arası dolar ile dil okuluna başvurup bir yıllık veya 6 aylık neyse ABD de kalmak mümkün mü 2 çocuğum birde eşim ve ben varız yapabilir miyim yardımcı olabilir misiniz
-
@trlyldz bir danışmana başvurun. F1 vizesine başvurup gidersiniz. Sizden 4 5 ay sonra aileniz f2 vizesi ile abd ye gelebilir. Verilen f1 vizesi 5 yıllıktır ve yeni okul kaydı yaptırdığınız sürece abd de 5 sene boyunca kalabilirsiniz. Forumda bununla alakalı cok konu var. Araştırmanızı tavsiye ederim
-

Selamlar, F-1 randevumu aldıktan sonra detaylarda aklıma bir şey takıldı. Randevuda Applicant Details -> Applicant Responses kısmındaki 2. ifade Yes olması mı gerekiyor? Hiç böyle bir şey sorulduğunu veya No dediğimi hatırlamıyorum. Bilgilendirecek olan biri varsa çok sevinirim.
-
Bu ileti silindi! -
@gokalpcevik Merak eden varsa: böyle olması normalmiş (en azından benim durumuma göre), daha önce F-1 vizesi alan biriyle doğruladım.
-
Selamlar, kişinin Amerikada LPR erkek arkadaşının olması ve eğitimine sponsor olması, ne derece güçlü bir Amerika bağıdır? Öğrenci vizesi alımını çok zorlaştırır mı sizce? Bu şekilde alanlar var mı? Ne tavsiye edersiniz?
Background: Kız arkadaşıma öğrenci vizesine başvurmayı düşünüyoruz (dil veya community college). Ben 2 senelik GC sahibiyim. Kız arkadaşım Türkiye'de yaşıyor ve ABD geçmişi yok. (schengen dışı birkaç Avrupa ülkesi ziyareti var). Kendisi 29 yaşında, ailesiyle birlikte yaşıyor. Son 5 yildir ayni firmada çalışıyor. (mevcut işinde İngilizce gerekli değil) ABD'de bir akrabası yok. ABD eğitimi için gösterebilecek bir birikimi yok. Ben ise temmuz itibariyle hem iyi bir pay stub hem de birikim gösterebileceğim. Ben Omaha, NE 'da olacağımdan ona da orada bir okul bakacağız.
-
Herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. 28 mayıs 2024 te f1 vizesi için randevum vardı fakat ret yedim. Çifte vatandaş olduğum için 2. vatandaşı olduğum ülkeye bulgaristana gittim ve ordan da ret aldım. Bütün istenilenler gerçekten eksiksizdi. Vizeyi alabilmem için daha yapmam gereken bir yol var mı acaba ?
-
Merhabalar,
2022 Eylül döneminde F1 statüsünde yüksek lisans için Amerika'ya gittim. Okula 3 çeyrek devam ettikten sonra bazı özel nedenler sebebiyle Türkiye'ye dönüş yapmak durumunda kaldım. Yaklaşık 14 aydır Türkiye'deyim ve global bir firmada Üretim Mühendisi olarak çalışıyorum. Gelecekte turist olarak Amerika'yı ziyaret edebileceğim ihtimaline karşılık B1/B2 Turist vizesi başvurusu yaptım ve başvurum red ile sonuçlandı. F1 vizemin son geçerlilik tarihi 2027 Eylül. Bu süre zarfına kadar okul kaydımı yenileyip tekrar Amerika'ya giriş yapabilir miyim ?
B1/B2 vizesinden red almam F1 vize durumumu etkiler mi ?
Ya da okul kaydımı yenileyip Amerika'ya gitmeyi düşünsem gelecek bir tarihte, gümrük görevlileri B1/B2 vizesi red durumumu göz önünde bulundurup beni almamazlık yaparlar mı ?Şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İyi forumlar.
-
@tufan96 Merhaba, okulunuzun DSO denen birimi ile gorusebilirsiniz, I-20 belgesinin reinstatement durumu diyorlar buna, eger sizi sistemde tekrar aktif edip yeni bir I-20 verirlerse benim fikrimce abd girisinizde bir sikinti olmamali. Farkli bir okula gitmeyi dusunuyorsaniz yine dso birimi ile gorusmeniz sizin icin en iyisi.
-
Merhaba, Berkeley - California'da öğrenci olduğum dil okulunda yarı zamanlı çalışıyorum. Abd içerisinde bulunup dilokulu düşünenler veya Tr den başvuru yapmak isteyenler için kısa bir bilgilendirme yazmak istedim. ilginenler email veya telefondan ulaşabilir. Ayrıca türkçe iletişim isteyenler [email protected] adresine email ile ulasabilir.
Advance English Academy, 4 haftalık 550$ gibi oldukça uygun fiyatı ile sizin için harika ingilizce kursları sunar. ($137.50 / 1 hafta)
San Francisco ve Berkeley şehir merkezinde bulunan kampüslerimizde, haftanın 4 günü yarım gün eğitim veya haftanın 2 günü tam gün eğitim programları sunuyoruz.
Sen de öğrenci vizesi ile San Francisco’da ingilizce öğrenmek ister misin?
Uluslararası öğrenciler için I-20 belgesi sunuyoruz, ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere statü değişikliği ve I-20 belgesinin yeniden düzenlenmesi (reinstatement) için destek sağlıyoruz.
Bize bu numaradan ulaşabilir (415) 552-1001 veya [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz. Whatsapp hatti : +1 415 629 1313
Ayrıca websitemizi aşağıdaki adresten ziyaret edebilirsiniz.
https://advanceesl.com/ -
...........
-
Merhabalar,
Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;
-
Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?
-
En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)
-
-
...............
-
@pnktr Merhaba,
Farklı zamanlarda eğitim planlamamızın sebebi konsolosa da belirttiğimiz gibi evcil hayvanlarımıza 4-5 ay bakabilecek kimsenin olmaması, ABD'de de bir ev kiralayamacağımız için onları yanımıza alamayacak olmamız.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba,
27 yaşındayım, bekarım, üniversite mezunuyum, daha önce yurt dışına çıkmadım., şu anda çalışmıyorum.
Dil eğitimi için F1 vizesine başvurmak istiyorum. Vize görüşmesine gitmeden önce bulduğumuz okula eğitim ücretini ödememiz gerekiyor mi?
Yeterli parayı gösterebilirim. Sizce red alır mıyım? -
27 yaşındayım,
bekarım,
daha önce yurt dışına çıkmadım
şu anda çalışmıyorum.malesef oaraya vize ile gidip illegal sekilde kalanlar yuzunden bunlarin hepsi eksi olarak gorunuyor. Guclu bir profil cizerseniz alma ihtimaliniz yinede var.
Genellikle okullar basvuru ucreti / evrak ucreti gibi bir tutari onden alacaklardir. Tam ucreti okul basladiginda odenemeniz beklenir ama tabi okuldan okula gore de degisim gostere bilir.
ornek bir okulun sureci:
-
Student sends application documents and fees:
- Application Form
- Passport (F-1 student visa applicant) / Driver's license, passport, Green Card, other photo ID (non-F-1 student visa applicants)
- Statement of Financial Support form (F-1 student visa applicant) - What is this?
- Bank statement (F-1 student visa applicant)
- $100 application fee
Non-F-1 student visa applicants can skip step 2 and 3.
-
ELI accepts application:
- ELI sends I-20 to student (F-1 student visa applicant)
-
Student applies to F-1 student visa - How can I get an F-1 student visa?
- SEVIS (F-1 student visa applicant)
- Visa appointment at U.S. Embassy or Consulate
-
ELI tuition fee:
- After F-1 student visa approval or non-F-1 student is accepted, student pays tuition fee.
- Application process completed.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum