Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Darko yazılım şirketim var. biz ailece bu vizeyi aldık ve meslekten dolayı bir handikap olduğunu söyleyemem. tabi her case farklı parametrelere sahip ve mülakat performansı da önemli. ama en önemli değerlendirme kriterleri sizi buraya bağlayan nedenler ( iş, eğitim, aile, vb. )


  • @arkinist bilgi için teşekkürler


  • @EasternStar bilgi için çok teşekkürler


  • Herkese merhabalar. B2 vizesi almak istiyorum. DS-160 formunu tamamen doldurup kaydettim ama sign and submit yapmadım. ais.usvisa-info.com sitesindeki vize ücretini öde sayfasından ilk uygun randevulara bakıyorum ama bildiğiniz üzere çok ciddi bir yoğunluk var. Randevular çok ileri tarihe verildiği için 185 dolarlık ücreti yatırmadım ve daha erken bir tarihte randevu açılmasını bekliyorum.

    Sormak istediğim soru şu: Vize ücretini yatırıp ilk uygun randevuyu aldıktan sonra randevuyu daha yakın bir tarihe çekmeye çalışmanın hiç randevu ayarlamadan ilk uygun tarihin erkene gelmesini bekleyip fırsat bulunca ücreti yatırmaya karşı bir avantajı var mı? Yeni açılan randevuların hali hazırda daha ileri bir tarihe randevu ayarlamış kişiler için öncelikli olması gibi bir durum olabilir mi? Teşekkürler.


  • @porfir öyle bir durum yok. Eğer erkene randevu açılırsa herkes alabilir ancak erkene randevu açılması düşük bir ihtimal. Adaylar genelde siteye sık sık kontrol ederek, eğer bir kişi randevusunu iptal ettiyse oluşan boşluğu direkt yakalayıp randevusunu öne çekiyor. Ben de aynı şekilde yapmıştım. Bundan dolayı size tavsiyem bir an önce randevunuzu oluşturup siteyi sık sık kontrol etmek. İstediğiniz kadar randevu tarihinizi geriye çekebilirsiniz. Bir limiti yok.


  • @Hope-Breaker hocam elimde 12 ay geçerliliği kalmış bir yeşil pasaport var. vizenin bu pasaporta basılması için 6 ay içerisinde randevu bulmam gerekiyor. 6 ay içerisinde bulamazsam bordo pasaporta geçiş yapmam gerekecek ve ds-160 formunu güncellemem gerekecek. ben en iyisi randevuyu oluşturmadan siteyi kontrol etmeye devam edeyim. zaten randevu oluşturmadan vize ücretini öde sayfasından siteyi sık sık kontrol etmek ile randevu oluşturup da kontrol etmek arasında bir fark var mı onu öğrenmek istemiştim.


  • @porfir size kalmış. Bol şanslar.

  • tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

  • @porfir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Hope-Breaker hocam elimde 12 ay geçerliliği kalmış bir yeşil pasaport var. vizenin bu pasaporta basılması için 6 ay içerisinde randevu bulmam gerekiyor. 6 ay içerisinde bulamazsam bordo pasaporta geçiş yapmam gerekecek ve ds-160 formunu güncellemem gerekecek. ben en iyisi randevuyu oluşturmadan siteyi kontrol etmeye devam edeyim. zaten randevu oluşturmadan vize ücretini öde sayfasından siteyi sık sık kontrol etmek ile randevu oluşturup da kontrol etmek arasında bir fark var mı onu öğrenmek istemiştim.

    Siz ne kadar randevu açılıp ödeme yapmayı bekliyorsanız bir o kadar da ödemesini yapmış ve randevusunu almış ve daha yakın tarih bulup anlık olarak geri çekmek için bekleyenler ve çalışan programlar var. Bu şekilde ancak randevu tarihinizin daha ileri gitmesine sebep olursunuz.


  • @ReLoad Tavsiyen için teşekkür ederim dostum zaten ben de randevuyu alıp da öne çekmeyi beklemenin randevuyu hiç almadan daha erken bir tarih kovalamaya karşı bir avantajı var mı, varsa nasıl bir avantajı var onu öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü eğer parayı öder ve 6 ay içerisinde bir randevu bulamazsam elimdeki yeşil pasaportun kalan geçerlilik süresinden dolayı param çöpe gidecek, endişem bu. Cevaplayabilirseniz sevinirim.


  • @porfir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ReLoad Tavsiyen için teşekkür ederim dostum zaten ben de randevuyu alıp da öne çekmeyi beklemenin randevuyu hiç almadan daha erken bir tarih kovalamaya karşı bir avantajı var mı, varsa nasıl bir avantajı var onu öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü eğer parayı öder ve 6 ay içerisinde bir randevu bulamazsam elimdeki yeşil pasaportun kalan geçerlilik süresinden dolayı param çöpe gidecek, endişem bu. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    Pasaport konusunda sıkıntı yaşamazsınız , tabi ki yeşil pasaport avantajı hariç (eğer avantajı varsa konu hakkında bilgim yok). AIS üzerinde randevunuzu aldıktan sonra Pasaport ve DS160 numaralarını 1 defaya mahsus değiştirebiliyorsunuz.


  • Selamlar , acil bir sorum olacaktı cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum . Annem ile babam için turist vizesine başvurduk mülakatları önümüzdeki hafta . formu ilk doldururken aklımda turist vizesi hep B2 kaldı diye ds160 formunda da bunu seçtim . Sonra değişiklik yapmam gerekti formu yeniledim ais e de yeni numarayı girdim fakat yeni ds formunda b1/b2 seçeneğini seçtiğimi hatırladım . Şimdi aiste başvurulan vize B2 gözüküyor ama ds160ta b1/b2 . Değiştirmem gerekiyor mu ? Ais i güncelleyemiyorum sanırım , onun yerine yeni bir ds160 ile gitseler herhangi bir sorun olur ? Teşekkür ederim şimdiden .


  • Merhaba, 11 Haziran’da vize görüşmem var, ayrıca 2025 dvlottery talihlisiyim. DS260 formunu görüşme öncesi doldurmam B1/B2 vize görüşmemi olumsuz etkiler mi? Eğer görüşme sonrası doldurursam da göçmen vize görüşmemi etkiler mi? Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim🙏

  • ⭐⭐

    @Arya çok geçerli bir nedeniniz yoksa B1/B2 vizesinden ret alırsınız.

  • ⭐⭐

    @Omer-0 çok önemli değil. O şekilde kalmasında sakınca yok.


  • @Omer-0 ben özellikle B2 vizesine başvurmuştum ancak pasaportuma B1/B2 vizesi basmışlardı. Bundan dolayı çok bir problem olacağını zannetmiyorum. Bol şanslar.


  • @selamibasaran cevabınız için teşekkürler


  • @Arya Baska agizdan duyma degil, direk ayni durumu yasayan kisinin beyanina dayanarak;
    Vize grubumuzda yer alan ve onceki yillarda sira gelemedigi icin green card ni alamayan bir arkadasimiz, gecen sene ki turist vize basvurunda gorevli memur gocmenlik basvurunuz var diyerek direk retti vermis. Haliyle sizin de ret alma durumunuz cok olasi bir durum maalesef.


  • Merhaba, Ds160 formu hakkında bir sorum var. Eşimin formunu doldururken kullanmış olduğunuz başka isim var mı sorusunu no seçmişiz. Eşimin evlilik sonrası soyismine benim soyismim eklendi, şuan iki soyismi var. Yani eski soyismi halen yer alıyor fakat sonuçta değişti. Ds160 formunu sistemden bir kez güncellemiştik. Görüşmeye bu şekilde girmek sorun yaratır mı, girmeden yeni bir form submit edip onu görüşme günü değiştirtmeli miyiz? Basit bir şey ise uğraşmak pek istemiyorum ama emin olamadım.


  • @orhanozbekk teşekkür ederim


  • Herkese merhaba, Yaklaşık 3 yıl aradan sonra yeniden turist vize başvurusu yapacağım (Bir önceki Ret idi) . Ds 160 formunu dolduruyorum, benim bir sorum olacaktı.

    Benim bir LLC şirketim var USA'da. Formda şöyle bir soru var '' U.S. Taxpayer ID Number'' burada EIN numasını mı yoksa ITIN numarasını mı kast ediyor. SSN istenen bir bölüm daha var, fakat o konu benimle ilgili değil. Şirket adına EIN numaram var, ITIN numaram yok. Buraya ne yazmalıyım?

    Bir diğer sorum ise, gidiş amacı olarak B1 business olarak işaretledim ki zaten gidiş amacım, şirketimle ilgili bazı bürokratik işleri tamamlamak için, şirketin kurulu olduğu eyalete gidip fiziksel olarak orada bulunmam gerekiyor. Tutarlı olması açısından, bu amacı ds 160 formunda belirteyim istiyorum. Fakat şirketimin olması, mülakat zamanında konsolosluk açısından bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağını çözemedim. Geçmişte yaptığım başvurumun, yine mantıklı bir gidiş sebebi olmasına rağmen, anlamsız şekilde ret olduğu için artık neyin doğru ya da yanlış olduğunu çözemiyorum doğrusu. bu bakış açısıyla, bu durumu belirtmeli miyim, yoksa hiç bu bilgileri kullanmayım mı? Kararsız kaldım, bu konuda fikir sahibi olanlar var ise, her türlü fikre açığım, cevaplarsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum