Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173

  • @tufank nasıl yani hocam 2025 mali yılını bekliyorduk ilerlemesi için. İlerleme olmayacak mı


  • @sezgisarikas 2025 mali yılına kadar bir ilerleme beklenmiyor, hatta duruma göre gerileyebilir. 2025 mali yılında (ekim 2024) ilerleme olmasını umut ediyoruz. Çünkü her mali yıl başında kotalar sıfırlanır ve buna göre de bültende daha hızlı bir ilerleme beklentisi oluşur.


  • @tufank sizce ne kadar bir ilerleme olur benim Ekim ayı 2022 priorty date 2024 yılı için de bir randevu alma şansım var mı acaba ? Benim de tek umudum mali yılı Ekim ayını dört gözle bekliyoruz


  • @tufank tamamdır hocam teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Duygu-Çelik bunu bilmemiz mümkün değil, kimse bilmiyor. isterlerse 2023'e getirebilirler hatta "all current" bile yapabilirler. ama elde yeterli vize olmadıktan sonra bir anlamı yok. Böyle bir durumda sonraki bültenlerde retrogression olması kaçınılmaz. dengeli bir ilerleme olmasını umut ediyoruz. Her mali yılda 1 sene ilerlese bile iyi. Bültenin Ekim 2022'ye gelmesi, birikmiş dosyaları hesaba katınca, other workers kategorisi için pek mümkün gözükmüyor. (Ekim 2024 yani FY-2025 için ). FY-2025 içerisindeki diğer aylarda bir ilerleme olursa bilemem. Ay ay takip edip göreceğiz. Ama bence Ekim 2025 'ten (FY-2026) önce current olmanız zor gözüküyor. İmkansız değil ama zor.

    Bu arada imzanızı dosyanıza ait bilgiler ile güncelleyebilirseniz daha sağlıklı olur. Eski iletilerde PD'nizi 2020 olarak yazmışsınız, dosyanıza ait detaylar siz de mevcut değil mi? PD'niz LC'nin gönderildiği tarih oluyor, I-140'nın gönderildiği tarih değil. LC gerektiren kategorilerde PD bu şekilde belirleniyor.


  • @tufank @tufank teşekkür ederim bilgi için tarihleri tam net bilmediğim için imzaya taşımak istemedim avukatım yanlış tarih iletmiş 2020 diye 2022 benim priorty date LC gönderildiği tarih öyle


  • @ormancı vizeniz hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim. Benim mülakatla takıldığım nokta Türkçe yaptınız sanırım. Vize memuru Türkçe biliyor muydu yoksa tercüman mı geldi. Mülakatı Türkçe yaparken herhangi bir olumsuzlukla karşılaştınız mı yada Türkçe mülakatı siz mi yoksa vize memuru mu önerdi?


  • @Duygu-Çelik

    Kesin bir şey söylemek mümkün değil. 2023 Ekim'de 3-6 ay arası ilerlemişti sadece. (A ve B yani Final Dates ve Filing tabloları) Önceki yıllarda ise 3-4 yıl birden ilerlemişliği de var. Önceden kestirmek zor.


  • @serel teşekkürler darısı başınıza


  • @emrebalc1 çok sağolun. mülakat dilini nazikçe sordu bende türkçe devam etmek istediğimi söyledim gitti iki dakika sonra tercümanla geldi.


  • @emre911 bir nevi şansımıza desek yeridir


  • @Riethian ılk basvuru yaparken de sabır vızesı dıyorlardı.gercekten oyleymıs . bı yerden baslamak gerekıyor. 3-4 senedır arastırıyorum keske ılk arastırırken karsıma cıksaydı. bakın sımdı bunu dıyorum pekı basvurmasaydık. her 4-5 senede boyle keskelerle bı yere varamayız. hıcbır sey ıcın gec olmadıgını anladıgımızda en makul ve en mantıklı kararlar verıyoruz


  • Insallah bir gun


  • @Riethian kısısel tercıhıdır. umarım gızlılık acısıdan dusundugu ıcındır.


  • @ormancı vızenız hayırlı olsun .yenı hayatınızda mutluluklar ve basarılar. turkıyeden bır cok kısı south carolına da sponsor la ıslemlerını baslattı. sc hakkındakı yasam, ev kıralama, yasanabılır semtler, ehlıyet alma, sehır pahallımı, deneyımlerınızı paylasırsanız bızım gıbı sc' ye gıdecek arkadaslar ıcın guzel ön bılgı olur.tekrardan hayırlı olsun


  • abd de f1 ile bulunan biri
    Perm
    LC onayından sonra AOS yapacak
    I765
    I131
    I485
    G C alacak.
    Süreç yaklaşık 4 yıl sürecek.
    Peki geçici çalışma izni başvurusu içinde mi öncelik tarihi beklenecek.
    Şirket Süreç yaklaşık 4 yıl ama geçici çalışma izni AOS yapacaklar için 2 yıl olduğunu söylüyor
    Öncelik tarihi beklenecek ise Geçici çalışma izni de 4 yıl sürmez mi?
    Geçici çalışma izni bugün itibari le yaklaşık ne zaman gelir?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @özgürkartal bu başlığın ilk iletisinde tüm bu soruların cevabı ve detaylı bilgiler mevcut. AOS filing yapmadan I-765 ve I-131 formları doldurulamaz. Yani AOS filing ve geçici çalışma belgesi için bültende current olmanız gerekiyor. Mali yılın ilk aylarında genelde AOS filing için B tablosu baz alınır, sonra yerini A tablosuna bırakır. B tablosu A tablosundan daha öndedir. Çünkü A tablosu green card alabilmek için (bazen dosyalama için de kullanılır), B tablosu ise dosyalama için kullanılır. Elde yeterli green card olmasa bile B tablosu ilerleyebilir veya all current olabilir. Bunun ne zaman olacağını bilmek mümkün değil. Genelde mali yıl başlangıçlarında daha hızlı bir ilerleme beklentisi vardır. Geçici çalışma izninin onay süreleri mevcut yoğunluğa göre değişiyor. Şu sıralar yaklaşık 4-6 ay arası.( tabi bültende current iseniz ve dosyanız içeri verildiyse )


  • @deckerloki teşekkürler çok sağolun.


  • Merhaba arkadaşlar, biz de eşimle başvurmayı düşünüyoruz ama bdv ve eb3vize.com arasında kaldık. Bdv ile önceden gitmiş birilerinin olması güven veriyor ama aradaki fiyat farkı çok fazla. Önceki yorumlarda bdv ile aos olarak sürecinizi başlatıp (Amerika vizemiz var) cp'ye dönebilirsiniz ve aradaki farkı ödemenize gerek kalmaz gibi bir şey okumuştum. Bunu denemek riskli olur mu sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aokitsune BDV ile kontrat imzalarken eğer geçerli bir ABD vizeniz var ise AOS seçeneğini seçebilirsiniz. Bu kontrat anında vizesi olanlara tanınmış bir ayrıcalık. Bülten ve şartlar uygun olmadığı durumlarda CP ile ilerleyebilirsiniz. Herhangi bir risk ya da sorun yok bu konuda. Bu şekilde başvurmuş arkadaşlarımız var.


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum