Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @duygusen onayandı ama henüz postalanmadı

• Merhaba bir şey sorabilir miyim ? Ben zaten greencardlıyım ve nişanlım Amerikan vatandaşı Türk Amerika’da evleneceğiz . Ama süreç nasıl işliyor çok fazla bilgi bulamadım . Greencardlı olduğum için sürecim sıfırdan mı başlayacak evlendiğim için yoksa kendi sürecim devam mı edecek ve soy ismim değiştiği için ssn greencard pasaport vs hepsi değişmek zorunda sanırım . Ağustosta Türkiye’de düğün yapıp buraya eylül de döndüğümüz de konsoloslukta Resmi nikahı yapmayı düşünüyoruz ama benim greencard sürecim eşim vatandaş olduğu için nasıl ilerleyecek bilmiyorum lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

• @Buse-Esen Merhabalar kendi greencard sureciniz devam edicek ama soyadi degistirirseniz greencardinizi yenilemeniz gerekecek. Tek fark 3 yil greencardli olduktan sonra vatandasliga basvurabilirsiniz.

• Merhaba arkadaslar, seyahat izni gelipte turkiyeyi ziyaret eden var mi aramızda? Benim seyahat iznim geldi 1 ayligina turkiyeye gitmek istiyorum fakat baya tedirginim ya tekrar giremezsem diye çünkü kartımı gönderdikleri belgelerin icinde geri girisiniz gümrük polisinin insiyatifine bağlı diyor yani almama ihtimali var. Seyahat kartıyla giriş cikis yapan arkadaslar lütfen deneyimlerinizi paylaşır misiniz?

• @cinnamon merhaba size bir sorum olacak çalışma izni kartınız ile seyahat izniniz ayrımı geldi? Eğer öyleyse, Çalışma izni geldikten nekadar sonra seyahat izniniz geldi?

• @cinnamon O her vize turunde var ben sorun yasayacaginizi dusunmuyorum gidebilirsiniz. Ama iciniz komple rahat etmesini istiyorsaniz greencardinizi bekleyin bence.

• @EfeNevada Efe bey yenilemek bir sıkıntı çıkarır mı sizce ? Ve nikahı nerede yapsak doğru olur acaba ?

• Arkadaslar selam, dun greencard'im ulasti :)) ne olduysa birden hizlandi patir patir cozuldu. Bastan sona bu forumdan faydalanarak yaptik basvuruyu esimle. Tum formlarin instruction'larini satir satir inceledik bir de. Zaman zaman sorularima cevap veren herkese ve forum yoneticilerine kocaman tesekkurler. Sayenizde avukata 4K odemedim, eksik olmayin :) sevgiler.

• @Candemir-Candemir cok tesekkurler, evet interview olmadi tekrar.

• @Buse-Esen Yenileme surelerine bakin ne kadar suruyor sikinti cikacagini dusunmuyorum ve nerede isterseniz yapabilirsiniz ama diger ulkede tescil etmeniz gerekecek. Tavsiyem amerikada evlenip turk konsoloslugunda evliliginizi tecil ettirmeniz.

• Merhaba
    Abd vatandaşıyla abd de evlilik yapıp green card sürecini başlattığımızda, ilk evliliğimden velayeti bende olan kızımı Tr den en kısa sürede yanıma getirebilmemin bir yolu var mı? Daha önce böyle bir süreç yaşayan oldu mu?
    Teşekkürler

• Akadaslar bu konsolosluktan alinacak dogum belgesinin baska bir yolu yok mu? Yani yil olmus 2024 bir kagit almak icin 3 gunluk yola araba surmek zorunda olmak koyuyor.

• @akn edevletten aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğini certified olarak çevirtip kullanabilirsiniz. USCIS o şekilde kabul ediyor.

• @lavita Tesekkur ederim. Peki bu certified belgeyi online olarak alip ciktisini alip gondermem yeterli mi, yok sa hard copy yi mi almam gerekiyor?

• @akn Size RFE mi geldi yoksa yeni başvuru mu yapıyorsunuz? RFE ise online USCIS hesabından belgeyi online olarak yükleyip RFE’ye yanıt verebilirsiniz. Eğer yeni başvuru ise diğer evrakları nasıl iletiyorsanız onlarla beraber iletirsiniz, online ise online posta ise posta ile.

• Arkadaşlar merhaba VA eyaletinde ikamet ediyorum ve ABD vatandaşı biriyle evleneceğim.
    Kendisi benden yaşça büyük bu tarz bi süreç içinde olan varsa bana süreç hakkında bilgi verebilir mi.

• Arkadaslar selam, forumu arastirdim soruma cevap bulamadim daha onceden yanitlanmis biseyse lutfen beni eski iletiye yonlendirin. Simdi ben GC'i Haziran itibariyle elime aldim. Eylul'de TR'ye seyahat planliyorum. Ilk ABD disi seyahatim olacak da nolur nolmaz sorayim dedim. GC ve TR pasaportum disinda baska biseye ihtiyac var mi? Cok tesekkurler.

• Bu ileti silindi!

• @EfeNevada Merhaba , tam 2,5 ay sonra advanced parole olmadan Amerikaya giriş yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadım . Sistemden içeride bir i 485 formum olduğunu gördüler ama herhangi bir izin kağıdı sormadılar . Ülkeye geri gitmeden önce sorgulama yaptığımda uygun seyahat edenler arasında değilsiniz diye bir mesaj I94 sorgulamasında karşıma çıkmıştı . Görevli memurun insifiyatifi yada başka birşey mi bilmiyorum. Benim durumumda olanlar için fikir olması adına bu mesajı yazıyorum .

• Merhaba arkadaşlar. K1- vizesiyle usada evlilik yaptıktan sonra ortalama kaç ayda çalışma izni çıkar ?

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k