K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@spenb Bu nişanlıya posta ile gönderilen Noa2 I-797 kağıdında isminizin üzerinde bir A- ile başlayan numara var. Acaba onu mu söylüyorsunuz? Ben de çok bilmiyorum 😅
-
@spenb diğer arkadaşın dediği gibi i797 formunun sağ üst köşede yazar. Alien number
-
@ob16222 noa 1 ve noa 2 ikisi de elimde. A ile baslayan herhangi bir numara veya sag ustte bi numara yok. hala arastiriyorum :)
-
@spenb hocam sağ üst köşede bir yerde beneficiary number diye bişey yazar A ile başlar olmaması imkansız :) iyi bakın
-
merhaba nisanin ilk haftasi amerikaya giris yapip 20 gun sonrasi evlendim. mayis 11de green card surecimizi baslattik. yeni gelen bilgilere gore bu surec icin de kanit (evlilik , dugun fotograflari vs) gerekiyormus , avukat oyle soyledi. Biz ilk once surec isledigi icin resmi nikahimizi yaptik. kutlama falan yapmadik. Ekonomik olarak iyi bir donemimizde yapmayi planliyoruz. Dolayisiyla elimizde nikah fotomuz var sadece. Amerikaya k1 ile gelip de dugunsuz fotosuz kanitsiz sekilde green card ve vatandaslik alan var mi? Dugun yapmak zorunlu mu mesela? Sosyal guvenlik numarasi nasil aliniyor ve ayrica evlendikten sonra oturum hakkim nedir yani green carda basvurmamis olsaydik sure islemeye devam mi edecekti? Buraya k1 ile gelip evlenmeyenler, hatta sadece evlenip yillarca green carda basvurmayanlar varmis avukat dedi ben de anlamadim nasil oluyor da hala ulkede kalabiliyorlar?
-
1- Bizim de sadece nikah fotomuz vardi bir de aile ici ufak bir yemek , dugun fotosu olacak diye bir mecburiyet yok tercih meselesi avukatiniz yanlis bilgi vermis olmasi tabi ki kanitlari guclendirir ama olmamasi olumsuz bir durum degil endise etmeyin. En kotu durumda online olan kart surecinde sizi mulakata davet ederler daha kotusu olmaz.
2- Vatandaslik kismi icin simdiden dusunmeyin o asamaya daha cok var :)
3- SSN ofisine gidip basvurmaniz lazim ama onun icin calisma iznizinin veya green kartinizin gelmesi lazim. Daha oncesinde olmuyor alanlar var ama fikrim yok nasil aldiklarina dair.
4-Green card a basvuru yapmadan ulkede istediginiz kadar kalabilirsiniz ama ulkeden cikamazsiniz ( kagit ustunde ) baska ulkeye gitmek istediginizde kimse sizi tutmaz ama Amerikaya bir daha giremezseniz k1 vizesi tek girisli bir vize turu. Green card a basvurmadan da calisma izni alamazsaniz kisacasi green card a basvurmadan hic bisey yapamazsaniz.
5- Evlenmeden en fazla 90 gun kalabilirsiniz ulkede ondan sonra yasal statunuz bitiyor ve illegal duruma dusuyorsunuz pek yasamak istemeyeceginiz bir surec. Evlendikten sonra oturum hakkiniz baslamiyor oturum hakkiniz green card a basvurdugunuz gun itibari dikkate alinarak baslar kart elinize gectiginde de resmi olarak PR olmus olursunuz.Son olarak diger insanlarin ne yaptigini bosverin bilgi kirliligi cok fazla avukatinizin neden sizinle bu bilgileri paylastiginida anlamadim acikcasi
-
@ob16222 bende bir yorum ekleyeyim SSN ben Amerika’ya giriş yaptıktan iki gün sonra başvuru yaptım ve SSN verdiler. Yani nikah olmadan önce. Belki eyalete göre değişiklik gösterebilir gidip başvurmasında fayda var.
-
@tncymz dedigim gibi hocam alanlar var nasil oluyor fikrim yok belki ofisteki insanlarin keyfine baglidir ben gittigim de calisma iznini al gel demislerdi :D
-
@spenb Mektupta sağ üst köşede 3 satır var Beneficiary A ......
Soyisim İsim
yazması lazım -
Abd giriş yaptıktan sonra çalışma iznini direk albiliyor muyuz
-
@Doğuş-Yavuz başvuru yaptığımız günden tam 1 ay sonra aldım ben.
-
!!!!!''ANK'' numaram geldi ve şu anda dava ''İN TRANSİT'' ancak randevu alamıyorum ne yapmam gerekli (genelde in transit te randevu alan insanlar gördüm =)
-
@tncymz Sizlerin süreci kaç ay sürdü amerikaya giriş sürecine kadar
-
@TUBEREİZ 1-2 gune alabilirsiniz sistemde hemen aktif olmuyor bazen.
-
@Doğuş-Yavuz biz 2022 13 aralıkta başvurmuştuk 2024 14 şubatta vize mülakatım vardı. Bu yıl 1 martta da ABD’ye giriş yaptım. Vize mülakatına kadar 14 ay sürdü. Ama şimdi süreler kısa max 1 yıl gibi. Şimdi noa2 alan arkadaşlar 4-5-6 ayda alıyorlar benim 10 ay sürmüştü.
-
@ob16222 cevaplar icin cok tesekkur ederim. Ulkeden cikmadigim surece herhangi bir sorun olmadigini goruyorum, bu cok guzel. Greencard surecini zaten baslattik, sanirim 5-6 ayda sonuclaniyormus. Peki greencard aldiktan sonra kac yil gecerli, permanent resident mi oluyorum alinca? Greencardla omur boyu amerikaya girip cikabiliyor muyum? Ben burada esimle mutluyum ve arkamda hicbir sey yok, sadece tatil icin ulkeden cikariz belki ilerde.
Biliyorsunuz K1 vize asamasi baya zordu ve stresliydi, evlilikten sonraki surec te mi stresli? Kaygilanacak bir durum var mi? Surec boyunca kanit toplayin falan dedi avukat, birlikte yapilan alinan seyler. Siz neler tavsiye edersiniz Evidence olarak? -
@Joshua-Vanberg hocam ilk gc 2 yıl. Sonra uzatıyorsunuz vatandaşlık işlemleri vs. Başvuru yaptıysanız ne kanıtı toplayacaksanız ki anlamadım avukatınızla konuşmanızı tavsiye ederim sürecin geri kalanını.
-
Ben ve kız arkadaşım yaklaşık 7 aydır sevgiliyiz ve cr-1 yapmak istedik falat geliri bunu karşılamıyor çocuklarda var tabi, fakat K1 için geliri karşılıyor.
Cr1 için evlilik oldugundan dolayı kanıt bir tık daha iyiye işaret oluyor fakat K1 için bu benim için sıkıntılı olabilir mi? Asıl sorum şu
-1 kere yüz yüze geleceğiz türkiyede
-Şubat ayından beri wp'den konuşmalarımız var
-Kendisinin annemle 2-3 kere görüntülü konuşma ekran görüntüsü var
-Benim onun çocuklarıyla görüntülü ekran görüntülerim var
-Hediye aldıgıma dair sosyal medyada paylaşımlarımız var
-Buraya geldigi zaman evlilik olmayacağı için nişan gibi bir şey yapacağım organizyon şirketi ile anlaşıp.- geldigi zaman uçak biletleri otel rezervasyonu veya kısacası yediğimiz gittiğimiz her şeyin dekontu ve görüntüsünü alacağım
Kanıt için aklınıza gelebilecek her şeyi kısacası...
Sorum şu k1 için bunları yaptıktan sonra yeterli kanıt sayarlar mı? Red yeme oranım olabilir mi? 1 kere görüştüğümüz için.
- geldigi zaman uçak biletleri otel rezervasyonu veya kısacası yediğimiz gittiğimiz her şeyin dekontu ve görüntüsünü alacağım
-
!!!!!!!!!! NİŞANLIMIN BABASI SPONSOR OLACAK VE I-134 FORMU DOLDURACAK
---ANCAK AMERİKA'DA SON 1 YIL VERGİ ÖDEMEDİ BU BANA SPONSOR OLMASINDA BİR PROBLEM YARATIRMI VİZENİN REDDİNE SEBEP OLUR MU?
-------YADA HİÇBİR ETKİ YAPMAZ SPONSOR OLMASINDA SAKINCA YOK MU?
-----ARTI BİLGİ OLARAK AYLIK YAKLAŞIK 4.000 - 4.500 DOLAR KAZANIYOR BABASI GELİRİNDE BİR PROBLEM YOK
----VE GEÇEN SENELERDE VERGİ ÖDEDİ SADECE 1 YIL VERGİ ÖDEMEDİ YANİ VERGİ DÖKÜMÜ OLARAK SADECE 2021-2022 VERGİ DÖKÜMÜ VAR. -
@Diren-taşkın hocam kısa ve net olarak cevap vereyim k1 vizesi için başvurudan önce 2 yıl içinde en az 1 kez yüz yüze görüşme şartı var ve siz bu şartı sağlıyorsunuz. 10 defa görüşmeniz ile 1 defa görüşmeniz arasında bir fark yok memur için şartı yerine getirdiğinizden dolayı diğer destekleyici kanıtlarınız da yeterli. Bu arada k1 de dosyanızın red olma ihtimali çok düşük ya yanlış doldurduğunuz için ilk aşama da ret ederler ya da yalan beyanda bulunursanız ve bir şekilde anlarlarsa onun dışında en fazla ek kanıt talebinde bulunurlar başarılar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum