Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Herkese merhaba, 2028 e kadar geçerli C1/D mürettebat vizem var. Daha öncesine bu vizeyi kullanarak deniz yolu ile Amerika da bulundum ama havayolu ile ülkeye katılışım olmadı. Turist vizesi için başvurular çok nadir olduğundan acaba C1/D vizesi ile 20-25 günlük bir seyahat yapabilir miyim? Ayrılışım tekrardan havayolu ile Amerika'dan olucak şekilde. Normalde bu vizenin 29 günlük Amerikada bulunma hakkı olduğunu biliyorum ama bahsettiğim durumu da kapsar mı acaba?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   stardium stardium 
  • ⭐⭐

@Umut-Burhan benzer soruyu Orlando limanindaki cbp memuruna sormustum. Amac gemideki kontratimiz bittiginde 1 hafta takilmakti.
    Supervisor geldi yok oyle birsey diyerekten kestirdi atti.
    Havayoluyla giremezsiniz zaten gemi kontrati yoksa.

• @Umut-Burhan havayoluyla ilgili uygulmayı bilmiyorum fakat denizciyseniz ve bir c1/d vizeniz var ise, gemiye katılım veya gemiden ayrılmak için bu vize kullanılmakta. Size serbest dolaşım izni ancak gemi bir amerika limanına yanaştıktan sonra, cbp officerlarının gemiye gelerek shore pass verdikten sonra mümkün olabilir. Gemi ardı ardına 1 den fazla amerika limanı yapacaksa ilk limanda verilen shore pass lar diğer limanlarda da geçerli olacaktır. Gemi başka bir ülkeye gitmek için limandan ayrıldıktan sonra elektronik ortamda ülkeden çıkışınız yapılır ve elinizdeki shore pass geçersiz durumda olur.
    Bu vize ile tatil amaçlı ülkeye giriş çıkış yapamassınız. Hatta bir gemiye katılmayacaksanız Türkiyeden bile çıkış yapamassınız. Amacınıza uygun olarak turist vizesi almanız gerekmektedir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

161

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |